Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 12 Feb 2012, 23:00

A ne motate hrenovke i u sir?

Danas se najela profiterola i sjetila se judolina :zubo: i onog vrancuskog tisucu listica. :S

judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 23:02

Chiro » wrote:
Meni je ovo prvi put da radim hrenovke u lisnatom, pa se ravnam po onima iz pekare. One se nikad ne odrolaju. :tuzni:
E vidiš, drugi put bi mogao ili kupiti mini hrenovke, ili ove narezati na polovice. Dobra ideja. :top:

Ima li Gavrilović pureće? Ovo su bile one Vindonove, one su mi fine.
Ne znam jel ima pureće, al znam da ima pileće, kao i to da su stare dobre klasične najbolje.
*jezebel*

Post 12 Feb 2012, 23:05

chiro, ja od tijesta izrezujem dugacke trokute pa onda motam, mozda da probas tako? i meni se cesto odrolaju ako motam ovako spiralno, al' nema veze ako se moze pojest'. btw, nisam tip za hrenovke, al' te u lisnatom bih mogla jesti dok ne puknem. :zubo:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 23:06

ombia » wrote:A ne motate hrenovke i u sir?

Danas se najela profiterola i sjetila se judolina :zubo: i onog vrancuskog tisucu listica. :S
Tisuću listića? :misli:
Malo sam tupav danas... :ne zna:
Morticia

Post 12 Feb 2012, 23:06

E, i jos nesto.
Kad radis te hrenovke, namazi tijesto u koje rolas senfom.
Iznutra, ofkors. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 23:07

*jezebel* » wrote:chiro, ja od tijesta izrezujem dugacke trokute pa onda motam, mozda da probas tako? i meni se cesto odrolaju ako motam ovako spiralno, al' nema veze ako se moze pojest'. btw, nisam tip za hrenovke, al' te u lisnatom bih mogla jesti dok ne puknem. :zubo:
E, to je super fora, ali za kraće hrenovke.
Chiro

Post 12 Feb 2012, 23:16

ombia » wrote:A ne motate hrenovke i u sir?
Ja bi motao, ali moji ne vole sir, pa onda ni sebi nisam stavljao sira, da se ne pomiješaju. (da, znam, odvoji ih se sa strane i to sve, ali nisam ja toliko spretan za takve akrobacije, bolje ići na sigurno :zubo: )
judolino » wrote: Ne znam jel ima pureće, al znam da ima pileće, kao i to da su stare dobre klasične najbolje.
Probat ću u svakom slučaju, ovo će sad biti na meniju bar jednom mjesečno, tako da će biti prilika i za testiranje Gavrilovića.
*jezebel* » wrote:chiro, ja od tijesta izrezujem dugacke trokute pa onda motam, mozda da probas tako? i meni se cesto odrolaju ako motam ovako spiralno, al' nema veze ako se moze pojest'. btw, nisam tip za hrenovke, al' te u lisnatom bih mogla jesti dok ne puknem. :zubo:
Štajaznam, mogu probati, mada vjerujem da će biti u redu i ovako, s lisnatim izrezanim u trake širine oko 4 cm. Na kraju je ipak samo okus bitan. :D
Morticia » wrote:E, i jos nesto.
Kad radis te hrenovke, namazi tijesto u koje rolas senfom.
Iznutra, ofkors. :zubo:
Ajebate, koliko pravila oko hrenovaka. :gaah: :zubo:

Hoću, hvala. ;)
Skinheadsi, takav si!
ombia

Post 12 Feb 2012, 23:24

mille-feuille

http://boulangeriejade.com/wp-content/t ... e/0512.jpg

Neki ga zovu i napoleonski kolac.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mille-feuille

U kuharici moje mame se to zove Tisucu listica.

Chrio sa sirom koji se rastopi mi je socnije. Umatala sam i u dimljenu pancetu.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 23:42

ombia » wrote:mille-feuille

http://boulangeriejade.com/wp-content/t ... e/0512.jpg

Neki ga zovu i napoleonski kolac.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mille-feuille

U kuharici moje mame se to zove Tisucu listica.

Chrio sa sirom koji se rastopi mi je socnije. Umatala sam i u dimljenu pancetu.
Sori, mislio sam da ja imam neke veze s tim kolačem.
Hrenovke u lisnatom su džank fud, a ako dodaš i sir dobiješ super fakin džank fud.
Meni je to ukusno par zalogaja, ali ako se najedem poslije se osjećam loše.
ombia

Post 12 Feb 2012, 23:45

judolino » wrote: Sori, mislio sam da ja imam neke veze s tim kolačem.
Hrenovke u lisnatom su džank fud, a ako dodaš i sir dobiješ super fakin džank fud.
Meni je to ukusno par zalogaja, ali ako se najedem poslije se osjećam loše.
Naravno da je junk. S tim da su moje od sretne svinjice, elem domace hrenovke :cerek: . I nisu pune otpadaka. Hrenovke u ducanu nisam kupila valjda cijelo desetljece.

Al je to junk u koji znam sto je unutra. Dakle sa sirom, uz to po osobi zdjela zelene salate i gotova je lijena vecera.
Potjeh

Post 13 Feb 2012, 09:03

judolino » wrote: Stavi majčine dušice u grah. Najbolji začin za pasulj, keve mi!
Zapisano. :top:

Grah je ispao perfektno. Za svoj prvi pokušaj strogo sam se ravnao prema normativima JNA kuharice koju sam nedavno pronašao na internetu. Htio sam da bude 'by the book' za prvi pokušaj. Grah je ispao perfektno.

