Alfa-muškarci

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 16:33

nodens » wrote: Nije potrebno da se pojam imenuje, ili da se spominje - da bi imao realno značenje. :zubo:

No da, moglo bi se reći da je društvo raslojeno, da nema više očitih 'peer groups' nego je sve nekako izmiješano, da zbog transporta i komunikacija zapravo više i nema tog plemenskog mentaliteta u kojem se 'lokalizirane grupe' uopće i mogu formirati... tako da bi pravi 'alfa' bio doslovno netko tko bi bio alfa na nivou kompletnog društva, a to je iznimno teško i rijetko. :zubo:
Vidiš da znaš i sam zbog čega nestaje pojam alfe. :D Ali, standardno zajebavaš. :D
Svejedno mislim da se malo praviš grbava, ali nema veze. :cerek:
Ma što ću se praviti grbava, čemu? Pa evo i sam si isto rekao.
karambol wrote:
Joj vi mladji punoljetnici... :cerek:
Uhhh! Bolje da ništa ne kažem. :zubo:

karambol

Post 27 Jan 2012, 16:43

Tea Tree » wrote: Vidiš da znaš i sam zbog čega nestaje pojam alfe. :D Ali, standardno zajebavaš. :D

Uhhh! Bolje da ništa ne kažem. :zubo:
Reci,reci... :azdaja:
nodens

Post 27 Jan 2012, 16:53

Tea Tree » wrote: Vidiš da znaš i sam zbog čega nestaje pojam alfe. :D Ali, standardno zajebavaš. :D

Kako zajebavam? Iz ovog što sam napisao je samo očito zašto je to (danas) rjeđe, ali nije tako teško shvatiti što taj pojam 'znači'. :zubo:

Ergo, ipak se malo praviš grbava, nije baš prošlo cijelo stoljeće od kad si bila u srednjoj školi, zar ne? :cerek:
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 27 Jan 2012, 19:33

nodens » wrote:
Alfa nije nužno primitivan.

Alfa je jednostavno onaj koji se na neki način 'ističe' u pozitivnom smislu; većina ostalih mužjaka mu persira, a većina ženki je sklona s njim se parit. :rofl:

U primitivnim sredinama to može, stoga, biti najveća mrga ili pak onaj s najvećom toljagom u pećini :rofl: - ali u 'naprednim' sredinama to može biti štošta; ovisno o kulturnim specifičnostima u toj sredini. Bitno je samo da se 'ističe' među ostalim muškarcima, na način koji je ženama 'interesantan' u seksualnom smislu.

Enivej, evo kako to izgleda kod peseka. :rofl: Kod ljudi je to mnogo kompliciranije jer su i ljudi kompliciraniji od pasa; no 'underlying principle' je relativno sličan.
Jest. Ne tvrdim da je samo to, al to mora imat izraženo. Alfa je onaj koji se u krizi nameće kao najsposobniji za preživjet i održat čopor, a ne onaj koji teoretizira. Alfa je nužno instinktivan i to ne u smislu stečenih, neg urođenih instikata. A to je primitivno. Rekla sam da ne mislim kako je to primitivno nužno i loše. Ako ti bolje odgovara, uzmi riječ iskonsko.
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 19:56

nodens » wrote: Kako zajebavam? Iz ovog što sam napisao je samo očito zašto je to (danas) rjeđe, ali nije tako teško shvatiti što taj pojam 'znači'. :zubo:

Ergo, ipak se malo praviš grbava, nije baš prošlo cijelo stoljeće od kad si bila u srednjoj školi, zar ne? :cerek:
Dragi, zajebavaš, ali neću sad biti partbrejker. :cerek:
Kako se pravim grbava, a da to ima veze sa srednjom školom? Misliš kao u srednjoj bi se redovito našao poneki na kojeg su se sve curice palile pa je taj (tada bio) alfa? Nije, dečkić od 16 nije alfa, ne može biti, čak ni svojim vršnjakinjama. I rijetko je samo jedan najpopularniji u nekoj školi. Sad pričamo o ljudima, a ne o onim štencima iz videa kojeg si stavio. :D
nodens

Post 27 Jan 2012, 19:56

nina williams » wrote: Jest. Ne tvrdim da je samo to, al to mora imat izraženo. Alfa je onaj koji se u krizi nameće kao najsposobniji za preživjet i održat čopor, a ne onaj koji teoretizira. Alfa je nužno instinktivan i to ne u smislu stečenih, neg urođenih instikata. A to je primitivno. Rekla sam da ne mislim kako je to primitivno nužno i loše. Ako ti bolje odgovara, uzmi riječ iskonsko.
To može. :ne zna:

Jer ono, 'primitivan' nekako vuče negativne konotacije. A činjenica jest da je i seks nešto iskonsko, dakle - netko bi mogao reći, primitivno. :ne zna: A netko tko ne smatra seks nečim primitivnim i bezveznim, nema razloga alfa mužjake nazivati primitivnima.
nodens

Post 27 Jan 2012, 20:00

Tea Tree » wrote:Dragi, zajebavaš, ali neću sad biti partbrejker. :cerek:
Kako se pravim grbava, a da to ima veze sa srednjom školom? Misliš kao u srednjoj bi se redovito našao poneki na kojeg su se sve curice palile pa je taj (tada bio) alfa? Nije, dečkić od 16 nije alfa, ne može biti, čak ni svojim vršnjakinjama. I rijetko je samo jedan najpopularniji u nekoj školi. Sad pričamo o ljudima, a ne o onim štencima iz videa kojeg si stavio. :D
I beg to disagree. :zubo:

Bio je jedan iz mog razreda koji je sa 17 bio baš pravi 'alfa'. Po oba kriterija: gomila beta mužjaka mu se ulaguje, a sve najopakije koke iz škole i šire okolice, sanjaju da im on milostivo udijeli nešto pažnje.

U svakom slučaju, nije bio 'primitivan', nego onako, markantan, duhovit, inteligentan, samouvjeren, dobar u svemu što ga zainteresira (školski predmeti ga nisu interesirali :rofl: ) itd. Nije bio neki klasični ljepotan, ali onako, visok, crn, tamnoput, jak, spretan, sportaš, zaraznog osmijeha... uf, moram prestat, netko će posumnjat u moju s. orijentaciju. :rofl:

Jest da je bilo i drugih popularnih (uglavnom iz mog razreda LOL jedno 6-7 najvećih gradskih faca :rofl: ) - ali ako dođe do 'odmjeravanja' između tih drugih i njega - ovi se smjerno povlače. :zubo:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 20:08

Evo, iskreno, ja sam mislila da je to scenarij iz američkih teen filmova. :D
Vjerovat ću svemu što si napisao pa nek ti bude da toga ima i negdje ovdje iako mi je i dalje čudno. :misli:
U mojoj srednjoj školi je bilo cca 50-60% kul ekipe, ostali su bili bezveze. OK, škola je inače bila na glasu kao kul. (To su bila vremena kad je MIOC bio kul, nevjerojatno mi danas :mali rofl:)
Ali od ovog kul postotka nitko se nije tako specijalno isticao ni bio uzor i idol ostalima.
Više je bilo homogeno društvo, bez ičijih posebnih iskakanja. :ne zna:

Srednja škola nije kao rad u firmi pa da je u jednoj ovako, u drugoj onako. Jednom ideš u srednju i kako tamo bude, takvu sliku ti nekako napravi.
nodens

Post 27 Jan 2012, 20:15

Tea Tree » wrote:Evo, iskreno, ja sam mislila da je to scenarij iz američkih teen filmova. :D
:ne zna: Ima i takvih američkih teen filmova u kojima je ovaj tvoj dolje scenarij, gdje ih ima nekoliko 'cool' i ostali loneri i loseri. :zubo:

Tea Tree » wrote:Vjerovat ću svemu što si napisao pa nek ti bude da toga ima i negdje ovdje iako mi je i dalje čudno. :misli:
U mojoj srednjoj školi je bilo cca 50-60% kul ekipe, ostali su bili bezveze. OK, škola je inače bila na glasu kao kul. (To su bila vremena kad je MIOC bio kul, nevjerojatno mi danas :mali rofl:)
Ali od ovog kul postotka nitko se nije tako specijalno isticao ni bio uzor i idol ostalima.
Više je bilo homogeno društvo, bez ičijih posebnih iskakanja. :ne zna:
No, a zašto ti je čudno? Jednostavno nije bio nijedan poseban, i to je to. Da je bio, onda bi i ti znala iz osobnog iskustva što je to alfa mužjak. :zubo:

Mislim ono, pa usporedi jednog od te 'kul' ekipe, s jednim 'bezveznjakom'. I onda zamisli nekog, prema kome su ovi 'kul' isto što i ovi bezveznjaci prema ovima koji su kul. Znači, ekstrapoliraš. :cerek: Valjda postoje razlozi zašto su neki kul, a neki nisu; samo dodaš 'još toga' na hrpu i eto ti alfe.

Tea Tree » wrote:Srednja škola nije kao rad u firmi pa da je u jednoj ovako, u drugoj onako. Jednom ideš u srednju i kako tamo bude, takvu sliku ti nekako napravi.
Tako nekako.
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 20:58

nodens » wrote: :ne zna: Ima i takvih američkih teen filmova u kojima je ovaj tvoj dolje scenarij, gdje ih ima nekoliko 'cool' i ostali loneri i loseri. :zubo:
Ma nije bilo nekoliko cool, više od pola škole je bilo cool, baš smo si nekako super bili :mali cerek: .
No, a zašto ti je čudno? Jednostavno nije bio nijedan poseban, i to je to. Da je bio, onda bi i ti znala iz osobnog iskustva što je to alfa mužjak. :zubo:

Mislim ono, pa usporedi jednog od te 'kul' ekipe, s jednim 'bezveznjakom'. I onda zamisli nekog, prema kome su ovi 'kul' isto što i ovi bezveznjaci prema ovima koji su kul. Znači, ekstrapoliraš. :cerek: Valjda postoje razlozi zašto su neki kul, a neki nisu; samo dodaš 'još toga' na hrpu i eto ti alfe.
Nitko nije imao potrebu isticati se, nije bilo konkurencije, ugroženosti, više neko zajedništvo. :borg: :D
Joooj, ne mogu više o srednjoj školi, ako nastavim pojašnjavati, ispast će stvarno glupo. :rofl:
nodens

Post 27 Jan 2012, 21:08

Tea Tree » wrote: Ma nije bilo nekoliko cool, više od pola škole je bilo cool, baš smo si nekako super bili :mali cerek:
.

... k'o u američkim teen serijama. :rofl:

Tea Tree » wrote:Nitko nije imao potrebu isticati se, nije bilo konkurencije, ugroženosti, više neko zajedništvo. :borg: :D
Joooj, ne mogu više o srednjoj školi, ako nastavim pojašnjavati, ispast će stvarno glupo. :rofl:
Da, pomalo počinje zvučati k'o idealna Platonova država. Ako se nitko nije imao potrebu isticati, tko je onda s kime hodao i zašto s jednim, a ne drugim? Ili je to ono bilo, svi sa svima, k'o u Bezvezerly Hillsu? :rofl:
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 21:22

nodens » wrote:.
... k'o u američkim teen serijama. :rofl:
Kako mi je gad povećao font! :rofl: Mrš! :D
Da, pomalo počinje zvučati k'o idealna Platonova država. Ako se nitko nije imao potrebu isticati, tko je onda s kime hodao i zašto s jednim, a ne drugim? Ili je to ono bilo, svi sa svima, k'o u Bezvezerly Hillsu? :rofl:
Nee, nije tako bilo. Curama su se uvijek sviđali stariji tako da su dečki-partneri uglavnom bili studenti.
Dečki su imali cure iz drugih škola. Prijateljice od prijateljica iz društva, najčešće ta kombinacija. :D
Krepat ću. Pričam o srednjoj školi. Na forumu. :facepalm: :rofl: :rofl:
Herp
Nikki Gauda

Post 27 Jan 2012, 21:24

Tea Tree » wrote: Ja, evo, ne znam nikoga koga bih nazvala alfom ili to pomislila za njega. Zapravo mi taj pojam uopće ne pada na pamet. Prilično mi je mutan pojam, ne znam baš što zapravo znači.
Ja b' onog svog tako nazvala.
Markantan je, snažan, u društvu dosta glasan i eksponiran, ali ne na nametljiv način, blago patrijarhalan, s izraženom karakternom crtom kako se za svoju ženu mora dobro brinuti :D vrlo seksualna osoba, strastvena ali i privržena.
Ne znam bolje opisati od ovoga. :ne zna:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 21:30

Eh, eh, to je gledanje kroz ljubavne naočale, ne znam kako ćemo s time. Trebao bi to reći netko objektivan. :D
Nego, jel' ovakav:
nodens wrote: Bio je jedan iz mog razreda koji je sa 17 bio baš pravi 'alfa'. Po oba kriterija: gomila beta mužjaka mu se ulaguje, a sve najopakije koke iz škole i šire okolice, sanjaju da im on milostivo udijeli nešto pažnje.

U svakom slučaju, nije bio 'primitivan', nego onako, markantan, duhovit, inteligentan, samouvjeren, dobar u svemu što ga zainteresira (školski predmeti ga nisu interesirali :rofl: ) itd. Nije bio neki klasični ljepotan, ali onako, visok, crn, tamnoput, jak, spretan, sportaš, zaraznog osmijeha...

