Pa da. Onaj nezaboravan osjećaj uske ceste, kad ti je s jedne strane brdo nadvijeno nad cestu, uz znakove upozorenja na mogući odron, a s druge strane provalija od bar 50 metara dubine. Bez ikakve zaštitne ograde, naravno.
To je za prave junačine.
Pa da. Onaj nezaboravan osjećaj uske ceste, kad ti je s jedne strane brdo nadvijeno nad cestu, uz znakove upozorenja na mogući odron, a s druge strane provalija od bar 50 metara dubine. Bez ikakve zaštitne ograde, naravno.
Jok, ne znam kako je. Doduše bila sam premala da vozim. Od Sarajeva preko makadama Romanije, na Višegrad, preko Ćuprije, pa do Berana. Svratit na Plavsko jezero, vidjet Prokletije pod snijegom. Ajmo onda malo do Nikšića, pa kanjonom Morače. A ponekad i do Cetinja. Kako nam dođe. Pa opet na jug. Iz Budve zapucat magistralom, obić Boku, pa tako usred ljeta, bez klime i kerefeka, do Crikvenice. Pa za Zagreb. Tamo me ostave, a najesen me vraćaju u Bosnu. I tako svako ljeto, skoro dvajst godina.karambol » wrote:
Ah...treba poći iz Sarajeva u Crnu Goru..
Margarita » wrote: Jok, ne znam kako je. Doduše bila sam premala da vozim. Od Sarajeva preko makadama Romanije, na Višegrad, preko Ćuprije, pa do Berana. Svratit na Plavsko jezero, vidjet Prokletije pod snijegom. Ajmo onda malo do Nikšića, pa kanjonom Morače. A ponekad i do Cetinja. Kako nam dođe. Pa opet na jug. Iz Budve zapucat magistralom, obić Boku, pa tako usred ljeta, bez klime i kerefeka, do Crikvenice. Pa za Zagreb. Tamo me ostave, a najesen me vraćaju u Bosnu. I tako svako ljeto, skoro dvajst godina.
Stojadin.
+1.judolino » wrote:Ja sam se jednom zajebo pa sjeo skroz naprijed u busu, desno, kraj stakla.
U pičku materinu i te jadranske ceste, umro sam od straha...
s tom razlikom kaj se na cresu ne skijaMargarita » wrote: Je, gadna je. Ali najstrmija i najprovalijastija mi je ona između Chiavenne i St. Moritza. Još se ogledavaš da se ne stušti mećava.
Najbolji auto svih vremena.Margarita wrote: Stojadin.
Znam, nije lako kozu naučit da se vozi na sicu...Euklid » wrote: Najbolji auto svih vremena.
Bio je stvoren za tu vrstu cesata.
Moj je dugo bio bez suvozackog sica,
ali iz drugih pobuda
Ima i novijih auta, a prilično slabašnihPješčana » wrote:![]()
super je kad ti kupe prvi auto- jugić, koji radi s dva cilindra.
i onda u slunjskim brdima u koloni ne uspiješ izvest uzbrdicu, i kreneš unazad a iza tebe je mercedes.

No vidiš, zato škrti ljudi ne dijele svoj komadić raja. Svatko nekog pozove i evo ti Zrća
Ne brigaj, ja sam tamo svako ljetoblue » wrote: No vidiš, zato škrti ljudi ne dijele svoj komadić raja. Svatko nekog pozove i evo ti Zrća![]()

Meni je bilo zanimljivo za vidjet, ali ne bi baš da mi je odmah do zida kuće. Ne iz straha, nego ne bi da mi raspadnuti čovjek, ne znam, gnoji mrkvu u vrtu ili prodire u vodovodnu vodu i tako. Ako toga i ima ne želim znatPješčana » wrote:divno![]()
ova integrirana groblja..tako je negdje u Gorskom kotaru, di sam jedne zime čekala Novu, kuća kuća grobovi![]()
Pa, ja općenito ne volim mutnu vodu. Možda se ne bi tamo kupala, ali lijepo je gledat sa stazeja imam neki otpor prem ajezerima, i ipak mi se sviđa ovo što si uslikala
Users browsing this forum: ClaudeBot and 2 guests