Zašto se raspala Juga?

Koljite se i gložite!
Pero

Post 01 May 2014, 23:10

Vidiš, mene nije toliko briga tko za koga glasa.
Al naprimjer, kada odem na službeni ručak, konobaru uvijek ostavim manču iz vlastitog džepa.
Prazne boce uredno posortiram i složim ih pored kontejnera, da se ljudi ne zavlače u njih tražeći ih.
Kad mi na vrata, prosječno svakih mjesec dana pozvone pravi ili lažni branitelji, prodavači katoličkih kalendara, ljudi koji pokazuju uvjerenja o bolesti, uvijek nađem koju paru u novčaniku i dam. :zubo:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 01 May 2014, 23:12

Pero » wrote:Miki je danas garant platio ručak nekom nezaposlenom u Kremenka. U njega je veliko srce, ko kod Rusa. :zubo:
Jesam, svom malodobnom sinu :cerek:
miky0
ST Leader

Post 01 May 2014, 23:15

Pero » wrote:Vidiš, mene nije toliko briga tko za koga glasa.
Al naprimjer, kada odem na službeni ručak, konobaru uvijek ostavim manču iz vlastitog džepa.
Prazne boce uredno posortiram i složim ih pored kontejnera, da se ljudi ne zavlače u njih tražeći ih.
Kad mi na vrata, prosječno svakih mjesec dana pozvone pravi ili lažni branitelji, prodavači katoličkih kalendara, ljudi koji pokazuju uvjerenja o bolesti, uvijek nađem koju paru u novčaniku i dam. :zubo:
Bravo, takav treba biti, a ne onakav kakav se prezentiras na forumu, objasnjavajuci da je gore bolje od boljeg, kako na ovoj temi, tako i na ujrajinskoj temi :cerek:
Pero

Post 01 May 2014, 23:19

miky0 » wrote:
Bravo, takav treba biti, a ne onakav kakav se prezentiras na forumu, objasnjavajuci da je gore bolje od boljeg, kako na ovoj temi, tako i na ujrajinskoj temi :cerek:
Da odemo s off topica, mene intrigira vaš stav da je za rušenje najboljeg tadašnjeg sistema na svijetu bila dosta strana urota s nekolicinom neindentificiranih odabranih plaćenika koji su se infiltrirali u avangardu radničke klase i srušili je iznutra. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 01 May 2014, 23:27

Pero » wrote: Da odemo s off topica, mene intrigira vaš stav da je za rušenje najboljeg tadašnjeg sistema na svijetu bila dosta strana urota s nekolicinom neindentificiranih odabranih plaćenika koji su se infiltrirali u avangardu radničke klase i srušili je iznutra. :zubo:
Ne, krivo zboris. Za propast juge je potrebno vise faktora. Jedan od faktora je neuk narod koji se nije potrudio postojeci sistem popravit na nesto jos bolje, nego isti srusit potpomognut lazovima sa zapada vjerujuci istima kako ce tim potezom ulicama tec med i mlijeko :mudri:
Pero

Post 01 May 2014, 23:33

miky0 » wrote:
Ne, krivo zboris. Za propast juge je potrebno vise faktora. Jedan od faktora je neuk narod koji se nije potrudio postojeci sistem popravit na nesto jos bolje, nego isti srusit potpomognut lazovima sa zapada vjerujuci istima kako ce tim potezom ulicama tec med i mlijeko :mudri:
Čekaj malo, neuk narod nije mogao odlučivati o ničemu. Avangarda se prvo sama rastočila unutar sebe i onda je sama avangarda raspisala izbore - pa je tek onda neuk narod odlučio o vlastitoj propasti. Ili si i ti pobornik teorije da je onda bilo interneta i da je svako imao barem pametni telefon, onda Srbija ne bi izabrala Miloševića, Hrvatska Tuđmana i da ne nabrajam dalje. :D
miky0
ST Leader

Post 01 May 2014, 23:39

Pero » wrote: Čekaj malo, neuk narod nije mogao odlučivati o ničemu. Avangarda se prvo sama rastočila unutar sebe i onda je sama avangarda raspisala izbore - pa je tek onda neuk narod odlučio o vlastitoj propasti. Ili si i ti pobornik teorije da je onda bilo interneta i da je svako imao barem pametni telefon, onda Srbija ne bi izabrala Miloševića, Hrvatska Tuđmana i da ne nabrajam dalje. :D
Nije potreban internet. Dokaz je kosovo, u kojoj je mislim '84 nakon lazljivog zapadnjackog pijuna slobe, albanski narod odbio poslusnost drzavnim institucijama :mudri:
Pero

Post 01 May 2014, 23:43

miky0 » wrote:
Nije potreban internet. Dokaz je kosovo, u kojoj je mislim '84 nakon lazljivog zapadnjackog pijuna slobe, albanski narod odbio poslusnost drzavnim institucijama :mudri:
Čekaj malo - dokaz je za što? I koliko se sjećam - Kosovo republjik se izvikivalo 1981 pa se utišalo pendrecima upravljanim od strane avangarde. :zubo: :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 01 May 2014, 23:48

