Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
*jezebel*

Post 20 Jan 2012, 20:10

ja kuvala kelj i mrkvu s ruzmarinom i kurkumom i ispekla palacinke pa je bilo malo s rastopljenom tamnom cokoladom, malo s vanilin secerom i limunom. trebale su biti s karamelom i orasima, al' nikako da skuham taj vrazji karamel.

potjese, jel' te njihove lonce proizvodi metalac? ako da, mislim da nemas straha. ja vec par godina imam jednu veliku tesku inox tavu od metalca i jako mi je dobra, a kostala me manje od 400 kn.

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Potjeh

Post 20 Jan 2012, 20:14

*jezebel* » wrote: potjese, jel' te njihove lonce proizvodi metalac? ako da, mislim da nemas straha. ja vec par godina imam jednu veliku tesku inox tavu od metalca i jako mi je dobra, a kostala me manje od 400 kn.
Da, metalac. :top:
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 21 Jan 2012, 11:51

Jučer sam skuhala puno umaka bolonjeze. Mogla bih danas napraviti lazanje, a ostatak ide u duboko (ako nešto ostane jer ga onaj moj stariji jede žlicom iz zdjele čim se maknem :rolleyes:) .
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
*jezebel*

Post 21 Jan 2012, 17:11

kupila sam senon iliti broccoflower iliti romanesco broccoli pa cu s njim i s obicnim karfiolom napraviti curry. i pored salata od matovilca i kuhanih jaja.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Potjeh

Post 21 Jan 2012, 20:01

Što je uopće curry? Jeo sam curry u Maleziji primjerice pa nisam pronašao cvjetaču u njemu. Pronašao jesam rižu i piletinu. :ne zna:
Potjeh

Post 21 Jan 2012, 20:03

Ajvi » wrote:Jučer sam skuhala puno umaka bolonjeze.
Jako volim taj umak. Ja svoj bolognese kuham po uzoru na recept Alma Čatlaka Link. Ako ga ti radiš drugačije podijeli ga, rado bih isprobao još koju varijaciju.
blue
Asgard

Post 21 Jan 2012, 21:42

Cokoladnu jogobella tortu :klopa:
Link na Coolinariku i slicke kad se docepam kompa, budem li imala sta uslikat, vidim da brzo nestaje :mirko:

kul. to cu te molit' na topik s kolacima. fala!
*jezebel*

Post 21 Jan 2012, 21:46

Potjeh » wrote:Što je uopće curry? Jeo sam curry u Maleziji primjerice pa nisam pronašao cvjetaču u njemu. Pronašao jesam rižu i piletinu. :ne zna:
to je dosta sirok pojam pa najbolje da si proguglas ako te malo vise zanima. ja isto ne znam, prakticki i ovo smatram curryjem, pogotovo kad mi zacini dosta dominiraju. :D curryjem u principu nazivam ono (uglavnom radim u velikoj dubokoj tavi s poklopcem, od vise vrsta povrca, nekad bude s vise umaka ili juhe, nekad bez) u sto stavljam klasicnu zutu mjesavinu zacina za curry (trenutno imam neku indijsku koja se sastoji od kurkume, gorusice, korijandra, crnog papra, cesnjaka, crvene ljute paprike i djumbira. inace uglavnom trosim mjesavine za slatki curry, ukusnije su mi. ovu ljutu indijsku sam slucajno kupila pa je trosim. slatke koje sam uzimala su uglavnom bile slicne, samo manje ljute, s tim da su sadrzavale i kumin.).

za umak sam dosad stavljala kiselo vrhnje, jogurt, kokosovo mlijeko ili zobeno vrhnje…i ne sjecam se jesam li jos nesto koristila. oni ''glavni'' sastojci mi dosta variraju, koristim svasta – mahune, mrkvu, shiitake, brokulu, karfiol, krumpir, tikvice, limetu, mango, ananas… od mesa sam stavljala samo perad. zacine ponekad pojacam. recimo, dodam svjezeg djumbira ako imam. svasta sam kombinirala, jedino bih jos voljela napraviti s kozicama. od ulja mi nekako najbolje pase sezamovo (svijetlo).

kako je u kuharicama i po raznim podnebljima, to ne znam, curry radim intuitivno i ovisno o sastojcima koje imam.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Jan 2012, 11:54

Potjeh » wrote:
Jako volim taj umak. Ja svoj bolognese kuham po uzoru na recept Alma Čatlaka Link. Ako ga ti radiš drugačije podijeli ga, rado bih isprobao još koju varijaciju.
Almov recept je super (pitam se je li u rodu Elmu iz Mapet Šoa?), ali poslušaj staroga gastronomskog lisca pa sitno nasjeckaj meso umjesto da ga samelješ. Jest da je zajebancija, ali koliko sam skužio, ti se ionako voliš zajebavati u kuhinji.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 22 Jan 2012, 13:04

Moj recept je puno jednostavniji i nije neki izazov, al' evo:

-mljeveno meso (2/3 junetine, 1/3 teletine)
-maslinovo ulje
-luk
-češnjak
-crno vino
-pasirana rajčica
-sol, papar, klinčići, peršin

Mama inače sjecka meso za arambašiće i to je stvarno zajebancija.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Jan 2012, 13:50

Ajvi » wrote:Moj recept je puno jednostavniji i nije neki izazov, al' evo:

-mljeveno meso (2/3 junetine, 1/3 teletine)
-maslinovo ulje
-luk
-češnjak
-crno vino
-pasirana rajčica
-sol, papar, klinčići, peršin

Mama inače sjecka meso za arambašiće i to je stvarno zajebancija.
Feminacisticama je sve zajebancija, najbolje bi bilo sve četiri dignuti u zrak... :giggle:
ombia

Post 22 Jan 2012, 14:29

judolino » wrote: Almov recept je super (pitam se je li u rodu Elmu iz Mapet Šoa?), ali poslušaj staroga gastronomskog lisca pa sitno nasjeckaj meso umjesto da ga samelješ. Jest da je zajebancija, ali koliko sam skužio, ti se ionako voliš zajebavati u kuhinji.
I meni se svidja recept...dodam jos finih susenih gljiva za aromu.
Jucer opet bili vegetarijanci, pa je bio nadjev za lasagne od izmjesanog feta sira, gaude, parmezana na grubo narezanog, puno spinata/kashe od spinata i jaja, mrkve na sitno, luka, svacega, da i malih koktel rajcica...besamel sa hrpom zacina i po gore milrama i opet ribane gaude i parmezana.
Salata grah salata sa bucinim, tri vrste zelene, pa jos zdjelica sa krastavcima, paprikom i paradajzom i sjemenke i svasta unutra i popecene kockice kruha. Za slatko madjarica i bijela pita.
Danas nista. Cekam da meni netko nesto skuha. :zubo:

I sljedeci gosti dobivaju fine telece medaljone, lungice i nesto meso. Ak su vegetarijanci, zalim. :zubo:
Morticia

Post 22 Jan 2012, 16:01

Ja od silne lijenosti umjesto macjih ociju napravila obicnu pitu od sira i to tek jutros umjesto u petak. :o :facepalm:

Sto se bolognesa tice tu sam totalni klasicar, jednostavnost mi je majka, ne volim previse zacina jer mi pojedu okus.
Znaci- junetina, teletina, luka koliko i mesa, domaca ili kupovna salsa, sol, papar, zera vina. Gotovo.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
JPK

Post 22 Jan 2012, 17:56

Danas je bio pureći batak sa zabatkom i krumpirom, u pećnici. Od povrća, umak od čilija. :raspa:

ombia » wrote: Jucer opet bili vegetarijanci, pa je bio nadjev za lasagne od izmjesanog feta sira, gaude, parmezana na grubo narezanog, puno spinata/kashe od spinata i jaja, mrkve na sitno, luka, svacega, da i malih koktel rajcica...besamel sa hrpom zacina i po gore milrama i opet ribane gaude i parmezana.
Salata grah salata sa bucinim, tri vrste zelene, pa jos zdjelica sa krastavcima, paprikom i paradajzom i sjemenke i svasta unutra i popecene kockice kruha. Za slatko madjarica i bijela pita.
Mislim da je okrutno hraniti mice vegetarijanski. :flop:
Biti i mniti svemiropolisno
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 22 Jan 2012, 20:16

Sad ću napraviti salatu od kiselog zelja, tunjevine, graha, luka i maslinjaka. Sa svježe mljevenim paprom. Mljac.
Potjeh

Post 23 Jan 2012, 08:51

Maslinjak?
Morticia

Post 23 Jan 2012, 09:02

Maslinovo ulje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2012, 09:06

Ae.
dejzi

Post 23 Jan 2012, 15:51

Piletinu u umaku od šampinjona. Htjela sam punit šampinjone i zapeć ih, al premali su pa onda ovo.

E da, usput, hvala jez na receptima za kokosovo mlijeko.
Napravila sam piletinu na tajlandski, odnosno, u umaku od k.m. i kikirikija. Fino, ali ne izgleda lijepo. :o
Ostatak k.m. upotrijebila za rižu na mlijeku. Ne znam što mi bi, nisam to nikad voljela. Al dobro, iskoristilo se sve. :o
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Tupelo

Post 23 Jan 2012, 16:32

JPK » wrote:Mislim da je okrutno hraniti mice vegetarijanski. :flop:
Vegetarijanska prehrana pogoduje sviscima. :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
blue
Asgard

Post 23 Jan 2012, 22:12

Kuham paštu za ručak sutra :klopa:
Sataraš već imam :klopa:

Jedva čekam :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2012, 22:54

Tupelo » wrote:
Vegetarijanska prehrana pogoduje sviscima. :o
Ja bi sve vegetarijance stero na motanje čokolade! :adolf, dado, duško, vlado:
*jezebel*

Post 24 Jan 2012, 01:01

cimulice na leso s maslinovim, quiche sa sunkom, brokulom, paprikom i svjezim sirom i palacinke od pira s filetiranom narancom i dulce de lecheom.

judolino, vec znamo da bi ti svakoga nekamo sterao. dajte radije napisite sta kuvate.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 24 Jan 2012, 09:58

*jezebel* » wrote:cimulice na leso s maslinovim, quiche sa sunkom, brokulom, paprikom i svjezim sirom i palacinke od pira s filetiranom narancom i dulce de lecheom.

judolino, vec znamo da bi ti svakoga nekamo sterao. dajte radije napisite sta kuvate.
Naravno, oni bez grijeha prvi bacaju kamenje!
Kaj su to "cimulice"?
Kaj je to "dulce de leche"?
Ne bih ja sterao baš sve, ali neke svakako bih!
*jezebel*

Post 24 Jan 2012, 14:45

cimulice:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=3361 ... count=1821
na fotki su malo prekuhane (jbg, to su mi bile prve :zubo:), inace su rastresitije, ali nesto lisca je otpalo.

dulce de leche:
http://damijenestoslatko.bloger.hr/post ... 71599.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche
(na ''posicnoj'' temi sam napisala kako ga ja radim.)

molim da se plava slova ubuduce komentiraju iskljucivo na za to predvidjenoj temi.
i vegetarijanci su na ovom pdf-u dobrodosli. hvala.
  • Information