Jutros sam namuljao graha za nositi na posao jerbo ne mogu dočekati ručak popodne koliko sam ga željan. Bilo je iznenađujućih -2°C i vrlo jaka bura, gledam u kamenici barem 3-4cm leda a bura samo pojačava osjećaj hladnoće.

Stigao do auta konačno, već ledenim prstima grozničavo tražim ključ po džepovima, otvaram auto i pljas.... Moj lijepi grah na betonu. :gaah: :crying:

Miran čovjek, obiteljski, radišan i papučar se u trenu i na tren pretvorio u zvijer urlajući u vjetar od očaja.... A vjetar je ostao posve hladan na moju muku sveudilj zavijajući svojim ledenim zagrljajem. :tuzni:

Ne volim ponedjeljna jutra.
baja

Post 13 Feb 2012, 10:23

Potjeh » wrote:
Stigao do auta konačno, već ledenim prstima grozničavo tražim ključ po džepovima, otvaram auto i pljas.... Moj lijepi grah na betonu. :gaah: :crying:
:zubo:

nemoj biti tužan, naći će kakvo gladno pseto :cerek:
blue
Asgard

Post 13 Feb 2012, 11:01

Potjeh :grli: tužno je to, i smiješno, ovako sa strane :rofl:

:zubo:
Objektivno - za popizdit :)
ombia

Post 13 Feb 2012, 12:29

Potjeh » wrote:
Zapisano. :top:

Grah je ispao perfektno. Za svoj prvi pokušaj strogo sam se ravnao prema normativima JNA kuharice koju sam nedavno pronašao na internetu. Htio sam da bude 'by the book' za prvi pokušaj. Grah je ispao perfektno.

Jutros sam namuljao graha za nositi na posao jerbo ne mogu dočekati ručak popodne koliko sam ga željan. Bilo je iznenađujućih -2°C i vrlo jaka bura, gledam u kamenici barem 3-4cm leda a bura samo pojačava osjećaj hladnoće.

Miran čovjek, obiteljski, radišan i papučar se u trenu i na tren pretvorio u zvijer urlajući u vjetar od očaja.... A vjetar je ostao posve hladan na moju muku sveudilj zavijajući svojim ledenim zagrljajem. :tuzni: Ne volim ponedjeljna jutra.

Ne kuzim...sta nisi stavio u tupperware? :ne zna: Mislim ja grah vozim u ruksaku na biciklu odmah do sluzbenih spisa pa nicemu nista nije.
Potjeh

Post 13 Feb 2012, 14:15

Jesam. Otvorio se prilikom udarca u tlo. Ne pitaj me kako. :(
vrrrlet

Post 13 Feb 2012, 14:19

Potjeh » wrote:

Grah je ispao perfektno. Za svoj prvi pokušaj strogo sam se ravnao prema normativima JNA kuharice koju sam nedavno pronašao na internetu.
Ti normativi JNA kuharice su odlična stvar. Nama su nekoliko puta spasili dan kad se kuhalo za nekoliko desetaka ljudi.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
karambol

Post 13 Feb 2012, 14:24

Potjeh » wrote:Jesam. Otvorio se prilikom udarca u tlo. Ne pitaj me kako. :(
Prokleti Murphy!! Uvijek se i on upetlja.... :bicedobro:
ombia

Post 13 Feb 2012, 15:19

Trqazim vec 20 minuta sto ispeci veceras, odnjeti na posao i tako se rijesiti veceg dijela kalorija.

Mislim da cu ovo, ja sam sucker za sve vocno.

http://www.coolinarika.com/recept/trobojni-kolac/

Ako netko ima nesto isprobano s visnjama i kremom nekom i da je recept za onaj veliki pleh, zahvaljujem.
Morticia

Post 13 Feb 2012, 15:28

Joj, to je jako fino. :klopa:

Mislim da sam ga radila samo jednom, uopće ne znam zašto. :misli:

Uglavnom, super jednostavno, brzo i ukusno. :top:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 13 Feb 2012, 19:59

Danas dosadne torteline s putrom, vrhnjem i sirom, zapeceno u rerni.
Potjeh

Post 13 Feb 2012, 20:48

ombia » wrote:Trqazim vec 20 minuta sto ispeci veceras, odnjeti na posao i tako se rijesiti veceg dijela kalorija.

Mislim da cu ovo, ja sam sucker za sve vocno.

http://www.coolinarika.com/recept/trobojni-kolac/

Ako netko ima nesto isprobano s visnjama i kremom nekom i da je recept za onaj veliki pleh, zahvaljujem.
Ovo ću također zapisati.
Morticia

Post 14 Feb 2012, 10:35

Danas nam mama kuha maneštru od fažola, kukuruza, mrkve i kisele repe, sa dimljenim rebrima i kobasicama. :klopa: :klopa: :klopa:
Morticia

Post 15 Feb 2012, 12:00

Sinoć sam nabrzinu smuljala ovaj kolač s višnjama i pudingom, ali nije se stigao ohladiti prije nego što smo otišli spavati.
Tako da me danas kad dođemo kući (opet) očekuje maneštra (kupila sam si i Gavrilović safalade :klopa:) i hladan kolač. :klopa: :klopa:
ombia

Post 16 Feb 2012, 10:59

Jadna. :crying:

:D
Pojma nemam sta cu danas. Mogla bih ribu.
Morticia

Post 16 Feb 2012, 11:04

Mi danas bolonjez sa špagetima, a sutra od tog istog bolonjeza lazanje.
  • Information