Zaveo vas, ha.nodens » wrote:
Kad sam bio srednjoškolac, imponirao mi je jedan takav (onaj iz mog razreda)... a i mojoj sestri.
Kasnije sam promijenio mišljenje; no rekoh - bilo bi čudno od 17-18 godišnjaka očekivati ne znam što.

Ukoliko si je time srušio 'šanse' kod tih 5, iako to nije zapravo htio - onda nije alfa. It's that simple.ex anais » wrote:Joj da, sjetila sam se još jednog obilježja. Sjedi pet žena na kavi i one se malo otvore, kažu nešto o sebi, priznaju neku slabost, a alfa se zmijasto nasmiješi i kaže- meni se to nikad ne bi moglo dogoditi.![]()
Hijena style.
Pa naravno da postane suptilnije. Neće npr. netko u firmi podilaziti šefu na jednak način kako je podilazio svom idolu u adolescentskoj dobi. Da, suptilnije je u odnosu na način 17-godišnjaka, ali i dalje itekako vidljivo ostalima. I prilično ružno za vidjeti. Iskreno, ponekad mi postane neugodno kad to uočim makar se ne ticalo mene.nodens » wrote: Kakve ljude?S malo više godina, sve to postane nešto suptilnije i manje očito; ali ne bih rekao da se posve izgubi.
I drugo - što zapravo znači 'odrasti'?![]()
Sjećam se kad sam negdje pročitao da je neka manekenka napisala kako je Vedran Ćorluka oduševio svojom 'zrelošću'. WTF to točno znači?
![]()
Ako je netko kul, onda ne želi da se to događa pa će poduzeti nešto da to prestane. Nije baš to toliko izvan kontrole, nije vulkan ili zemljotres u pitanju.Zašto?Možda se jednostavno stalno događa samo od sebe, bez posebnog truda.
Točno.Ne znam; uostalom, sjećam se da ni ti ne znaš što je to 'poštovanje'.![]()
Ja i dalje ne znam što je poštovanje, da me ubiješ. Koje kvalitete? Da je npr. vrhunski liječnik? Super, mogu cijeniti njegovu uspjeh. Možda, možda, mogu čak biti impresionirana ako postiže neke stvari koje većina ljudi nije u stanju. Poštovanje?Ali ono, ako pretpostaviš da neke 'kvalitete' izazivaju tuđe 'poštovanje' - onda teoretski neki čovjek može smatrati da je posve logično da ga ostali 'poštuju'. Onako, bez lažne skromnosti itd.
Ako ikada otkrijemo što je poštovanje, sumnjam da ću se moći u to toliko uživjeti da nekoga doista poštujem.(Ja s tim imam problem samo utoliko što mi se čini da je čovjek nakupina trulih molekula, pa ne vidim što se tu ima specijalno poštovati. Ali ako netko smatra da ima - ne vidim zašto ne bi i sebe mogao smatrati 'vrijednim poštovanja'.)
Kako možeš imati mišljenje o nečemu što kažeš da ne znaš što je, niti da poznaš takve?ex anais » wrote: Zašto bih ih imala na zubu? Samo izražavam mišljenje. Ne, zbilja ne poznajem alfa muškarce, ako možda ciljaš na moj privatni život, nije to u pitanju. Ne krećem se među takvima, a možda ih jednostavno nisam percipirala kao takve. Bilo je dečkiju davno u osnovnoj i nešto manje u srednjoj koji su se trudili biti cool, ali nisu okupljali neku veću masu ljudi oko sebe niti su bili neki frajeri, tako da ne, ne poznajem.
Kao što rekoh, ženkama neodoljiv, mužjacima izaziva divljenje/strahopoštovanje.ex anais » wrote: Zaveo vas, ha.
Govorim o ženi.nodens » wrote:
Ukoliko si je time srušio 'šanse' kod tih 5, iako to nije zapravo htio - onda nije alfa. It's that simple.(Ukoliko mu tih 5 nije u planu, onda nije bitno.)
Alfa izaziva divljenje/strahopoštovanje kod drugih mužjaka, a ženkama je neodoljiv. To mi se čini 'bit' tog pojma; kod pasa je to jednostavna stvar, manje-više se svodi na snagu i prgavost; a kod ljudi je kompliciranije i ovisi o hrpi socijalnih i kulturnih čimbenika. Alfa u nekom kulturnoumjetničkom društvu nije isto što i alfa u nekoj afganistanskoj nastambi.
Pa da, baš ružno za vidjet.Tea Tree » wrote:Pa naravno da postane suptilnije. Neće npr. netko u firmi podilaziti šefu na jednak način kako je podilazio svom idolu u adolescentskoj dobi. Da, suptilnije je u odnosu na način 17-godišnjaka, ali i dalje itekako vidljivo ostalima. I prilično ružno za vidjeti. Iskreno, ponekad mi postane neugodno kad to uočim makar se ne ticalo mene.
Pa, ja imam dosta više od 17Tea Tree » wrote:Ne znam što znači u slučaju Vedrana Ćorluke, stvarno. Ono na što sam ja mislila je da netko sa 17 godina još nema izgrađene neke osnovne stavove, ne zna još gomilu toga, a opet zna ponešto. I tu se može dogoditi da pomisli da kuži i nešto što ne kuži pa upast u zamku tog ego tripa. Može ga proći s tim odrastanjem, ali i ne mora. Može ostati idiot.
Hoćeš reći da se i tebi ljudi čine kao nakupine trulih molekula?Tea Tree » wrote:Točno.Niti ga osjećam prema bilo kome. Kako bih i osjećala nešto što i ne znam što je?
Ja i dalje ne znam što je poštovanje, da me ubiješ. Koje kvalitete? Da je npr. vrhunski liječnik? Super, mogu cijeniti njegovu uspjeh. Možda, možda, mogu čak biti impresionirana ako postiže neke stvari koje većina ljudi nije u stanju. Poštovanje?
No, ali kako ti se onda iz takve pozicije itko uspije 'svidjeti'? Na način da se poželiš parit s njim?Tea Tree » wrote: Ako ikada otkrijemo što je poštovanje, sumnjam da ću se moći u to toliko uživjeti da nekoga doista poštujem.
Ček, pa ta žena je zbilja onda neki pandan ovom Gastonu iz Disneyevog crtića.ex anais » wrote: Govorim o ženi.Koja ima potrebu pokazati svoju superiornost u tako banalnoj, ali i osjetljivoj situaciji. I što ih više gazi i što se više izdiže iznad njih one je više obožavaju. A često nije svjesna da to radi, postane joj refleks i tek kad ju opomeneš onda ustukne. Pa opet sutra jovo nanovo.
Obično alfe nađu jako inferiorne prijateljice. Ili potpuno jednake sebi. Svi ostali kad tad ispadnu iz jednadžbe. Ja sam od takve otišla, nisam više mogla gledati performanse.
Kad upoznam takvoga reći ću ti jel mi neodoljiv.
Ona prica o zenama. Daj ono barem jednom tjedno polovi sugovornika kak treba.nodens » wrote:
Ukoliko si je time srušio 'šanse' kod tih 5, iako to nije zapravo htio - onda nije alfa. It's that simple.(Ukoliko mu tih 5 nije u planu, onda nije bitno.)
Alfa izaziva divljenje/strahopoštovanje kod drugih mužjaka, a ženkama je neodoljiv. To mi se čini 'bit' tog pojma; kod pasa je to jednostavna stvar, manje-više se svodi na snagu i prgavost; a kod ljudi je kompliciranije i ovisi o hrpi socijalnih i kulturnih čimbenika. Alfa u nekom kulturnoumjetničkom društvu nije isto što i alfa u nekoj afganistanskoj nastambi.
Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.nodens » wrote:
Ček, pa ta žena je zbilja onda neki pandan ovom Gastonu iz Disneyevog crtića.![]()
Nego, a što se tebi čini za tu žensku - bi li svi dečki okolo dali lijevo jaje da je mogu poševiti?
E, da, baš. To su mu jedine opcije.nodens » wrote: Pa da, baš ružno za vidjet.![]()
No, i što misliš da bi takav jedan šef 'trebao' raditi? Ako mu podređeni podilazi na takav način - pa neće mu valjda dati otkaz zbog toga, ili se prestati baviti tim poslom, samo da se makne od ulizica?

U ovoj diskusiji "izgradnja osnovnih stavova" se ne odnosi na građevinuPa, ja imam dosta više od 17 no nisam baš siguran što znači 'izgraditi osnovne stavove'.
Čujem da o tome briju neki drugi ljudi, i stariji, ali čak i mnogi mlađi od mene - no što su uvjereniji u te svoje 'osnovne stavove', to meni nekako bezveznije zvuče. Tako da je meni de facto 'zrelost' sinonim za bezveznjaštvo LOL. Bar dok ne uočim nekakvu zrelost koja će mi imponirati, a ne zvučati toliko blentavo i samodopadno.
Pa ono, to si ti smislio pa se neću sad klat s tobom oko autorskih prava, ali tako nekako.Hoćeš reći da se i tebi ljudi čine kao nakupine trulih molekula?![]()
![]()
Jako teško. Samo ne pišem o tome po internetima.No, ali kako ti se onda iz takve pozicije itko uspije 'svidjeti'? Na način da se poželiš parit s njim?Kak' misteriozno.
ex anais » wrote: Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.
Na prvi pogled jako simpatična, lijepa, šarmantna, dobronamjerna, ali se svima obilo o glavu druženje s njom. Skoro svima. Ostalo joj je par ljudi.
