Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9XADEwWc#!
Zvonimir Berković-Moj stan, kratko i slatko
Ko neki drugi svemir.
Zvonimir Berković-Moj stan, kratko i slatko
Blagajnica želi ući u more
Synecdoche, New York gledano nocas oko dva ujutro
http://www.imdb.com/title/tt0383028/
Pomaknut, surealan i noir-lynchovski. Tko trazi logiku i neku kauzalnost fabule, ovo nije film za njega. Odlicna gluma.
Theater director Caden Cotard is mounting a new play. Fresh off of a successful production of Death of a Salesman, he has traded in the suburban blue-hairs and regional theater of Schenectady for the cultured audiences and bright footlights of Broadway. Armed with a MacArthur grant and determined to create a piece of brutal realism and honesty, something into which he can put his whole self, he gathers an ensemble cast into a warehouse in Manhattan's theater district. He directs them in a celebration of the mundane, instructing each to live out their constructed lives in a small mockup of the city outside. As the city inside the warehouse grows, Caden's own life veers wildly off the tracks. The shadow of his ex-wife Adele, a celebrated painter who left him years ago for Germany's art scene, sneers at him from every corner. Somewhere in Berlin, his daughter Olive is growing up under the questionable guidance of Adele's friend..
http://www.imdb.com/title/tt0383028/
Pomaknut, surealan i noir-lynchovski. Tko trazi logiku i neku kauzalnost fabule, ovo nije film za njega. Odlicna gluma.
Theater director Caden Cotard is mounting a new play. Fresh off of a successful production of Death of a Salesman, he has traded in the suburban blue-hairs and regional theater of Schenectady for the cultured audiences and bright footlights of Broadway. Armed with a MacArthur grant and determined to create a piece of brutal realism and honesty, something into which he can put his whole self, he gathers an ensemble cast into a warehouse in Manhattan's theater district. He directs them in a celebration of the mundane, instructing each to live out their constructed lives in a small mockup of the city outside. As the city inside the warehouse grows, Caden's own life veers wildly off the tracks. The shadow of his ex-wife Adele, a celebrated painter who left him years ago for Germany's art scene, sneers at him from every corner. Somewhere in Berlin, his daughter Olive is growing up under the questionable guidance of Adele's friend..
Contagion

Onako... Dosadnjikavo.
Puno jakih glumačkih imena, ali ni oni ne izvlače film.
Pretpostavljam da je lako moguće da je meni mozak otrovan prenapuhanim, bombastičnim filmovima na sličnu tematiku pa me zbog toga ovaj potpuni izostanak akcije i drame ostavio poprilično ravnodušnom.
Onako... Dosadnjikavo.
Puno jakih glumačkih imena, ali ni oni ne izvlače film.
Pretpostavljam da je lako moguće da je meni mozak otrovan prenapuhanim, bombastičnim filmovima na sličnu tematiku pa me zbog toga ovaj potpuni izostanak akcije i drame ostavio poprilično ravnodušnom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
sinoc sam bacila pogled na push (propustila prvih nekoliko minuta). prica mi nije sjela, a sumnjam da bi mi sjela i da nisam bila umorna. btw, ne sjecam se da su mi u ijednom filmu toliko smetale boje i osvjetljenje. toliko je zasiceno bojom i teksturama da mi je bilo mucno gledati.
*ebali vas hong kong, tapete i dakotina obleka ako ste time mislili prikovati gledatelje. kraj me zbunio, sve je nekako ''srezano'', kao da treba uslijediti nastavak (nije da bih ga pogledala). dakotu volim, ali camilla belle mi je nepodnosljivo retardirana, kao i uvijek.
kao da je upravo izasla iz vesmasine, cudim se sto nije blond.
od mcguigana sam gledala i lucky number slevin, taj mi je bio dobar.
od mcguigana sam gledala i lucky number slevin, taj mi je bio dobar.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.

http://www.imdb.com/title/tt1832382/
Dobar, malo razvučen i bezrazložno zakompliciran, po mom skromnom mišljenju. Priča bi bila efektnija s manje bespotrebnih preokreta. I s malo hrabrijom kritikom društva, ali eto. Nije bezveze kandidat za nominaciju za Oskara za strani film: udovoljio je stotinu i jednom kompromisu

http://www.imdb.com/title/tt1527186/
Onakav Von Trier kakvog volim - nemilosrdan, depresivan a istovremeno očaravajući, likova koji te pogađaju u srž, ovaj put i sa nešto popularnijom i širim masama prihvatljivijom pričom, no i dalje vjeran sebi.
Uprkos skandalu na press konferenciji, uprkos svim sranjima, film koji se apsolutno mora pogledati.
Konačno gledao Muškarci koji mrze žene.
Nisam gledao švedsku verziju, niti sam čitao knjigu.
Film je jakojakojako dobro napravljen. Ne bih ni očekivao manje od Finchera. Užitak ga je bilo gledati. Čak i meni, neprijatelju filmova o bizarnim i mentalno poremećenim ljudima.
Craig me iz filma u film pozitivno iznenađuje kao glumac. Robin Wright mi sve bolje izgleda što je starija. Rooney Mara totalno uvjerljiva; nju sam možda najjače doživio.
Nisam gledao švedsku verziju, niti sam čitao knjigu.
Film je jakojakojako dobro napravljen. Ne bih ni očekivao manje od Finchera. Užitak ga je bilo gledati. Čak i meni, neprijatelju filmova o bizarnim i mentalno poremećenim ljudima.
Craig me iz filma u film pozitivno iznenađuje kao glumac. Robin Wright mi sve bolje izgleda što je starija. Rooney Mara totalno uvjerljiva; nju sam možda najjače doživio.
Sinoć sam ga gledala.Emericzy » wrote:Craig me iz filma u film pozitivno iznenađuje kao glumac.
Dream house
[spoiler]Bijedan i jadan pokušaj kopiranja Shutter Islanda.
Sad vidim da je dobio 5.7 na imdb-u, a ja mu ne bih dala ni toliko.
On je relativno dobro i pristojno odglumio, al' sve ostalo...
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Mene zbunjuju ljudi koji uopće krenu trošiti milijune da proizvedu nešto ovako derivativno i besciljno.Morticia » wrote:
Sinoć sam ga gledala.
Dream house
[spoiler]Bijedan i jadan pokušaj kopiranja Shutter Islanda.[/spoiler]
Sad vidim da je dobio 5.7 na imdb-u, a ja mu ne bih dala ni toliko.
On je relativno dobro i pristojno odglumio, al' sve ostalo...
Running Scared
Poše, neočekivano dobro.
Tražila sam neku plitku akciju, puno metaka i leševa, a dobila i to i još ponešto.
Paul Walker je tipično plitak u svojoj poluglumi, al ajd, da se potrpit. U polumraku izgleda dobro, zato je trpljiv.
Odlično mi je ukomponirana cijela priča, detalji su mi se baš fino posložili. Način na koji se sve slaže u cjelovitu sliku držao me fanj napetom.
Sviđa mi se kamera i boje, snimano spotovski, s usporenim snimkama, s premotavanjem. Zadovoljna sam.
Kraj je patetičan, al bilo bi mi krivo da nije.
Poše, neočekivano dobro.
Tražila sam neku plitku akciju, puno metaka i leševa, a dobila i to i još ponešto.
Paul Walker je tipično plitak u svojoj poluglumi, al ajd, da se potrpit. U polumraku izgleda dobro, zato je trpljiv.
Odlično mi je ukomponirana cijela priča, detalji su mi se baš fino posložili. Način na koji se sve slaže u cjelovitu sliku držao me fanj napetom.
Sviđa mi se kamera i boje, snimano spotovski, s usporenim snimkama, s premotavanjem. Zadovoljna sam.
Kraj je patetičan, al bilo bi mi krivo da nije.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Bili sinoć u kinu, gledali Sherlocka Holmesa.
Meni je odličan, točno ono što od takvog filma očekujem, dva sata zabave i mozga na paši, a njih dvojica su mi genijalni.

Meni je odličan, točno ono što od takvog filma očekujem, dva sata zabave i mozga na paši, a njih dvojica su mi genijalni.
Odgledao sva tri švedska iz serije Millenium.
Dobro napravljeno! Odličan posao. Za prvi mi ništa nije smetala ni činjenica da sam prije gledao Finchera. To su jednostavno dva različita filma; jedva da sam ih doživljavao kao povezane.
Sad mi je malo jasnije zašto sam se u Švedskoj uvijek osjećao nelagodno.
