Moje dijete ima karakter!?

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Morticia

Post 17 Feb 2012, 11:36

Dakle...

Kako se nositi sa samovoljnim i histeričnim ispadima?

Znači, nešto joj oduzmemo ili zabranimo i ona udri u (glasni :mama:) plač, ponekad si počne čupat i kosu, udara nožicama po podu (ili se baci na pod :o) i dernja se, dernja, dernja... :mama: :mama:

Znam da se savjetuje ignorirati, al' brate, kako sačuvat zdrave živce i smirenost kad to krene?! :gaah:

Pomagajte!!! :mama:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 17 Feb 2012, 11:54

Pa po inerciji :o

Ako si u pms-u iskoristi situaciju i dernjaj se i bacaj po podu i ti :o
Ako nisi, kulerski ju ignoriraj :raspa:
Morticia

Post 17 Feb 2012, 11:56

:rofl:

Mislim da ovo prvo ne bi imalo nekog efekta, a vjeruj mi, u teoriji je puno, puno lakše ignorirati takve stvari nego u praksi. :o
Ja sam mislila da ću bit Klint Istvud ignoriranja.
Al' čovječe, probija bubnjiće. :gaah: :mama:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Beau

Post 17 Feb 2012, 11:58

Znam, imam nećake :o
Nekad mogu ignorirat, čak su mi i smiješni.
A nekad samo ponavljam: e da si moj :o (čitaj: prebila bi te ko vola)
Morticia

Post 17 Feb 2012, 11:59

Auuu, tek to mislim da nema smisla.
Stvarno.
Beau

Post 17 Feb 2012, 12:02

Pa nema. Al ne jebem ja dosljednost i te spike. Ne vjerujem u to, a i ne sviđa mi se.
Nije humano :o

P.S. - ovo 'prebila' ne mislim ozbiljno, samo figurativno. To je valjda jasno :o
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:10

Kako misliš ne jebeš dosljednost? :rofl:
Vodena

Post 17 Feb 2012, 12:16

Morticia » wrote:Dakle...

Znači, nešto joj oduzmemo ili zabranimo i ona udri u (glasni :mama:) plač, ponekad si počne čupat i kosu, udara nožicama po podu (ili se baci na pod :o) i dernja se, dernja, dernja... :mama: :mama:

Znam da se savjetuje ignorirati, al' brate, kako sačuvat zdrave živce i smirenost kad to krene?! :gaah:

Ja bi ti preporučila još jednu bebu, onda sve sjedne na mjesto. Jebi ga, ona vam je jedina, zna da je uvijek u centru pažnje i da se sve vrti oko nje. :p I zna to iskoristit u svakom pogledu.
Tak je bilo s mojom, al i dan danas je posebna. Ovaj srednji je isto dobro ispao, a zadnji najbolje, jer sam mu najmanje vremena posvećivala. Četvrto bi bilo genijalno u svakom pogledu. :tuzni:
Beau

Post 17 Feb 2012, 12:17

Morticia » wrote:Kako misliš ne jebeš dosljednost? :rofl:
hahahah pa nemreš bit stalno dosljedan.
Jedan dan te nešto iznervira puno, drugi dan manje. To je tako ljudski, meni barem.
Jebiga, ako me neka zločestoća nasmijala, ne da mi se glumit strogoću zbog dosljednosti.
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:18

Ma dobro, ne bježim ja od toga da je ona pomalo :o razmažena.
Prvo dijete u obitelji nakon 30 godina. :facepalm:

Al' ne mogu ić' na drugo dijete samo zato da se ova ne bi bacala na pod. :o :zubo:
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:19

BoDerek » wrote: hahahah pa nemreš bit stalno dosljedan.
Jedan dan te nešto iznervira puno, drugi dan manje. To je tako ljudski, meni barem.
Jebiga, ako me neka zločestoća nasmijala, ne da mi se glumit strogoću zbog dosljednosti.
Pa dobro, to je normalno, iako se mi stvarno, stvarno trudimo ne smijat na te njezine cirkuse.
Pojest će nas ako joj dozvolimo, jbte. :eek:
A i nije dobro za dijete, stvarno.
Lako kad je tuđe, onda nemaš praktički nikakvu odgovornost, al' kad je tvoje svjestan si da je samo na tebi hoće li ispast ljud il' beštija.
Vodena

Post 17 Feb 2012, 12:21

Naravno da ne, čini mi se da si nešto takvo spominjala, pa usput riješiš i ovo.
Zezam se, dosljednost, dosljednost i samo dosljednost u svemu. I ponekad treba biti strog i nepopustljiv jer nije lako. Klinci su preslatki, prepametni i sve, mala količina razmaženosti je simpatična, dok velika prelazi u obijest.
kukuriku

Post 17 Feb 2012, 12:21

Morticia » wrote:Dakle...

