ZET

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 11:41

Ne znam jel ima tema, ali ja sam vrlo bijesna trenutno, i ne raduje me trenutak povratka u Zagreb jer se vozim na najprometnijim linijama gdje često viđam kontrolore.

http://www.vecernji.hr/zagreb/nakon-pos ... nak-382532

Neminovno je da će me susrest kontrolor negdje na Savskoj.
Nemam kartu i apsolutno neću davati 15kn za nju jer ni njih nemam.
Mjesečna karta je 290kn. Mislim, 290kn.
Dvije stotine i devedeset kuna.

Nemam ništa protiv plaćanja prijevoza, dapače, smatram da bi se trebao plaćati.
Međutim, ja kad sam bila prva godina faksa, godišnji sam studentski pokaz platila 300kn + izdavanje iskaznice od 30kn.
Onda je došao Milan Bandić sa svojom genijalnom idejom da studenti imaju besplatan godišnji pokaz.
Naravno, to je očekivano bilo neodrživo, nešto poput socijalizma.

I sad, nakon što je namirio sve rođake i kumove, holding bi golemi jebeni dug zbog nesposobnosti i općenito hrvatskog ponašanja i mentaliteta prebio preko mojih leđa debilno nerealnim cijenama totalno neprimjerenim standardu, primanjima i usluzi uopće.
Nekako mislim da neće ići.

Uspjela sam dosad izbjeći kontrolore, izaći ranije (kad nisam imala karte) i slično, ali, budući da si ne mogu priuštit 300kn samo za mjesečni pokaz, a pogotovo s obzirom na uslugu, psihički se spremam na nemam kartu, osobnu me ne možete tražiti, hvala i doviđenja ili nabijem nakurac i vas i holding, odjebite :suzavac:

Plaćate li kartu i općenito koji kurac napravit sad?

karambol

Post 02 Mar 2012, 11:53

Nemam pojma, iskreno...Umorilo me to bandićholdingzagrebrodijaciikumovi društvo...Ja ju ne plaćam jer se vozim dva puta mjesečno, kad moram, ili ni toliko. Svoje lopovluke i sad praznu blagajnu i dalje će nam tumačiti prodavajući muda pod bubrege, a raja i pučanstvo će gutati kao i do sada. Kao što gutaju poskupljenje vode, tako će gutati i ZET i HTV pristojbu...Ovdje se ne može stvoriti kritična masa nezadovoljnika za neku promjenu, i to je to. Kada se i pokuša iza toga stoje svakojaki šupljoglavci, kompleksaši ili idioti, uglavnom...Nema nade. Bandić i njegova klika ostaju dok sve ne isprazne, a onda....onda opet nikome ništa. I tako u ciklusima. :facepalm:
vrrrlet

Post 02 Mar 2012, 12:12

A.P. » wrote: Plaćate li kartu i općenito koji kurac napravit sad?
Plaćam. Ako nemaš za platiti, kupi za 300 kuna bicikl, a tih par kišnih/snježnih dana kupiš kartu.

Osim toga, dovoljno si zgodna da bi te vozili autima. Tko ti je kriv što imaš fetiš na tramvajce.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
blue
Asgard

Post 02 Mar 2012, 12:13

A.P. » wrote: Mjesečna karta je 290kn. Mislim, 290kn.
Dvije stotine i devedeset kuna.
360 :zubo:

Mislim da od ovog mjeseca.

http://www.vecernji.hr/zagreb/bandic-od ... nak-381517

Na stranicama ZET-a više nema stranice Tarife, pa ju valjda updejtaju :zubo:
Morticia

Post 02 Mar 2012, 12:21

Ne želite znati koliko košta javni prijevoz u rijeci, to je sve što imam za reći na ovu temu.

I da, kad se vozim plaćam kartu, naravno, ne pada mi na pamet s tri banke u guzici švercat se i sramotit.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 12:30

vrrrlet » wrote: Osim toga, dovoljno si zgodna da bi te vozili autima. Tko ti je kriv što imaš fetiš na tramvajce.
Moram se pod hitno udat bogato :crying:
Tražila bih tebe da me voziš, al je gorivo skuplje :mama:

Kupila bih rado bicikl, al nemam para, gdje ga ima za 300? Ukradeni na hreliću?
Morat ću pitat vlejda za savjet.