Jest da je bilo i drugih popularnih (uglavnom iz mog razreda LOL jedno 6-7 najvećih gradskih faca :rofl: ) - ali ako dođe do 'odmjeravanja' između tih drugih i njega - ovi se smjerno povlače. :zubo:
Mora biti dominantan na svim poljima, na bilo koji način. Vi'š, izgleda da je u tome stvar. :ne zna: :D
Eks

Post 27 Jan 2012, 21:34

Nisam nikad srela alfa tipa. :o :ne zna: Alfa ženku jesam. Ali i kad ga zamislim, hm, ne sviđa mi se to, asocira me na ne baš laskave stvari. Sad će nodens pitati koje. :rofl:
ombia

Post 27 Jan 2012, 21:35

nodens » wrote:
Joooj ombia :grli:

Omašila si ceo fudbal, što bi rekla naša prekodrinska braća...

Kakve veze ima kako se ljudi odnose prema 'alfama' kod životinja? Tj. ima neke praktične veze u slučaju ovog gore primjera, ali nema s obzirom na definiciju tog pojma; za nju je bitno samo kako se međusobno odnose životinje iste vrste.

A slično vrijedi i za ljude. Nije bitno koji muškarac se sviđa kojem psu LOL, nego je bitno koji muškarac se 'ističe' među ostalim muškarcima, na način koji izaziva divljenje/zavist/povlačenje kod tih ostalih muškaraca, a seksualnu zainteresiranost kod žena. A jasno da to ne mora značiti da je taj lik nekakav bahati primitivac. :ne zna: Može biti npr. i samopouzdan na uljudan način, blago ironičan.... svaštanešto. Mislim, može biti i bahati primitivac, naravno, ako se radi o grupi ljudi takvog nekakvog mentaliteta, gdje takav pristup ima 'prođu'. A postoje i ljudi kod kojih ta alfastost ne igra neku posebnu ulogu itd. Svega ima kod ljudi, nije to tako jednostavno kao kod onih peseka. :zubo:
Nista ja nisam fulala nego ti klasicno vec ne razumijes sugovornika. Pogledaj drugi put kad se budes scoijalizirao kakvi muzjaci na dvije noge sto ispred sebe na cetiri furaju.
Mozda bude jasnije.
Herp
Nikki Gauda

Post 27 Jan 2012, 21:35

Tea Tree » wrote:Eh, eh, to je gledanje kroz ljubavne naočale, ne znam kako ćemo s time. Trebao bi to reći netko objektivan. :D
Nego, jel' ovakav:

Mora biti dominantan na svim poljima, na bilo koji način. Vi'š, izgleda da je u tome stvar. :ne zna: :D
Pa, nemam niš' protiv da dođe netko objektivan, mislim da ga je jedno 20 ljudi s ovog foruma upoznalo, mogu i oni ostaviti svoj dojam. :D
Teško mi je pojmiti kakav je bio u školi jer sam ga upoznala s 36. Prema njegovim riječima, bio je malo nesiguran sam sa sobom u to doba, ali kako vidim, nikad nije imao problema s curama, uvijek su se doslovno lijepile za njega.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Tea Tree

Post 27 Jan 2012, 21:36

ex anais » wrote:Nisam nikad srela alfa tipa. :o :ne zna: Alfa ženku jesam. Ali i kad ga zamislim, hm, ne sviđa mi se to, asocira me na ne baš laskave stvari. Sad će nodens pitati koje. :rofl:
Ma jebeš asocijacije, rađe ti reci kakva je alfa ženka. Vidiš da ne kužim ni kakav je mužjak. :D
:ne kuži ništa:
Eks

Post 27 Jan 2012, 21:39

Tea Tree » wrote: Ma jebeš asocijacije, rađe ti reci kakva je alfa ženka. Vidiš da ne kužim ni kakav je mužjak. :D
:ne kuži ništa:
Dominantna, glavna u društvu, bučna, koketa (ono što ste spomenuli prije o prenemaganju kad se neki tip zakači), sklonija mužjacima :zubo: i navodno su joj svi jako dobri frendovi dok ostatak društva zna da bi odrezali lijevo jaje da je poševe, umišljena.
Pretpostavljam da je muškarac isto to.
Meni je to nekako prazno, više ambalaža nego sadržaj. :ne zna:
nodens

Post 27 Jan 2012, 21:42

ombia » wrote: Nista ja nisam fulala nego ti klasicno vec ne razumijes sugovornika. Pogledaj drugi put kad se budes scoijalizirao kakvi muzjaci na dvije noge sto ispred sebe na cetiri furaju.
Mozda bude jasnije.
Izražavaj se jasnije... možda te koji put i shvatim. :bicedobro:
nodens

Post 27 Jan 2012, 21:46

Tea Tree » wrote:Nee, nije tako bilo. Curama su se uvijek sviđali stariji tako da su dečki-partneri uglavnom bili studenti.
Dečki su imali cure iz drugih škola. Prijateljice od prijateljica iz društva, najčešće ta kombinacija. :D
Krepat ću. Pričam o srednjoj školi. Na forumu. :facepalm: :rofl: :rofl:
Meni je to baš zgodno, tamo negdje sam i zapeo u vremenu. :rofl:

Herp » wrote:Ja b' onog svog tako nazvala.
Markantan je, snažan, u društvu dosta glasan i eksponiran, ali ne na nametljiv način, blago patrijarhalan, s izraženom karakternom crtom kako se za svoju ženu mora dobro brinuti :D vrlo seksualna osoba, strastvena ali i privržena.
Ne znam bolje opisati od ovoga.
Herp » wrote:Pa, nemam niš' protiv da dođe netko objektivan, mislim da ga je jedno 20 ljudi s ovog foruma upoznalo, mogu i oni ostaviti svoj dojam.
Teško mi je pojmiti kakav je bio u školi jer sam ga upoznala s 36. Prema njegovim riječima, bio je malo nesiguran sam sa sobom u to doba, ali kako vidim, nikad nije imao problema s curama, uvijek su se doslovno lijepile za njega.
Ovo drugo boldano :top: dobar indikator alfastosti.

Ovo prvo boldano, bolje da ti ne napišem kako sam interpretirao. :rofl:

A ono, ti nemaš problema s tim što se žene lijepe na njega? :zubo:
Herp
Nikki Gauda

Post 27 Jan 2012, 21:48

nodens » wrote:
Ovo drugo boldano :top: dobar indikator alfastosti.

Ovo prvo boldano, bolje da ti ne napišem kako sam interpretirao. :rofl:

A ono, ti nemaš problema s tim što se žene lijepe na njega? :zubo:
Pa ono, ne. :D
nodens

Post 27 Jan 2012, 21:53

ex anais » wrote:Nisam nikad srela alfa tipa. :o :ne zna: Alfa ženku jesam. Ali i kad ga zamislim, hm, ne sviđa mi se to, asocira me na ne baš laskave stvari. Sad će nodens pitati koje. :rofl:
Koje? :raspa:

:rofl:

ex anais » wrote:Dominantna, glavna u društvu, bučna, koketa (ono što ste spomenuli prije o prenemaganju kad se neki tip zakači), sklonija mužjacima :zubo: i navodno su joj svi jako dobri frendovi dok ostatak društva zna da bi odrezali lijevo jaje da je poševe, umišljena.
Pretpostavljam da je muškarac isto to.
Meni je to nekako prazno, više ambalaža nego sadržaj. :ne zna:
A što bi bio sadržaj, zapravo? :zubo: Ono, ako sadržaja nigdje nema, onda da je bar ambalaža zgodna. :zubo:
nodens

Post 27 Jan 2012, 21:56

Herp » wrote: Pa ono, ne. :D
Ne bi on nikad...? :zubo:
Eks

Post 27 Jan 2012, 21:59

nodens » wrote:
Koje? :raspa:

:rofl:
Ženskarstvo, zadrtost, ja Tarzan ti Jane. Mislim, svi pravi frajeri su ionako pomrli, a pitanje je jesu li i onda bili pravi. :D Ne mora mužjak biti glavna faca u društvu da bi bio zaista faca. :o
A što bi bio sadržaj, zapravo? :zubo: Ono, ako sadržaja nigdje nema, onda da je bar ambalaža zgodna. :zubo:
Pa šta ja znam, nekako kad netko svu tu energiju ulaže da bi bio svima svidljiv i ima potrebu dominirati nad svima i svakim aspektom svog društvenog života nekako sumnjam da je superwoman ili superman da bi imao i nešto drugo za hendlanje. Mene to asocira na one tupane što odu u BB i tamo leže po cijele dane i krevelje se i misle da su sami po sebi dovoljno zanimljivi da ih ostali percipiraju. Ili na nekakve menadžeriće koji gaze sve pred sobom. Da, alfa me dosta asocira na gaženje i isticanje tuđih slabosti da bi se pokazala wannabe jakost.
  • Information