Pa onak. Sačuvaj živce. Ne uvjeravaj i ne objašnjavaj više od dvaput. Ako nastavi,a hoće, izgledaj kao da se dosađuješ. Meni je to najbolje djelovalo. Taktika zbunjivanja.
Nek(v)arljiva.
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:22

Mrmlj. Da.

Mislila sam da ću čut za neku čarobnu taktiku, rečenicu, nešto. :gaah:

:zubo:
kukuriku

Post 17 Feb 2012, 12:23

Morticia » wrote:Mrmlj. Da.

Mislila sam da ću čut za neku čarobnu taktiku, rečenicu, nešto. :gaah:

:zubo:
Pa ovo je čarobno. Ono, kao, uf, kako mi je dosadno. Gle, baš je ova knjiga uzbudljiva. De da vidim šta ima na teveju. I tak.
Nek(v)arljiva.
Vodena

Post 17 Feb 2012, 12:24

E da, i ti njoj napravi kontra od onog što ona očekuje. Ne reagiraj. Tak sam ja radila dok su moji lupali glavom od pod ili od zid.
Ovaj zadnji je kad je bio ljut namjerno povraćao ili namjerno napravio da mu teče krv iz nosa, ne bi li ja imala grižnju savjesti jer mu nešto nisam dala po volji. Trebam li reći da me je masu puta prevario i u suzama ujutro uvjeravao kako mu nije dobro samo da ne bi išao u vrtić. Čim bi ostala doma, ozdravio je.
Danas prvo spomenem odlazak k dr. na pretrage, pa više ne pokušava. Dobro, ne pokušava tako često. :rofl:
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:24

A gdje je granica između umjerene razmaženosti i obijesti?

Neki primjer?
kukuriku

Post 17 Feb 2012, 12:26

Morticia » wrote:A gdje je granica između umjerene razmaženosti i obijesti?

Neki primjer?
u dvogodišnjaka toga nema. svi oni pokušavaju sprovesti svoju volju na sve mile i nemile načine.
a razmaženo će postati samo ono koje će i uspjeti nametnuti svoju volju obijesnim ponašanjem.
Nek(v)arljiva.
Vodena

Post 17 Feb 2012, 12:26

:ne zna: ovisi najviše o roditeljima
valjda kad to postane rutina za vremenski duže periode

sve je to normalno, ne kaže se uzalud da su dvogodišnjaci..... :raspa:
Sad otkrivaju svijet, otkrivaju što je dobro, a što nije, načine na koji će ići kroz život, a ti ih samo usmjeravaš, na karakter ne možeš puno utjecati.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 17 Feb 2012, 12:28

Morticia » wrote:
Pa dobro, to je normalno, iako se mi stvarno, stvarno trudimo ne smijat na te njezine cirkuse.
:misli: Zašto ne? Možda prestane kad vidi da je ne shvaćate ozbiljno.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:33

ElliQuinn » wrote: :misli: Zašto ne? Možda prestane kad vidi da je ne shvaćate ozbiljno.
Pa nekako mislim da joj se ne trebam smijati kad se histerično baca po podu ili nas udari ili namjerno baci daljinski ili miš na pod jer smo joj nešto zabranili. :ne zna:
Ne pada mi na pamet ohrabrivati je u takvom ponašanju.

Ali ponekad, kad se dernja, mi počnemo pjevati. :o
Tupelo

Post 17 Feb 2012, 12:33

ElliQuinn » wrote: :misli: Zašto ne? Možda prestane kad vidi da je ne shvaćate ozbiljno.

Joj joj, ne bih joj se nikako smijala niti bih joj slala poruku da je ne shvaćam ozbiljno.
Mislim da im treba dati do znanja da ih shvaćate, ali da vam je takvo ponašanje neprihvatljivo.

Onak, ti imaš pravo vrištati, no ja biram komunicirati s tobom kad te to prođe.
Znači, pomaziti je, dati joj do znanja da ti je žao što je nesretna i reći joj da ćete popričati kad se smiri.
Nakon toga je staviti na ignor.

Ovo ja iz knjiga o odgoju, naravno. :o

Nemam pojma o dovogodišnjacima. :zubo:
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:35

Jel' postoji neka dobra knjiga o odgoju dvogodišnjaka? :moli:
Tupelo

Post 17 Feb 2012, 12:40

Meni je dobra Najsretnije dijete u kvartu.
Pokriva prve 4 godine.
Dobro je i Vaše kompetentno dijete.

Ok je i Svako dijete može naučiti pravila. Zanemari glupost ovog naslova.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Morticia

Post 17 Feb 2012, 12:42

Gdje ima za kupiti, idem odmah.
Jel' ima u Profilu?
  • Information