Zato što kad si zaljubljen u nekoga tko te sustavno voza godinu dana ne možeš u blizini te osobe biti kul. Moraš se fizički maknuti, to je osnova svakog prebolijevanja. Umorna sam, ne mogu ti sad tumačiti i to.nodens » wrote:
To mi baš nije jasno.
Ako već *shvati* da ga zlonamjerno voza - zašto se onda 'fizički udalji'? Zašto se jednostavno ne ohladi, tj. zašto mu ne postane svejedno.![]()
BTW, ako voza te 'prijatelje' - s kakvima se onda ševi?
Lijepo si ovo opisala. To su zmije.ex anais » wrote:
Pa da. Kažem da je imala nekolicinu prijatelja koji su bili zaljubljeni u nju. Jedan se odlučio fizički maknuti od nas svih jer više nije mogao trpjeti da ga voza. Onda je bila sva u čudu, pa kako, pa zašto, što kako, svi smo znali što mu radi, čak je ona to priznavala.
Na prvi pogled jako simpatična, lijepa, šarmantna, dobronamjerna, ali se svima obilo o glavu druženje s njom. Skoro svima. Ostalo joj je par ljudi.
Nije dovoljno da bude na riječima 'dominantan' - nego ga grupa mora 'prepoznati' kao takvog (dominantnog, što god to značilo).karambol » wrote: Nenametljivo - Beta tip, dominanatan - Alfa tip....
U grupi koja bi ga zaista doživljavala kao dominantnog, moglo bi se reći da je 'alfa' (za tu grupu).Tea Tree » wrote:To bi vrijedilo kod životinja, u čoporima. Ako u čopor dođe novi alfa može čak i ubiti prethodnika.
Kako si sam rekao, kod ljudi je to znatno složenije. Ako neki tikvan ima potrebu okupiti oko sebe pet drugih tikvana i njima glumiti baju, je li sama njegova potreba za dominacijom (makar u odnosu na tih 5 tikvana) ono što ga čini alfom?
Ili je naprosto budala kojoj je neprestano potrebna potvrda u vidu uvlačenja i komplimenata ovih 5 tikvana kako bi uopće mogao funkcionirati inače će se raspast od jada i nezadovoljstva?
Ako je ovo točno, onda zapravo nema razlike u pojmu alfa između ljudi i životinja. Razlika bi bila jedino ta što ljudi verbalno dolaze do tih odnosa, dok životinje ne govore. I, da, ljudi se najčešće neće poubijati iako ponekad i to hoće.nodens » wrote: U grupi koja bi ga zaista doživljavala kao dominantnog, moglo bi se reći da je 'alfa' (za tu grupu).![]()
Možda.Dakako, takav status - po svojoj sličnosti s pesekima- nekome možda i ne bi imponirao.
![]()
Ja sam već rekla da mi se čini da taj pojam u današnje vrijeme gotovo i ne postoji. Za ove koje sam opisala u prethodnom postu postoje neki drugi nazivi i osobine. Nekako sumnjam da su natural born leaders.U biti, sad kad gledam, ne mogu se sjetiti nijednog lika kojeg bih ja smatrao 'alfom' - izvan literature, tj. fikcije.
Hmmm, ne, ne baš. Tipovi koji zarađuju milijune novaca nisu nužno alfe, bar ne u ovom kontekstu u kojem ovdje pričamo o tome. Hoću reći, unatoč dobroj zaradi i privlačnosti ženama, ne mora se biti Mamić. Zapravo, poželjno je ne biti Mamić.karambol » wrote:Dakle, postoje tipovi koji zarađuju milijune. Imaju milijune novaca više nego li im treba. Postoje i oni koji imaju desetke žena više nego li im treba. Ponekad su to jedni te isti... So, kako ćemo ih definirati?![]()
Nekome će biti alfe, jer silno žele biti poput njih, a drugima obične budale i primitifci, što od jala, a što od drugačije primjenjene životne filozofije. Tako nekako?
Ima razlike, u smislu da kod pasa to znači ono što znači, nema tu nekih ogromnih varijacija na temu.Tea Tree » wrote:Ako je ovo točno, onda zapravo nema razlike u pojmu alfa između ljudi i životinja. Razlika bi bila jedino ta što ljudi verbalno dolaze do tih odnosa, dok životinje ne govore. I, da, ljudi se najčešće neće poubijati iako ponekad i to hoće.
Ovisi o tome koga se 'vodi'. Je li Gaston iz Beauty & the Beast - natural born leader? Za one tikvane iz krčme, očito jest.Tea Tree » wrote: Ja sam već rekla da mi se čini da taj pojam u današnje vrijeme gotovo i ne postoji. Za ove koje sam opisala u prethodnom postu postoje neki drugi nazivi i osobine. Nekako sumnjam da su natural born leaders.![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests