Kako zovete...ono za ono?
A što, ako se opizdiš malim nožnim prstom, onda jebeš sve svece kantunalu i tko ga je naćulio, a ako ideš spavati, onda odlažeš knjigu na noćni ormarić?Morticia » wrote:Noćni ormarić ili kantunal, ovisi kako sam raspoložena.
Pa tako nekako. 
Ili ako razgovaram sa Zeom (koji je kontinentalac) onda kažem noćni ormarić jer mi se ne prevodi što znači kantunal, a ako pričam s mamom onda kažem kantunal.
Ili ako razgovaram sa Zeom (koji je kontinentalac) onda kažem noćni ormarić jer mi se ne prevodi što znači kantunal, a ako pričam s mamom onda kažem kantunal.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Tako i ja. Noćni ormarić i kantunal, ovisno s kimen pričam.
Niveska spominje nahtkastn, nahtkasl, nahkasn, nahkasl i kantunal, a onda i noćni ormarić, naravno. Ne znam što kaže Zeu, a što inače (:D), ali moram priznati da za ovo prvo nikad nisam čula.
I meni je uglavnom kantunal, kantunalić, po potrebi n.o.
I meni je uglavnom kantunal, kantunalić, po potrebi n.o.
Kako ne?Zekoslawa » wrote: Ajme, vidi stvarno, nisam nikad ni išla za tim da bi to zapravo bilo nešto što ide u kut.
Kad sam bila klinka, uvijek sam na prvu, kad bih čula 'Stojim na kantunu', zamišljala Belana kako stoji na kantunalu
stolica bez naslonjačaZekoslawa » wrote: To bi bila kao neka stolica? Kao bančić?
bančić je mala klupa, zar ne?
Ovo je pručka.
A žganci i palenta kod nas nisu isto. Palenta se radi od krupice (najčešće kukuruzne), a žganci iz brašna (kukuruznog, hejdinog). I drugačiji je postupak kuhanja.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
U mom selu to nije isto. Horkla je štokrla. To je stolac, tj. stolica, bez naslona.blue » wrote:Aha, hoklica ili hokrla
Hoklica je klupica (klupčica), to je manje od štokrle. Niže. Skemlija, jebogaja.
-
Almost Rosey
Noćni ormarić je na'tkasl.
Stolica bez naslona je hoklica, ova niska je šamlica.
Stolica bez naslona je hoklica, ova niska je šamlica.
-
- Information
-