Meni švercanje nije sramota, nemam pojma zašto. Tak smo se svi švercali u hžu u srednju, i uopće nemam nikakav sram glede švercanja u hžu ili zg holdingu. :o
Doduše, da imam 3 banke, vjerovatno bih imala i punopravan posao di ne bih bila honorarac ili intern ili neki kurac, pa bih si kupila yugo i vozila se okolo, ako ništa drugo :o
Almost Rosey

Post 02 Mar 2012, 12:30

Plaćam 120kn. To mi je još uvijek, gledajući pros&cons, isplativo.
Na mojoj liniji je kontrola česta, a imam pamtljivu pojavnost :o pa mi se ne da sramotit i strepit i preznojavat se.
A i često se vozikam i jednostavnije mi je sjedat na tramvaje/buseve gdje i kad hoću, bez brige i pameti (jebiga, navikoh se ovih "besplatnih" godina).
vrrrlet

Post 02 Mar 2012, 12:40

Morticia » wrote:Ne želite znati koliko košta javni prijevoz u rijeci, to je sve što imam za reći na ovu temu.
Želimo, to je zgodan komparativni detalj.
A.P. » wrote:
Moram se pod hitno udat bogato :crying:
Tražila bih tebe da me voziš, al je gorivo skuplje :mama:
Kako ide ona poslovica... tko te jebe nek ti pjesme piše? :D

A.P. » wrote:

Kupila bih rado bicikl, al nemam para, gdje ga ima za 300? Ukradeni na hreliću?
Morat ću pitat vlejda za savjet.
Da, na Hreliću, nije nužno da su ukradeni. Ali ak' znaš Vlejda, pitaj njega, on ti za parsto kuna više može složiti odličan bicikl.

Ako nemaš para, posudim ti ja jedan bicikl dok ne zaradiš, da se ne moraš podavati kontrolorima.
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 12:49

vrrrlet » wrote: Kako ide ona poslovica... tko te jebe nek ti pjesme piše? :D
:rofl:

vrrrlet » wrote:Da, na Hreliću, nije nužno da su ukradeni. Ali ak' znaš Vlejda, pitaj njega, on ti za parsto kuna više može složiti odličan bicikl.

Ako nemaš para, posudim ti ja jedan bicikl dok ne zaradiš, da se ne moraš podavati kontrolorima.
Vlejd i ja smo stari drugari :xlux:
Kakav bicikl imaš? :o
Morticia

Post 02 Mar 2012, 13:01

Meni košta 500 kuna. :raspa:
S time da je to samo ja JEDNU JEBENU liniju, na drugima se ne smijem voziti. :kava:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 13:01

Inače, jel jednaka sramota i jednako neopravdano ako ne plaćaš kartu, a student si i pokaz je koštao 85 kn ili tako nešto, i kad ne plaćaš kartu jer s plaćom od 3k uzdržavaš cijelu obitelj, a pokaz ti košta 300-600kn?
Morticia

Post 02 Mar 2012, 13:04

Afrika, ja nisam govorila o tome što je drugima ili općenito sramota.

MENE je sram švercat se, s 32 godine i redovnom plaćom.
vrrrlet

Post 02 Mar 2012, 13:05

A.P. » wrote:
:rofl:

Vlejd i ja smo stari drugari :xlux:
Kakav bicikl imaš? :o
Vaki: http://gallery.mtbr.com/showphoto.php/p ... cat//si/xc

Sam kaj je moj ljepši, bolje gume i felge, sic, mašinice, vilica je ravna, ljepše je obojan... :raspa:

Onda pitaj njega, on zna znanje, a ima i gomilu rezervnih dijelova, on će ti složiti jeftini i super bajk.
ombia

Post 02 Mar 2012, 13:07

Morticia » wrote:Ne želite znati koliko košta javni prijevoz u rijeci, to je sve što imam za reći na ovu temu.

I da, kad se vozim plaćam kartu, naravno, ne pada mi na pamet s tri banke u guzici švercat se i sramotit.
Ovako i ja. Kad nisam imala novaca ni za pokaz ni za bicikl, pjesacila sam. Ode pun kufer vremena.
S tim da nema veze s godinama, sram me bilo svercati se i kad sam bila puno mladja.
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 13:07

Morticia » wrote:Afrika, ja nisam govorila o tome što je drugima ili općenito sramota.

MENE je sram švercat se, s 32 godine i redovnom plaćom.
Pa i ja sam govorila o sebi, i još sam rekla isto što i ti :misli:
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 13:08

vrrrlet » wrote: Onda pitaj njega, on zna znanje, a ima i gomilu rezervnih dijelova, on će ti složiti jeftini i super bajk.
Mouže :o
Morticia

Post 02 Mar 2012, 13:10

ombia » wrote:
Ovako i ja. Kad nisam imala novaca ni za pokaz ni za bicikl, pjesacila sam. Ode pun kufer vremena.
S tim da nema veze s godinama, sram me bilo svercati se i kad sam bila puno mladja.
Bogme, mene nije. :o
U srednjoj školi smo se stalno švercali i bježali pred kontrolom.
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 13:14

Moja baba, pokoj joj duši, je imala istu tu retoriku. Dok su moj ćaća i njegov brat i dvije sestre išli u srednju (4 minute vlakom, kao i ja), svima je isključivo radi sramote kupovala mjesečne karte, a nisu imali šta jesti ponekad.
Pa, ako moram odabrati između preživljavanja i plaćanja mjesečnog pokaza, aj pogodi šta ću odabrat.
Puca mi kurac za sramotu.
Morticia

Post 02 Mar 2012, 13:16

:confused:

Jbte, a što si se ti tako raspizdila? :misli:

Pa dobro, švercaj se onda, šta se sekiraš. :ne zna:
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 13:17

Morticia » wrote::confused:

Jbte, a što si se ti tako raspizdila? :misli:

Pa dobro, švercaj se onda, šta se sekiraš. :ne zna:
To nije bio odgovor tebi :gaah:

A i već sam napisala u uvodu da sam raspižđena :o
:mama:
ombia

Post 02 Mar 2012, 13:19

Morticia » wrote:
Bogme, mene nije. :o
U srednjoj školi smo se stalno švercali i bježali pred kontrolom.
Ja sam zivjela tako da nisam imala kam bjezati. :ne zna: Tocnije ako pobjegnem iz busa, sljedeci ide za pola sata tek, a ionako me sva svita u busu vidjela, a pola od toga mi je familija. :o
Morticia

Post 02 Mar 2012, 13:22

A.P. » wrote:
To nije bio odgovor tebi :gaah:

A i već sam napisala u uvodu da sam raspižđena :o
:mama:
A gle, raspižđena ne raspižđena, stvarno nemaš puno izbora.
Ili ćeš se švercat il' ćeš platit kartu.

Ali mislim da je ovaj vrletov prijedlog stvarno najpametniji, najzdraviji i najisplativiji.
*jezebel*

Post 02 Mar 2012, 14:14

placam kartu, u nekoliko sam se godina svercala valjda triput. srecom pa se ne moram voziti svaki dan. skupo mi je bilo i prije, ali sam placala. nemam love, ali svercanje ne volim. jest da u zetu ima gamadi, na salterima im radi previse baba (koje su nadrkane, spore i cesto ne rade nista) i navodno su napravili sranja s parama, ali da je manje onih koji si radije kupe pljuge ili se svercaju iz principa, mozda cijene ne bi narasle bas ovoliko. a narasle su da granici s kriminalom.

kad bi se barem onda vrijeme koristenja usluge povecalo sa sat i pol na tri sata. kad bi barem poboljsali uslugu i pazili da u tramvajima ne bude prljavo, vruce ili hladno… ali ne. ne vjerujem da ce se ista promijeniti na bolje. umjesto da su snizili cijenu karata, zetovci su se sada ujebali jer ce podizanjem cijena samo povecati broj svercera (kao da ih prije nije bilo previse), a mnoge otjerati u bojkot. e neka im. kad vise ne budu imali para, neka zderu karte.
inace, smatram da su odgovorni svi, i zet, i sverceri, a ponajvise grad koji im je dopustio da pljunu ljudima u lice s tim svojim cijenama.

ja sam si u zadnje vrijeme nekoliko puta priustila taksi. taksi je za mene zapravo luksuz, ali tu se barem ne umorim i dodjem na vrijeme. u tramvaju mi se s tendinitisom i hondromalacijom patele ne stoji svaki put, nisam ljubitelj naglih kocenja, a cesto trpim jer nisam od onih koji se guraju za mjesto.
nije bas jeftino ako ste sami, ali ako imate u blizini nekoga tko u isto vrijeme ide na posao ili idete zajedno na faks (ili u shopping ili na koncert…), troskovi voznje taksijem mogu se podijeliti.

namjeravam uskoro kupiti bicikl, prije svega za rekreaciju, ali posluzit ce i za prakticnije stvari (odlazak u udaljeniji ducan, posjet prijateljici…). morat cu se raspitati gdje sve u gradu (i mogu li zapravo igdje) mogu parkirati bicikl bez da ostanem bez bicikla ili njegovih dijelova. :rolleyes:

afriko, na tvom bih mjestu obavezno nabavila bicikl. a mozda bih se i preselila blize faksu: smanjis potrebu za javnim prijevozom i rijesis se odurne cimerice! :lux: da, znam, ne mozes si to priustiti… ali tko kaze da ne mozes naci jos jedan jednako povoljan stan i novu, normalniju, cimericu?
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Morticia

Post 02 Mar 2012, 14:27

Joj, ja ponekad stvarno zavidim vama koji živite u Zg. :tuzni:

Tako je bilo i s onim vrtićima, bunili su se kad su im skočili na koliko ono... 500 kn?

Kada bi mi moja mala išla u vrtić plaćali bi 1400. :mama:
A.P.
Cactus

Post 02 Mar 2012, 14:28

*jezebel* » wrote: navodno su napravili sranja s parama, ali da je manje onih koji si radije kupe pljuge ili se svercaju iz principa, mozda cijene ne bi narasle bas ovoliko. a narasle su da granici s kriminalom.
Ovo je smiješna izjava, sori. Para nema jer ih je Banditić ulupao u razne stvari za dobivanje glasova i rodijake, dobit ću čir ako krenem o tome, i cijene se dižu jer ih je to bacilo u goleme dugove.
Nakaradno, nemoralno, bezobrazno, odvratno, neopravdano.
Ove cijene su nerealne, to si nitko priuštiti ne može.

Jedan tramvaj će voziti na toj relaciji bilo u njemu 10 ili 150 putnika, plaćali oni svi karte, ili se švercali, zet nije propao zbog mene i mojih 10 besplatnih vožnji po 5 stanica. Da su cijene mjesečnih pristupačnije, garantiram da bi ih svi imali. Kao da je meni lijep osjećaj švercat se, al kad nemoš, onda nemoš.
I onda dignu cijene, jebote gdje ti žive.
Sere mi se od hrvatske.

afriko, na tvom bih mjestu obavezno nabavila bicikl. a mozda bih se i preselila blize faksu: smanjis potrebu za javnim prijevozom i rijesis se odurne cimerice! :lux: da, znam, ne mozes si to priustiti… ali tko kaze da ne mozes naci jos jedan jednako povoljan stan i novu, normalniju, cimericu?
Ne studiram skoro godinu dana :o, a di sad živim mi i je blizu faksu, zato sam tamo i otišla, iako mi je zapravo to sad nepotrebno. Zato razmišljam preselit se drugdje bliže poslu. Em ću manje vozit se zetom, em će mi bit bliže. Nije da mi je sad opskurno daleko, al nije ni blizu, i prisiljena sam ići busom. Gaah.
  • Information