Hvala.Pješčana » wrote: čestitam na poslu
Ali to je opet honorarčenje. No možda mi se uskoro otvori nešto... hm... stalnije i stabilnije. I bolje plaćeno.
Hvala.Pješčana » wrote: čestitam na poslu
A ča san ti ja reka.kuki » wrote:Okej, neki moraju zaobilaziti roditelje s kolicima, pješake, babe koje čavrljaju, i takoto, ali neki su jednostavno glupi. Jedan mi je cincinao zvoncem da mu se maknem. S pješačke trake. Kraj prazne biciklističke.
Biciklist kojeg prestiže tramvaj ne bi se trebao igrati s tračnicama. Osim toga, trebao je provjeriti gdje i kako može skrenuti. Zapravo, nije mi uopće jasno zašto bi skretao na prugu, i zašto bi izbjegavao auto. Kolnik je njegov koliko i autov, a nisu ni različitih brzina, pošto je tamo ograničenje 40.Karl Jozef » wrote:Primjer danas, ona ulica koja vodi od trga kralja Tomislava do trga bana Jelačića. Biciklist se vozi po kolniku, tramvaj ide s jedne strane, tramvaj s druge strane a u sredini auto. Dečko je skrenuo na jednu stranu odnosno tračnice da izbjegne auto jer nema mjesta za auto i biciklo i skoro ga je udario tramvaj koji mu je išao iza leđa, po pločniku nema biciklističke staze, po kolniku je nemoguće voziti jer nema mjesta za dva tramvaja i automobil a kamoli biciklo ili dva bicikla.
Mislim da je tom dečku bilo pametnije da vozi po pločniku a zvonjavom mu je to signalizirao i vozač tramvaja.
Ne slažem se. Pločnik je puno opasniji za biciklista od kolnika (brzine su manje, ali mogućnost sudara ili iznenadnog izlijetanja pješaka puno je veća), a nije u redu ni prema pješacima.Herp wrote:Iznenadnom preobrazbom u vozača imam tendenciju postati fašistom koji bi sve bicikliste strpao na pločnik
Da, tamo su povremeno neugodnost ako voze bahato i neodgovorno, ali ne mogu nanijeti preveliku štetu.
Na kolniku se, pak, može desiti puno više tog s kobnim posljedicama.
Tako će biti dok god se ne riješi pitanje biciklističke infrastrukture u Zagrebu.
Pješaci izlijeću i na kolnik i na pločnik, ako ćemo tako.vrrrlet » wrote:
Ne slažem se. Pločnik je puno opasniji za biciklista od kolnika (brzine su manje, ali mogućnost sudara ili iznenadnog izlijetanja pješaka puno je veća), a nije u redu ni prema pješacima.
Vrrrleče, pa ti i racionalno razmišljaš ponekad!vrrrlet » wrote:
Ne slažem se. Pločnik je puno opasniji za biciklista od kolnika (brzine su manje, ali mogućnost sudara ili iznenadnog izlijetanja pješaka puno je veća), a nije u redu ni prema pješacima.
Zato su svi pješaci na pločniku manje sigurni zbog tog jednog biciklista.Herp wrote:
Pješaci izlijeću i na kolnik i na pločnik, ako ćemo tako.
Nema šamse da me uvjeriš da je biciklist sigurniji na osamstotračnoj, suludovozećoj Držićevoj nego na pločniku pored nje gdje uopće ni nema puno pješaka.
Been there, done that, never more, hvala lijepo.
Pogotovo otkako sam (friški) vozač.
Nije ga prestizao nego se je vozio po desnom rubu kolnika i onda u jednom trenutku mu je ususret išao automobil koji bi ga udario lijevim žmigavcem da se nije izmaknuo. Imao je mogućnost preći na skorz drugu stranu i presjeći putanju automobila ili skrenuti još malo desno na tračnice. Učinio je to ali u tom trenutku iza leđa mu je bio tramvaj čiji je vozač srećom bio oprezan.vrrrlet » wrote: Biciklist kojeg prestiže tramvaj ne bi se trebao igrati s tračnicama. Osim toga, trebao je provjeriti gdje i kako može skrenuti. Zapravo, nije mi uopće jasno zašto bi skretao na prugu, i zašto bi izbjegavao auto. Kolnik je njegov koliko i autov, a nisu ni različitih brzina, pošto je tamo ograničenje 40.
