Posao, iliti gdje su se sakrila slobodna radna mjesta
Pa tako je i u Rijeci, kava na Korzu je uredno 10 kn.
Sad vidim edit- da, obzirom da mogu usporediti i meni se čini da jest.
S time da je uistinu manje posla ovdje.
Sad vidim edit- da, obzirom da mogu usporediti i meni se čini da jest.
S time da je uistinu manje posla ovdje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Kod nas su prije jedno godinu dana snizili u birtiji kavu s mlijekom na 5 kn.aisling » wrote:Danas sam u Zagrebu prolazila pored neke lokalne birtije i vidjela veeeeliki natpis kava s mlijekom + cedevita = 7kn.
Žurila sam, inače bi stala poslikat koliko mi je to čudno bilo. Jedva kavu nađem za 7kn.
I bilo je super, jedno mjesec dana.
Sad ne možeš više sjest tamo od gužve, kamoli novine pročitat. Eto di mi živimo.
Cigare su skupe, jašta. Srećom rakija ide preko veze.Morticia » wrote:No dobro, ostaje činjenica da je život skup, čak i one osnovne potrebe koštaju puno.
Ti nećeš nikad, nikad odustati od tog putra, je li tako?
Otvori si klub mrzitelja cijene putra.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ima i po 18!! 18!!!!
Prije nego ste odgovorili sam išla guglat cijene putra. Nije to uopće stvar za zajebanciju. Putar se pojavljuje u ozbiljnim analizama, nu:
Inače, online dućan kaže da ima putra i preko 18 kn, do nekih 22,49 kn dođu oni s nekim dodacima, a 19,99 je neki President 200g.Druge elastičnosti potražnje
E > 0 (supstituti: putar i margarin)
Unakrsna elastičnost je pozitivna
Ako cijena putra poraste, potraživana količina margarina se poveća
Happy Easter!
U svijetu je puno normalnije da tri generacije zive u istoj kolibi i imaju prihod od pet dolara dnevno. Drugo je sto ti pod normalnim zivotom podrazumijevas lagodan zivot zapadnjacke srednje klase.Hekatonhir » wrote:Nisam se precizno izrazio: plaća koja bi čovjeku omogućila normalan život iznosila bi 10.000 kuna. To znači i mogućnost da netko ne radi. Što je u svijetu normalno.
Luksuz je u Hrvatskoj vrlo zanimljiva kategorija. Citah bas nedavno post od neke tuke koja daje 25% place na gablec na poslu i cigarete, i onda se zali da ne moze normalno prezivjeti. I da su to osnovne zivotne potrebe.aisling » wrote:Ne kažem ja da je to luksuz i da svi trebaju hodat bosi, samo kažem da je potrebno puno novaca i bez toga, barem ako živim u Zagrebu bez svog vrta, susjeda, rodbine koja nosi meso itd.
10.000kn za tročlanu obitelj se meni čini malo.
I uvijek sam se pitala kako neki uspjevaju, onda mi je postalo jasno da ove stvari koje meni nisu luksuz njima jesu. privatni doktor i slično je nešto što im ne padne ni na pamet.
Bogme, ako ikad postanem takav nerealni idiot, molim da me netko uspava.
Biti i mniti svemiropolisno
Kod mene je 250 g obicnog 1 eur, a President je 1.6. Pati
Biti i mniti svemiropolisno
Složit ću se s tobom.JPK » wrote: U svijetu je puno normalnije da tri generacije zive u istoj kolibi i imaju prihod od pet dolara dnevno. Drugo je sto ti pod normalnim zivotom podrazumijevas lagodan zivot zapadnjacke srednje klase.
Naime, ogroman postotak svijeta živi u velikoj (za naša mjerila) bijedi.
I opet žive.
Vjerujem da imaju i svoje sreće i tuge i zadovoljstva i sve ono što u emocionalnom smislu imamo i "mi".
Ali jbga, kod razgovora o takvim stvarima ipak treba uzeti u obzir da živimo tu gdje živimo. I pričamo o našim prilikama.
Ok, možeš se ti i izolirati od društva te otići živjeti na Velebit, ali dok na to nisi spreman trebaju ti neki novci za život tu gdje jesi.
JPK » wrote: Kod mene je 250 g obicnog 1 eur, a President je 1.6. Pati
Nego sad sam se dobro nasmijao lutajući bespućima domaćih portala:
"Središte izbornog programa HDZ-a je gospodarstvo i jačanje gospodarstva, a predstavljeni projekti temeljiti će se na onome što je Vlada radila zadnje dvije godine"
Ja ne volim Dukat od kad su se reklamirali kao nešto domaći s proizvodima koje su uvozili iz vana, a onda se nisu ni potrudili promijeniti pakiranje kako spada.
Znam da me svi lažu, al nek to bar onda rade bolje
JPK, o 5 dolara možemo pričati onda kad 5 dolara bude vrijedilo svugdje jednako. Ne vrijedi ni unutar jedne države, a kamoli na svjetskoj razini.
Al ova priča o luksuzu mi je zanimljiva. Što stvarno je luksuz? Koja je definicija toga? Sve ono bez čega se može? Fali mi tu još nešto, bez čega se može što? Preživjeti ili ugodno živjeti? Sve mi je to toliko individualno da ne znam uopće odrediti što bi mi bio na kraju luksuz.
Znam da me svi lažu, al nek to bar onda rade bolje
JPK, o 5 dolara možemo pričati onda kad 5 dolara bude vrijedilo svugdje jednako. Ne vrijedi ni unutar jedne države, a kamoli na svjetskoj razini.
Al ova priča o luksuzu mi je zanimljiva. Što stvarno je luksuz? Koja je definicija toga? Sve ono bez čega se može? Fali mi tu još nešto, bez čega se može što? Preživjeti ili ugodno živjeti? Sve mi je to toliko individualno da ne znam uopće odrediti što bi mi bio na kraju luksuz.
Happy Easter!
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Kule u zraku.Ze_Administratum » wrote:
![]()
Nego sad sam se dobro nasmijao lutajući bespućima domaćih portala:
"Središte izbornog programa HDZ-a je gospodarstvo i jačanje gospodarstva, a predstavljeni projekti temeljiti će se na onome što je Vlada radila zadnje dvije godine"
Zašto se onda čudiš da netko spička gomilu love na gablec? Meni je ritam često takav da sam van kuće od 7 ujutro do deset navečer. 1 EUR košta otprilike sendvič. Ako hoću pojest bilo što s vilicom, nožem ili žlicom, nema za manje od 4 EUR i toliko je neka tjestenina sa šalšom ili tikvicama, bez mesa. Ne stignem si spremati hranu za ponijeti, kao što rade neke moje frendice i na taj način štede.JPK » wrote: Kod mene je 250 g obicnog 1 eur, a President je 1.6. Pati
Često sam znala ne jest ništa do slanca do navečer. Nije zdravo. Ako ne jedem, umorna sam i glupa i sve radim sporije.
- schmokljan
Meni bode oči: "temeljitI će", izgleda da im je Ivan Šimonović pisao program.
- schmokljan
JPK, ne živimo mi bilo gdje, nego u Europi. Zvučiš sad poput Vojkya na forum.hr-u, kad ide dokazivati da se u RH živi dobro, a uspoređuje nas s ostatkom svijeta. Hrvatska se može i mora uspoređivati samo s Europom. Tu smo blizu dna. I to je jedina istina.
-
- Information
-