Drugi summit Nesvrstanih

Stare teme i začeci foruma
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:51

Karl Jozef » wrote: Zapravo da. Smatra se odgovornim od vjernika da se pobrinu za krštenje djeteta :D. Bitno je da postoji netko tko će se brinuti za razvoj duha, to Crkva smatra da je najbitnija komponenta čovjeka.
Aha, znači roditelji se zapravo na krštenju ne moraju pojaviti? :cerek:

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 27 Feb 2012, 02:53

Zekoslawa » wrote: Aha, znači roditelji se zapravo na krštenju ne moraju pojaviti? :cerek:
A i ne moraju. Pa ima ona domaća serija, mislim da se zove trubaduri nešto.

Uglavnom neki tip svira trubu i postane komunist i odbija krstiti dijete a onda odu djed i baba krstiti potajno dijete i onda se svi napiju u birtiji.

Mislim jasno da svećenik to neće napraviti bez roditelja, morali bi mu dobro to objasnit ne samo reći - roditelji su trenutno zauzeti.
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 02:55

Karl Jozef » wrote: A i ne moraju. Pa ima ona domaća serija, mislim da se zove trubaduri nešto.

Uglavnom neki tip svira trubu i postane komunist i odbija krstiti dijete a onda odu djed i baba krstiti potajno dijete i onda se svi napiju u birtiji.
Ma pusti to, tada se nije smjelo ići u crkvu. :cerek:

Eto, Teo, neka baba i dida organiziraju krštenje, vi dođite kao uzvanici i ako ovako treba štogod potpisati. :D

Ajme, Olivere, morao si dodati nekakvu klauzulu. :rolleyes: Vidiš da to ipak ne ide tek tako. Poznat mi je doduše slučaj da je baba potajno krstila dijete, roditeljima nije ni rekla. Ali mislim da se radilo o pravoslavcima.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:00

Zekoslawa » wrote: Ajme, Olivere, morao si dodati nekakvu klauzulu. :rolleyes: Vidiš da to ipak ne ide tek tako. Poznat mi je doduše slučaj da je baba potajno krstila dijete, roditeljima nije ni rekla. Ali mislim da se radilo o pravoslavcima.
Pravoslavno krštenje je OK što se tiče katolika. S njima imamo minimalnih problema. Recimo u Rusiji su komunisti što pobili što pozatvarali većinu svećenika, samostana, Crkava i od tamo 1918 do drugog svjetskog rata gotovo ih istrijebili tako da su tijekom rata često katolički svećenici obavljali (naravno tajno) službu po Rusiji.
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:01

Koliko ja poznajem roditelje, a poznajem ćaću jako dobro, mater nešto slabije - teško da će dopustiti da se to odigra bez njih, a pogotovo da babe i dide biraju kuma.
Ono, ako se već mora, onda će biti onako kako oni hoće. :zubo:

Edit: dajte mi link za ove mulicine smajliće što je judolino rekao da su pederski :rofl:
Odlični su!!
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:04

Zekoslawa » wrote: Poznat mi je doduše slučaj da je baba potajno krstila dijete, roditeljima nije ni rekla. Ali mislim da se radilo o pravoslavcima.
Meni je poznat slučaj da su dvije babe potajno krstile isto dijete i godinama nakon toga priznale roditeljima. Koji uopće nisu popizdili ni dobili slom živaca. :zubo: :rofl:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:07

Tea Tree » wrote: Meni je poznat slučaj da su dvije babe potajno krstile isto dijete i godinama nakon toga priznale roditeljima. Koji uopće nisu popizdili ni dobili slom živaca. :zubo: :rofl:
Ima slučaj dok je još Vatikan bio prava država ono preko dobrog komada Italije, dakle imali su osim duhovne i svjetovnu vlast nad velikim teritorijem. Bilo je tamo naravno i drugih vjera. Pravilo je bilo da nekršćani ne smiju odgajati kršćansku djecu.

Uglavnom jedna žena kršćanka je služila u kući kod židova i dijete im se teško razboljelo i ona u strahu za njegov život ga je krstila. Dijete je preživjelo i to su saznale vlasti i uglavnom toj obitelji su oduzeli dijete.
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:08

... ček ovo i nije zabavno :D
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:12

A, gdje su ga odveli? U dom za nezbrinutu djecu? Što mu se dogodilo kasnije? Sad me baš to zanima. :misli:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:14

Tea Tree » wrote:A, gdje su ga odveli? U dom za nezbrinutu djecu? Što mu se dogodilo kasnije? Sad me baš to zanima. :misli:
Odveli su ga u neki dom. Pošto je to bio skandal i bilo je međunarodnih pritisaka, papa je posebno brinuo za njega. Poslije je postao svećenik KC, umro je 1940.

Uostalom evo ti Edgaro Mortara.
nina williams
Been thanked: 2 times

Post 27 Feb 2012, 03:18

Kakva petokolonaška prarada na vakom topiću. :gaah:
Tea, reci tim roditeljima da ti pišeš po Nesvrstanim.
Ako to nije dosta (iako ne znam kako ne bi bilo), reci im da tu iđe Tito, Džavaharlal, Gamal. Amen.
Ako ni to ne pomogne nisu baš svi svoji, al za svaki slučaj probaj udrit u delfine.
:zubo:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:19

Karl Jozef » wrote: Odveli su ga u neki dom. Pošto je to bio skandal i bilo je međunarodnih pritisaka, papa je posebno brinuo za njega. Poslije je postao svećenik KC, umro je 1940.

Uostalom evo ti Edgaro Mortara.
Mortara was adopted by Pope Pius IX and entered the seminary in his teens.
:eek:
Papa ga je posvojio?!?! Jadan. :tuzni:
Koje li sudbe klete. Suluda bejbisiterica krsti židova jer je bolestan pa da ne umre i na koncu završi kao katolički svećenik jer ga je papa posvojio. :eek:
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:20

nina williams » wrote:Kakva petokolonaška prarada na vakom topiću. :gaah:
Ako to nije dosta (iako ne znam kako ne bi bilo) reci im da tu iđe Tito, Džavaharlal, Gamal. Amen.
Ako ni to ne pomogne nisu baš svi svoji, al za svaki slučaj probaj udrit u delfine.
:rofl: :rofl:

Upravo mi je iskočio na kompu neki stylebot, što je ovo, imam svoj privatni bot??

Nina, sutra ujutro, tj. danas, idem vadit zub. Ako preživim javit ću se ovdje.

Trebala bih ić spavat, a ne da mi see. Image
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:21

Tea Tree » wrote: Papa ga je posvojio?!?! Jadan. :tuzni:
Koje li sudbe klete. Suluda bejbisiterica krsti židova jer je bolestan pa da ne umre i na koncu završi kao katolički svećenik jer ga je papa posvojio. :eek:
Naopako čitaš. Nije on prisilno postao svećenik, niti ga je papa posvojio zapravo kao sina. Papa se je brinuo a svećenik je postao jer je osjetio poziv da postane svećenik.

Uostalom poslije je svjedočio u korist pape kad je bio proces za njegovu beatifikaciju.
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:22

Karl Jozef » wrote: Naopako čitaš. Nije on prisilno postao svećenik, niti ga je papa posvojio zapravo kao sina. Papa se je brinuo a svećenik je postao jer je osjetio poziv da postane svećenik.

Uostalom poslije je svjedočio u korist pape kad je bio proces za njegovu beatifikaciju.
Isprali mu mozak. :raspa:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:22

nina williams » wrote:Kakva petokolonaška prarada na vakom topiću. :gaah:
Ako to nije dosta (iako ne znam kako ne bi bilo), reci im da tu iđe Tito, Džavaharlal, Gamal. Amen.
:zubo:
Roditelji i ja, kad se nađemo, pričamo puno gore stvari nego što ovdje pišem. :zubo: Samo ne mogu ovdje baš, javno je mjesto, znaš kako je. :D
Ma nije do njih, eno sam napisala prije, baba i djedovi bi to htjeli i sad tu imaju neke emocionalne ucjene pa bi The Roditelji to više onako da gerijatriji udovolje. Pokušavaju kompromisno, ali izgleda da je nastao zajeb u koracima kad su odabrali mene za kumu. :zubo:
Karlinjo

Post 27 Feb 2012, 03:23

ex anais » wrote: Nina, sutra ujutro, tj. danas, idem vadit zub. Ako preživim javit ću se ovdje.
:xlux: i meni je puknuo komadić zuba i boli me i moram zubaru :xlux:

Iako to zadnja dva tri dana liječim vinom :rofl: mislim da ta terapija neće bit dobra na duže staze.
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:24

Tea Tree » wrote: Roditelji i ja, kad se nađemo, pričamo puno gore stvari nego što ovdje pišem. :zubo: Samo ne mogu ovdje baš, javno je mjesto, znaš kako je. :D
Ma nije do njih, eno sam napisala prije, baba i djedovi bi to htjeli i sad tu imaju neke emocionalne ucjene pa bi The Roditelji to više onako da gerijatriji udovolje. Pokušavaju kompromisno, ali izgleda da je nastao zajeb u koracima kad su odabrali mene za kumu. :zubo:
Ako te dovedu babama i djedovima možda ovi odustanu. :zubo:
Karl Jozef wrote: :xlux: i meni je puknuo komadić zuba i boli me i moram zubaru :xlux:

Iako to zadnja dva tri dana liječim vinom :rofl: mislim da ta terapija neće bit dobra na duže staze.
:rofl:
nina williams

Post 27 Feb 2012, 03:26

ex anais » wrote:

Upravo mi je iskočio na kompu neki stylebot, što je ovo, imam svoj privatni bot??

Nina, sutra ujutro, tj. danas, idem vadit zub. Ako preživim javit ću se ovdje.

Trebala bih ić spavat, a ne da mi see. Image
: sjetila se one epizode Đurinih kućnih čarolija kad od zuba pravi zvečku :
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:29

nina williams » wrote: :rofl: :rofl:
: sjetila se one epizode Đurinih kućnih čarolija kad od zuba pravi zvečku :
Ja znam žensku koja je pravila nakit od zuba. :facepalm:
Tea Tree

Post 27 Feb 2012, 03:30

Karl Jozef » wrote: Naopako čitaš. Nije on prisilno postao svećenik, niti ga je papa posvojio zapravo kao sina. Papa se je brinuo a svećenik je postao jer je osjetio poziv da postane svećenik.
Naravno da čitam naopako. :antikrist: :E

OK, znam da ga nije posvojio kao sina, ali isto mu ga dođe. Baš je to lijepo osjetio, taj poziv, kad su ga nafutrali od dječje dobi. Što je drugo mogao? Ići na partyje ili slušati Marilyn Mansona? :D
Štokholmski sindrom. :o
Eks

Post 27 Feb 2012, 03:31

Tea Tree » wrote: Štokholmski sindrom. :o
Isusati. :S :rofl: :cerek:
Zekoslawa

Post 27 Feb 2012, 03:32

Tea Tree » wrote: Naravno da čitam naopako. :antikrist: :E

OK, znam da ga nije posvojio kao sina, ali isto mu ga dođe. Baš je to lijepo osjetio, taj poziv, kad su ga nafutrali od dječje dobi. Što je drugo mogao? Ići na partyje ili slušati Marilyn Mansona? :D
Teo, jesi li svjesna da je to i tvoja dužnost? Pobrinuti se za kršćansko čedo da i u njemu proradi poziv? :kava: :cerek:
nina williams

Post 27 Feb 2012, 03:32

Tea Tree » wrote: Roditelji i ja, kad se nađemo, pričamo puno gore stvari nego što ovdje pišem. :zubo: Samo ne mogu ovdje baš, javno je mjesto, znaš kako je. :D
Nemam pojma o čemu pišeš. :confused: Ovdje sve pristojan svijet obitava. :ne zna:
Tea Tree » wrote:Ma nije do njih, eno sam napisala prije, baba i djedovi bi to htjeli i sad tu imaju neke emocionalne ucjene pa bi The Roditelji to više onako da gerijatriji udovolje. Pokušavaju kompromisno, ali izgleda da je nastao zajeb u koracima kad su odabrali mene za kumu. :zubo:
Gle, mogla bi ti ja sad ispričat jednu priču gdje je kum donio tuđe papire o sakramentima...al neću. :zubo:
Mogla bi otić fratru i reć mu: šta nudite, razmišljam da se priključim vašoj organizaciji? Moglo bi bit poučno.
nina williams

Post 27 Feb 2012, 03:33

ex anais » wrote:
Ja znam žensku koja je pravila nakit od zuba. :facepalm:
Vlastitih? :eek:
  • Information