Mister(azil)ije! Prvi volumen

Stare teme i začeci foruma
Almost Rosey

Post 09 Feb 2012, 12:14

Serenità » wrote:
Šta to točno znači? Da ja imam pomaknuto viđenje lijepog ili da je to svima ružno i nikome ne pada napamet to kupovati?
Da nisi u trendu :D

Mislim, to je okej, nisam ni ja :D samo velim, trenutno je moderno nositi preveliku odjeću e da bi se u njoj izgledalo kao izbjeglica iz Biafre, te također pozirati s nogama u "o" e ne bi li izgledale rahitičnije nego što jesu.
Štajatznam, takva majica je ekvivalent "ispranim" ili poderanim trapericama, pomodarski ćef koji će proći pa se vratiti i tako unedogled :ne zna:

Beta ženka

Post 09 Feb 2012, 12:18

Almost Rosey » wrote: Da nisi u trendu :D

Mislim, to je okej, nisam ni ja :D samo velim, trenutno je moderno nositi preveliku odjeću e da bi se u njoj izgledalo kao izbjeglica iz Biafre, te također pozirati s nogama u "o" e ne bi li izgledale rahitičnije nego što jesu.
Štajatznam, takva majica je ekvivalent "ispranim" ili poderanim trapericama, pomodarski ćef koji će proći pa se vratiti i tako unedogled :ne zna:
To su oni apsurdi kao street moda u stilu klošara - ali brendirana/markirana, tako da će dječica bogatuna iskeširati veliku lovu da bi izgledali kao odrpanci s ulice i buntovnici iz nižih klasa. Naravno da neće kupiti takvu jeftinu odjeću. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Serenità

Post 09 Feb 2012, 12:20

Beta ženka » wrote:
O, da - u tim dućanima tipa Zara, Bershka, H&M itd. - sve je jebeni poliester, poliamid itd.
I ja mrzim shopping, pogotovo hlača... :facepalm:
Shvaćam te u potpunosti. Moju guzicu ne mogu podnijeti baš bilo kakve hlače. :zubo:
A i imam issue s nepamučnim (ili čak i onim dodatkom elastena od par posto) majicama, ne mogu ja to nositi. Ako i nosim, odmah perem jer mi se čini da zaudaram nakon 5 minuta u njima.

Ne znam, ne vozim se vlakom, ali u tramvaju sam pod punom opremom i kad mi je vruće jer sam lijena skidati se : Dalmatinka: :D a i postoji mogućnost da posijem robu putem.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
klonka

Post 09 Feb 2012, 12:20

Meni su te široke odrpane majice super, imam par komada (ne od 150 kuna zaboga) i sviđa mi se kako mi stoje na uske hlače, daju neki ležerni ton oblačenju. I totalno mislim da bolje izgledaju na modelušama koje su malo popunjenije. Kao što sam jaaaa. :raspa:

Za pamukom i ja žalim. Ne tako davno iščuđavali smo se Amerima što im je pamuk užasno skup, a danas je došlo do toga da ga i u Hrvatskoj moramo tražit svijećom. :crying:
gonj špadi
Serenità

Post 09 Feb 2012, 12:23

Almost Rosey » wrote: Da nisi u trendu :D

Aha. Znam to. :o
Ali ovo mi je ružno i ne mogu zamisliti da nekome lijepo stoji, bio mršav ili deblji. Baš zato jer izgleda odrpano i iznosano.

A di da ja kupim normalnu crnu majicu ako nemam 500 kn za nju? :mama:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
klonka

Post 09 Feb 2012, 12:25

U Galebu.
gonj špadi
Pješčana

Post 09 Feb 2012, 12:26

pa ne u Zari, jel :D

probaj Amadeus, HM, MarksenSpencers, Vero Moda zna imati dobrih stvari
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Almost Rosey

Post 09 Feb 2012, 12:28

Beta ženka » wrote:
To su oni apsurdi kao street moda u stilu klošara - ali brendirana/markirana, tako da će dječica bogatuna iskeširati veliku lovu da bi izgledali kao odrpanci s ulice i buntovnici iz nižih klasa. Naravno da neće kupiti takvu jeftinu odjeću. :D
Hipsterluk, bejbe :zubo:

Kao i one grozomorne očale koje su klinci po kazni nosili u šezdesetima :facepalm:

Serenità, znaš kad za nekoga vele da bi dobro izgledao u jutenoj vreći jer je basnoslovno prekokrasan? E, ta Zarina krpa je jutena vreća s potpisom :D
Serenità

Post 09 Feb 2012, 12:28

klonka » wrote:Meni su te široke odrpane majice super, imam par komada (ne od 150 kuna zaboga) i sviđa mi se kako mi stoje na uske hlače, daju neki ležerni ton oblačenju. I totalno mislim da bolje izgledaju na modelušama koje su malo popunjenije. Kao što sam jaaaa. :raspa:

Za pamukom i ja žalim. Ne tako davno iščuđavali smo se Amerima što im je pamuk užasno skup, a danas je došlo do toga da ga i u Hrvatskoj moramo tražit svijećom. :crying:
Pa imam i ja širih majici i volim ih nositi, ali ne izgledaju ovako.
Makar preferiram uže majice kad mi je već Bog dao da budem uža u struku i malosisna. :raspa:

Jel tvoja svijeća negdje nabasala na čisti pamuk? Ne kupujem majice, skroz sam neupućena.
Pješčana

Post 09 Feb 2012, 12:30

Serenita, jel tražiš svečaniju crnu ili običnu crnu?
ako je obična,isto preporučam Galeb.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Serenità

Post 09 Feb 2012, 12:31

klonka » wrote:U Galebu.
Šta ne prodaju tamo donje rublje? :misli:
Pješčana wrote:pa ne u Zari, jel :D

probaj Amadeus, HM, MarksenSpencers, Vero Moda zna imati dobrih stvari
Šta ja znam, ovo mi je prva preporuka bila, pa sam malo proguglala da si uštedim izlazak u grad.
S tim da su mi sredstva jako ograničena, a mrzim, stvarno mrzim bauljati po dućanima. :o

@ Pješčana - A bilo bi u redu da je malo svečanija, ali sad sam nekako došla do toga da bih samo dobar materijal. Suknja je dovoljno efektna. :)
Koliko dođu u Galebu majice?
A.P.
Cactus

Post 09 Feb 2012, 12:33

Obične i čistopamučne majice kupujem u hrvackim/slovenskim trgovinama donjim rubljem i sličnim stvarima jer su najkvalitetnije (tipa mtč, sara satina, mana). Dobra i kvalitetna stvar po tom pitanju je i Amisu marka iz Newyorkera. Dat za potkošulju 70 kn je zaista idiotski, druge riječi nema.
Pješčana

Post 09 Feb 2012, 12:34

AP, znaš da Mana ima kinesku robu?
nije baš slovenski pamuk.
@ Serenita- inače Galeb radi i majice i haljine i kućne haljine
Lola Ribar ima dobar pamuk, samo je lutrija naći nešto njihovo
A.P.
Cactus

Post 09 Feb 2012, 12:36

Pješčana » wrote:AP, znaš da Mana ima kinesku robu?
Nije bitno da je pamuk slovenski lol
Govorim o njihovim gaćama i potkošuljama, to su dobre stvari. Za ostatak odjeće ne znam.
klonka

Post 09 Feb 2012, 12:43

Serenità » wrote: Pa imam i ja širih majici i volim ih nositi, ali ne izgledaju ovako.
Makar preferiram uže majice kad mi je već Bog dao da budem uža u struku i malosisna. :raspa:
To ovisi na što ih nosim. Ove široke mi odlično izgledaju na uske hlače i na hrpetinu ljetnih kratkih hlačica jer nisu uz tijelo pa imam dojam da mi koža nekako diše; uske majice pak nosim na široke hlače i široke suknje. Uske suknje ne nosim, ne znam u tome hodat.
Serenità » wrote: @ Pješčana - A bilo bi u redu da je malo svečanija, ali sad sam nekako došla do toga da bih samo dobar materijal. Suknja je dovoljno efektna. :)
Koliko dođu u Galebu majice?
Stotnjak kuna, nisu svečane, najobičnije t-shirt majice, ali su pamuk. Pazi na skupljanje.
gonj špadi
Herp
Nikki Gauda

Post 09 Feb 2012, 12:44

Serenità » wrote:
Pa imam i ja širih majici i volim ih nositi, ali ne izgledaju ovako.

Jel tvoja svijeća negdje nabasala na čisti pamuk? Ne kupujem majice, skroz sam neupućena.
Ja često majice kupujem u New Yorkeru, sve su pamučne.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
ali

Post 09 Feb 2012, 12:51

Pješčana » wrote:AP, znaš da Mana ima kinesku robu?
Lola Ribar radi odjeću? Znam za pamuk, da, ali vatu :ne zna:
Pješčana

Post 09 Feb 2012, 13:20

m.za » wrote: Lola Ribar radi odjeću? Znam za pamuk, da, ali vatu :ne zna:
imaš pravo, Lola radi vate, Pamučna industrija radi trikotažu.
http://www.pamucna.hr/

ja sam zabrijala da je sve dio istog kolektiva
Beta ženka

Post 09 Feb 2012, 13:33

Serenità » wrote:
Shvaćam te u potpunosti. Moju guzicu ne mogu podnijeti baš bilo kakve hlače. :zubo:
Ja imam problem s tim što mi se ne dâ presvlačiti... :dalmatinka?: :zubo:
Ne znam, ne vozim se vlakom, ali u tramvaju sam pod punom opremom i kad mi je vruće jer sam lijena skidati se : Dalmatinka: : D a i postoji mogućnost da posijem robu putem.
U tramvaju je nezgodno, istina - nemaš ni kamo s odjećom...
No u vlaku smo sat vremena, lijepo ima mjesta za odložiti odjeću - ili gore na rešetku ili objesiti... Još kad ne puštaju zraka u kupe, zatvaraju panično vrata, a kupe se grije... i nas šestero SAT VREMENA udišemo isti zrak. :mama: I još je vruće. :mama: :mama: A njih četvero sjedi u jaknama/kaputima i s kapama na glavi, a jedna baba, koja je čak skinula jaknu, u vesturini s kapom na glavi - i ja u kratkim rukavima, izgledam kao čudak. :mama: :mama: :E

Btw, što se pamuka tiče - našla sam u svom kvartu u dućanu svim i svačim - basic majice proizvođača DKD. 100%-tni pamuk, predivan, mekan, ne rastežu se majice... em su jeftine, maksimalno 60-70 kn, em su hrvatski proizvod (firma je iz Vojnića), em su odlične. :cerek:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
ali

Post 09 Feb 2012, 14:03

Pješčana » wrote: imaš pravo, Lola radi vate, Pamučna industrija radi trikotažu.
http://www.pamucna.hr/

ja sam zabrijala da je sve dio istog kolektiva
Ma nisam ni ja baš poznavalac domaćih tekstilaca, oduvijek miješam Galeb i Beti Metlika :zubo: A znam da je poznat bio i neki dalmatinski proizvođač rublja :misli:
Jebote :facepalm: sad vidim, to bi valjda bio Galeb :rofl:
Onda riječki, nije RIO, još nešto :ne zna:
Pješčana

Post 09 Feb 2012, 14:16

Zaboravila si Nadu iz Omiša :D
kukuriku

Post 09 Feb 2012, 14:19

A trimot iz imockog?
Nek(v)arljiva.
ali

Post 09 Feb 2012, 14:22

Pješčana » wrote:Zaboravila si Nadu iz Omiša :D
Toooo :S

A znala sam da je Omiš, ali sam zabrijala da je Galeb Omiš :facepalm:
klonka

Post 09 Feb 2012, 16:30

m.za » wrote:...ali sam zabrijala da je Galeb Omiš :facepalm: