Što ste zadnje finoga probali?

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
*jezebel*

Post 31 Jan 2012, 00:30

ufff, ne mogu tocno reci, neke su bile s necim vocnim (malinasto jagodasto), jos je bilo nesto (ne sjecam se sto :facepalm:), a za jednu bih se mogla zakleti da je pivo (prvo sam pomislila da je sampanjac, ali poslije smo se ja i on pogledali - jeli smo u isto vrijeme - i slozili se da je pivo. iako nije navedeno u popisu sastojaka.). te lagano pospricane su bile kockaste ako ti to pomaze. :rofl:

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
ombia

Post 31 Jan 2012, 00:42

*jezebel* » wrote:ufff, ne mogu tocno reci, neke su bile s necim vocnim (malinasto jagodasto), jos je bilo nesto (ne sjecam se sto :facepalm:), a za jednu bih se mogla zakleti da je pivo (prvo sam pomislila da je sampanjac, ali poslije smo se ja i on pogledali - jeli smo u isto vrijeme - i slozili se da je pivo. iako nije navedeno u popisu sastojaka.). te lagano pospricane su bile kockaste ako ti to pomaze. :rofl:
Pa...trebala bih ovo kao salabahter isprintati kad budem isla u njihov ducan. :zubo:
Potjeh

Post 02 Feb 2012, 13:42

Nisam jako dugo bio u kraševoj trgovini. Sjetio sam se neki dan da odem i pogledam imaju li na rasprodaji čokoladu koja predstavlja lom iz proizvodnje (tako oni to zovu). Uglavnom za 50kn sam kupio 1,5Kg čokolade.
blue
Asgard

Post 03 Feb 2012, 21:30

blue » wrote:Jel tko probao Palace belgijske praline iz Lidla?

Image

Cijena im je skorz povoljna, na slici izgledaju baš fino :o Al opet, ako su loše, slobodno me spriječite da bacim 25 kuna :zubo:
Da si odgovorim na pitanje :D
Očekivala sam da će biti neki shit, ali za tu cijenu jako me ugodno iznenadilo :top: Za sad probala dvije, s vanilijom i jagodom - vanilija ok, ali jagoda ima super punjenje, fino, mekano, tekstura kao mousse. Mislim, nije Lindtt, ali vrlo korektno. Minus im je veličina, čokoladica je baš neka ogromna :rofl:
Nikolajevna

Post 04 Feb 2012, 15:07

Potjeh » wrote:Nisam jako dugo bio u kraševoj trgovini. Sjetio sam se neki dan da odem i pogledam imaju li na rasprodaji čokoladu koja predstavlja lom iz proizvodnje (tako oni to zovu). Uglavnom za 50kn sam kupio 1,5Kg čokolade.
Mi smo u Zvečevu tako znali kupovati čokoladu. :cerek:
Mulica

Post 09 Feb 2012, 21:34

montana čokoladni kolač s višnjama :cerek:

nije zadnje što sam probala, jer ga non stop kupujem na pumpi, stoji u frižideru s montana sendvičima! obožavam ga, pa me zanimalo jel još neko to probao! :D jako jako sočan, mekan, vlažan, iako je biskvitan! u sredini ima nekako ljpljivi gusti namaz od višanja!
ima i obični s jabukom, al ovaj čokoladni je bolji!

isuse, to mi je najbolji kupovni kolač ikad! :S

jel iko jeo? :D
meg ti je glupa!!! :xlux:
blue
Asgard

Post 10 Feb 2012, 11:06

AdMulica » wrote:montana čokoladni kolač s višnjama :cerek:

nije zadnje što sam probala, jer ga non stop kupujem na pumpi, stoji u frižideru s montana sendvičima! obožavam ga, pa me zanimalo jel još neko to probao! :D jako jako sočan, mekan, vlažan, iako je biskvitan! u sredini ima nekako ljpljivi gusti namaz od višanja!
ima i obični s jabukom, al ovaj čokoladni je bolji!

isuse, to mi je najbolji kupovni kolač ikad! :S

jel iko jeo? :D
Ja :mirko:
Mogu ja i umjetne kolače, ne biram u krizi, ali ovaj mi je preeeeumjetan, skoro pa nejestivo :zubo:

Za razliku od umjetnih, ali okusom začuđujuće dobrih kolača iz McDonaldsa :D Bila skeptična, mislila da su shit, al eto - ne preslatko (začudo :S ) tope se u ustima, lagani :klopa:
ombia

Post 10 Feb 2012, 14:02

Probala i ja, netko donio na kavu. Spuzvasti su, mozes ih pojesti 50 a nisi se zasitio. Torta od mrkve recimo sa onom sirnom glazurom, pojedes komad u starbucksu i mrtav si. :zubo:
Mulica

Post 10 Feb 2012, 18:27

ma pojma vi nemate :kava:

meni ne pare umjetni, baš su fino sočni i taman jednog pojedeš i gotov si! :S divni su, obožavam ih :cerek:
*jezebel*

Post 16 Feb 2012, 23:56

pink lady (jabuka). pristojno izbalansirana, i slatka i kisela, osvjezavajuca, ljepotica. :cerek: ne kuzim se puno u sorte, ali ova mi je iza sorte topaz nesto najfinije. inace ne volim bljutave ili samo slatke ili samo kisele jabuke, moraju mi biti intenzivno slatko-kisele. jabuke jedem rijetko i stvarno ne mogu pojesti bilo kakvu jabuku, ali pink lady cu rado opet kupiti. jedino mi je zao sto na topaz bas i ne nailazim, ta sorta mi je apsolutno savrsena. :cerek:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
ombia

Post 17 Feb 2012, 09:04

AdMulica » wrote:ma pojma vi nemate :kava:

meni ne pare umjetni, baš su fino sočni i taman jednog pojedeš i gotov si! :S divni su, obožavam ih :cerek:
Ja sam pisala za McDonalds a ne za ovo tvoje. :zubo:
*jezebel*

Post 06 Mar 2012, 16:56

prvi sam put jela prlesku tunku. doduse, iz supermarketa, ali ok je. kupili smo ovu u kojoj su zasebno zapakirani meso i zaseka.

Image

za one koji ce pitati sto je to tunka:

http://www.panvita.si/si/vsebina/ave/av ... ska-tunka/
http://www.nezazeljeno.com/?kuhinja=25

btw, ne znam zasto se pise s prijeglasom i kako se zapravo cita u sloveniji.
Leteća
babin nakurnjak

Post 08 Mar 2012, 12:23

Potjeh » wrote:Nikad je nisam vidio u dućanu ali, jako ju je lako uzgojiti u teglici. Ja sam našao sjemenje u poljoapoteci.
Potješe, kako bi bilo da malo navratiš do doma i okućnice? Veljača je prošla, pa i mački ponovno postaju okolokućna bića. :mig:

Na temi o sjemenu je ravno nula odgovora, a mislim da bi ti imao što za reći.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Potjeh

Post 22 Mar 2012, 20:42

Veljača za ovog mačka je živa propast. :)

Nego, moram prijaviti što nisam fino jeo. Jučer na vrhu Avenue Mall-a sam se nagulozao na pohane bukovače. Nisam uopće mislio klopat ali privukle su me poput magneta. Zgrabim tacnu, odaberem juhu, zatražim bukovače i - nemaju!!

Ništa, kad sam već riješio večerati odaberem drugo i taman mi ženska preda tanjur kad ono iz kuhinje otresu pun lonac freško pohanih bukovača.... :gaah:
blue
Asgard

Post 23 Mar 2012, 12:01

Potjeh » wrote:Veljača za ovog mačka je živa propast. :)

Nego, moram prijaviti što nisam fino jeo. Jučer na vrhu Avenue Mall-a sam se nagulozao na pohane bukovače. Nisam uopće mislio klopat ali privukle su me poput magneta. Zgrabim tacnu, odaberem juhu, zatražim bukovače i - nemaju!!

Ništa, kad sam već riješio večerati odaberem drugo i taman mi ženska preda tanjur kad ono iz kuhinje otresu pun lonac freško pohanih bukovača.... :gaah:
Fifty-fifty?

To je menza sa osrednjom hranom, u većini slučajeva u menzama i dostavama, pohane bukovače budu prestare, pa u skladu s time i prežilave :zubo: Vjerojatno nisi ništa propustio ;)

E, da pohvaljujmem Pilos svježi sir iz Lidla :top: Prije nego krene pljuc Lidl pljuc, dvojbena stranjska kvaliteta - proizvodi ga neka mala mljekara iz Senja ili Sinja :top:
*jezebel*

Post 23 Mar 2012, 15:40

meni je taj lidlov sir blago receno katastrofa.

oftopicnije: potjese, ja sam tog dana bila u avenue mallu, preko puta tebe u algoritmu. :D :crying:
Mulica

Post 23 Mar 2012, 16:31

blue » wrote: E, da pohvaljujmem Pilos svježi sir iz Lidla :top: Prije nego krene pljuc Lidl pljuc, dvojbena stranjska kvaliteta - proizvodi ga neka mala mljekara iz Senja ili Sinja :top:
tog nisam probala, al meni iskreno nije jasno zašto ljudi toliko pljucaju po lidlu! :ne zna: ja u lidla ne idem u spizu, al da nema njega, ne znam gdje bi kupovala neke namirnicekoje su kod njih i kvalitetne i jeftine!

njihova crna kuvertura, 200gr, košta oko 14kn, a odlična je! zamna čokolada sa 70% kakaa, je fina gorka, čokoladna...cijena je 7kn!
milbony posni sir, pola kg (mislim) je cijena 10kn, a boljeg posnog sira, kremastijeg i jestivijeg nisam nigdi i nikad jela, a posebno ne po toj cijeni :S
miloby slatko vrhnje, 200g čašica je 5kn! prije toga sam kupovala u dione bayerladnovo, za 13-14kn! kvaliteta ista, ja ne primjećujem razliku, a cijena više nedo duplo niža! :ne zna: da ne kažem da sam par puta uzela dukatovo slatko u dione, kad ne bi bilo bayerlanda, i gadno se zajebala!

što se tiče ukrasa za kolače, čokoladne kapljice, čokoladne strugotine i sl...nigdje jeftinije! :S

eto, meni ne pada na pamet pljuvat po lidlu! osim što se tiče odjeće na akciji :facepalm:
blue
Asgard

Post 23 Mar 2012, 16:49

Mulica » wrote:
tog nisam probala, al meni iskreno nije jasno zašto ljudi toliko pljucaju po lidlu! :ne zna: ja u lidla ne idem u spizu, al da nema njega, ne znam gdje bi kupovala neke namirnicekoje su kod njih i kvalitetne i jeftine!
Da imaju nekih jako dobrih proizvoda, neka su jako loša, samo su marke dosta nepoznate, pa je teško ubosti.

Milbona sir nisam probala, ali jesam mlijeko i ne valja mi baš, čudno miriši :zubo: Al ja sam picajzla i koristim samo Vindija ili Dukat trajno mlijeko ili Alpsko ako mi dođe pod ruku.
Za Pilos sam bila jako skeptična (i za Lidl općenito) ali su tom siru hvalospjeve pisali na Fhru, pa sam probala i sviđa mi se jer je laganog okusa i kremast. Dobre su mi njihove Gross nešto marke čokolada i ona čokolada s lješnjacima u djelomično prozirnoj ambalaži :klopa: Dobra kao Zvečevo mliječna s lješnjakom :top:

Probala sam neke sireve koje sam bacila, i od čipsa mi je bilo zlo (ne od količine). E da i neki sladoledi su odlični :top:
Mulica

Post 23 Mar 2012, 16:54

blue » wrote: Da imaju nekih jako dobrih proizvoda, neka su jako loša, samo su marke dosta nepoznate, pa je teško ubosti.

Milbona sir nisam probala, ali jesam mlijeko i ne valja mi baš, čudno miriši :zubo: Al ja sam picajzla i koristim samo Vindija ili Dukat trajno mlijeko ili Alpsko ako mi dođe pod ruku.
Za Pilos sam bila jako skeptična (i za Lidl općenito) ali su tom siru hvalospjeve pisali na Fhru, pa sam probala i sviđa mi se jer je laganog okusa i kremast. Dobre su mi njihove Gross nešto marke čokolada i ona čokolada s lješnjacima u djelomično prozirnoj ambalaži :klopa: Dobra kao Zvečevo mliječna s lješnjakom :top:

Probala sam neke sireve koje sam bacila, i od čipsa mi je bilo zlo (ne od količine). E da i neki sladoledi su odlični :top:
ništa od toga nisma probala! al mogu ti garantirat da je posni odlična, također su ga hvalili na hrani i zdravlju, ovi koji žive na dijeti! :rofl:
kremast je i jeftin je! :S
slatko vrhnje se nimalo ne razlikuje od drugih, potrošila sam ga sigurno nekoliko litara i nikad problema nisam imala (praline)! a 5kn košta jedna čašica!
crna kuvertura je također odlična!
i probat ću tu s lješnjacima u poluprozirnom! :cerek:
Potjeh

Post 23 Mar 2012, 18:46

blue » wrote: Fifty-fifty?

To je menza sa osrednjom hranom, u većini slučajeva u menzama i dostavama, pohane bukovače budu prestare, pa u skladu s time i prežilave :zubo: Vjerojatno nisi ništa propustio ;)
Neke stvari ipak treba probati da bi čovjek shvatio da ništa ne propušta.
*jezebel* wrote: oftopicnije: potjese, ja sam tog dana bila u avenue mallu, preko puta tebe u algoritmu. :D :crying:
:crying:

U Konzuma ispod su nekad imali svježi sok od naranči lijepo izložen na ledu. Nema ga više...

Inače, u tog Algoritma mi je kolega prošle godine napravio solidnu spačku. Naime, ubijali smo vrijeme švrljajući po knjigama da bi se ja dočepao Seksa za neznalice. Trebalo mu je oko 5 sekundi da se maši svog HTC-a, uslika me i pošalje svima sliku u firmi. Tehnologija... :rolleyes: :rolleyes:
Potjeh

Post 25 Mar 2012, 14:54

Da se nadovežem.

Ljudi, treba mi naziv. Prošle godine u Konzumu sam kupio posebnu sortu dinje koja nije žute boje već svijetlo zelene. Aroma je jako fina ali malo drugačija od 'obične' dinje. Upravo su mi počele nicati sjemenke u čašicama koje sam prikupio tako da ćemo ih ove godine imati u, nadam se, većim količinama.

Međutim, koji joj je naziv? Ja je zovem pipun iz Konzuma za sada.
*jezebel*

Post 25 Mar 2012, 19:02

jogurt s kavom – probala neki iz hoferove gourmet linije, jako fino (kiselkasto-kaveno, ali ta kiselina kao da vise vuce od kave nego od jogurta, vise je kao neki krem desert, fino izbalansirano, nije da jogurt vulgarno prevladava), a bila sam skepticna. zao mi je sto nisam kupila jos.

maslac od bivoljeg mlijeka (fattorie garofalo) – ugodan okus, nema velike razlike, malcice je drukciji od klasicnoga, ali ne mogu tocno reci po cemu (nije mi nepce bas toliko razvijeno, a i sami maslaci od kravljeg mlijeka se znaju dosta razlikovati ovisno o proizvodjacu). tekstura dosta mekana, moze se mazati i potpuno hladan (doduse, ne znam je li to do proizvodjaca ili do vrste mlijeka, ovo je prvi put da probam nesto bivolje), nesto je bljedji od klasicnog maslaca. voljela bih probati i mozzarellu. nisam znala sto me ceka, mislila sam da ce biti nesto smrdljivo sto necu moci jesti, ni mirisati, ali je bas po mom gustu.

noberasco suhe marelice – vrlo mekane, socne i fine. kao da su napola susene, nisu kao klasicno suho voce koje treba zvakuljiti, cak iz njih pomalo curi meso. divotica. :love: marelice su bio i bez konzervansa (mrzim ona s*anja sa sumporom). sad sam u problemima jer sam kupila samo tri paketica (i to na snizenju), a poslije cu htjeti samo njih. :durica: :crying:

i nije nista novo, ali je preporuka: spar gourmet tortellini s mesom - jako su mi se svidjeli, bez konzervansa i (mislim) pojacivaca okusa, nisu preskupi, a dragi kaze da dugo nije jeo tako dobre tortelline. ne znam ima li ih kod nas, ovi su kupljeni u sloveniji.
ombia

Post 25 Mar 2012, 20:17

Mulice ja pljujem po Lidlu jer svoje radnike tretiraju kao stoku (a onda odem u ducan koji to ne cini sa radnicima).
Dakle netko skupa placa tu jeftinocu.
Meso ne bih kupila ni u ducanu koji slove za bolje od Lidla tako da nije do toga.

Zasto je blam imati Seks za neznalice? Ja tu knjigu vec preko desetljeca imam na polici. Javno. Odma do filozofa. :zubo:
moze se mazati i potpuno hladan (doduse, ne znam je li to do proizvodjaca ili do vrste mlijeka, ovo je prvi put da probam nesto bivolje)
Ili od nacine proizvodnje/prerade.
Potjeh

Post 01 Apr 2012, 17:21

Uf, danas sam jako puno finih stvari probao. Kod nas dole traje tradicionalni sajam zdrave prehrane gdje se sjate mali proizvođači iz svih dijelova Hrvatske pa nam nude svoje domaće proizvode i diče se nagradama koje su pobrali.

Ono što sam primjetio kroz par godina je da nas sve besramnije pelješe. Nekoć si mogao kupiti paški ovjčji sir jeftinije jer si je kupio direktno od proizvođača a postojala je i famozna 'sajamska' cijena. Danas mi se to čini skuplje nego u supermarketima. Mislim, sajamska cijena cvjetnog meda od 60kn?!

Srećom, cjenkanje je još uvijek moguće.
Potjeh

Post 01 Apr 2012, 17:26

ombia » wrote: Zasto je blam imati Seks za neznalice? Ja tu knjigu vec preko desetljeca imam na polici. Javno. Odma do filozofa. :zubo:
Nije sramota biti neznalica. Sramota je ostati neznalica. :)
  • Information