Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
Herp
Nikki Gauda

Post 02 Feb 2012, 23:59

Playlife » wrote: ko uopće kaže da je tako? :ne zna:

mi smo se tamo na f.hr na nogometu već nekoliko puta "svađali" oko toga di je hladnije. jeste vi ikad bili na buri? :gaah:
Bila sam na planini na -18 i buri, od ovih malo jačih. :D
I milijun puta na ovoj običnoj.

Prema tome, kad ste već zaključili da je kod vas hladno, zašto nemate nikakve normalne grijaće instalacije u stanovima, kafićima, restoranima, hotelima, institutima i tako? :D

Ono, ako ima sreće, neka jadna klima kašljuca u 60 kvadrata i to je to. :D

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Mulica

Post 03 Feb 2012, 00:00

reci im pleju, reci im :xlux:

plej je bija u austriji, ae :kava:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:00

Bura je gadna, ali ni tad nije hladnije nego u Zagrebu. Znam jer sam se jednom vratila s bronhitisom. :kava:
dejzi

Post 03 Feb 2012, 00:02

ex anais » wrote:Bura je gadna, ali ni tad nije hladnije nego u Zagrebu. Znam jer sam se jednom vratila s bronhitisom. :kava:
:rofl: :rofl:

Oprosti. :crying:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Beta ženka

Post 03 Feb 2012, 00:02

Eeee, super, sad kad si to priznala, ex - da se vratimo na početak: piĆkice koje zatvaraju škole i ne idu radit zbog malo snijega i temperature neznatno ispod nule. :p :rofl:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:06

dejzi » wrote:
:rofl: :rofl:

Oprosti. :crying:
Potvrdih stereotip, da. :tuzni: :rofl:
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:07

Beta ženka » wrote:Eeee, super, sad kad si to priznala, ex - da se vratimo na početak: piĆkice koje zatvaraju škole i ne idu radit zbog malo snijega i temperature neznatno ispod nule. :p :rofl:
Ništa ja nisam priznala. Bura zatvara mostove. :durica:
ali

Post 03 Feb 2012, 00:07

Playlife » wrote: ko uopće kaže da je tako? :ne zna:

mi smo se tamo na f.hr na nogometu već nekoliko puta "svađali" oko toga di je hladnije. jeste vi ikad bili na buri? :gaah:

inače, ovo pričam svaki put kad dođe na ovu temu pa je red da ispričam i vama :rofl: hmnda.. bija sam na skijanju jedne godine u austriji i na onom vrhu brda ima semafor koji kaže -23. je minus dvajstri. mislim je zima i to sve, al ono, ništa sad nepodnošljivo. doša sam kući. +14 i puše bura. znači razlika je 37 stupnjeva. kod nas neuporedivo hladnije. sad moš mislit kako je na 1-2 stupnja i bura :S :D
Po ovim tablicama ispada da je ovih dana oko -11 celzija (ako je bura 70km/h, a puhala je na refule i 150 :S )
Playlife

Post 03 Feb 2012, 00:08

Herp » wrote:
Bila sam na planini na -18 i buri, od ovih malo jačih. :D
I milijun puta na ovoj običnoj.

Prema tome, kad ste već zaključili da je kod vas hladno, zašto nemate nikakve normalne grijaće instalacije u stanovima, kafićima, restoranima, hotelima, institutima i tako? :D

Ono, ako ima sreće, neka jadna klima kašljuca u 60 kvadrata i to je to. :D
zato jer ipak vlada sunce, kave na štekatima i to :p a ova zima se odnosi na jako kratko vremensko razdoblje pa je lakše odgodit :zubo:

ono, ne kužim, ta dica će ionako morat odradit dodatnu subotu, a i snig nam padne jednom u 7 godina, neće valjda bit u školi cilo popodne? :D

jebate, zbog odgođene škole jedan dan, mrzitelji dolaze na svoje :D
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:09

Uostalom, vi ne znate što nama ovdje znači snijeg. Mi ga nikad nemamo, ne budite škrti i zli. :mama:
Playlife

Post 03 Feb 2012, 00:13

ne znate vi ni šta je led ni šta je žega :kava: :D

prema tome, prestanite diskriminirat ovu napaćenu regiju :D
Beta ženka

Post 03 Feb 2012, 00:15

Playlife » wrote: zato jer ipak vlada sunce, kave na štekatima i to :p a ova zima se odnosi na jako kratko vremensko razdoblje pa je lakše odgodit :zubo:

ono, ne kužim, ta dica će ionako morat odradit dodatnu subotu, a i snig nam padne jednom u 7 godina, neće valjda bit u školi cilo popodne? :D

jebate, zbog odgođene škole jedan dan, mrzitelji dolaze na svoje :D
A štać, tako me odgojiše (Dalmoši/ce s kojima sam imala tu "sreću", da ne kažem "čast", raditi). :D :raspa:

ex anais wrote:Uostalom, vi ne znate što nama ovdje znači snijeg. Mi ga nikad nemamo, ne budite škrti i zli. :mama:
Pa da vam mogu poslati i naš dio, sigurno bih. :mama: :E

(mada meni je veći problem ova hladnoća)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:15

Playlife » wrote:ne znate vi ni šta je led ni šta je žega :kava: :D

prema tome, prestanite diskriminirat ovu napaćenu regiju :D
O čemu ti pričaš? :rofl:
Playlife

Post 03 Feb 2012, 00:19

ex anais » wrote:
O čemu ti pričaš? :rofl:
šta ti nije jasno? :D
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:21

Playlife » wrote: šta ti nije jasno? :D
Ja sam govorila u ime nas iz Dalmacije da nemamo često snijeg i da ne budu zli. :zubo:
ali

Post 03 Feb 2012, 00:23

Beta ženka » wrote:Eeee, super, sad kad si to priznala, ex - da se vratimo na početak: piĆkice koje zatvaraju škole i ne idu radit zbog malo snijega i temperature neznatno ispod nule. :p :rofl:
Beta, pari da te s trbuhon do zuba ostavija neki Mate jer da nisi naša, jebate :zubo:

Sad ozbiljno za one koji se čude zašto se škole zatvaraju kad padne snijeg u Dalmaciji:
Ukoliko ste učili zemljopis u školi, mogli ste doznati da to nije uobičajena vremenska pojava za to podneblje :raspa:
E, i onda (kao što su ljudi i Zekoslawa već objasnili) postoji faktor prigrada, uzbrdica, nizbrdica, pripizdina, otoka, zaselaka itd. Pa onda uračunajte faktor nespremnosti zimskih službi i ralica koje, gle čuda, ni ne postoje jer, gle čuda, mogućnost da snijeg padne češće od jednom u 2 godine i zadrži se duže od 6 sati nije baš izgledna, pa se nekako ne isplati ulagati u takvu vrstu pripreme za zimu. Onda faktor zimskih guma koje autobusi (i većina automobila) nema, jer im ne trebaju nego jednom u 2 godine na par sati. Pa onda imaš ceste koje nisu očišćene, a vozila ih ne mogu savladati, a 70% učenika MORA doputovati nekim prevoznim sredstvom, a malo ih posjeduje helikopter ili cepelin pa se ono, NE ISPLATI držati nastavu za dvoje ljudi :S
Mulica

Post 03 Feb 2012, 00:24

beta je samo ljubomorna jer oan mora sutra u školu, a ima kontrolni iz povijesti :o
Playlife

ex anais » wrote:
Ja sam govorila u ime nas iz Dalmacije da nemamo često snijeg i da ne budu zli. :zubo:
pa skužija sam. i ono se nije odnosilo na tebe nego na "njih" i cijeli ovaj ustašoidni topic :D
Playlife

AdMulica » wrote:beta je samo ljubomorna jer oan mora sutra u školu, a ima kontrolni iz povijesti :o
:rofl:
kukuriku

Post 03 Feb 2012, 00:25

m.za » wrote: Beta, pari da te s trbuhon do zuba ostavija neki Mate jer da nisi naša, jebate :zubo:

Sad ozbiljno za one koji se čude zašto se škole zatvaraju kad padne snijeg u Dalmaciji:
Ukoliko ste učili zemljopis u školi, mogli ste doznati da to nije uobičajena vremenska pojava za to podneblje :raspa:
E, i onda (kao što su ljudi i Zekoslawa već objasnili) postoji faktor prigrada, uzbrdica, nizbrdica, pripizdina, otoka, zaselaka itd. Pa onda uračunajte faktor nespremnosti zimskih službi i ralica koje, gle čuda, ni ne postoje jer, gle čuda, mogućnost da snijeg padne češće od jednom u 2 godine i zadrži se duže od 6 sati nije baš izgledna, pa se nekako ne isplati ulagati u takvu vrstu pripreme za zimu. Onda faktor zimskih guma koje autobusi (i većina automobila) nema, jer im ne trebaju nego jednom u 2 godine na par sati. Pa onda imaš ceste koje nisu očišćene, a vozila ih ne mogu savladati, a 70% učenika MORA doputovati nekim prevoznim sredstvom, a malo ih posjeduje helikopter ili cepelin pa se ono, NE ISPLATI držati nastavu za dvoje ljudi :S
Hihi. Ne bi ni ja bolje. Mislim, ne bi ja uopće jer mi se ne da, ali ti si to baš lipo sve objasnila. :S
Nek(v)arljiva.
Chiro

Post 03 Feb 2012, 00:27

ex anais » wrote:
To naprosto nije istina, imamo snijeg bar jednom u pet godina.
Skinheadsi, takav si!
Eks

Post 03 Feb 2012, 00:28

Chiro » wrote:
To naprosto nije istina, imamo snijeg bar jednom u pet godina.
Zapravo, ovih godina i češće. :o Ne sjećam se jel prošle padalo, ali pretprošle sigurno jest. I one iza. I one iza.
Mulica

Post 03 Feb 2012, 00:28

viš, mirza je pametna! :o ja samo trolam!

kad smo kod uzbrdica i tako toga...prije nekoliko godina, još sam bila srednja škola (dakle, davno :( )napada snijeg u splitu! i ja idem u školu, krenila sam po ure ranije, a inače mi triba 10min! i sad ja na velikom križanju, meni crveno svitlo, vozačima zeleno svitlo, a ja žurim u školu! na križanju 3 trake ispred mene, auti na semaforu stoje, tribaju krenit, a svi na uzbrdici!
počeli oni šlajfat gumama, i šlajfaju i šlajfaju, ne miču s mista...samo idu malo pomalo u rikverc :rofl:
nisu se makli od semafora dalje dok nisu izašli iz auta i gurali se! :rofl:

e da, a ja sam u školu došla na guzici! :xlux: imali smo veliku nizbrdicu pred ulazom, i svi smo je na guzici prošli! avi auto koji su tu bili parkirani, nisu se makli 2 dana dok se snig nije otopia...jer je nizbrdica velika, a malo je prostora za manevriranje...a led i to...bla bla... :o

puno pričam! i to dalmatinci čine...puno laju! :xlux: vuf vuf :xlux:
Herp
Nikki Gauda

Post 03 Feb 2012, 00:33

Playlife » wrote: zato jer ipak vlada sunce, kave na štekatima i to :p
Čak i u one dane kad je tako i kad usred prosinca u ponoć možeš hodati rivom samo u majici i flisu, to još uvijek nije dovoljno visoka temperatura da ti bude ugodno sjediti u zatvorenom prostoru, a kamoli se otuširati ili tako nešto.

Zašto nemate radijatore? :gaah:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Playlife

Post 03 Feb 2012, 00:33

m.za » wrote: Beta, pari da te s trbuhon do zuba ostavija neki Mate jer da nisi naša, jebate :zubo:

:s :cerek:

s tim da je zadnji put palo prije 3 godine, a prije toga bogtepitaj kad. mislim prije više od 10 godina.
  • Information