baš mi se čini zgodno.
koristim sjeckalo elektično inače.
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.
baš mi se čini zgodno.![]()
i to ako imam masu toga za sjeckat. ako moram isjeckat 2 kapule i jednu mrkvu, onda ne prljam sjeckačicu.
i ko kaže da nije brže nego nož, nema pojma. naravno da je brže, koji vam je kurac?
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?karambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
To ti je zato što ti smeta ona ovojnica, a ona ne prođe kroz gnječilicu.Zekoslawa » wrote:Hm, ima ona nekakva gnječilica za luk koja je korisna utoliko što mi komadići luka izazivaju želučane tegobe, dočim onako zgnječen i iscijeđen ne smeta. Jel to kakva prednost?
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem.kukuriku » wrote:ja bi si kupila super sjecko plus (http://www.topshop.com.hr/kuhinjski_ala ... s=17&irp=1) da košta 100 kuna. ali ne košta.
baš mi se čini zgodno.![]()

Ne treba uvijek predigra.Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
To ako cimerov dečko prespava kod tebe?ombia » wrote:
Imam i ovo, al cijelo je od rostfraja, samo da ga nadjem.![]()
Zajebavam se, najcesce klincima gostima rezem i pecem pomfri na to, a zenama na dijeti povrce u stickovima uz neke niskolakoricne dipove.Pojedu tonu.
Ima par nastavaka.
Ne treba uvijek predigra.
A pogotovo ne kad dodjem navecer umorna s posla i predigra je hrpa povrca za usitno isjeckati.
Vecinu naprava koristim redovito. Osim tostera. Al neka i njega, ima ih koji se razvesele ako ga mogu koristiti za dorucak.

Ovako nešto je kupila moja mama, za kapulu. Istupio je nakon nekoliko rezanja kapule, i to se nije mogla staviti cijela kapula nego ju je trebalo narezati pa onda staviti.rh4ps0dy » wrote:Super sjecko varijacija na temu: http://www.ebay.com/itm/Genius-Nicer-Di ... 2a1aa21847
kuvam ja i nabijem sjeckalicekukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?![]()
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš.
neću i nećuMorticia » wrote: Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš.
kukuriku » wrote:
htio si reć, "jest brže, ali..", jel?![]()
a jel ti ono, u žurbi, ujutro ili navečer, kuhaš svaki dan, svaki bogovetni jebeni dan zadnjih, onak, 15 godina?
ako ne, oj u ćošak bit kuš.
Može recept za vinsku tortu? Zvuči zanimljivo, a recept može i na PMombia » wrote:
Imam dvije sjeckalice, rucnu i elektricnu. Rucnu koristim vise puta tjedno. Ne pada mi napet za vinsku tortu kilu i pol jabuka isjeckati na milimetarske komadice rucno. Ovako je gotovo u par sekundi.
No s tim napravama obicno mozes i napraviti domace namaze![]()
![]()
i svasta raznog.
Recimo sto duze sjeckas sve je sitnije pa tako jagode onda pretvori u preslasni preljev preko sladoleda.![]()
Ak radim wok za hrpu ljudi u napravi cu isjeckati povrce za tren, rucno cu sjeckati tu hrpu 10-15 minuta.
Saker za kucanske aparate.
Režentam nož pod vodom, zdjelicu isto, ovisno što sam u njoj sjeckala, stavim na sušilo i za 15 minuta spremim natrag u špajzu. Isto toliko ti treba da opereš nož i dasku za rezanje. I kakva kutija, zašto bih kuhinjsko pomagalo držala u kutiji?karambol » wrote:...jer mi je silno mrsko nakon upotrebe tog "kuhinjskog robota" prati njegove dijelove i sve slagati natrag u kutiju.
Morticia » wrote:Pa i nema.
Zato je ne zgnječiš i ne pretvoriš u kašu nego pripaziš koliko dugo je sjeckaš.
E, pa to! Imam super stroj i svašta radi i lako se pere, ali sjeckanja i slično su ipak za dasku i nož- cak, cak, cakkarambol » wrote:
Nije brže, ali nema gušta...bzzz,bzzz, rošt, rošt...i gotovo. Fućkaš to. Sjeckanje i priprema namirnica je kao dobra predigra...
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest