možda smo se krivo razumjele.ex anais » wrote:Ne kažem da je sirotinja. Ali bome nije ni srednji sloj. Niži srednji sloj, ajmo reć.
Ne, nisu osnovne potrebe, ali danas imanje interneta se definitivno ne može nazvati luksuzom. Tek činjenicom da imaš osamdeset kuna za flat rate. Da ne živiš ispod mosta i da imaš što pojesti. Ako je to srednji sloj, ne znam... Kao što rekoh, kad odbiješ režije, najam za stan i hranu, moraš jako dobro razmisliti hoćeš li pogledati predstavu, otići kod frizera ili u restoran. Svo troje ne moš. A frizer i cigarete baš i nisu neki luksuz. Luksuz je u mom poimanju nešto puno više. Slažem da se da nije ni osnovna potreba, to je valjda ionako jasno.
ja gledam Hrvate u suporedbi s ostatkom svijeta, ne razvijenog Zapada, nego svijeta. ako se dobro sjećam, mi spadamo u 7% povlaštenih. Samo, mi konstantno trčimo za slikom bolje svijeta tamo negdje na Zapadu. usput previđamo pustu sirotinju na tom istom Zapadu.
esad, kad uzmem u obzir koliko ljudi živi na cesti, u straćarama, u zajednicama s bakama i dedama i svekrvima i setrama i braćama i njohovim familijama, da, život Hrvata većinom mi još uvijek izgleda dobar.
daleko od toga da nam svima ne želim dobro, i mislim da trebamo imati bolji standard, zaista mislim, ali svrstati nas u kategoriju nižeg srednjeg sloja baš i ne bih.
Schmokljane, koliko ti točno kućanstava znaš da po svakoj glavi imaju 10 000 kuna prihoda?
ja ne znam nijedno