Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
*jezebel*

Post 10 Feb 2012, 19:58

divlji brancin, blitva, kuhani krumpir, lagano preliveno s mjesavinom maslaca, maslinovog, ribane limunove korice i soli. odlicno mi je ovo s koricom, bas da posebnu lagano osvjezavajucu notu.

brancina sam zadnji put servirala s narancom, ali filetiranom, jos moram iskombinirati maslac s koricom narance, kao ovo s limunom.

za aperitiv sam zarezala suhe smokve, stavila u casice i dobro zalila samoborskim bermetom. u pozadini emisija zvjezdana prasina dubravka majnarica. lijepa vecer. :)

Image

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 10 Feb 2012, 20:11

Mulice, kruščići ti izgledaju jako, jako sehu!
kuki

Post 11 Feb 2012, 00:15

Morticia » wrote:
Ma tu ti stvarno nema nekog recepta. :zubo:
Naribaš tikvice (ja sam za nas troje uzela dvije srednje veličine), posoliš, ostaviš da se dobro iscijede pa ih malo ispereš s vodom (zbog gorčine).
U to dodaš jaja (ja stavila dva cijela), pesta koliko želiš (cijelu jušnu žlicu), dodaješ glatkog brašna koliko traži, sol i malo papra.
Sve dobro izmiješaš pjenjačom i pustiš još malo u frižideru pa kad izvadiš ako je potrebno dodaš još malo brašna.
Zgriješ dobro ulje, vadiš smjesu žlicom i stavljaš u vrelo ulje.
Ne mora ti biti jako gusta smjesa, može komotno i cijediti sa žlice, samo pazi kako stavljaš u ulje da ti ne ispadnu rogate. :zubo:
I to ti je to.
Ovo ja zovem tikvići i ljeti radim ko mahnita, samo bez pesta i stajanja u frižideru. Rogatost je plus. :lux:

Uz njih jako volim u malu zdjelicu staviti jogurta, posoliti i staviti bosiljka, pa toćati u taj jogurt i jesti.

Ja bih ljeto sad. :mama:
Potjeh

Post 12 Feb 2012, 18:23

Pašticada.

Ekipa se oduševila ali ja sam već zapisao niz savjeta što želim drugačije napraviti. Prvi put da je radim. Neće biti posljednji. Iako jelo zahtjeva planiranje nije ga teško napraviti. Za prilog sam odabrao istarski fuže.
*jezebel*

Post 12 Feb 2012, 21:06

nikad nisam pravila pasticadu.

jucer kelj i pecene kobasice.

danas tko je sta ulovio. nisam nista kuhala, samo sam pripremila pikantne tople sendvice (otvorene, iz rerne) s kobasicom, sirom i jalapeno papricicom i uz to kristalka, radic i oranzada. i pekla palacinke od pira (s nutelom, orasima i sladoledom od vanilije).
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Potjeh

Post 12 Feb 2012, 21:41

Za sutra radim još jedan apsolutni klasik. Grah sa kobasicama. :klopa: Najavili su hladnije vrijeme pa mi se čini prikladnim.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:15

Moram se pohvaliti da je i meni prva pašticada ispala upravo fenomenalna, tako da uopće nisam morao mijenjati recept.
Nažalost, zaboravio sam kako sam je pravio... :facepalm:

Danas me žena nahranila pečenim mesom, restanim krumpirom s gljivama i salatom koja na kraju uopće nije bila za uz glavno jelo, već smo je klopali ko predjelo.
Salata je bila od kiselog zelja, crvenoga graha, kukuruza i luka. Super je bila.
E, da, zaboravio sam zimsku juhu - paradajzušu...
blue
Asgard

Post 12 Feb 2012, 22:16

Jučer čokoladne muffine :klopa: nema slike, nestali začas :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:16

Potjeh » wrote:Za sutra radim još jedan apsolutni klasik. Grah sa kobasicama. :klopa: Najavili su hladnije vrijeme pa mi se čini prikladnim.
Stavi majčine dušice u grah. Najbolji začin za pasulj, keve mi!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:17

blue » wrote:Jučer čokoladne muffine :klopa: nema slike, nestali začas :zubo:
Ne volem te imperijalne majmunarije. :durica:
Morticia

Post 12 Feb 2012, 22:21

Jucer sam pohala palacinke sa sunkom, sirom i gljivama, a danas spekla telecu "ribicu" (kako se to ispravno zove? :misli:) s krumpirom.
Spekla sam jos u petak macje oci, danas ubili zadnji komadic.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blue
Asgard

Post 12 Feb 2012, 22:21

judolino » wrote: Ne volem te imperijalne majmunarije. :durica:
Ma dobro, to uglavnom dođe kao dobar stari socijalistički čokoladni biskvit :p samo nije u obliku kockica nego šampinjona :D Osim vizualnog poboljšanja, ja tu vidim i određenu okusnu prednost, naime hrskava površina je veća :klopa:
Chiro

Post 12 Feb 2012, 22:23

blue » wrote:Jučer čokoladne muffine :klopa: nema slike, nestali začas :zubo:
Ja sam ih danas pekao. :zubo:

Jučer sam radio hrenovke u lisnatom tijestu. Imam slike hrenovaka, ali nisu baš vizualno reprezentativne, pa ih neću keljiti. :brukica:
Bile su ukusne. :)
Skinheadsi, takav si!
baja

Post 12 Feb 2012, 22:24

*jezebel* » wrote:nikad nisam pravila pasticadu.
ni ja
to majka radi; mislim da bi trebala početi raditi na prijenosu znanja :cerek: :D

danas sam spremila krem juhu od poriluka
teleće medaljone na naglo, a onda sam im dodala gljive, zobeno vrhnje i začinje
uz to police, opet jer smo ih preksinoć smazali u čas
zelena salata
Morticia

