Kako smo uopće preživjeli?

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
aisling

Post 29 Sep 2011, 16:10

Čitam temu o roditeljstvu i zadnji upisi su me sjetili nekih pizdarija za koje mi stvarno nije jasno koji vrag mi je bio kad sam ih radila i koliko života sam zapravo do sad potrošila :D

Prvo čega sam se sjetila je bila vožnja bicikla zatvorenih očiju po magistrali. Biciklima se išlo u školu, vozili bi jedan uz drugog, jedan bi zatvorio oči, a drugi bi ga navigavao :facepalm:

Budući to nije bilo dovoljno zabavno znali smo se popest na jedno brdo i onda se spuštat biciklima s njega bez kočenja naravno. Samo jednom sam izgubila kontrolu i zaletjela se u neku ogradu :zubo:

Što me sjetilo sanjkanja sa sličnih brda pri čemu sam se jednom tako zabila da sam doslovno ostala nepokretna idućih pola sata. Taj strah neću nikad zaboraviti, a jedino što sam mogla je bilo zaurlati da nikome nije slučajno palo na pamet zvati starce.

O kasnijim pizdarijama bi se isto dalo, ovo su bile baš dječje.

Jel ima još neodgojene i blesave djece ovdje? :o

Pardon - zaletjeh se - može ovo na kat iznad? :zubo:

Happy Easter!
schmokljan

Post 29 Sep 2011, 16:16

Ja još uvijek nisam siguran jesam li preživio djetinjstvo.

Sve poslije njega je običan antiklimaks.
blaze

Post 29 Sep 2011, 16:17

jako mi je draga tvoja ispovijed jer mi je stvarno pun kufer roditelja koji misle da sve znaju o svojoj djeci :s
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
harpy

Post 29 Sep 2011, 16:18

aisling » wrote:Čitam temu o roditeljstvu i zadnji upisi su me sjetili nekih pizdarija za koje mi stvarno nije jasno koji vrag mi je bio kad sam ih radila i koliko života sam zapravo do sad potrošila :D

Prvo čega sam se sjetila je bila vožnja bicikla zatvorenih očiju po magistrali. Biciklima se išlo u školu, vozili bi jedan uz drugog, jedan bi zatvorio oči, a drugi bi ga navigavao :facepalm:

Budući to nije bilo dovoljno zabavno znali smo se popest na jedno brdo i onda se spuštat biciklima s njega bez kočenja naravno. Samo jednom sam izgubila kontrolu i zaletjela se u neku ogradu :zubo:

Što me sjetilo sanjkanja sa sličnih brda pri čemu sam se jednom tako zabila da sam doslovno ostala nepokretna idućih pola sata. Taj strah neću nikad zaboraviti, a jedino što sam mogla je bilo zaurlati da nikome nije slučajno palo na pamet zvati starce.

O kasnijim pizdarijama bi se isto dalo, ovo su bile baš dječje.

Jel ima još neodgojene i blesave djece ovdje? :o
Moji roditelji su bili štreberi s metlom u guzici.
Majka nije voljela da se družimo s djecom iz zgrade, jer tko zna koji su to i kakvi i tko su im roditelji, fukare neke sto posto.
Otac se pravio da ga nema, ako ga je slučajno i bilo.
Sve je bilo tabu, grozno i vriiišt.
Bilo je zabranjeno bit u pubertetu, to je glupost i izmišljotina.
Moja majka nikad nije bila u pubertetu :misli:
Hihotanje na dečke je bilo isuseeee, kaj je to normalno s 14 godina, ostat će trudna, aaaa.
I tako dalje i tako bliže.
U što sam se pretvarala čim bi se maknuli 50 metara od kuće, bolje da ne pričam :facepalm:
Tak da, djetinjstvo sam preživjela pod staklenim zvonom.
Ali, ono poslije, stopiranja, pijančevanja, uvaljivanja u pizdarije svih vrsta.
Ako mi dijete bude imalo i 10% takvih sklonosti, neću noćima spavat do njegove 50-te.
aisling

Post 29 Sep 2011, 16:18

Moji nisu imali pojma i ne pišem to zbog toga nego jer se stvarno čudim koja sranja su mi padala na pamet :facepalm:
Happy Easter!
aisling

Post 29 Sep 2011, 16:20

Harpy - stopiranje da, stavljam kvačicu i na to. Redovito, sama, u društvu, manje bitno. Ta što bi se meni moglo dogodit :raspa: :facepalm:
Happy Easter!
harpy

Post 29 Sep 2011, 16:22

aisling » wrote:Harpy - stopiranje da, stavljam kvačicu i na to. Redovito, sama, u društvu, manje bitno. Ta što bi se meni moglo dogodit :raspa: :facepalm:
Dobro je kad se čovjek s godinama bar malo opameti, kad je već prije imao sreće :zubo:
aisling

