Zakoni jesu jasni: ako nema biciklističke staze, biciklistima je mjesto na kolniku. Amen.Pješčana » wrote:uopće ideja da su krivi ili jedni ili drugi ili treći nije dobro postavljena. dok god zakoni ne postanu jasni, u svakoj grupaciji bit će osoba koje će pokušati profitirati nauštrb nekog drugog.
Drugo je pitanje provođenje tih zakona, što je općenito daleko veći problem od samih zakona u ovoj zemlji.
Ne, Pješčana. Ti percipiraš samo negativne primjere.ja sam pješakinja i vozačica, i svaki dan doživljavam situacije da mi biciklist upada pred auto, siječući raskršće, ili hodam Vukovarskom, koja ima traku za bicikle, i hodam pješačkim dijelom, i u susret mi idu tri biciklista u grupi, po pješačkom dijelu, dok je u to vrijeme biciklistički dio prazan. ne, ne idu, jure. tako brzo da ja ne znam kud bih.
prihvaćam mogućnost da potezom kojim se ja krećem voze osobe kojima kultura nije jača strana, i možda se jednostavno susrećem s istima, opet i opet.
ne mogu reći za sve da su takvi, jer imam i pozitivnijih primjera. ali imam i zbilja ružnih, poput bicikliste koji me na pješačkom prijelazu pregazio, i još se derao na mene. Pretpostavljam da bi se te osobe slično ponašale i iza volana jednog auta.
Kao što rekoh, policija ignorira i izravne pozive da iskontrolira promet na nekom pločniku. Jebe im se.zakoni koji bi vrijedili za sve sudionike prometa učinili bi, ako ne već da ljudi postanu svjesni okoline, onda bar da se boje novčane kazne koja bi slijedila.