Jesi li sigurna da ne bi danas životarila u nekom seoskom svinjcu da ti Tito starcima nije poklonio društveni stan?blaze » wrote: za razliku od tvoje babe, nikom ništa u nasljedstvo nije ostavio, neš ti profita
Standard, plaće, klase...
- schmokljan
Svatko svodi priču na svoju razinu - bio to svinjac, bila to knjižnica.
A najveća mu je greška izgleda ta što je taj profit stavio narodu na raspolaganje umjesto da ga podijeli na svoju i još 199 bogatih obitelji.JPK » wrote: Pa, Tito ti baš i nije bio komunist, nego oportunist koji je bio u krevetu s Amerima i profitirao na tome, kao i na emisiji radne snage na Zapad. Dakle, Tito je u maniri pravog globaliziranog kapitalista, iskoristio svoje komparativne prednosti.
Nemoj se sad vadit, tvoji su roditelji razotkriveni. Oni i njima slični u životu nisu ništa radili ni zaradili, tako da im je Tito poklonio stan da ne bi morali spavati pod mostom. Inače, te iste stanove su gradili Amerikanci u zamjenu za jugoslavenski svemirski program.blaze » wrote: pa i ti bi danas roktao da su ti u svinjcu živjeli učitelji i profesori
S druge strane, Đepekovi su starci s gnušanjem odbacili taj abnormalni i neprirodni koncept društvene solidarnosti pa su svoje dijete školovali isključivo u privatnim školama gdje se plaćala adekvatna školarina.
Da je Tito ostao na vlasti, ljudi bi morali u Švici posla tražit...
Pa zašto onda ti nisi napisao nešto o psećim kućicama?schmokljan » wrote:Svatko svodi priču na svoju razinu - bio to svinjac, bila to knjižnica.
Tih 200, a i više obitelji jesu profitirale... Zvoni li ti riječ korupcija?judolino » wrote: A najveća mu je greška izgleda ta što je taj profit stavio narodu na raspolaganje umjesto da ga podijeli na svoju i još 199 bogatih obitelji.
Današnja Hrvatska puna je korupcije, ali je vidljivo bolje nego u doba Tita, Jugoslavije, Sanadera i doba Tuđmana. Moja mama je morala preko veze neći posao... čistaćice. Da smiješno je.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
- schmokljan
- schmokljan
Ajd Mortiša, ja u mjesečnoj potrošnji od 3k kuna, ajd recimo 3 i pol kad uračunam onaj dio hrane koji ne plaćam, imam za otić u kino povremeno, i kupit kokice čak. I za tu i tamo koju kavu u gradu. I za knjigu tu i tamo. I za neke svoje hobije koji nisu jako skupi doduše. Bor mi evo (još uvijekMorticia » wrote:Ljudi moji, onima kojima je odlazak u kino, povremeno na neki izlet, predstavu ili tu i tamo koja kava u gradu luksuz ti nisu srednji sloj.
Jbga, nisu.
Ne kopaju po kantama za smeće, al' to što negdje netko kopa ne znači da su ovi srednji sloj, žao mi je.
Mislim, štajaznam, s tisuću i pol do dvije više mjesečno i bez djece ne bih se baš osjećala siromašno. Mogla bih otputovat na drugi kontinent jednom godišnje, to se baš i ne poklapa s mojom slikom toga što je sirotinja.
Morticia sad sam ribala kupaonu i sjetila se tebe i tvoje mame.
Gle ak ima vlastitu nekretninu, jede vjerujem kod vas jel vam kuha i kod vas je vecinu dana, onda ona ima 1900 kuna za rezije i sta jos?
Sad izracunaj k tome 2000 kuna za event. podstanarstvo i jos 1500 za klopu, dakle stvarni troskovi i dodjes na sasvim solidnu svotu mjesecno.
Gle ak ima vlastitu nekretninu, jede vjerujem kod vas jel vam kuha i kod vas je vecinu dana, onda ona ima 1900 kuna za rezije i sta jos?
Sad izracunaj k tome 2000 kuna za event. podstanarstvo i jos 1500 za klopu, dakle stvarni troskovi i dodjes na sasvim solidnu svotu mjesecno.
računi:
40 RTV pretplata iako nemam tv ni radio, ali gazdarica nije odjavila tv niti mene prijavila pa da ja mogu odjaviti ga
140 struja
80 pričuva (to isto ja plaćam
)
80 holding (voda, otpad, nešto)
115 plin (grijanje na plin, bojler na struju, šparhet na struju)
ukupno 455
130 internet (to imam od nekidan)
110 mobitel pretplata
ukupno 240
ukupno 700, sve skupa. dakle stan i režije me dođu 2100 kuna.
edit: teta koja čisti hodnik je još 30 mjesečno.
40 RTV pretplata iako nemam tv ni radio, ali gazdarica nije odjavila tv niti mene prijavila pa da ja mogu odjaviti ga
140 struja
80 pričuva (to isto ja plaćam
80 holding (voda, otpad, nešto)
115 plin (grijanje na plin, bojler na struju, šparhet na struju)
ukupno 455
130 internet (to imam od nekidan)
110 mobitel pretplata
ukupno 240
ukupno 700, sve skupa. dakle stan i režije me dođu 2100 kuna.
edit: teta koja čisti hodnik je još 30 mjesečno.
Da, s tim da sam napisala da je još cca 500 hrana koju ne plaćam jer se kad odem do roditelja (oni plaćaju vlakex anais » wrote:
Ček, i ostaje ti 900 za sve ostalo?
Imam vreću plavog Lela od 4 kile od 9. mjeseca, trajat će mi do.. 5.? 6.?
I bocu tekućeg deterdženta za šarenu robu koja će mi trajati do 3. mjeseca samo.
I bocu omekšivača kojoj predviđam zamjenu novom negdje sredinom 3.
Većinu odjeće perem nakon jednog ili dva nošenja i to na programu za ispiranje, nema se tu šta prati sat vremena.
Ne razumijem kako deterdženti ljudima bez djece koja se prljaju nemilice i bez radnih tuta i sličnog uspijevaju biti značajna stavka u potrošnji.
Mislim, ja sam sad podaleko od srednjeg sloja. Ali i s ovoliko malo novca razmišljam "ma neću večeras po dvije litre sladoleda, to mi je trećina one knjige koju hoću" a ne "neću po sladoled, neću za tjedan dana imati šta jesti". Dakle, reći da je samac koji nikog ne uzdržava s 5000 kuna siromašan totalni je bulšit.
Siromašni ljudi nemaju mobitele nego telefonske kartice i ne idu na kave i imaju mokre noge i nemaju novac za nove cipele. Jedu hranu koja ne zadovoljava njihove nutritivne potrebe jer si ne mogu priuštiti povrće. To je siromašno i ovo naricanje nad teškim životima samaca koji žive od pet tisuća je pljuvanje u facu svakome tko zaista jest siromašan i svakome tko je morao reći svom djetetu da neće ići u srednju školu jer si oni tu pokaznu od 500+ kuna jednostavno ne mogu priuštiti i svakome tko već mjesecima robu pere na ruke jer ne može kupiti novu vešmašinu ili robu za kupanje grije u loncu za iskuhavanje robe otkad mu je krepao bojler.
I bocu tekućeg deterdženta za šarenu robu koja će mi trajati do 3. mjeseca samo.
I bocu omekšivača kojoj predviđam zamjenu novom negdje sredinom 3.
Većinu odjeće perem nakon jednog ili dva nošenja i to na programu za ispiranje, nema se tu šta prati sat vremena.
Ne razumijem kako deterdženti ljudima bez djece koja se prljaju nemilice i bez radnih tuta i sličnog uspijevaju biti značajna stavka u potrošnji.
Mislim, ja sam sad podaleko od srednjeg sloja. Ali i s ovoliko malo novca razmišljam "ma neću večeras po dvije litre sladoleda, to mi je trećina one knjige koju hoću" a ne "neću po sladoled, neću za tjedan dana imati šta jesti". Dakle, reći da je samac koji nikog ne uzdržava s 5000 kuna siromašan totalni je bulšit.
Siromašni ljudi nemaju mobitele nego telefonske kartice i ne idu na kave i imaju mokre noge i nemaju novac za nove cipele. Jedu hranu koja ne zadovoljava njihove nutritivne potrebe jer si ne mogu priuštiti povrće. To je siromašno i ovo naricanje nad teškim životima samaca koji žive od pet tisuća je pljuvanje u facu svakome tko zaista jest siromašan i svakome tko je morao reći svom djetetu da neće ići u srednju školu jer si oni tu pokaznu od 500+ kuna jednostavno ne mogu priuštiti i svakome tko već mjesecima robu pere na ruke jer ne može kupiti novu vešmašinu ili robu za kupanje grije u loncu za iskuhavanje robe otkad mu je krepao bojler.
Opa stedna si! Omeskivac ne koristim, al kod mene se vrte 2-3 masine tjedno i deterdzent mi dosta brzo ode. A cak stavljam manje nego preporucaju, skoro upola manje. Masina svijetlog, masina tamnog i posteljina i rucnici, a gdje su jos i deke koje zbog mica perem, dakle jos jednom mjesecno par masina deka.
12-15 masina mjesecno, pa koliko da mi drzi boca tekuceg deterdzenta?
I naravno ukljucim normalan program, ne onaj za ispiranje.
A ponekad operem jakne, krpe za pod iskuham i zna biti masina izvanrednog.
Nije mi deterdzent znacajna stavka, al se skupi vrece za smece, tablete za sudjericu, carli, sredstvo za pod, spuzvice redovito mijenjam, sredstvo za kamenac, sredstvo za staklokeramicku plocu, dezinfekcijsko sredstvo (vise otkad ne zivim sama a i mice su tu), wc papir, sredstva za higijenu tipa tekuci sapun, gel za tusiranje, sampon, pasta, konac, vodica za usta, e da od ovog za ciscenje i sprej za pecnicu stalno koristim, pa tekuciu za stakla isto stalno, pa sapuncic za u wc, pa onaj zidni sprejic za skoljku.
Sto se siromasnih tice, za mene su siromasni oni koji su zaduzeni na tekucem a kako bi se prehranili i tijekom mjeseca preljevaju iz supljeg u prazno, s kreditne na tekuci pa opet odnekud i koje omanji popravak u kuci dovede do potpune dekintiranosti.
Mislim da danas svatko moze imati mobitel. Moja mama ga ima jer sam joj kupila neki najjednostavniji da se ne prenerazi od gumba i ne potrosi ni 50 kuna mjesecno na njega.
12-15 masina mjesecno, pa koliko da mi drzi boca tekuceg deterdzenta?
I naravno ukljucim normalan program, ne onaj za ispiranje.
A ponekad operem jakne, krpe za pod iskuham i zna biti masina izvanrednog.
Nije mi deterdzent znacajna stavka, al se skupi vrece za smece, tablete za sudjericu, carli, sredstvo za pod, spuzvice redovito mijenjam, sredstvo za kamenac, sredstvo za staklokeramicku plocu, dezinfekcijsko sredstvo (vise otkad ne zivim sama a i mice su tu), wc papir, sredstva za higijenu tipa tekuci sapun, gel za tusiranje, sampon, pasta, konac, vodica za usta, e da od ovog za ciscenje i sprej za pecnicu stalno koristim, pa tekuciu za stakla isto stalno, pa sapuncic za u wc, pa onaj zidni sprejic za skoljku.
Sto se siromasnih tice, za mene su siromasni oni koji su zaduzeni na tekucem a kako bi se prehranili i tijekom mjeseca preljevaju iz supljeg u prazno, s kreditne na tekuci pa opet odnekud i koje omanji popravak u kuci dovede do potpune dekintiranosti.
Mislim da danas svatko moze imati mobitel. Moja mama ga ima jer sam joj kupila neki najjednostavniji da se ne prenerazi od gumba i ne potrosi ni 50 kuna mjesecno na njega.
Litra zarez 35 jara je 15 kuna, litra sredstva za kamenac 10, listra univerzalnog s octom 10, prozore nisam oprala otkad živim ovdje
- meni je to bio osjetan izdatak kad sam se tek doselila i nisam imala ništa, i trebalo mi je sve odjednom. Inače nije strašno.
Bravo, sasvim potpisujem.kuki » wrote:Dakle, reći da je samac koji nikog ne uzdržava s 5000 kuna siromašan totalni je bulšit.
Biti i mniti svemiropolisno
To je ime nekog sredstva za ciscenje?kuki » wrote:Litra zarez 35 jara je 15 kuna, litra sredstva za kamenac 10, listra univerzalnog s octom 10, prozore nisam oprala otkad živim ovdje- meni je to bio osjetan izdatak kad sam se tek doselila i nisam imala ništa, i trebalo mi je sve odjednom. Inače nije strašno.
Ocat mi smrdi i muka im je od takvih sredstava. Iako da, ne moraju biti skupa da bi valjala. Skup je taj sprej za pecnicu recimo.
Jar je ime sredstva, 1,35 je količina u boci koja se dobije za 15 kuna.ombia » wrote:
To je ime nekog sredstva za ciscenje?
Ocat mi smrdi i muka im je od takvih sredstava. Iako da, ne moraju biti skupa da bi valjala. Skup je taj sprej za pecnicu recimo.
Ostala sredstva za čišćenje koja imam su denkmitova i jeftina su.
Btw, znam da je u Hrvatskoj problem što ako imaš 55 i nezaposlen si teško da ćeš dobiti posao, ali ne znam koliku bi točno mirovinu trebala imati zdrava osoba od 55 koja je, dakle, u mirovini. S 55. U mirovini.
Dakle, visina mirovine za zdrave pedesetpetogodišnjake nije problem, nego to što se nemaju gdje zaposliti.
Dakle, visina mirovine za zdrave pedesetpetogodišnjake nije problem, nego to što se nemaju gdje zaposliti.
-
- Information
-