Morticia » wrote:Ne zajebavam.
Ne znam da li bi se složili, ali seksualni nagon, u principu, i proizlazi iz želje za razmnožavanjem.
Na jednoj dubokoj, životinjskoj, nagonskoj razini.
Pa da. Seksualni NAGON proizlazi iz želje za razmnožavanjem, s tim se definitivno slažem; zato recimo ekskluzivno-homoseksualni nagon smatram poremećajem (tog nagona).
Međutim, ljudska valorizacija i kritički pogled na stvari, definitivno ne proizlaze (samo, tj. izravno) iz nagona za razmnožavanjem. Prilično sam uvjeren da nikad nijedan pas nije razmišljao u svojoj kućici o tome koliko se drugi psi ševe, zašto se ševe, i je li to lijepo, ružno, tužno ili veselo.
Prema tome, kad netko kaže 'žalosno je koliko smo se otuđili', on to NE GOVORI iz nekakvog 'nagona za održanjem vrste'. Nagon je slijep, nije stvar razumskog promišljanja.
Morticia » wrote:Da se sad svi prestanemo ševiti nema nas za manje od 100 godina, kakvih 600.
Nisi ukorak s tehnološkim dostignućima, tj. trijumfima ljudskog razuma:
http://en.wikipedia.org/wiki/In_vitro_fertilisation
Morticia » wrote:Ne govorim o tome da je ikome svjesno zbog tog konkretnog razloga žao ukoliko se klinci prestanu jebat, al' duboko u nama je usađen taj strah od prolaznosti i od toga da nas jednom neće biti.
O, da. Meni si to našla govoriti?

Samo ne vidim baš na koji način bi percepcija opće krkačine trebala dokinuti taj strah od prolaznosti. Meni ga pojačava.
Morticia » wrote:Plus što je činjenica da ljudi koji imaju zdrav odnos prema seksualnosti pate od manje frustracija.
Jednostavno, zdrav odnos prema seksu je poprilično dobar pokazatelj nečijeg ukupnog mentalnog zdravlja.
Žao mi je, ali to jest tako.
Meh, zdravi ljudi su dosadni.
(Čitaj: ne da mi se opet pisati tirade o relativnosti pojma 'mentalno zdravlje', pa o pitanju tko je taj pametnjaković koji određuje što je 'mentalno zdravo' itd itd itd itd)