Zemlja je prekrasna. Ljudi su divni, fini, susretljivi, uopće ne djeluju hladno. Sve je uređeno i sve funkcionira, a opet nije luđački sterilizirano kao kod Švicaraca. U principu nemaš što kritizirati. Ali, ja bih svaki put nakon 4-5 dana osjetio potrebu da zbrišem doma.
Dobro napravljeno! Odličan posao. Za prvi mi ništa nije smetala ni činjenica da sam prije gledao Finchera. To su jednostavno dva različita filma; jedva da sam ih doživljavao kao povezane.
Sad mi je malo jasnije zašto sam se u Švedskoj uvijek osjećao nelagodno.
Zemlja je prekrasna. Ljudi su divni, fini, susretljivi, uopće ne djeluju hladno. Sve je uređeno i sve funkcionira, a opet nije luđački sterilizirano kao kod Švicaraca. U principu nemaš što kritizirati. Ali, ja bih svaki put nakon 4-5 dana osjetio potrebu da zbrišem doma.
We need to talk about Kevin
Ajme meni.
Još uvijek sam pod dojmom, prva misao kad sam se ujutro probudila bila je na tu temu.
Izvrsno, teško, mučno.
Njena gluma je maestralna.
Ne znam što bih još rekla, a da već nije rečeno.
Ajme meni.
Još uvijek sam pod dojmom, prva misao kad sam se ujutro probudila bila je na tu temu.
Izvrsno, teško, mučno.
Njena gluma je maestralna.
Ne znam što bih još rekla, a da već nije rečeno.
- Maleficent
Danas to i ja konačno idem gledat. Jedva čekam!Emericzy » wrote:Konačno gledao Muškarci koji mrze žene.
- Maleficent
Izvještaj: scena silovanja je
Inače, sve 5. Nije mi ni u jednom momentu bilo dosadno.
Vješt je Fincher.Maleficent » wrote:Izvještaj: scena silovanja je![]()
![]()
![]()
Moram priznati da meni je.Maleficent » wrote:Izvještaj: scena silovanja je![]()
![]()
![]()
Gledao sam ga jučer i moram priznati da sam razočaran. Namjerno nismo gledali originale jer je ovaj Fincherov, navodno, bolji. Izgleda mi više kao pilot za neku seriju nego film.
Ima jednostavno previše toga.
Da se razumijemo, do polovice mi je bio odličan - dobra atmosfera, intrigantna priča, dobri glumci.
[spoiler]Taman kad se čovjek zainteresira za tog serijskog ubojicu i priču o Harriet, onda taj plot završi (i to poprilično cheesy, da ne pričam da Martin zgodno sam odleti u zrak prije nego možemo Lisbeth gurnuti u daljnji moralni procjep).
Slijedi osveta onom nekom liku s kojim se Craig nateže na početku filma. U tom trenutku sam samo čekao da sve skonča. Ali, ne! Hajdmo mu pelješit račune (i još sira).
Jebiga, roman ima još više.Ze. » wrote:Ima jednostavno previše toga.
Švedska verzija filma okljaštrila je roman više od Fincherove. ne znam ni sam koja mi se više sviđa. Dovoljno su mi različite da mi se sviđaju obje.
Mislim da je ona više u zakonskom procijepu nego moralnom. Jest, prešla je konvencionalne granice i računa da je u slučaju svinja u ljudskom obličju 'oko za oko' i 'zgazi žohara' sasvim dobar modus operandi. Ali unutar toga moralni joj je okvir prilično čvrst.prije nego možemo Lisbeth gurnuti u daljnji moralni procjep
Mislim da tvoje zamjerke više idu na roman nego na film.
Nisam čitala roman, al' film je stvarno bzvze.
Predvidiva limunada, nagruvano unutra svega i svačega.
Imala sam velika očekivanja, a ostala onako...
Razočarana, u najmanju ruku. 
Ona je briljantna, on zadovoljavajuć, i to je gotovo jedino pozitivno što imam za reći na film.
Par gnjusnih, sadističkih scena, par nezanimljivih dijaloga, ponešto nenapetosti.
Sve u svemu- car je gol.
Predvidiva limunada, nagruvano unutra svega i svačega.
Imala sam velika očekivanja, a ostala onako...
Ona je briljantna, on zadovoljavajuć, i to je gotovo jedino pozitivno što imam za reći na film.
Par gnjusnih, sadističkih scena, par nezanimljivih dijaloga, ponešto nenapetosti.
Sve u svemu- car je gol.
Roman nisam čitao, a film mi je dosadan...e šta sad da radim ja...jest, kulturno je izrežiran (osim onog sasvim nepotrebne uvodne špice - bit će da je to nekakav Fincherov hommage vlastitoj prošlosti režisera spotova i reklama?Emericzy » wrote: Jebiga, roman ima još više.
Švedska verzija filma okljaštrila je roman više od Fincherove. ne znam ni sam koja mi se više sviđa. Dovoljno su mi različite da mi se sviđaju obje.
Mislim da je ona više u zakonskom procijepu nego moralnom. Jest, prešla je konvencionalne granice i računa da je u slučaju svinja u ljudskom obličju 'oko za oko' i 'zgazi žohara' sasvim dobar modus operandi. Ali unutar toga moralni joj je okvir prilično čvrst.
Mislim da tvoje zamjerke više idu na roman nego na film.
Netko je tu trebao staviti rez negdje (režiser, scenarist, ko li već), jer mogu zamisliti da ovakav pregršt priča i motiva može stati u roman sasvim komotno, ali u filmu jednostavno dođe zbrda-zdola.
Moralne, zakonske...ok. Svejedno mi smeta kad negativca Bog zatuče da ne mora naša heroina. Dešava se malo prečesto.
Čitam vaše negativne komentare Finchera. Da. Film, naravno, ima mana. Scenarij je pun rupa, ali to je naslijedio do romana. Neke su ključne da bi priče uopće postojala, pa ne možeš bez njih. Jebiga.
I knjiga i film su zapravo urbane bajke, da se razumijemo, kao Spiderman bez 95% specijalnih efekata. Kad to unaprijed prihvatiš, mnoge scenarističke mane više nisu bitne.
Špica je katastrofa. Kao da je film nešto kao Alien.
Ali svejedno mi se nekako drži. Milo mi ga je bilo pogledati. Nisu me te (nesumnjive) mane smetale.
I u upravo povijesnom preokretanju tradicije u filmskoj umjetnosti, žena koja glumi glavnu ulogu ljepša je fizički u europskoj verziji od one koja glumi u američkoj.
Uvijek me nerviralo kako su u američkim filmovima i serijama sve žene komadi i svi muškarci jebači, pa sam uživao gledajući normalne, ružne, ljudske face u europskim uradcima.
A kad ono gle. Lisbeth Salander u švedskom je filmu komad, malo prezgodna za tu ulogu. U američkom nije. Nekako mi je taman pogođena.
I knjiga i film su zapravo urbane bajke, da se razumijemo, kao Spiderman bez 95% specijalnih efekata. Kad to unaprijed prihvatiš, mnoge scenarističke mane više nisu bitne.
Špica je katastrofa. Kao da je film nešto kao Alien.
Ali svejedno mi se nekako drži. Milo mi ga je bilo pogledati. Nisu me te (nesumnjive) mane smetale.
I u upravo povijesnom preokretanju tradicije u filmskoj umjetnosti, žena koja glumi glavnu ulogu ljepša je fizički u europskoj verziji od one koja glumi u američkoj.
Uvijek me nerviralo kako su u američkim filmovima i serijama sve žene komadi i svi muškarci jebači, pa sam uživao gledajući normalne, ružne, ljudske face u europskim uradcima.
A kad ono gle. Lisbeth Salander u švedskom je filmu komad, malo prezgodna za tu ulogu. U američkom nije. Nekako mi je taman pogođena.
Uzeo si mi riječ iz usta. Pun mi je više kurac holivudskih filmova u kojemu je Brus Vilis zmazan i mamuran u prvom kadru, a u posljednjem spašava svijet.Emericzy wrote:Uvijek me nerviralo kako su u američkim filmovima i serijama sve žene komadi i svi muškarci jebači, pa sam uživao gledajući normalne, ružne, ljudske face u europskim uradcima.
i ti prokleti patuljasti glumci... Kad naš čoek ode u Holivud, osjeća se ko Guliver uz te kepece. Jadan Klint Istvud, cijeli se život osjeća ko Branko Kockica.
Film bum pogledal kad bude prilike, ali samo zato što se tebi svidio, pa da te mogu pohvalit ili popljuvat. Inače čisto sumnjam da bih ga poželio gledati.
-
- Information
-