klonka » wrote:ajde budi realan, kako će ulazak u EU popraviti išta od navedenog?
Već jest. Čvršćim pravnim i ekonomskim sustavom. Popravljamo se već neko vrijeme samim time što sustav prilagođujemo EU pravilima. Članstvom ćemo taj put nastaviti.
Zašto Rumunjska? Zašto ne, recimo, Češka? Tko kaže da ćemo biti najgori u EU? U nekim smo stvarima već sad bolji. Krenuli smo to raščišćavati. A ne bismo da nije bilo EU.Korupcija? Rumunjska.
Da smo glede mira, ljudskih prava i demokratičnosti na razini Francuske, bio bih jako zadovoljan. U kojem pogledu misliš da su Francuzi bitno lošiji od nas?Mir, ljudska prava, demokratičnost? Sarkozy. Viktor Orbán.
Što se mog zemljaka Orbana tiče, zašto njega navodiš kao primjer u EU? Sve što on sada radi kontra je pravila EU i EU ga zbog toga poprilično pritišće. To mi se baš čini kao pozitivan primjer, a ne negativan. Sjećam se i da su Austriju poprilično pritiskali zbog njezinih nezgodnih dečkića.
Da, prosperitet. Svima koji su postali članovi EU, životni standard se povećao. OK; u zadnje vrijeme pada, ali pada cijelom svijetu, pa i nama. Kakve to veze ima s EU? U EU će pasti manje nego što će pasti među siromasima u njezinoj okolici koji bi željeli ući.Prosperitet? Koji crni prospertet?![]()
A tvoje se meni čine izgubljene u vremenu i prostoru.Nekako mi se čini da su tvoje pretpostavke o EU tamo negdje u 1992.
Popričaj s našim novinarima koji izvješćuju iz EU. Ima ih 4-5 koji su tamno već godinama. Različitog su porijekla i političkih pogleda. Svi imaju jako ciničan, a odlično informiran pogled na Uniju. A svejedno misle da bi bilo suludo odbiti šansu za članstvo. Ines Sabalić danas je na svojem FB accountu napisala da će, ako Hrvati odbiju članstvo, za sebe i svoje dijete tražiti belgijsko državljanstvo. Mislim da to dosta govori.