Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Pero

Post 07 Apr 2014, 16:09

Euklid » wrote:
A trenutni im se predsjednik preziva Turčinov, dočim je premijer Jacenjuk... :rofl: :rofl:

Tako ti je kad slušaš prijatelje Ruse, to ti ja kao s garancijom da te neće dirati...
Nisam rekao da mi je bio prijatelj. :zubo:
A kod njih se dosta toga poizmiješalo - bili su duže zajedno nego Jugoslavija. :D

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 07 Apr 2014, 16:11

20 interesantnih podjela Europe

prema sasvim novim kriterijima
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 07 Apr 2014, 16:13

Pero » wrote: Nisam rekao da mi je bio prijatelj. :zubo:
Shvatili smo već da ne voliš Ruse baš nešto posebno... :ckzubo:
karambol

Post 07 Apr 2014, 16:17

miky0 » wrote:
Kakva anarhija pobogu :ne zna:
Recimo da svatko, ali baš svatko - od Peščenice do Tibeta, ima pravo dignuti referendumsko pitanje o otcjepljenu tj. osamostaljenju i to krene provesti. Ok. Unda kaže, zašto ne? I ja kažem isto, ali to stoji samo u teoriji. U nekom dobrohotnom i iberliberalnom, hipi svijetu gdje nema pohlepe, profita, slave i svega čime se odlikuje današnji svijet.
U praksi stvari funkcioniraju po principu interesa i to onoga koji je jači, onoga tko ima veći bat kojim te može lupiti po glavi.
Bosanski Srbi će raspisati referendum o samostalnosti i pripojenju matici Srbiji kad u rukama budu imali moćniji bat (ili pomisle da imaju) ili će im netko s moćnijim batom reći - Slobodno se vi spojite, a zucne li netko dobit će po labrnji.
Tibetanci bi rado učinili isto, Katalonci također, Škoti, Baski, Vlasi, Kurdi, Hutui i Tutsiji, Apači - zašto ne? Nemaju alat za to, nemaju "sveca zaštitnika" s raketama i avionima, nema interesa moćnih da se to napravi.
Ovdje kod nas je prošlo iz nekoliko razloga, a važno je bilo što je EU klimava i raslojena vlastitim parcijalnim interesima iako u početku nisu baš bili za, ali, eto, upadoše u igrokaz demokracije i prava...Praktički su dovedeni pred svršen čin, ali da je to tada nekome odgovaralo - je.
Kao što je odgovaralo Amerima da Kosovo postane država i kao što je sada Rusima odgovaralo da odigraju ovu igru s Ukrajinom.
Nema tu nevinih, samo naivnih koji povjeruju da tu ima pravde i pravice i pozitivnog osjećaja.
I onih drugih koji grabe što se zgrabiti da jer im je to interes...
Rusija, kao ni bilo koja snažnija (vojskom, infrastrukturom, lovom, utjecajem...) država svijeta nije mica maca koja se umiljava već pirana koja čeka miris krvi da nasrne. Jebiga, tako se preživljava, a demokracija - ona mora postojati kako bi ovce mislile da o nečemu odlučuju. Sloboda medija - da pomisle kako je važno što su rekli. Ponekad im se pusti malo više, ponekad se vlastodršci malo precijene pa popuše zbog vlastitih pogrešaka, ali cjelokupna slika je šarena laža.
Blagostanje koje uživa zapadni svijet i koji to blagostanje u šoping centrima širi po cijelom svijetu je samo način kako će mudri vladari opstati u miru što duže je moguće.
Igrice i zveckanje oko Ukrajine služe Rusiji da izgrade izgubljeni ugled sile koja drži ravnotežu o kojoj je Miky govorio.
Nema tu nikakvih drugih motiva osim pokazivanja mišića i traženja pozicije koja će donijeti ravnopravniji položaj u podijeli uloge svjetskih policajaca...i izrabljivača, ofskroz.
Euklid
old school

Post 07 Apr 2014, 16:23

Hoćeš reći da je naš referendum i naša samostalnost isto bila nečija zakulisna igra i stvar nečijih interesa?

Ma ko bi reko... :rofl:
karambol

Post 07 Apr 2014, 16:38

Euklid » wrote:Hoćeš reći da je naš referendum i naša samostalnost isto bila nečija zakulisna igra i stvar nečijih interesa?

Ma ko bi reko... :rofl:
Prije svega, stvar se razvila do osamostaljenja zahvaljujći, kako Unda kaže, Miloševiću. Da nije bilo njega teško bi bili ovdje u ovom obliku i ovim granicama. On je zajebo i moćnike jer nije sve ostalo unutar jedne države. Morali su i još moraju tepati i prijetiti, umjesto s jednom vladajućom garniturom, sa njih 6 ili 7...
Ne može se baš sve kontrolirati i ne ide baš uvijek onako kako je zacrtano. Možda se Rusi opeku na Ukrajini, a možda ih opravda kakav ukrajinski Milošević.
Ovo pravdanje Rusa s Krima da imaju ovo i ono pravo, da ih napadaju horde zakrvavljenih Ukrajinaca je besmisleno. Obrazac je uvijek isti i vrlo predvidljiv. Nije predviljiv samo daljnji razvoj događaja koji se znaju oteti kontroli i zato ovo s Ukrajinom nije dobro.

I odgovor na pitanje - jok, bila je to volja naroda i svi su se zamislili kad su pročitali kaj se piše po forumima. :rofl:
Margarita

Post 07 Apr 2014, 16:43

Sljedeću srijedu ruski veleposlanik drži predavanje na temu "Hrvatska i Rusija s osvrtom na događaje Ukrajine i Ruske federacije". Odite, pa ga priupitajte za zdravlje. :D
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
karambol

Post 07 Apr 2014, 16:52

Margarita » wrote:Sljedeću srijedu ruski veleposlanik drži predavanje na temu "Hrvatska i Rusija s osvrtom na događaje Ukrajine i Ruske federacije". Odite, pa ga priupitajte za zdravlje. :D
Samo ako bude i ukrajinski veleposlanik. :D
Pero

Post 07 Apr 2014, 17:05

Postavio bih jedno pitanje mikiju, Euklidu i undi.
Zapravo sam ga već undi postavio, ali je vješto izbjegao odgovoriti.
Za vas je krimski referendum OK, sve pet, volja naroda itd.
Sada se očito postavlja pitanje i novih referenduma.
Euklid bi velikodušno dao pravo svima na samoodređenje.
E sad - dokle to pravo ide?
Moraš biti autonomna oblast da bi imao to pravo?
Moraš biti većina na nekom određenom području?
Što je s manjinom?
Koliko je po vama širok pojam samoodređenja - da li bih teoretski ja mogao raspisati referendum u svom stanu za priključenje Norveškoj i da on bude po vama pravovaljan, ako se moji ukućani slože da bi htjeli postati Norvežani? :zubo:
Ili to mora htjeti barem moja zgrada?
Ili moj kvart?
Ili moj grad/selo? :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 07 Apr 2014, 17:10

