YouTube sam za sebe piše YouTube, pa pretpostavljam da bi i ti tako trebala.
A za imena za koja nemamo hrvatski ekvivalent, ostaje izvorni
'Ocjena' mi se čini najprimjereniji hrvatski ekvivalent.ElliQuinn » wrote: Išla sam baciti pogled na HJP, kaže ovo.
Hm, ali nije to to, značenjski. Iako jesi u pravu, da.Emericzy » wrote: 'Ocjena' mi se čini najprimjereniji hrvatski ekvivalent.
Dobro, to mi se nekako podrazumijeva. To spada u uobičajena pravila prevođenja s engleskog na hrvatski. Ne tiče se leksika.kukuriku » wrote:
Hm, ali nije to to, značenjski. Iako jesi u pravu, da.
Ocjena kreditne sposobnosti, ipak, radije nego recimo kreditna ocjena.
kad kažeš ekonomičnji, to znači kraći, jel?Stitch » wrote:Kreditni rejting jezično je ekonomičniji od ocjene kreditne sposobnosti. Besmisleno je to prevoditi.
Koji si ti optimist. Čim si se udala za matoroga Grka, naravno da si stara.Perzefona » wrote:Ajme, uopće nisam znala da postoji armensko pismo.![]()
Svašta se ovdje nauči.
Znala sam da je Hačaturjan Armenac, ali to mi je bilo nevažno. Opet moram napisati koliko sam stara i da je, dok sam ja išla u školu, sve to bio SSSR. Blamaža, kaj mogu?
Zašto ne? Metonimija.m.za wrote:U biti, zanima me samo je li ispravno reći da je čovjek sletio.
A kako znaš da ne slijeću? Jesi li ih vidjela svojim očima? Nisu to isti ljudi kao ti i ja.m.za » wrote:Ne znam, užasno mi to neprirodno zvuči, baš mi bode uho, a navalili su s tim slijetanjem....iz svih zvučnika čuješ sletio ovaj..sletio onaj....
Kao da je bitno za takvu vijest, uostalom, čime je netko doputovao, a onda (osim mogućnosti da je baš bitno bilo naglasiti da se putuje avionom) ne vidim razlog da se jednostavno nije moglo reći da je netko - stigao.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest