Pravila ophođenja s hipohondrima

Blago onom tko rano poludi
Leteća
babin nakurnjak

Post 20 Feb 2012, 13:27

Svatko sigurno zna barem jednu osobu koja se već 20 godina žali da će "sutra možda umrijeti" ili nekog mlađeg tko paničari oko svakog madeža, za žgaravicu misli da je srčani udar, a kad se najede graha zabrije da joj je puklo slijepo crijevo... ili nešto još maštovitije.

Pitanje je, kako reagirati kad vas netko neprekidno davi svojim umišljenim boljkama?
Postoje li kakva pravila bontona o tome?

Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Morticia

Post 20 Feb 2012, 13:28

Ja sestru već i prije nego što ona išta stigne reći priupitam (čisto informativno)- onda, koji tumor danas imaš? :raspa:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 20 Feb 2012, 13:31

Saslusam nuzne tri minute i onda mijenjam temu. Ako to ne prolazi, moram hitno doma, zaboravila sam iskljuciti peglu, zakljucati stan itd. Ako osoba svaki jebeni put vrti tu temu oinda mi definitivno nismo za prijateljevanje.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 20 Feb 2012, 15:11

Moj je odgovor prvo bio suosjećajno slušanje i razgovor o mogućim uzrocima tih boljetica. Sad odgovaram s, otprilike, "I, kad ćeš doktoru?".
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Beau

Post 20 Feb 2012, 15:15

Morticia » wrote:Ja sestru već i prije nego što ona išta stigne reći priupitam (čisto informativno)- onda, koji tumor danas imaš? :raspa:
:rofl:

Imala bih i ja štošta reć na ovu temu. I u svoje i u sestrino ime. Al me sram. :brukica:
Više ne idemo doturu guglu. Nema čanse.

Ne znam kako se s takvima ophodit. Ako nemate čvrste dokaze za i protiv bolesti, što god kažete bit će krivo. :ne zna:
dejzi

Post 20 Feb 2012, 15:38

Ja sam jednoj frendici počela organizirat sprovod usred neke priče na koje sve načine možeš umrijeti ako se prehladiš. Ne smeta mi toliko kad je netko paničar oko vlastitog zdravlja, al kad meni vrši propovijedi i prognozira smrt unutar tjedan dana, onda mi diže tlak.

Bila je frendica jako bijesna. :tuzni:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Morticia

Post 20 Feb 2012, 15:46

BoDerek » wrote: :rofl:

Imala bih i ja štošta reć na ovu temu. I u svoje i u sestrino ime. Al me sram. :brukica:
Više ne idemo doturu guglu. Nema čanse.

Ne znam kako se s takvima ophodit. Ako nemate čvrste dokaze za i protiv bolesti, što god kažete bit će krivo. :ne zna:
Mrmlj.
Ona je jednom odjurila na hitnu i natjerala nekog mladog, splašenog doktora da joj obavi kompletni pregled, uvjeravala ga je da ona ima bolesno srce (neku rupicu na srcu :confused: :facepalm:) i da će dobit infarkt, a kad joj je ovaj rekao da joj je sa srcem sve u najboljem redu pitala ga je- a pluća?! :o

:facepalm: :facepalm:

Prema njoj više stvarno nemam milosti kad je hipohondrija u pitanju. :usama:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 20 Feb 2012, 15:58

Morticia » wrote:
Mrmlj.
Ona je jednom odjurila na hitnu i natjerala nekog mladog, splašenog doktora da joj obavi kompletni pregled, uvjeravala ga je da ona ima bolesno srce (neku rupicu na srcu :confused: :facepalm:) i da će dobit infarkt, a kad joj je ovaj rekao da joj je sa srcem sve u najboljem redu pitala ga je- a pluća?! :o

:facepalm: :facepalm:

Besramna je. Ali čemu to uvijanje srce-pluća-šesnaesterac, zašto nije došla doktoru mladom izazovno obučena i rekla da ju jako buba dolje?

Meni stara umire već negdje četvrt stoljeća. Ja joj samo kažem da ne krepa na javnom mjestu, tak da je možemo zamrznuti ili zakopati inkognito, pa da i dalje stiže penzija.

Morti, čini se da sam ja čovjek života tvoje sestre.

" Boli me srce!", kaže Mortišina sestra. Vrlet diže pogled s novina, obješuje facu i kratko razmišlja, uzima šilo sa stola, probada joj srce i kaže: Rupa, je li?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Nikolajevna

Post 20 Feb 2012, 16:35

Leteća » wrote: Postoje li kakva pravila bontona o tome?
Ne znam što o tome bonton kaže ali uvijek pročitam jezebelin post do kraja. :o
Beau

Post 20 Feb 2012, 18:24

Morticia » wrote:
Mrmlj.