Post 12 Feb 2012, 22:27

Chiro » wrote:
Ja sam ih danas pekao. :zubo:

Jučer sam radio hrenovke u lisnatom tijestu. Imam slike hrenovaka, ali nisu baš vizualno reprezentativne, pa ih neću keljiti. :brukica:
Bile su ukusne. :)
:rofl:
Raskeljile se,a? :zubo:
Inace ti je to fino premazati jajem i posuti sezamom prije nego sto stavis peci.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 12 Feb 2012, 22:29

judolino » wrote:Moram se pohvaliti da je i meni prva pašticada ispala upravo fenomenalna, tako da uopće nisam morao mijenjati recept.
Nažalost, zaboravio sam kako sam je pravio... :facepalm:

Danas me žena nahranila pečenim mesom, restanim krumpirom s gljivama i salatom koja na kraju uopće nije bila za uz glavno jelo, već smo je klopali ko predjelo.
Salata je bila od kiselog zelja, crvenoga graha, kukuruza i luka. Super je bila.
E, da, zaboravio sam zimsku juhu - paradajzušu...
Oko mene svi tako jedu salatu, tako se i donosi u restoranima itd. Ja onda objasnim da sam ja s Balkana i da cu ja to uz glavno jelo. :zubo:
Sta je to teleca ribica?
Chiro

Post 12 Feb 2012, 22:32

Morticia » wrote:
:rofl:
Raskeljile se,a? :zubo:
Inace ti je to fino premazati jajem i posuti sezamom prije nego sto stavis peci.
Čak nisu, 20 minuta na 180° je bilo dovoljno. Namazao sam jajetom, a za sezam sam se sjetio tek kada je počela mećava, i tada mi se stvarno više nije dalo do dućana. :D
Problem je bio u tome da kad sam ih rolao, to se sve fino preklapalo, ali u pečenju se počelo malo odvajati, pa su neke izgledale kao penis u spirali, da prostiš. :zubo:

Uostalom, zaboli me šiškauskas, idem ih iskopati, pa ću zakeljiti. :čeprka po hardu:
Skinheadsi, takav si!
Morticia

Post 12 Feb 2012, 22:40

Ombia, mislim da je to dio buta.
Toliko je fino, socno i mekano da je to za popizdit. :o :S

Chiro, na to sam i mislila, da se tijesto raskelji, tj. djelomicno odrola. :zubo:
Chiro

Post 12 Feb 2012, 22:48

Friško pečene:

Image

Servirane ( :zubo: ):

Image

Morticia, krivo sam te razumio, mislio sam da govoriš o hrenovkama. :D
Skinheadsi, takav si!
Morticia

Post 12 Feb 2012, 22:50

Pa super izgledaju, sta hoces. :durica:
Ja radim one mini, srolam ih u kvadrate.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:50

ombia » wrote:
Oko mene svi tako jedu salatu, tako se i donosi u restoranima itd. Ja onda objasnim da sam ja s Balkana i da cu ja to uz glavno jelo. :zubo:
Sta je to teleca ribica?
Kad kod nas netko jede salatu prije glavnog jela, to znači kao da je došao iz Poljakova tora (umire od gladi, pa ne može dočekati glavno jelo).
Ribica ti je leđni file, možda najkvalitetniji mišić (osim možda jezika).
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:52

Ma Ćiro, dobro je, nije tak strašno!
Drugi put posuši hrenovke i izaberi one s manje soje, da se ne napuhuju previše. Mislim da s Gavrilovićevim nemreš fulat.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Feb 2012, 22:54

blue » wrote: Ma dobro, to uglavnom dođe kao dobar stari socijalistički čokoladni biskvit :p samo nije u obliku kockica nego šampinjona :D Osim vizualnog poboljšanja, ja tu vidim i određenu okusnu prednost, naime hrskava površina je veća :klopa:
E, onda more!
Samo kaj ja nisam baš tip za kolače, a i bolje da je tako, jer bih se udebljao ko svinja.
Pješčana

Post 12 Feb 2012, 22:55

Chiro, hrenovčice sasvim ok izgledaju :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Chiro

Post 12 Feb 2012, 23:00

Morticia » wrote:Pa super izgledaju, sta hoces. :durica:
Ja radim one mini, srolam ih u kvadrate.
Meni je ovo prvi put da radim hrenovke u lisnatom, pa se ravnam po onima iz pekare. One se nikad ne odrolaju. :tuzni:
E vidiš, drugi put bi mogao ili kupiti mini hrenovke, ili ove narezati na polovice. Dobra ideja. :top:
judolino wrote:Ma Ćiro, dobro je, nije tak strašno!
Drugi put posuši hrenovke i izaberi one s manje soje, da se ne napuhuju previše. Mislim da s Gavrilovićevim nemreš fulat.
Ima li Gavrilović pureće? Ovo su bile one Vindonove, one su mi fine.
Pješčana » wrote:Chiro, hrenovčice sasvim ok izgledaju :D
Hvala, Pješčana. :D U biti, kenjam bezveze, nije da sam u životu neki esteta, ali mi je bilo krivo kad su mi se počele odvajati, tako žarko sam htio podijeliti slike s forumljem, a ovo mi je bilo bed postati. :o :rofl:

Isuspok, završile su u želucu u roku 10 minuta. A bilo je dva paketa hrenovaka. :o
Skinheadsi, takav si!
  • Information