Tjah, kako lažešJPK » wrote: Ja sam živio na moru jedne godine dva mjeseca, i u to vrijeme sam čak nešto manje trolao na forumima. Ali nije se radilo o Dalmaciji, tamo bi mi mediteranski ugođaj poništili bezobrazni konobari i prodavačice.
Dalmoši/Tovari
Oprosti, a gdje sam ja rekao da štedim na sebi?Silajn » wrote:
Tjah, kako lažešSigurno ne ideš po kafićima 3 -10 puta preplatit konzumirano, a u Lidlu se prodavačice ionako ne obraćaju kupcima.
Ja samo poučavam rasipnike poput tebe koji žive iznad svojih mogućnosti.
Biti i mniti svemiropolisno
More općenito mi nije previše privlačno za život. Ne bih voljela živjeti nigdje osim u Zagrebu, zapravo, a ako bi mi netko uperio pištolj u glavu i rekao da se moram preseliti negdje i da izaberem gdje, izbor bi mi pao na par kontinentalnih gradova.Silajn » wrote:
More općenito ili naša obala?
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Meni je još uvijek nevjerojatno koliko mi Zagreb ne faliHerp » wrote:
More općenito mi nije previše privlačno za život. Ne bih voljela živjeti nigdje osim u Zagrebu, zapravo, a ako bi mi netko uperio pištolj u glavu i rekao da se moram preseliti negdje i da izaberem gdje, izbor bi mi pao na par kontinentalnih gradova.
Nego, ja bih svisnula ovdje da sam mlađa. Da sam se preselila prije tridesete, ne bi ni more pomoglo. I sad nekad imam problema s činjenicom da nemam kamo izać, fale mi konkretno koncerti, a nešto šire fali mi one općenite urbanosti. Ono što je meni u Zagrebu bio paralelni, a nepoželjan svemir, ovdje je mejnstrim. Na brucošijadama pjeva Rozga
Neš vjerovat, ali ja na moru nemam nikad nikakvih prigovora na vrijeme.Silajn » wrote:Ja ne vjerujem. Tupelo bi se instant podalmatinčila: njima je vrijeme UVIJEK loše. Osim, očito, kad padne snijeg![]()
Čak mi ni bura ne smeta. Bitno da sam na moru.
Zbilja, manje sam čangrizava kad sam dolje. I mislim da to nije zato što sam na godišnjem, već zato što mi zbilja paše klima i cijeli taj đir.
Pag je moja destinacija iz snova.Morticia wrote:Zamisljam Tupelo na nekom otoku, kad okrene na jugo. :horo r: :trk
Preko dvadeset godina ljetujem dolje i obožavam svaki milimetar (osim Zrća, naravno. njega bih napalmom potegla bez sekunde razmišljanja) i svaku buru tog savršeno uvrnutog i ludog otoka. Pažani su tako predivno ludi da se to ne može opisati. Mene i dalje svake godine nanovo iznenade.
Mogla bih živjeti dolje. Zbilja mislim da bih mogla.
Jedino ako te mogu ugušit jastukom na spavanju.AdMulica wrote:tupelina, oćeš ovo lito doć u mene na ljetovanje?
možeš spavat sa mnom u sobi...navečer prije spavanja ćemo pričat o životu! :cerek
Razumijem te.JPK wrote:Ja sam živio na moru jedne godine dva mjeseca, i u to vrijeme sam čak nešto manje trolao na forumima.
Ja, kad sam na moru, uopće ne trolam po bespućima internetsa.
Naše malo mjesto čak ni OiV nije uspio pokriti signalom.
Ali zato muž i ja imamo sto vremena za razgovore o nama, našim osjećajima i vezi. On je gotovo pa ekstatičan zbog toga.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
A jebem te ludu.
Kad smo se nas dvoje dogovarali gdje ćemo živjeti bio je dogovor da živimo u gradu u kojem ono drugo prvo dobije posao.
On ga je dobio i sad smo u Ri, al' mogla sam bez beda zamisliti da živim u Zg.
Iako, činjenica je, za ljude koji vole more, po ljeti je život uz isto fantastičan.
Obaviš posao i cijelo popodne se bućkaš i pijuckaš pivo ili radler na plaži.
Sve uspori, svi su po godišnjima, nemaš uopće osjećaj da ustvari radiš, cijelo ljeto ti je GO.
Ali zato recimo obožavam Zagreb zimi.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mislim da bi meni po ljeti na živce išli turisti.Morticia » wrote:Iako, činjenica je, za ljude koji vole more, po ljeti je život uz isto fantastičan.
Znam da mi sada idu.
Ja se, naime, smatram mještankom
Ovo mi uopće nije jasno.Morticia » wrote:Ali zato recimo obožavam Zagreb zimi.
Zagreb zimi je šugav, siv, prljav i odvratan. Bezličan. Tužan.
Evo, gledam ovo bijelo govno koje je palo. Treba mu manje od minute da postane smeđa bljuzga.
Ne znam, što sam starija to mi je Zagreb sve manje i manje drag.
Trenutno, a čak ni to više ne mogu, jedina vrijednost Zagreba su mi koncerti. A i za to sam postala toliko probirljiva i lijena da mi je zapravo svejedno gdje sam. Ona tri koncerta godišnje koji me privuku, komotno mogu i putovati na njih. Ionako uglavnom i putujem.
- Beta ženka
Bijah u Brseču ljetos -
Tamo je puhala bura pa smo se kupali u plićaku dok su nas valovi bacali na sve strane.
I bilo je nešto turista, neka ekipa je tamo prenoćila, bezecirali su cijeli prostor dolje uz more, donijeli su plinske rešoe, agregat i raspalili nekakav techno, nagurali nekoliko šatora na plažicu... Srećom pa ih je vjetar potjerao.
A o raspoloženju i dobroćudnosti ljudi (rođenih i koji žive) uz more (južno od Karlobaga) radije više ne bih - sve sam rekla do sada.
Tamo je puhala bura pa smo se kupali u plićaku dok su nas valovi bacali na sve strane.
I bilo je nešto turista, neka ekipa je tamo prenoćila, bezecirali su cijeli prostor dolje uz more, donijeli su plinske rešoe, agregat i raspalili nekakav techno, nagurali nekoliko šatora na plažicu... Srećom pa ih je vjetar potjerao.
A o raspoloženju i dobroćudnosti ljudi (rođenih i koji žive) uz more (južno od Karlobaga) radije više ne bih - sve sam rekla do sada.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
- Beta ženka
A zašto ne bih otišla na more? Volim otići i vidjeti, ne znači da ne mogu bez toga.
Meni je to isto kao da pitaš nekog, npr. Herp - pa zar ti nije dovoljno Sljeme, zašto planinariš okolo kad voliš Zagreb i ne bi drugdje htjela živjeti?
Voljela bih otići i u Moldaviju, ali to ne znači da bih živjela tamo.
Meni je to isto kao da pitaš nekog, npr. Herp - pa zar ti nije dovoljno Sljeme, zašto planinariš okolo kad voliš Zagreb i ne bi drugdje htjela živjeti?
Voljela bih otići i u Moldaviju, ali to ne znači da bih živjela tamo.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
- Beta ženka
Ček, ja sam objasnila zašto odem na more, a tebi je to neprihvatljivo?Morticia » wrote:Meh, uzalud trošim riječi, vidim da ti je raspoloženje i dalje na vrhuncu.
Sisak do Meksika.
OK, glupost do Krka.
..cek malo. kako sam razumio & shvatio, jedna none bracka i dida sinjski?Morticia » wrote:Moja nona (rodjena i odrasla na Bracu) je govorila lubenica.
I cata, onako vise na cOta.
Al' moguce da je to jednostavno pobrala nakon svih silnih godina zivota u Ri.
vidim ja oklen ta prcevitost..
- Beta ženka
Unda, što se skrivaš?Silajn » wrote: ..cek malo. kako sam razumio & shvatio, jedna none bracka i dida sinjski?
vidim ja oklen ta prcevitost..
Kakva prčevitost, ne smiš to spominjat.
..nego, nemojte na betu tako navaljivat (pitajte je njeznije, mozda popusti
). ovo sam shvatio kao legitiman topik navale i stracanja po dalmatincima i to je ok.
ja bih isto otvorio npr antipurgerski topik, ali..za mi ih je, stas od njih, puhnes malo i nema ih..neka ih ovdje malo i neka se vesele i neka zajebaju..ne misle oni to bas tako ozbiljno. eto, neka malo sporta..
osim toga, sto je vise kleveta i lazi, tito..itd..
..to smo mi jaci i na onoj pravednijoj strani.
tj, sto su napadi zesci, to bolje.
dakle, nedalmosi & antidalmosi, samo navalite. ocete svi zajedno ili jedan po jedan? kako god ocete, meni je svejedno..

ja bih isto otvorio npr antipurgerski topik, ali..za mi ih je, stas od njih, puhnes malo i nema ih..neka ih ovdje malo i neka se vesele i neka zajebaju..ne misle oni to bas tako ozbiljno. eto, neka malo sporta..
osim toga, sto je vise kleveta i lazi, tito..itd..
tj, sto su napadi zesci, to bolje.
dakle, nedalmosi & antidalmosi, samo navalite. ocete svi zajedno ili jedan po jedan? kako god ocete, meni je svejedno..
ne skrivam se, nego nisam vidio da je silajn logirana. ja uvijek mislim da sam ja negdje automatski logiran.
..osim toga, jebiga, tlaka je to. treba vidjet da si pogresnim nikom postao, pa sejvat post, pa izbrisat, pa se odlogirat, pa se ulogirat..ajmeee, ajme koja tlaka, oce li nac sta lakse da ne moram sve to cinit..
-
- Information
-