:facepa lm: :facep alm:

hahhhahaha užas, sve mi je jasno :o

Al, jebote, nije lako kad ukucaš u gugl par simptoma koji te muče danima, a ovaj izbacuje samo rak rak rak rak rak (a znao je izbacit i teže bolesti :o ). Tu još ostaneš priseban, ignoriraš, al na kraju ipak otvoriš i kreneš čitat simptome tog nekog raka i skužiš da ih imaš skoro sve :horor: :rofl:
vrrrlet wrote: " Boli me srce!", kaže Mortišina sestra. Vrlet diže pogled s novina, obješuje facu i kratko razmišlja, uzima šilo sa stola, probada joj srce i kaže: Rupa, je li?
Predlažem da joj jednako učiniš i kažeš kad ti kaže da ju buba dolje :kava:
vrrrlet

Post 20 Feb 2012, 22:24

BoDerek » wrote:
Predlažem da joj jednako učiniš i kažeš kad ti kaže da ju buba dolje :kava:
Nalazim prigodno citirati jednu pitalicu koju nas je negdje devedes'treće priupitao jedan Albanac u čiji zdravljak smo krenuli ugrijati svoje pankerske kosti napaćene povlačenjem po hladnim parkovima i bježanjima od Boysa.

Šiljo bodiljo, u šumu hodiljo, ni jeljo ni piljo, što je to?
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2012, 10:28

vrrrlet » wrote:
Nalazim prigodno citirati jednu pitalicu koju nas je negdje devedes'treće priupitao jedan Albanac u čiji zdravljak smo krenuli ugrijati svoje pankerske kosti napaćene povlačenjem po hladnim parkovima i bježanjima od Boysa.

Šiljo bodiljo, u šumu hodiljo, ni jeljo ni piljo, što je to?
Jel to onaj Emerov lijek za sve boljke? Rinidol?
vrrrlet

Post 21 Feb 2012, 13:43

Leteća » wrote:
Ponekad je otrov, ponekad je lijek. Da, Rinidol. :D
Leteća
babin nakurnjak

Post 21 Feb 2012, 13:49

A sad ti to objasni mlađim generacijama koje nikad nisu vidjele šumu. :zubo:
kuki

Post 22 Feb 2012, 00:01

Leteća » wrote:
:S Divno. :rofl:

Nemam hipohondara oko sebe.
Aurora

Post 22 Feb 2012, 17:32

Pomalo sam hipohondar. Kao moja mama.

Voljela bih da mi se ne spušta, da me se posluša i ne prekida, i da mi se lijepo i pristojno objasni zašto ta bolest ne odgovara mojem stanju.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
Morticia

Post 22 Feb 2012, 19:00

Aurora » wrote:Pomalo sam hipohondar. Kao moja mama.

Voljela bih da mi se ne spušta, da me se posluša i ne prekida, i da mi se lijepo i pristojno objasni zašto ta bolest ne odgovara mojem stanju.
I tako za tri bolesti dnevno, cak i kad sestru nazoves (po 386. put) u gluho doba noci i pocnes nabrajati simptome?
Mhm.
Aurora

Post 22 Feb 2012, 19:02

Morticia » wrote:
I tako za tri bolesti dnevno, cak i kad sestru nazoves (po 386. put) u gluho doba noci i pocnes nabrajati simptome?
Mhm.
Ma neeee.

Nisam ja takva. Samo čitam o nekim bolestima i razmišljam da ih ja mogu imati.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
ombia

Post 22 Feb 2012, 19:05

Aurora meni se cini da si ti jos vrlo mlada djevojka, grijesim li?
Ono oko 18 ili ispod.
Morticia

Post 22 Feb 2012, 19:09

ombia » wrote:Aurora meni se cini da si ti jos vrlo mlada djevojka, grijesim li?
Ono oko 18 ili ispod.
Mislim da se Polina ne bi slozila. :o :zubo:
vrrrlet

Post 23 Feb 2012, 01:28

Aurora » wrote:
Voljela bih da mi se ne spušta
A, svi bi mi to volili. :crying: :rofl:
blue
Asgard

Post 23 Feb 2012, 12:14

Morticia » wrote:
Mislim da se Polina ne bi slozila. :o :zubo:
Šta da? Bokte :facepalm:
karambol

Post 23 Feb 2012, 12:32

Morticia » wrote:
Mrmlj.

Meni ovo liči na ulet mladom doktoru.... :ne zna: . Pogotovo ovo pitanje - a pluća? :giggle:
Eks

Post 25 Feb 2012, 18:15

Evo me, ta sam. Samo ja sam onaj glupi hipohondar koji nipošto ne ide doktoru jer se boji što će otkriti.
Danas me obuzela slabost nakon sat i pol šetnje. I što sam ja kriva što kad guglam slabost, šetnja mi izbacuje multiple skleroze i pizdarije. :ne zna:
Trenutno sam zbilja uvjerena da nešto nije u redu. :D
Trenutno biram između dijabetesa, multiple i hipoglikemije.
ombia

Post 25 Feb 2012, 21:26

Pa nije nesto u redu. Kronicno si netrenirana. :zubo: Eto, jel ti lakse sad?

Da ne bi neku bolestinu pa da ti bude izgovor. Nema izgovora. :E
  • Information