Post 29 Sep 2011, 16:23

Ovo nije tema o tome kako smo se opametili, jer nismo. Sad samo imam auto pa nemam potrebe stopirat :brukica:
Happy Easter!
harpy

Post 29 Sep 2011, 16:25

aisling » wrote:Ovo nije tema o tome kako smo se opametili, jer nismo. Sad samo imam auto pa nemam potrebe stopirat :brukica:
Pa, ovaj, da...
Ja se i sad s vremena na vrijeme moram upitat kako preživljavam :brukica:
kukuriku

Post 29 Sep 2011, 16:32

moji su bili jako strogi, a ja sam unotoč tomu bila dobro i poslušno dijete. i tinejđer. i djevojka.
mislim, nije da moji ne bi dobli 4 sloma živaca da su neke stvari saznali, ali objektivno... bijah dosadna do bola. :facepalm:
Nek(v)arljiva.
aisling

Post 29 Sep 2011, 16:34

kukuriku » wrote:moji su bili jako strogi, a ja sam unotoč tomu bila dobro i poslušno dijete. i tinejđer. i djevojka.
mislim, nije da moji ne bi dobli 4 sloma živaca da su neke stvari saznali, ali objektivno... bijah dosadna do bola. :facepalm:
Jesam barem sirov krumpir nekad pojela? :tuzni: :gleda i čeka hahare da dođu:
Happy Easter!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Sep 2011, 16:34

kukuriku » wrote:moji su bili jako strogi, a ja sam unotoč tomu bila dobro i poslušno dijete. i tinejđer. i djevojka.
Ajd, nisam jedina. Osim što moji nisu bili strogi.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
kukuriku

Post 29 Sep 2011, 16:38

aisling » wrote: Jesam barem sirov krumpir nekad pojela? :tuzni: :gleda i čeka hahare da dođu:
jednom sam odbila napisat školsku zadaću o danu jna. štoviše, u zadaću sam napisala da baš ne želim napisat zadaću.
i znala sam ostat kod prijateljice poslije škole pol sata, sat, dva. onda bi dobila šibom kad bih došla doma.
i tu i tamo sam markirala sa solfeđa.
ne mogu se više ničeg sjetit.

bože, jadna li djetinjstva. :facepalm:

edit: ne znam zašto sam napisala bijah dosadna u past tensu. i sad sam dosadna. ja bi htjela bit kul i zloćesta i svašta, ali ne znam kako. :crying:
Nek(v)arljiva.
Eks

Post 29 Sep 2011, 16:41

Ja sam bila relativno mirno dijete. Stakleno zvono, jel. :D
Osim što sam jednom gurnula drugo dijete jer mi je išlo na živce i palo je i raskmečalo se, to je bilo opako. :(
Sebe nisam ugrožavala. :ne zna:
Rođak i ja smo radili pizdarije. Spuštali bakine pitare/lončanice do dvorišta na špagu (ne znam zašto), krali susjedu kojeg je stalno tražila policija račune za vodu i struju ispod vrata i ritualno palili u peći (isto ne znam zašto), jednom smo ugurali neku metalnu šipku u wc dućana koji je bio u našem dvorištu, taman dok je prodavačica bila unutra. Kad smo slučajno bacili bakin kredenac (s puno stakla) tu smo se negdje smirili. Ne, još smo se jednom polijevali vinom po kući. :facepalm:
S drugom djecom smo bili mirni.
I tako.. inače sam čitala i crtala.
Onda sam popizdila u 14oj opet.

Danas sam ok. :raspa:
schmokljan

Post 29 Sep 2011, 16:42

kukuriku » wrote:
jednom sam odbila napisat školsku zadaću o danu jna. štoviše, u zadaću sam napisala da baš ne želim napisat zadaću.
i znala sam ostat kod prijateljice poslije škole pol sata, sat, dva. onda bi dobila šibom kad bih došla doma.
i tu i tamo sam markirala sa solfeđa.
ne mogu se više ničeg sjetit.

bože, jadna li djetinjstva. :facepalm:

edit: ne znam zašto sam napisala bijah dosadna u past tensu. i sad sam dosadna. ja bi htjela bit kul i zloćesta i svašta, ali ne znam kako. :crying:
Tako mlada, a već nacionalno osviještena.
Eks

Post 29 Sep 2011, 16:43

kukuriku » wrote:
Mene je mama stalno zapitkivala o razredu, učiteljici, djeci i to mi je dosadilo pa sam počela izmišljati. Vrh je bio kad je mama zabrinuto upitala nečiju mamu što je s onim malim koji je istrgao stranice iz dnevnika. :facepalm:
kukuriku

Post 29 Sep 2011, 16:44

schmokljan » wrote:
Tako mlada, a već nacionalno osviještena.
jest. ponosna hrvatica u meni je naumila dobit jedan. ali završilo je tako da je učiteljica (kasnije hadezejovka) rekla da umjesto toga opišem svoju sobu i onda sam dobila 5. :crying:
Nek(v)arljiva.
Almost Rosey

Post 29 Sep 2011, 16:48

Nikad nisam radila pizdarije "na van", bila sam dobro, poslušno i nimalo subverzivno dijete. To sad nadoknađujem :zubo: Ali ono čime sam ih izluđivala bilo je konstantno ispitivanje, razmišljanje, đavolje odvjetništvo i sl. Po tom se pitanju nisam popravila.
Doduše, problemi su se počeli javljati tek kad sam izašla iz puberteta. Valjda zbog toga što nikad nisam divljala pa ih nisam "pripremila" :ne zna: navikli se ljudi da sam miss goody two-shoes. Ponekad pomislim da sam možda trebala sa 16 ostati trudna zarađujući za kokain pa da me danas ne dave zbog gluposti. Nekidan mi se rođena mater šokirala kad je saznala da znam kakvog je okusa pivo :facepalm:
kukuriku

Post 29 Sep 2011, 16:52

Almost Rosey » wrote:Nikad nisam radila pizdarije "na van", bila sam dobro, poslušno i nimalo subverzivno dijete. To sad nadoknađujem :zubo: Ali ono čime sam ih izluđivala bilo je konstantno ispitivanje, razmišljanje, đavolje odvjetništvo i sl. Po tom se pitanju nisam popravila.
Doduše, problemi su se počeli javljati tek kad sam izašla iz puberteta. Valjda zbog toga što nikad nisam divljala pa ih nisam "pripremila" :ne zna: navikli se ljudi da sam miss goody two-shoes. Ponekad pomislim da sam možda trebala sa 16 ostati trudna zarađujući za kokain pa da me danas ne dave zbog gluposti. Nekidan mi se rođena mater šokirala kad je saznala da znam kakvog je okusa pivo :facepalm:
e to je fakat istina. roditelji koji s djecom nemaju nikakvih problema, drame oko pizdarija. uopće nisu zahvalni. ukratko, uopće se ne isplati biti dobro dijete.
ja nikad nisam dobila motor zato što sam prošla s 4. mislim, ni nisam prošla s 4 nikad, ali bar da jesam. sigurno bih dobila motor i još svašta. ovako nisam dobila ništa.
počinjem se ljutit na mamu i tatu. :gaah:
Nek(v)arljiva.
Almost Rosey

Post 29 Sep 2011, 16:54

kukuriku » wrote:ukratko, uopće se ne isplati biti dobro dijete.
Totalno :durica:
počinjem se ljutit na mamu i tatu. :gaah:
:rofl:
xibalba

Post 29 Sep 2011, 18:30

Znate kaj je meni super? To što mi silna količina gluposti koje sam radila u tinejdžerskim i adolescentskim godinama - i koje sam preživjela i na kraju ispala savim OK - daje određenu sigurnost kao roditelju.

Znam da i moje dijete radi i radit će gluposti, ali znam i da će ih preživjeti i prerasti i na kraju ispasti sasvim OK.

Ma treba raditi bedastoće i treba pustiti djecu nek rade gluposti i nek se iz njih izvlače. To je dobra priprema za život. A i neka vrsta garancije da neće odrasti u konzerve koje se u odrasloj dobi učlane u HDZ pa tek onda počnu raditi gluposti. :zubo:
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Lord Byron

Post 29 Sep 2011, 18:36

xibalba » wrote:znam i da će ih preživjeti i prerasti i na kraju ispasti sasvim OK.
Vrlo, vrlo hrabra rečenica.
xibalba

Post 29 Sep 2011, 18:47

Lord Byron » wrote: Vrlo, vrlo hrabra rečenica.
Kajgod. To je "vrlo, vrlo hrabra" rečenica samo ako si roditelj koji ne zna kakvo je dijete podigao na noge. Ja znam.

Ne bojim se gluposti svoga djeteta, bojim se samo gluposti koje čine djeca roditelja kretena.

A od takvih mogu nadrapati i ja. I ti. Dok stojimo na pločniku. A tatino 18-godišnje zlato u Audiju i s 1.5 promila alkohola u krvi projuri kroz crveno.
Ali ovdje ne govorimo o takvim stvarima.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
aisling

Post 29 Sep 2011, 18:59

Šta sam stvarno ja bila najgore i najblesavije dijete na ovom cijelom forumu? :confused:
Uopće me sad sram napisat još gluposti. Mislim, nije ih bilo. Ono je sve. Ne bi vam više prizala sad ni za čokoladu :brukica:
Happy Easter!
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 29 Sep 2011, 19:13

Nisi, al' kad se sjetim šta sam sve radila postaje mi jasnije zašto sam takva kvočka kad su moja djeca u pitanju. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
  • Information