Niti jedan biciklist ne može pješaku, niti pješacima nanijeti toliku štetu koliku može nanijeti automobil biciklistu i/ili drugim automobilima.Beta ženka » wrote:
Vrrrleče, pa ti i racionalno razmišljaš ponekad!![]()
Zato su svi pješaci na pločniku manje sigurni zbog tog jednog biciklista.
A koliko puta sam ja viđala nesmotrene bicikliste... i sad bismo mogli nabrajati do besvijesti.Herp » wrote:
Niti jedan biciklist ne može pješaku, niti pješacima nanijeti toliku štetu koliku može nanijeti automobil biciklistu i/ili drugim automobilima.
S druge strane, dužnost je biciklista da vozi pažljivo i smireno ako već mora voziti pločnikom, kao u navedenim situacijama.
Uostalom, i pješaci su često jako nesmotreni. Nisam nikad prošla Vukovarsku bez da ih je barem deset hodalo kao muhe bez glave na biciklističkoj stazi. Onda im pristojno pozvoniš pa se preplaše i izlete ti upravo na onu stranu s koje ih misliš zaobići.
Enivej, pozivam sve bicikliste koji se na kolniku osjećaju sigurnije nego na pločniku da se provozaju već spomenutom Držićevom, po danu, čisto efekta radi. A nije loš ni podvožnjak u Miramarskoj za junačenje.
(Navodim te lokacije jer tamo vozim pločnikom.)
Osim u ZETove tramvajeBeta ženka » wrote: Slažem se s Lastanom da se pješaci više nemaju kamo uklanjati.
Uvijek.klonka » wrote:Lastane, a paziš li da ne hodaš po biciklističkim stazama nacrtanima na pločniku?
A kamo se može ukloniti biciklist kad ga s kolnika izguraju (ponekad i silom, kao u navedenom primjeru) automobili i tramvaji?Beta ženka » wrote:
A koliko puta sam ja viđala nesmotrene bicikliste... i sad bismo mogli nabrajati do besvijesti.
Slažem se s Lastanom da se pješaci više nemaju kamo uklanjati.
To je postalo preskup sport.Karl Jozef » wrote: Osim u ZETove tramvaje
Pa zaleti se u pješake, naravno. Što više pješaka, to bolje - sleti na mekano.Herp wrote:
A kamo se može ukloniti biciklist kad ga s kolnika izguraju (ponekad i silom, kao u navedenom primjeru) automobili i tramvaji?
A kamo se može ukloniti motociklist kad ga tako izguraju automobil i tramvaj? Bi li i on trebao doći na pločnik?Herp » wrote:A kamo se može ukloniti biciklist kad ga s kolnika izguraju (ponekad i silom, kao u navedenom primjeru) automobili i tramvaji?
Nekad je to i bilo u osnovnim školama. U onom trulom socijalizmu, znaš.koka2004 » wrote:Obuku i polaganje ispita za vožnju biciklom trebalo bi uvesti u osnovne škole.
Drugdje uglavnom nije tako.Ne znam kako je drugdje, ali kod nas u Varaždinu policija svako ljeto organizira obuku za male bicikliste. Na kraju obuke klinci polažu pismenu provjeru znanja i ispit iz vožnje. Lani nam je to obavila starija kčer i nećete vjerovati, klinci stvarno nauče. Između ostalog i da biciklu nije mjesto na pločniku.
Znam da je bilo. Još uvijek imam svoju vozačku za bicikl.Lastan » wrote: Nekad je to i bilo u osnovnim školama. U onom trulom socijalizmu, znaš.
Imali smo i udžbenike s prometnim pravilima gdje su bili objašnjeni i znakovi i kako se vozi cestom i kako se signalizira i svašta nešto.
Eto. Dakle, dragi biciklisti, marš na cestu. Bog vas čuva.koka2004 » wrote:A mi imamo vjeronauk. Pa nas valjda dragi Bog na cesti čuva.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests