Raspizdio me poso, hoću nekome nešto jebat!

Stare teme i začeci foruma
A.P.
Cactus

Post 29 Jan 2012, 22:50

faktotum » wrote:
I što kaže; kakva su joj iskustva?
Super, zaradi oko 3k tako što već neko vrijeme lažira sestrina studentska prava (dva slova u imenu ih razlikuju).

faktotum

Post 29 Jan 2012, 23:03

blaze » wrote: prodavao usisavače?
a zašto bi prodavanje usisivača bilo besmisleno?
faktotum

Post 29 Jan 2012, 23:13

blaze » wrote: ispostavilo se da čir na želucu uglavnom uzrokuje helicobacter pylori, a ne živciranje
Ispostavilo se da čir na želucu uzrokuje helicobacter pylori, koji je došao na organizam kao posljedica iscrpljenosti organizma i pada imuniteta, što su opet posljedice konstantnog stresa i oštećene sluznice unošenjem nezdrave, na brzinu spravljene, na brzinu pojedene, poluprobavljene hrane; i sve to skujpa začinjeno s tabletama protiv glavobolje, za smirenje, za bolove u mišićima i leđima, etc, što je dovelo do toga da tijelo primjetno smrša, što je umanjiulo imunitet, tako da je tu helicobater pylori, samo sol na ranu. karika u lancu... ;)
blaze

Post 29 Jan 2012, 23:17

nije sport za svakoga :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
faktotum

Post 29 Jan 2012, 23:20

A.P. » wrote:
Super, zaradi oko 3k tako što već neko vrijeme lažira sestrina studentska prava (dva slova u imenu ih razlikuju).

Ok, što si ti s ovime htjela reći? :ne zna: Ja nemam pojma.
ombia

Post 29 Jan 2012, 23:25

Meni se jedino od cijelog onog zacaranog kruga jedino mrsavljenje nije dogodilo. :zubo: To sam poslije pjeske rjesavala. Jebiga talijan preko puta je bio najcesci izbor tad.
faktotum

Post 30 Jan 2012, 00:09

ombia » wrote:Meni se jedino od cijelog onog zacaranog kruga jedino mrsavljenje nije dogodilo. :zubo: To sam poslije pjeske rjesavala. Jebiga talijan preko puta je bio najcesci izbor tad.
Jebiga, imaš slično iskustvo kao moje. Meni će 2011. službeno ostati zapamćena kao najgora. Prošao sam pravi purgatorij s povremenim etapama pakla. Nego, čini mi se da nam se i slično prosvjetljenje dogodilo: uvijek sebe na prvo mjesto, jer sam ovo, velikim djelom činio i kako bih se žrtvovao za neke osobe. No, tu bajku više neće gledati
ombia

Post 30 Jan 2012, 00:14

Necu ni ja. Nadam se.
Rijesila sam se bivseg muza, njegove dugove otplatila (to je i bio razlog za izlet u svijet prodanih dusa tj. savjetnika), sebe stavila na prvo mjesto i otad nema problema sa zdravljem.
Sad gdje radim je Kinez preko puta, a imamo i kantinu, makla sam se malo od paste i co.
faktotum

Post 30 Jan 2012, 00:24

ombia » wrote:Necu ni ja. Nadam se.
Rijesila sam se bivseg muza, njegove dugove otplatila (to je i bio razlog za izlet u svijet prodanih dusa tj. savjetnika), sebe stavila na prvo mjesto i otad nema problema sa zdravljem.
Sad gdje radim je Kinez preko puta, a imamo i kantinu, makla sam se malo od paste i co.
Vidiš, ti imala probleme s mužem dugovima, prodanim dušama, poslom, a ja s nekim bivšim prijateljima-prodanim dušama, poslom, i priglupim birokratčićima...kod mene je diijet sada poprilično rigorozna, recimo danas nisam ništa jeo osim voća, ali stanje se počelo popravljati kad sam neki dan pojeo grah...to je dobar znak, međutim očekujem još barem mjesec dana oporavka.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 30 Jan 2012, 09:25

faktotum » wrote:
Haha dobra ti ova za brku i agenciju. Agenciju svakako hoću, ali neće baš biti za paranormalne pojave...

Komunikologija http://www.communicology.org/ Tu ti spada i istraživanje masovnih medija. Zatim, semiotika, Umberto Eco, ovo, ono, PR, novinarstvo, sve su to asocijacije na komunikologiju.

Birao bih posao jer znam u kakovo okruženje se uklapam u kakvo ne. Najbolje je biti self-made, samouposlenik, al jebiga, do toga treba još rasti... :ne zna:

A čime se ti baviš. Programiranjem?
Svojedobno se bavio time, sad prevodim gluposti & majmunarije. I ja bih rado promijenio posao, ali nisam primijetio da ga nešto ima u zadnje vrijeme, a pogotovo ne na biranje.
A sad ozbiljno: kaj je to komunikolog i kaj bi netko takav znao i mogao raditi? Osim biti novinar, ali to, nažalost, može uistinu svatko.
baja

Post 30 Jan 2012, 09:33

faktotum » wrote:
Ne zajebavam. Komunikolog sam. Problem je u tome što sam zaglavio u firmi sa starim kadrom nespremnim na bilo kakve promijene, restrukturaciju, i sl. I još su se potrudili da mi što više otežaju obavljanje mog posla. Ima tu i latentnih, etničkih problema, majorizacije, i tako to, no nećemo o tome. Dakle, problemi su i sistemski i etnički...(još uvijek se nadam da nisu ovi zadnji i da sam ja to sve zabrijao).
oprosti al' čini mi se da si općenito zabrijao
ne znam što si brijao kad si upisao fakultet i kakav si posao imao na umu ali jednostavnom analizom oglasa za posao mogao si uočiti da takvo zanimanje nije naročito traženo
pa i ako ti se nije posrećilo dobiti posao iz snova, kroz obrazovanje si mogao svladati neke komunikacijske vještine da svoje ideje možeš prezentirati i bez jebanja nekome nečega
iz vlastitog iskustva ti mogu reći da sam u svakom poslu tražila, i uspjela naći, pokoju beneficiju koja će me unaprijediti, obučiti, profilirati da daljnje potrage
tako, dok čekaš posao iz snova možeš učiti kineski :ne zna:
faktotum

Post 30 Jan 2012, 09:55

judolino » wrote: Svojedobno se bavio time, sad prevodim gluposti & majmunarije. I ja bih rado promijenio posao, ali nisam primijetio da ga nešto ima u zadnje vrijeme, a pogotovo ne na biranje.
A sad ozbiljno: kaj je to komunikolog i kaj bi netko takav znao i mogao raditi? Osim biti novinar, ali to, nažalost, može uistinu svatko.
Cool, mene programiranje baš zanima, ali sam početnik. Volio bih naučiti nešto. Ako nekad kad budeš imao vremena volio bih da mi daš neke upute za početnike.

Prevođenje je i meni vrlo interesantno, ali, više iz entuzijazma, ili radi olakšavanja poslovne korespondencije kada kolegama, upravi zatreba; inače, nikada nisam prevodio knjige, ali se i time namjeravam baviti, ako nužda natjera.

Komunikolog je stručnjak za komunikacije. Najjeftinije rečeno. Nije nužno da se samo bavi društvenim aspektima komunikacije, masovnim medijima, PR-om, semiotikom i semitičkom analizom kao recimo u romanu Umberta Ecoa "Ime ruže" (semiotika je inače vrlo razvijena disciplina; imaš biosemiotiku, računarsku semiotiku, etc., tako da tu ima mnogo posla; proghramiranje je jedna vrsta semiotike jer se bazira na kodu; kodiranju što je osnova pročavanja semiotike); nego se može baviti i raznim drugim stvarima imaš unutar disciplina koje se preklapaju s komunikologijom ili su nerazdvojive, poput kibernetike, internet-komunikacije, internet-novinarstva, genetskog inženjering i DNA transkripcije i komunikacije, etc. Uglavnom, vrlo široka oblast i vrlo velika mogućnost zaposlenja. Problem je u tome što ja ne želim raditi za nekoga, već želim otovriti nešto svoje i započeti vlastiti biznis. Recimo, turizam; tu imam najveće mogućnosti; ali kako kaže Zabranjeno pušenje: "Da započnem neki biznis čekam da mi umre baba...". :ne zna: Ako bih se bavio s tim volio bih oklupiti sposobne ljude. Dat im mogućnost da izraze sve svoje talente, i tako...
faktotum

Post 30 Jan 2012, 10:08

baja » wrote: oprosti al' čini mi se da si općenito zabrijao
ne znam što si brijao kad si upisao fakultet i kakav si posao imao na umu ali jednostavnom analizom oglasa za posao mogao si uočiti da takvo zanimanje nije naročito traženo
pa i ako ti se nije posrećilo dobiti posao iz snova, kroz obrazovanje si mogao svladati neke komunikacijske vještine da svoje ideje možeš prezentirati i bez jebanja nekome nečega
iz vlastitog iskustva ti mogu reći da sam u svakom poslu tražila, i uspjela naći, pokoju beneficiju koja će me unaprijediti, obučiti, profilirati da daljnje potrage
tako, dok čekaš posao iz snova možeš učiti kineski :ne zna:
Okej, zašto svi imaju predrasudu o komunikologiji kao netraženoj profesiji. Dapače, vrlo je tražena. Public Relations industrija, kao branša komunikologije je u velikoj ekspanziji i kod nas. Američka PR industrija zarađuje milijarde na PR-u. Pače, čitava US spoljna politika, vojna industrija, korporativna politika, geostrategija i geopolitika se zasniva na izvanredno organiziranoj i uštimanoj PR mašineriji. Kod nas je to sve traženije zanimanje; a plaće su ogromne: ovisi koliko poslodavcu uvećavaš kapital i koliko partnera privlačiš; naravno, to ovisi od firme do firme. Zato se treba uvaliti u dobru firmu. Dalje, možeš raditi kao novinar-istraživač, možeš raditi na faksu, i mnoge druge poslove...Mislim da je javnost neosvještena o Public Relations i komunikologiji općenito.
baja

Post 30 Jan 2012, 10:41

faktotum » wrote: Okej, zašto svi imaju predrasudu o komunikologiji kao netraženoj profesiji. Dapače, vrlo je tražena.
dobro, koliko oglasa možeš, trenutno, naći?
Public Relations industrija, kao branša komunikologije je u velikoj ekspanziji i kod nas. Američka PR industrija zarađuje milijarde na PR-u. Pače, čitava US spoljna politika, vojna industrija, korporativna politika, geostrategija i geopolitika se zasniva na izvanredno organiziranoj i uštimanoj PR mašineriji. Kod nas je to sve traženije zanimanje; a plaće su ogromne: ovisi koliko poslodavcu uvećavaš kapital i koliko partnera privlačiš; naravno, to ovisi od firme do firme. Zato se treba uvaliti u dobru firmu. Dalje, možeš raditi kao novinar-istraživač, možeš raditi na faksu, i mnoge druge poslove...Mislim da je javnost neosvještena o Public Relations i komunikologiji općenito.
ako je javnost neosvještena, i neinformirana, onda je taj komunikacijski biznis omašio ceo fudbal
amerika, posrnuli div, nas je forsiranjem isprazne, marketinške industrije i dovela u ekonomski ćorsokak - prodavanje ispraznih, ali fino upakiranih, priča ima vrlo ograničen rok trajanja
posao prodavača magle za agrokor, npr., i onaj novinara-istražitelja su dijametralno suprotni i po prirodi posla i po primanjima
pa je, valjda, jedino bitno što ti zapravo želiš; ovce ili novce :D
faktotum

Post 30 Jan 2012, 10:51

baja » wrote: dobro, koliko oglasa možeš, trenutno, naći?

ako je javnost neosvještena, i neinformirana, onda je taj komunikacijski biznis omašio ceo fudbal
amerika, posrnuli div, nas je forsiranjem isprazne, marketinške industrije i dovela u ekonomski ćorsokak - prodavanje ispraznih, ali fino upakiranih, priča ima vrlo ograničen rok trajanja
posao prodavača magle za agrokor, npr., i onaj novinara-istražitelja su dijametralno suprotni i po prirodi posla i po primanjima
pa je, valjda, jedino bitno što ti zapravo želiš; ovce ili novce :D
To je pitanje morala; nećeš raditi za firmunkoja pere novac ili prodaje maglu. Jedino mi to sužava izbor. Recimo, rad u auto-indsutriji je cool, turizam, nekretnine, etc. Ima mnogo poslova; nećemo loviti u mutnome; idemo razvijati biznis; pošteno i gentlemanski; nije nas Amerika dovela u ćorsokak; jeste utjecala na globalnu recesiju; ali u Hrvatskoj su nas jednino naši nesposobni, korupcionaški kadrovi, koji rade na štetu države i naroda doveli u ćorsokak.

Što se tiče oglasa, nedavno je bio konkurs za radno mjesto šefa PR službe hotela Milenij; a to je fina pozicija. Samo nisam dovoljno bio kvalificiran za to; jer traže osobu s velikim iskustvomn, a ja sam tek početnik. Tako da radnih mjesta ima, i to vrlo zanimljivih, na atraktivnim lokacijama, u atraktivnim firmama. No, treba tražiti. I usavršavati se...Dok se ne pokrene nešto svoje. To je modus operandi.

Ako ništa drugo, otvorit ćemo jednog dana soju PR agenciju, a onda ću konkurenciji jebat mater...i usput nadoknaditi frustracije koje sam nagomilao vucarajući se, godinam po besmislenim firmama, i fakultetima. Najveći poraz medikoriteta je vaš uspjeh. Samo čekam taj dan.
ombia

Post 30 Jan 2012, 11:29

baja » wrote: oprosti al' čini mi se da si općenito zabrijao
Pa trazeno je. Odakle ti da nije trazeno? :ne zna: Mozda ne u Hrvatskoj ali mi se da f. ni nije tamo. Moze raditi u PR-u svake vece firme.
baja

Post 30 Jan 2012, 11:41

ombia » wrote:
Pa trazeno je. Odakle ti da nije trazeno? :ne zna:
govorim o zanimanju komunikologa
PR u hrvatskoj uglavnom rade ljudi s marketinškom izobrazbom, ekonomija
doduše, ove nove visoke poslovne škole izjednačavaju marketing i komunikacije
A.P.
Cactus

Post 30 Jan 2012, 11:50

Uglavnom je opaska o mojoj prijateljici koja radi u thtu bila ovo što baja govori. Sanjaš neke sne u kojima si bogomdan jer su americi u pr-ovi face. Hmda :misli:
ombia

Post 30 Jan 2012, 12:05

baja » wrote: govorim o zanimanju komunikologa
PR u hrvatskoj uglavnom rade ljudi s marketinškom izobrazbom, ekonomija
doduše, ove nove visoke poslovne škole izjednačavaju marketing i komunikacije
Nije Hrvatska, al nije ni USA, visa skola za komunikologiju i nove medije (ima i faks) u kojoj sad zavrsava netko koga znam ni ne moze namiriti trenutne potrebe trzista.
Ek. kriza je nekima prosla (jer im je divljala prije 2+ godine) i svi koji zavrse to obrazovanje ovo ljeto vec imaju posao. Ponudili im ga poslodavci.
Dapace dosli na skolu vrbovati ljude.
Jedino sto mi se ucinilo da faktotum nije u hrvatskoj, dapace da je negdje vani jer je par. engleskih izraza na cudnim mjestima upotrijebio.
Ze.

Post 30 Jan 2012, 12:09

Ako nitko drugi neće, ja ću: koliko godina imaš?
JPK

Post 30 Jan 2012, 12:09

Tu je problem u dvije stvari:

1. Imaš izmišljeno zanimanje koje se dobro plaćalo dok je bilo razdoblje kreditne euforije i novac se slijevao sa svih strana, no u krizi je prvo koje se reže jer zapravo ne stvara nikakvu vrijednost, osim cool i hip efekta. To je sad možda bitno Appleu, ali nažalost, ne živiš u Cupertinu.

2. Imaš grandiozno mišljenje o sebi (ja sam cool i najbolji, oko mene su svi bijedni crvi) i misliš da po defaultu zaslužuješ niz stvari, a to su osobine tipične za osobe s narcističkim poremećajem, a ne nekoga tko bi u javnosti predstavljao neku firmu.
Biti i mniti svemiropolisno
baja

Post 30 Jan 2012, 12:11

ombia » wrote:
Ek. kriza je nekima prosla (jer im je divljala prije 2+ godine) i svi koji zavrse to obrazovanje ovo ljeto vec imaju posao. Ponudili im ga poslodavci.
ja to vidim ovako: kriza još nije ni uhvatila pravi zamah, a investiranje u marketing je zadnja slamka spasa da se proda ono što više nema tko kupovati
ombia

Post 30 Jan 2012, 12:38

baja » wrote: ja to vidim ovako: kriza još nije ni uhvatila pravi zamah, a investiranje u marketing je zadnja slamka spasa da se proda ono što više nema tko kupovati
Mislim da ne pisemo o istim drzavama sto se krize tice.
Najgora kriza (pocela 2007) kad su masovno manageri dobivali otkaze preko noci i cijele se tvornice zatvarale je prosla. Onda se sastao G20 i svasta su se izdovorali.
Sad se tvornice cak opet otvaraju i mnogo je lakse naci posao nego prije dvije godine. Znam kad je i mene osobno kriza pogodila i kad mi je ponovo bilo bolje. U krizi su i oglasi za posao spali na 20% onih prijekriznih i sad poslijekriznih.
Slazem se da u takvim krizama neka zanimanja puse.
I da Hrvatsku kriza tek ceka.
faktotum

Post 30 Jan 2012, 13:40

JPK » wrote:Tu je problem u dvije stvari:

1. Imaš izmišljeno zanimanje koje se dobro plaćalo dok je bilo razdoblje kreditne euforije i novac se slijevao sa svih strana, no u krizi je prvo koje se reže jer zapravo ne stvara nikakvu vrijednost, osim cool i hip efekta. To je sad možda bitno Appleu, ali nažalost, ne živiš u Cupertinu.

2. Imaš grandiozno mišljenje o sebi (ja sam cool i najbolji, oko mene su svi bijedni crvi) i misliš da po defaultu zaslužuješ niz stvari, a to su osobine tipične za osobe s narcističkim poremećajem, a ne nekoga tko bi u javnosti predstavljao neku firmu.
Hvala ti na tom ugodnom i vrlo vješto plasiranom ad hominem. ;)

A otkud tebi ideja da ja imam osobine osobe s narcisističkim poremećajem? Na osnovu toga što sam na tvoje podjebavanje da sam "bolesno iracionalan" odgvorio to šta sam odgovorio, što je potaklo nagomilane frustracije da uskuljaju, nakon čega sam opalio po svima. Da, ti jesi uzrok, sa svojim "bolesnim iracionaliziranjem"; do tada sam sasvim uredno komunicirao; uostalom, ako nisi vidio, na inicijativu moderatorice nine svima sam se ispričao za "grandiozno" ponašanje i objasnio u čemu je stvar. Ova tema je priodna posljedica toga. Osjetio sam nepoštovanje (prvo s tvoje strane), a kad čovjek osjeti nepoštovanje i sprdanje, tada je logično da se nakostriješi i počne djelovati ko neki narcisitički gad. Zato te molim da ubuduće sa mnom komuniciraš normalnije, pa neće biti ni takovih reakcija s moje strane. :ne zna:

A što se tiče PR praktičara i njihovog zanimanja kao bezveznog in đeneral, ali kao cool i hip u vremenima kada nema recesije; e pa reći ću ti nešto. Kompletna US industrija, kao i industrija cijelog svih razvijenih zemalja svijeta se zasniva na PR-u. Mislim da apsolutno nisi svjestan koliko milijardi PR industrija donosi svjetskom gospodarstvu (usput, jedan od najvećih PR-ova su nogometne, rukometne, vaterpolo reprezentacije Hrvatske, kao i drugi uspješni sportaši; želiš li to zanijekati) Promocija i vrsna komunikacija; tehnologije komuniciranja u svijetu suvremenog poslovanja su sve. Što je razvijenija informacijsko-komunikacijska infrastruktura (uostalom, sve je to povezano), to je razvijenije poslovanje, i u konačnici, gospodarstvo jedne zemlje. MIslim da potcjenjuješ jednu profesiju, što nije lijepo. Sigurno radiš u IT-u, il nešto slično , jer IT-ovici i prirodnjaci obično imaju običaj gledati na profesije društvenog smijera - snishodljivo.

Uostalom, nigdje nisam napisao da bih se ja bavio isključivo PR-om; PR sam samo naveo kao jedno od zanimanja; a rado bih radio nešto sasvim drugo; kako sam i napisao u uvodnom postu. Bilo šta, samo da mi je poslovna atmosfera ugodna; neformalna; bez ustezanja...

P.S. Usput, piše se - 'narcisizam', ne - 'narcizam'.
ombia

Post 30 Jan 2012, 13:52

faktotum » wrote:[quote="[url=viewtopic.php?p=103236#p103236]. MIslim da potcjenjuješ jednu profesiju, što nije lijepo. Sa...
Da samo jednu. :zubo: Dobro dosao na forum. :zubo:
Mimo toga PR ima danas bas svatko. Od znanstvenih instituta do frizerke. Tj. mozda i nema svatko iz te branshe ali svatko treba. Da nije tako ne bi se ni znanstvene institucije trudile toliko oko dobro napravljenih i informativnih web stranica. :)
Jedino ce ti na nasim prostorima u tom zvanju teze naci posao. Pogotovo ako nemas visegodisnje iskustvo. Ako kreces u nesto novo, racunaj da ti treba neko vrijeme, godina dvije da se uopce naucis necemu learning by doing i da ce ti najteze biti dobiti prve poslove, poslije kad se kamen zakotrlja...
  • Information