karambol » wrote:
Recimo da svatko, ali baš svatko - od Peščenice do Tibeta, ima pravo dignuti referendumsko pitanje o otcjepljenu tj. osamostaljenju i to krene provesti. Ok. Unda kaže, zašto ne? I ja kažem isto, ali to stoji samo u teoriji. U nekom dobrohotnom i iberliberalnom, hipi svijetu gdje nema pohlepe, profita, slave i svega čime se odlikuje današnji svijet.
U praksi stvari funkcioniraju po principu interesa i to onoga koji je jači, onoga tko ima veći bat kojim te može lupiti po glavi.
Bosanski Srbi će raspisati referendum o samostalnosti i pripojenju matici Srbiji kad u rukama budu imali moćniji bat (ili pomisle da imaju) ili će im netko s moćnijim batom reći - Slobodno se vi spojite, a zucne li netko dobit će po labrnji.
Tibetanci bi rado učinili isto, Katalonci također, Škoti, Baski, Vlasi, Kurdi, Hutui i Tutsiji, Apači - zašto ne? Nemaju alat za to, nemaju "sveca zaštitnika" s raketama i avionima, nema interesa moćnih da se to napravi.
Ovdje kod nas je prošlo iz nekoliko razloga, a važno je bilo što je EU klimava i raslojena vlastitim parcijalnim interesima iako u početku nisu baš bili za, ali, eto, upadoše u igrokaz demokracije i prava...Praktički su dovedeni pred svršen čin, ali da je to tada nekome odgovaralo - je.
Kao što je odgovaralo Amerima da Kosovo postane država i kao što je sada Rusima odgovaralo da odigraju ovu igru s Ukrajinom.
Nema tu nevinih, samo naivnih koji povjeruju da tu ima pravde i pravice i pozitivnog osjećaja.
I onih drugih koji grabe što se zgrabiti da jer im je to interes...
Rusija, kao ni bilo koja snažnija (vojskom, infrastrukturom, lovom, utjecajem...) država svijeta nije mica maca koja se umiljava već pirana koja čeka miris krvi da nasrne. Jebiga, tako se preživljava, a demokracija - ona mora postojati kako bi ovce mislile da o nečemu odlučuju. Sloboda medija - da pomisle kako je važno što su rekli. Ponekad im se pusti malo više, ponekad se vlastodršci malo precijene pa popuše zbog vlastitih pogrešaka, ali cjelokupna slika je šarena laža.
Blagostanje koje uživa zapadni svijet i koji to blagostanje u šoping centrima širi po cijelom svijetu je samo način kako će mudri vladari opstati u miru što duže je moguće.
Igrice i zveckanje oko Ukrajine služe Rusiji da izgrade izgubljeni ugled sile koja drži ravnotežu o kojoj je Miky govorio.
Nema tu nikakvih drugih motiva osim pokazivanja mišića i traženja pozicije koja će donijeti ravnopravniji položaj u podijeli uloge svjetskih policajaca...i izrabljivača, ofskroz.
Jako lijepo receno, i sa svime se slazem. Zapravo, sve si rekao sto tvrdim i ja, no sve to ne umanjuje krimsko pravo na samoopredjeljenje, te kao onih jadnih naroda koji nemaju nikog iza ledja da im i cuva ta ista ledja, nemaju pravo/mogucnost na samoopredjeljenje.

Eto sad kad sam procitao po drugi puta tvoj post, imam malu opasku...prozvao si anarhijom mogucnost da svaki narod sam odlucuje o svojoj sudbini. Svima bi dao tu mogucnost (jer to po meni nije anarhija)...osim nama, mi je nismo zasluzili, i da dobijemo iljadu puta drzavu, iljadu i jedan puta bi je nanovo razjebali :cerek:
miky0
ST Leader

Post 07 Apr 2014, 17:22

Pero » wrote:Postavio bih jedno pitanje mikiju, Euklidu i undi.
Zapravo sam ga već undi postavio, ali je vješto izbjegao odgovoriti.
Za vas je krimski referendum OK, sve pet, volja naroda itd.
Sada se očito postavlja pitanje i novih referenduma.
Euklid bi velikodušno dao pravo svima na samoodređenje.
E sad - dokle to pravo ide?
Moraš biti autonomna oblast da bi imao to pravo?
Moraš biti većina na nekom određenom području?
Što je s manjinom?
Koliko je po vama širok pojam samoodređenja - da li bih teoretski ja mogao raspisati referendum u svom stanu za priključenje Norveškoj i da on bude po vama pravovaljan, ako se moji ukućani slože da bi htjeli postati Norvežani? :zubo:
Ili to mora htjeti barem moja zgrada?
Ili moj kvart?
Ili moj grad/selo? :zubo:
Evo npr. slavoncima je pun kurac hrvatske, te se oni odluce za referendumsko pitanje, zelite li slavoniju ujedinjenu sa svim zupanijama, raskinit sve ustavnopravne veze sa sfr...ovaj RH s DA-NE, te ako 50%+1 glas prevlada za jednu od opcija, po tom se odluka i ravna.

Nemam ja ka splicanin njih sta onemogucavat po tom pitanju.

Isto tako, ako se mi dalmatinci ikad na to odlucimo, nema se sta slavonac toj odluci protivit.

Uopce ne vidim nikakav problem u tome.

Pitao si sta ako vecina u takvom preobrazaju postaje manjina, pa nista, postaje manjina, a dotadasnja manjina na svome postaje vecina, i zivot ide dalje :cerek:
Pero

Post 07 Apr 2014, 17:58

miky0 » wrote:
Evo npr. slavoncima je pun kurac hrvatske, te se oni odluce za referendumsko pitanje, zelite li slavoniju ujedinjenu sa svim zupanijama, raskinit sve ustavnopravne veze sa sfr...ovaj RH s DA-NE, te ako 50%+1 glas prevlada za jednu od opcija, po tom se odluka i ravna.

Nemam ja ka splicanin njih sta onemogucavat po tom pitanju.

Isto tako, ako se mi dalmatinci ikad na to odlucimo, nema se sta slavonac toj odluci protivit.

Uopce ne vidim nikakav problem u tome.

Pitao si sta ako vecina u takvom preobrazaju postaje manjina, pa nista, postaje manjina, a dotadasnja manjina na svome postaje vecina, i zivot ide dalje :cerek:
Znači ti bi to ograničio - uzmimo rečeno na regiju.
Postavimo prepostavku da bi u potencijalnom referendumu slavonskih županija, većina bila za odcjepljenje od Hrvatske, ali bi Osijek bio za ostanak u Hrvatskoj.
Osječanima bi onda onemogućio samoopredjeljenje?
Samo pitam. :zubo:
I ti bi onda malo promijenio teritorijalni ustroj Hrvatske da odgovara onome što ti podrazumijevaš pod Slavonijom? :cerek:
Pero

Post 07 Apr 2014, 18:07

Da i još jedno pitanje - što podrazumijevaš pod Dalmacijom?
Dalmaciju kao rimsku pokrajinu?
Dalmaciju kao dio Bizantskog carstva?
Dalmaciju prije Kandijskog rata?
Dalmaciju kao acquisto vecchio?
Dalmaciju kao acquisto nuovo?
Dalmaciju sa ili bez Dubrovačke Republike?
Dalmaciju kakva je sad kolokvijalno uvriježena u Hrvatskoj?
Ili zadarsku. šibensko-kninsku, splitsko-dalmatinsko i dubrovačko-neretvansku županiju?
Županiji ne bi dao prava na otcjepljenje?
Pitam. :cerek:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Apr 2014, 19:16

Pero » wrote:Da i još jedno pitanje - što podrazumijevaš pod Dalmacijom?
Ili zadarsku. šibensko-kninsku, splitsko-dalmatinsko i dubrovačko-neretvansku županiju?
..neberobatno. rekao si samo jos jedno pitanje, pa onda sto pitanja postavio. pa daj malo ono, postuj sto sam kazes.. :D
mislim, pitas svakakve pizdarije. pusti ti sta ko misli. to je prije svega problem dalmatinaca. mi cemo se ovdje sve dogovorit. i sta i kako i ko je dalmacija i jel je i oce li bit..nemoj se ti puno opterecivat time. uostalom, di ti zivis? gore ili dole? dodji dole, ukljuci se, pa onda pitaj sta oces, ucestvuj. nemoj mi tu neke dalmatinske dijaspore glumit, znamo mi dobro kako dijaspore politicki rade.. to bi pet sisa sisalo i jos glavnu rijec vodilo.. ne moze, jok.. ne ide, no pasaran. hik rodus, hik salta.. :D
Pero

Post 07 Apr 2014, 19:28

..a unda » wrote: ..neberobatno. rekao si samo jos jedno pitanje, pa onda sto pitanja postavio. pa daj malo ono, postuj sto sam kazes.. :D
mislim, pitas svakakve pizdarije. pusti ti sta ko misli. to je prije svega problem dalmatinaca. mi cemo se ovdje sve dogovorit. i sta i kako i ko je dalmacija i jel je i oce li bit..nemoj se ti puno opterecivat time. uostalom, di ti zivis? gore ili dole? dodji dole, ukljuci se, pa onda pitaj sta oces, ucestvuj. nemoj mi tu neke dalmatinske dijaspore glumit, znamo mi dobro kako dijaspore politicki rade.. to bi pet sisa sisalo i jos glavnu rijec vodilo.. ne moze, jok.. ne ide, no pasaran. hik rodus, hik salta.. :D
Ja sam dole svake godine. Samo sam na privremenom radu u Zagrebu. Ako treba, dobit ću i osobnu s adresom u Dalmaciji u okvirima rimske pokrajine ako treba. :zubo: A ti odgovori na jedno pitanje - kako ćeš se samnom onda dogovorit što je Dalmacija? Imat ćeš Mikija pa će bit 2 protiv 1? :zubo:
Pero

Post 07 Apr 2014, 19:30

Nego, unda, jel ja mogu postat Norvežanin, il je to previše za tvoj ukus? :zubo:
Margarita

Post 07 Apr 2014, 19:35

Ako se odcijepim, bit ću Bušman.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 07 Apr 2014, 19:51

Pero » wrote: Ja sam dole svake godine. Samo sam na privremenom radu u Zagrebu. Ako treba, dobit ću i osobnu s adresom u Dalmaciji u okvirima rimske pokrajine ako treba. :zubo: A ti odgovori na jedno pitanje - kako ćeš se samnom onda dogovorit što je Dalmacija? Imat ćeš Mikija pa će bit 2 protiv 1? :zubo:
nemoj ti to meni dole gore, malo dole malo gore. odjebi gore, dodji dole, pa cemo pricat. pusti ti osobnu adresu. nama je pun kufer osobnih adreesa, i da njih dvistaosamdesetsest ima adresu na jednom stanu, u jednom partmanu, i onda malo se zalete na izbore neke. znamo mi kako to idje.
sve cemo se mi dogovorit, budi ti bez brige. ti si ocito neosvijesteni dalmatinac. ili cak nisi vise uopce.
e, da je meni pet iljada mikija, kud ja okom tu on skokom.. jos se skupi pet i ja jos dovedem svojih pet iljada.. sila bi to bila, sila, procvala bi dalmacija.. istra bi nam dolazila na nou hau repeticije.. amerika bi se savjetovala s nama prije svakog njihovog koraka.. taljanci bi nas ponizno molili za srdele gore nego ukrajinci ruse za plin.. njemci bi pazili kako se ponasaju kad dodju malo na odmor.. ako budu to mogli sebi priustit, jasno.

:D :D
..a unda
Undaminator

Post 07 Apr 2014, 19:55

Pero » wrote:Nego, unda, jel ja mogu postat Norvežanin, il je to previše za tvoj ukus? :zubo:
..nista mi nije jasno..sta ukus, sta ja, sta norvezanin? :D
sta mene pitas..pitaj norvezane. sta os..da ti ja dam pecat norveski, vizu, papire, radnu dozvolu? ok, dat cu ti ako ti oces, nema problema. mogu ti ja svasta napisat.. a pecat cu od kumpira napravit..

:D
miky0
ST Leader

Post 07 Apr 2014, 20:00

Pero » wrote:Da i još jedno pitanje - što podrazumijevaš pod Dalmacijom?
Ne znan koja je to odovih sta si navea, ali meni se svidja ona karta koja visi u rimu, a dalmatia pokriva cilu jugoslaviju :lol:
Pero

Post 07 Apr 2014, 20:01

..a unda » wrote: nemoj ti to meni dole gore, malo dole malo gore. odjebi gore, dodji dole, pa cemo pricat. pusti ti osobnu adresu. nama je pun kufer osobnih adreesa, i da njih dvistaosamdesetsest ima adresu na jednom stanu, u jednom partmanu, i onda malo se zalete na izbore neke. znamo mi kako to idje.
sve cemo se mi dogovorit, budi ti bez brige. ti si ocito neosvijesteni dalmatinac. ili cak nisi vise uopce.
e, da je meni pet iljada mikija, kud ja okom tu on skokom.. jos se skupi pet i ja jos dovedem svojih pet iljada.. sila bi to bila, sila, procvala bi dalmacija.. istra bi nam dolazila na nou hau repeticije.. amerika bi se savjetovala s nama prije svakog njihovog koraka.. taljanci bi nas ponizno molili za srdele gore nego ukrajinci ruse za plin.. njemci bi pazili kako se ponasaju kad dodju malo na odmor.. ako budu to mogli sebi priustit, jasno.

:D :D
:zubo:
Pero

Post 07 Apr 2014, 20:03

..a unda » wrote: ..nista mi nije jasno..sta ukus, sta ja, sta norvezanin? :D
sta mene pitas..pitaj norvezane. sta os..da ti ja dam pecat norveski, vizu, papire, radnu dozvolu? ok, dat cu ti ako ti oces, nema problema. mogu ti ja svasta napisat..

Ma ne trebaš ti meni ništa dat - ja sam to dogovorim s Norveškom. Ko što ti dogovoriš s Italijom da prije sljedeće moguće pizdarije otcijepiš svoj stan i proglasiš ga talijanskim teritorijem. Sve pet. Kako ćemo s carinama i međusobnim posjetama? :zubo:
Pero

Post 07 Apr 2014, 20:04

miky0 » wrote:
Ne znan koja je to odovih sta si navea, ali meni se svidja ona karta koja visi u rimu, a dalmatia pokriva cilu jugoslaviju :lol:
Moraš počet radit na tome. Aktiviraj se na više foruma da ljude uvjeriš kako su Dalmatinci. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 07 Apr 2014, 20:04

Pero » wrote: :zubo:
..e, da.. samo polako. korak po korak.. :raspa:

..a unda
Undaminator

Post 07 Apr 2014, 20:11

Pero » wrote: Ma ne trebaš ti meni ništa dat - ja sam to dogovorim s Norveškom. Ko što ti dogovoriš s Italijom da prije sljedeće moguće pizdarije otcijepiš svoj stan i proglasiš ga talijanskim teritorijem. Sve pet. Kako ćemo s carinama i međusobnim posjetama? :zubo:
..ma to ti pricas bezveze. sta stan, sta kman. mislim, jasno je meni da ti to oces omalovazit, drago je to meni, sto bude vise toga, znacit ce da je dalmacija na dobrom putu. :D

ko to mi? sta carine, sta posjete? ma to su tehnicki problemi, nemoj me molim te s tim upirat. to dva upravna pravnika ili jedan odvjetnicki ured rijesi u cas. a i sigurno ce bit dosta dalmatinaca s iskustvom medjunarodnim koji ce odmah ponudit svoju pomoc.
nemoj se ti brinut za to,ima tu puno rjesenja, pretvrdo ti to gledas.. nista to uopce ne mora bit tako dramaticno i strogo kao sto to mozda tebi izgleda sad.
samo ti radi gore i uzivaj, nista se ti ne brini i ne opterecuj.. nista ti puno o tome ne misli.
ima ovdje ko oce.. :zubo:

• Information