Pero » wrote: Pa dobro, znači tebi ne trebaju dokazi, nego su ti dosta indicije. Cijeli istočni blok se pocepao ko parče hartije, ali je kod nas na djelu bila specijalna zavjera koja je uključivala i rat da se dostignu željeni ciljevi. :zubo:
..a koje bi ti dokaze? matematicke? :D

pa ko kaze da da se istocni blok urusio sam od sebe bez icije pomoci? gdje to pise? u nato prirucniku? :D

Cijeli Balkan nije vrijedan kostura jednog jedinog pomeranskog grenadira. :zubo:
ne razumijem. i..sta? cega je onda bizmark smatrao da je vrijedan kostur tog pomeranca? ,islim, sta oces rec? :kokice:
Ti ne znaš, al znaš da sigurno ima netko tko zna. :zubo:
pa ne znam sta bi ti htio? sve zavisi. ne radi se o znanju, nego o nekoj volji, necemu takvom.
Normalno da igraju. Pa dobro, tko je onda rasturio Jugoslaviju - svašta se spominjalo ovdje - CIA, Amerikanci, Nijemci, Vatikan. :zubo: Ili su to udružene sile? :zubo: Il to zapravo nije ni važno - glavno da je to bila neka strana zavjera koja je u bratstvu i jedinstvu naših naroda i narodnosti namjerno probudila aveti nacionalizma. :zubo:
pa eto, normalno da igraju. a sta to igraju, koju igru? ne znas, ali si u tom timu pa te se jebe? :D

jel juga odgovorala americi? je ili nije? jel njemcima odgovarala? jel vatikanu odgovarala?

mislim, ti svako malo padas s kruske i kazes.. daj link, daj dokaze. :D

bitno ej jedno, ko je rusio da je rusio, ne zna se ko je bio, ali ima ih koji su htjeli, jelda? :D
..a unda
Undaminator

Post 01 May 2014, 23:52

Pero » wrote:Vidiš, mene nije toliko briga tko za koga glasa.
uzoran gradjanin, nema sta. ne bi se stel mesati, legalist i tako to. i cudis se zasto drugi nisu tgakvi, prilagodjeni.. samo se treba prilagodit, i sve stima. gledat use i i u svoje kljuse. :D

..i onda mi kazemo da je srednja klasa kod nas izumrla..a nikad jaca. :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 01 May 2014, 23:55

..a unda » wrote: jel juga odgovorala americi? je ili nije? jel njemcima odgovarala? jel vatikanu odgovarala?
Jel' Hrvatima odgovarala? :o A isto je kao neki referendum bio pa ono... :zubo:
Pero

Post 02 May 2014, 00:01

..a unda » wrote: pa ko kaze da da se istocni blok urusio sam od sebe bez icije pomoci? gdje to pise? u nato prirucniku? :D
A kako ti onda objašnjavaš da su svuda po istočnom bloku avangarde radničke klase raspisale demokratske izbore? 1956 u Mađarskoj je Sovjetski savez intervenirao onako kako je intervenirao. 1968 u Čehoslovačkoj slično. Kako to da je avangarda odlučila prestati bit avangardom i to na lijepom komadu zemaljske kugle.

..a unda » wrote: ne razumijem. i..sta? cega je onda bizmark smatrao da je vrijedan kostur tog pomeranca? ,islim, sta oces rec? :kokice:
Hoću reć da Balkan tada nije ništa vrijedio i da mu se s vremenom vrijednost nije nešto povećala.
..a unda » wrote: pa ne znam sta bi ti htio? sve zavisi. ne radi se o znanju, nego o nekoj volji, necemu takvom.

pa eto, normalno da igraju. a sta to igraju, koju igru? ne znas, ali si u tom timu pa te se jebe? :D

jel juga odgovorala americi? je ili nije? jel njemcima odgovarala? jel vatikanu odgovarala?

mislim, ti svako malo padas s kruske i kazes.. daj link, daj dokaze. :D

bitno ej jedno, ko je rusio da je rusio, ne zna se ko je bio, ali ima ih koji su htjeli, jelda? :D
Pa opet se možemo vratiti na Jamesa Bakera - koji tada očito nije podržavao raspad Jugoslavije i indirektno je dao do znanja Miloševiću da se Amerika neće miješati, pa je počeo pičvajz. Pa kad ga je izgleda s vremenom bilo malo previše, počela se miješati. :zubo: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 00:02

Sjarel » wrote: Jel' Hrvatima odgovarala? :o A isto je kao neki referendum bio pa ono... :zubo:
pa jel sam ja rekao da je? razlika je mozda u tome sto je to bio neciji interes, pa mi je to razumljivo, a sto se nas tice, ne znam, kakav to interes moze imat ludjak.. :D
Pero

Post 02 May 2014, 00:03

..a unda » wrote: uzoran gradjanin, nema sta. ne bi se stel mesati, legalist i tako to. i cudis se zasto drugi nisu tgakvi, prilagodjeni.. samo se treba prilagodit, i sve stima. gledat use i i u svoje kljuse. :D

..i onda mi kazemo da je srednja klasa kod nas izumrla..a nikad jaca. :D
Fino, a što ti konkretno radiš za opće dobro osim što bacaš parole od pred tridesetak godina po opskurnim forumima. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 00:05

Pero » wrote: A kako ti onda objašnjavaš da su svuda po istočnom bloku avangarde radničke klase raspisale demokratske izbore? 1956 u Mađarskoj je Sovjetski savez intervenirao onako kako je intervenirao. 1968 u Čehoslovačkoj slično. Kako to da je avangarda odlučila prestati bit avangardom i to na lijepom komadu zemaljske kugle.

Hoću reć da Balkan tada nije ništa vrijedio i da mu se s vremenom vrijednost nije nešto povećala.

Pa opet se možemo vratiti na Jamesa Bakera - koji tada očito nije podržavao raspad Jugoslavije i indirektno je dao do znanja Miloševiću da se Amerika neće miješati, pa je počeo pičvajz. Pa kad ga je izgleda s vremenom bilo malo previše, počela se miješati. :zubo: :zubo:
pa jel se onda mozemo vratit i na albrajticu i sadama? ne mozemo? ok. :D

jel ti sve vjerujes sto neko kaze? npr amerikanci? :D

rat je ovdje bio pozeljan. rat je biznis. ako ga nema, treba ga izmislit. :kokice:

a sto se nas tice..to ti je isto ka da das macki mlika i kazes joj, ne pij. :D
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 00:09

Pero » wrote: Fino, a što ti konkretno radiš za opće dobro osim što bacaš parole od pred tridesetak godina po opskurnim forumima. :zubo:
pokusavam nekako prezivjet do sutra, jebiga. :D
Pero

Post 02 May 2014, 00:12

..a unda » wrote: rat je ovdje bio pozeljan. rat je biznis. ako ga nema, treba ga izmislit. :kokice:
A zašto ga se baš ovdje izmislilo, a u Čehoslovačkoj naprimjer nije.
Mene su svojedobno učili kako je ona kraljevska Jugoslavija propala radi neriješenog nacionalnog pitanja.
Al eto, došla avangarda radničke klase i časkom riješila to nacionalno pitanje - bratstvo i jedinstvo i tako to.
I onda se u samoj avangardi zacario nacionalizam.
Izgleda da avangarda ipak nije riješila to nacionalno pitanje - a bilo je je - jedno 2 milijuna avangardista po cijeloj Jugoslaviji. :zubo:
Pero

Post 02 May 2014, 00:14

..a unda » wrote: pokusavam nekako prezivjet do sutra, jebiga. :D
Žao mi je ako si u takvoj situaciji. Zbilja.
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 00:14

Pero » wrote: Čekaj malo - dokaz je za što? I koliko se sjećam - Kosovo republjik se izvikivalo 1981 pa se utišalo pendrecima upravljanim od strane avangarde. :zubo: :zubo:
Dokaz je da nije potreban internet, da se kolektivno narod odluci za nesto.
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 00:17

Sjarel » wrote: Jel' Hrvatima odgovarala? :o A isto je kao neki referendum bio pa ono... :zubo:
Je. Najvise slovencima, pa nama. Slovenci su imali nezaposlenost od 5,nesto a mi od oko 8%, dok su svi drugi imali oko 15%. Najrazvijeniji turizam, i najveci priljev deviza. Nesto sto od onda vise nikad necemo imat.
visekratni klon

Post 02 May 2014, 00:18

Unda, avatar tamo. :ckzubo: :S
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 00:21

visekratni klon » wrote:Unda, avatar tamo. :ckzubo: :S
..sta? pa malo, eto, sta, malo ono.. :D
visekratni klon

Post 02 May 2014, 00:24

..a unda » wrote: ..sta? pa malo, eto, sta, malo ono.. :D
Neka, neka. :peshe:
Pero

Post 02 May 2014, 00:25

miky0 » wrote:
Dokaz je da nije potreban internet, da se kolektivno narod odluci za nesto.
Pa unda je postavio teoriju o internetu, nisam ja. I kad se narod kolektivno već odlučio za to - što bi ti? Kad je na Krimu onda je OK, kad je u Jugoslaviji onda ni Ustav iz 1974 ne valja? Ne kontam. :zubo: :zubo:
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 00:25

..a unda » wrote: ..sta? pa malo, eto, sta, malo ono.. :D
Stavljaj taj avatar ovdi. Koji ce to bit strasan tandem :cerek:
  • Information