Standard, plaće, klase...

Sve od javnog i tajnog interesa
baja

Post 08 Feb 2012, 11:23

Hekatonhir » wrote: Da je Bog htio da budem Šveđanin, rodio bih se u Helsinkiju. :D
da je Bog htio da se rodim na sjeveru, bila bi pingvin :D

Morticia

Post 08 Feb 2012, 11:24

vrrrlet » wrote:
Tako je, ideali se puše, a ne mažu na kruh.
Nekad se i piju. :zivili:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 08 Feb 2012, 11:24

Ze. » wrote:Osobno bi išao zbog uređenije države i društva i bolje opće perspektive.
Samo mi baš i diplomu ne priznaju (predbolonjac) i veliku konkurenciju za neka zanimanja za koja mi nije strogo potrebna mi rade gospoda Indijci.
Ja sam predbolonjka i priznali su mi sve. Postdiplomski vani zavrsila. I ono iza.
Tako da ako je samo to u pitanju...
Ovo drugo da. Bas u IT-u je konkurencija jeftinije radne snage velika.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 798 times
Been thanked: 1518 times
Post 08 Feb 2012, 11:25

vrrrlet » wrote:
Tako je, ideali se puše, a ne mažu na kruh.
Hm, moram priznati da mi se zaliha ideala opasno smanjuje. :zubo:
Potpisi su za budale.
blue
Asgard

Post 08 Feb 2012, 11:39

Ze. » wrote:
Jebiga, malo mi se teško priviknut da mi okreću volove uz glasno nabijanje cajki od jutra do milog sutra, svakim povodom.
Kozari bok? :zubo:

Pratim temu i čudim se kako je kako je uopće izumljen točak :ne zna: Što?! Kotrljao bi hohštapleru jedan :eek: :eek: a gle koliki ljudi nose, ajmo uprti i hodaj :azdaja: Ti ćeš meni o potrebama kotrljanja :pila:
budapest

Post 08 Feb 2012, 11:52

U bivšem ozloglašenom sistemu bila sam viša srednja klasa :tuzni: . Znači, auto, stan u roditeljskoj kući, izlasci, godišnji odmori, šoping u Trstu, firmirana garderoba.Bez da mi je država išta dala. U stvari je, muž je dobio stan od firme koji smo vratili kada se zakuhalo, jer je bilo puno ljudi kojima je potrebniji nego nama. Pa su ga ti ljudi kojima je bio potrebniji otkupili za par tisuća eura i prodali za stotinjak tisuća eura :p . Pa smo kupili svoju kuću. Na kredit. A onda je počelo. Rat mislim. Muž je dobio otkaz, ja sam dobila otkaz, tata je umro, mama otišla u penziju. Pred kućom auto od 50 tisuća tadašnjih dem, u stvari dvije kuće, a nemaš šta jesti. Sretni smo bili kada smo prodali novi auto i ispušili samo trećinu novca, ostatkom vratili kredit i ostali na nuli. Ali gladni. Zidove ne možeš jesti, a kuću ne možeš prodati. Toliko očajnički smo je željeli prodati i toliko jeftino, da je muž u jednom trenutku rekao da je bolje da bacimo bombu na nju samo da je se riješimo. A gledajući sa strane mi smo i dalje bili dobrostojeći. :misli:

Agonija je trajala godinama.

Danas imam natprosječna primanja. Radim svaki dan, nemam radnog vremena, posijedila sam, :raspa: imam tikove :raspa: i plaću od 10.000 - 15.000,00 kuna. Ponovo imam kuću, kupila sam sinu stan, vozim novi auto, ali ne smatram se srednjim slojem. Mama ima mirovinu od 1.600 kuna, sin plaću od 2.500 kuna i godinama ugovor na određeno, njegova djevojka studira. Dok god oni imaju takva primanja, ja ću svoja dijeliti sa njima. Moraju se grijati, moraju jesti, a moraju se i obući. Htjela sam reći da nije sve onako kako izgleda. Po ovim podjelama ja bih bila viši srednji sloj (što je jaaako daleko od onog nekadašnjeg), a moji bi bili sirotinja. Ovako smo svi niža srednja klasa. Samo nemojte o tome da treba prodati nekretninu i kupiti manju. Prošla sam to, nemoguće je kada ti treba. Mortiša je to jako lijepo objasnila u jednom postu za svoju mamu i njezin stan.
baja

Post 08 Feb 2012, 11:56

budapest » wrote:...
Danas imam natprosječna primanja. Radim svaki dan, nemam radnog vremena, posijedila sam, :raspa: imam tikove :raspa: i plaću od 10.000 - 15.000,00 kuna. ....
:rofl:

krasan post, oprosti što me uspio i nasmijati
crnohumorno, dakako
Morticia

Post 08 Feb 2012, 12:00

A baš, jbte. :rofl:
Imam tikove. :rofl:

:(
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 08 Feb 2012, 12:01

Morticia » wrote:
Nekad se i piju. :zivili:
Amerikanci ih jedu. Pih, Amerikanci, šta oni znaju.
Hekatonhir » wrote:
Da, 'oće to s godinama. :rofl:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
aryna

Post 08 Feb 2012, 12:06

Hekatonhir » wrote:
eh, dijete drago, šta si do sad radio?!
onaj profesor na faksu vas je zajebo.
ombia » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=108891#p108891]
Hrvatsku najljepse uzivam kad odem na godisnji i pustim mozak na pasu i sve mi je super. :)
to mi je period kad se u LN najviše nanerviram. :facepalm: kad vidim sve one ljude u mjestu gdje ljetujem, kojima je mozak stalno na paši, poželim zauvijek pobjeći, makar u tunguziju. :gaah:
"Čim sam vidio tvoju facu, znao sam da si to ti" (?!?!)
carrier pigeon

Post 08 Feb 2012, 12:19

Pješčana » wrote:mislim da bi opcija nekolikosatnog rada pomogla i nezaposlenima i poslodavcima. jedini problem je što država ne nudi tu opciju. nema opcije djelomičnih doprinosa.
ali, kad bude, ljudi će moći raditi po par sati, i tako nešto zarađivati. netko drugi će moći zaposliti 55godišnjaka na par sati tjedno, i plaćati mu to.
Nisam došla do kraja topica pa ne znam da li je netko odgovorio, ali postoji ta mogućnost. Prije je bilo obavezno da se doprinosi za zdravstveno osiguranje plaćaju na minimalnu brutto plaću, ali više nije tako da se može nekog plaćati i za jedan sat rada tjedno. Čak mu ide i u staž, samo je nagradno pitanje kad će skupiti staža za punu penziju.
zeleni zub

Post 08 Feb 2012, 12:22

budapest » wrote:
Mama ima mirovinu od 1.600 kuna, sin plaću od 2.500 kuna i godinama ugovor na određeno, njegova djevojka studira.
Oh, sin nije procijenio da mu se ne isplati raditi za dvije i pol!
vrrrlet

Post 08 Feb 2012, 12:35

zeleni zub » wrote:
Je, ali krade spajalice, pa mu se isplati kad ih proda na crnom tržištu.
budapest

Post 08 Feb 2012, 13:02

zeleni zub » wrote:
Mama mu je radila i za tisuću i pol preko student servisa :raspa: , pa se ne usudi.
vrrrlet wrote:
Je, ali krade spajalice, pa mu se isplati kad ih proda na crnom tržištu.

Gumice i heftalice drže bolju cijenu :zubo:
vrrrlet

Post 08 Feb 2012, 13:07

budapest » wrote:
Mama mu je radila i za tisuću i pol preko student servisa :raspa: , pa se ne usudi.
Nije to ništa... ja sam jednom rintao i još plaćao za to. :raspa: Toga nema ni u Švec'ku... pa čak ni u Ugandi.
ombia

Post 08 Feb 2012, 13:10

budapest lijepo je da pomazes i to je samo tvoja privatna stvar, al ak ti vec imat tikove od tolike kolicine posla i stresa :crying: kako ne moze godinama naci placu vecu od 2500 kuna?
budapest

Post 08 Feb 2012, 13:17

ombia » wrote:budapest lijepo je da pomazes i to je samo tvoja privatna stvar, al ak ti vec imat tikove od tolike kolicine posla i stresa :crying: kako ne moze godinama naci placu vecu od 2500 kuna?
Želiš li reći da bih trebala platiti nekome da ga zaposli? :misli:
ombia

Post 08 Feb 2012, 13:18

budapest » wrote:
Želiš li reći da bih trebala platiti nekome da ga zaposli? :misli:
Odakle ti ta ideja? Ni u snu ne bih dosla na to, odvikla se jebi ga. :zubo:
kuki

Post 08 Feb 2012, 13:26

Morticia » wrote: ostaje činjenica da se rijetko nađe stan za manje od 250 eura
Za 200 eura u dobro prometno povezanoj okolici Rijeke nađeš KUĆU za 200 eura. Namještenu. S dvije sobe i boravkom.
Okej, onda ti je radnička pokazna 500.
Morticia » wrote: Rekla je da se šverca po tramvajima jer si drugo ne može priuštiti.
Rekla je da se šverca po tramvajima jer je gazdarica nije još prijavila.
Rekla je da joj većinu hrane, kao i vlak do Rijeke plaćaju roditelji.
Da, dakle, živim od recimo 3500.
Ovako nesrednjeslojnoj kakva jesam, daju mi tih 170 kuna za vlak.
Mogla bih ga platit sama. Ali onda bi mi manje ostalo za knjige. :D
Ali ona ne jede meso, uopće, a nije nigdje navela ni neku ribu ili tako nešto. Također, jede 10 jaja u 5 mjeseci.
Svako jutro jede kornfleks.
Jedem tunu iz konzerve i trujem se živom.
U ribarnicama i mesnicama mi se povraća, a kupit kilo smrznute ribe ili pol kile mesa pa dvije trećine bacit mi je nekako aštajaznam.
Ne jedem malo jaja jer sam siromašna, nego jer, štajaznam, ne jedu mi se često jaja? :rofl:
Da sam napisala da svaki dan jedem jaja, rekla bi "sirotica kuki, ne smije za ručak potrošit više od 3 kune".

Kornfleks jedem svako jutro dok ne potrošim ovo mlijeko što ga imam u frižideru da ga ne bacim. :rofl:

I nisam IZUZETNO SITNA, imam 166 i 60 kila. :rofl:
Morticia

Post 08 Feb 2012, 13:32

Reci mi, koliko si stanova u Rijeci promijenila kao podstanar? :raspa:
Ili KUĆI?
Ja do sad 4.
Koliko si ih pogledala tražeći?
Ja 50-ak.

200 eura za KUĆU s vodom i strujom u trećoj zoni?
Daj molim te. :facepalm:

Čuj, ti pričaj što hoćeš (btw, ja te NIGJDE nisam nazvala siroticom, ti si sama birala preseliti se u Zagreb, a i vlastiti jelovnik si prva spomenula), ali realno si ti samostalan život u Zagrebu (ako misliš početi plaćati prijevoz i sama sebi hranu) ne možeš priuštiti.
Sa sadašnjim prihodima.

Dakle, žao mi je, ali svaki daljnji nastavak razgovora o tvom preživljavanju s malo novaca je na ovoj konkretnoj temi TOTALNI oftopik.
Pješčana

Post 08 Feb 2012, 13:34

kuki » wrote:
Rekla je da se šverca po tramvajima jer je gazdarica nije još prijavila.
oprosti, kakve to ima veze?
trebaš zetu dati na uvid potvrdu o boravištu? otkad?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 08 Feb 2012, 13:41

Pješčana » wrote: oprosti, kakve to ima veze?
trebaš zetu dati na uvid potvrdu o boravištu? otkad?
Nisu ekonomski isplative al pojedinacne karte se isto mogu kupiti. Svaki dan se bojati dva sata?
Obozavam knjige, al jebo onda i knjige i sve.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Feb 2012, 13:56

ombia » wrote:budapest lijepo je da pomazes i to je samo tvoja privatna stvar, al ak ti vec imat tikove od tolike kolicine posla i stresa :crying: kako ne moze godinama naci placu vecu od 2500 kuna?
Tako što živi u Hrvatskoj, boktejebodatenejebo!
Gastarbajteri, možete li shvatiti da ne živite u RH? Ili namjerno podjebavate?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Feb 2012, 14:00

ombia » wrote:
Nisu ekonomski isplative al pojedinacne karte se isto mogu kupiti. Svaki dan se bojati dva sata?
Obozavam knjige, al jebo onda i knjige i sve.
A može se kupiti i auto, a može se voziti i taksijem...
Jesi li ti ikada u životu imalo malo love? Nekak sumnjam. I ona spika sa starcima u socijalizmu mi je nekak mutna.
Meni se čini da si ti rođena u tuđini i da cijeli život živiš vani, a u Hrvatsku dolaziš samo povremeno.
Možda griješim, ali takvu vrstu išćuđavanja ne mogu protumačiti drukčije.
Glo

Post 08 Feb 2012, 14:05

baja » wrote: sad si još i sponzoruša :giggle:

men' se čini da su neki shvatili ovu temu kao prozivanje, što naravno nije
pobogu, standard nam tone i spuštanje kriterija, kako bi izbjegli terminološke zamke, neće pomoći lakše živjeti
ne razumijem te, možeš li mi pojasniti?
  • Information