Sociokapitalistička prepucavanja

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Mar 2014, 08:22

miky0 » wrote:Dakle, obratio si se i judoliniju kvotajuci moj post, s tim da si mene kritikovao da na koji nacin mislim srusit kapitalizam, dok ja to uopce ne govorim, vec plasiram jednu informaciju na koju sam naletio citajuci vijesti iz ukrajne :tuzni:
..znaci, ne mislis rusit kapitalizam? a tako cemo, jel? ..ok, ok, sve pamtim. :kokice:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 07 Mar 2014, 08:30

..a unda » wrote: ..znaci, ne mislis rusit kapitalizam? a tako cemo, jel? ..ok, ok, sve pamtim. :kokice:
Ma mislim, ali ta moja zelja nije trenutno bila bitna na postu kojeg je karambol kvota.

A sta se tice rusenja kapitalizma, postoji jedan problem, a taj je da ce taj u svom padu aktivirat nuklearku, jer su mu $ bitniji od ljudskih zivota. Samo sta pojedinci s ovog topica nikako to neprihvacaju za istinu.
Beau

Post 07 Mar 2014, 08:38

visekratni klon wrote:
Da su ljudi s toliko cinizma gledali na svijet, ne bi bilo mnogih ljudskih prava. Nego bi sve bilo po principu "tko je jači, taj tlači", a nije baš tako.
Ne mogu se nikako složiti da je jedina realnost koju možemo živjeti ona gdje svi živimo po kapitalističkoj špranci eksploatacije i kreacije siromaštva.
To što ti nešto kažeš ne znači da je to time činjenica.
Činjenica je i da smo daleko bolje živjeli u socijalizmu kao narod, ne kao grabežljivi pojedinac ili sposoban pojedinac pa se svejedno to nastoji iz ovih ili onih razloga nipodaštavati.

Ipak, drago mi je što barem, za razliku od Sjarela, priznaješ što je u osnovi kapitalizam, samo što to opravdavaš da to mora biti.
Naravno da svi znamo sta je u osnovi kapitalizam. Kapitalizmu se klanja samo onaj koji ima namjeru masno se bogatit i iskoristavat slabije. A to nismo ni sjarel ni ja ni karambol :zubo:

Ovo sto pisete ti, unda i judolino..meni to predivno zvuci, ma ko pjesma. Humanizam samo takav.
Ali to je utopija. Mislim da je problem sa socijalizmom sto polazi od krive premise da idealizira covjeka vise nego ima razloga za to :zubo:
Mogao bi opstat da ljudi nisu stoka. Ali ljudi jesu stoka, uvijek i svugdje. I neodrziv je upravo radi toga.

Juga? Je bilo je krasno.
Ali pretjerano idealiziranje juge je jedna od stvari koje mi jako dizu tlak.
Kazete, nisu nam vazni predmeti, fuj gramzivost. A ipak u jugi svak, ali bas svak, ko je bio u poziciji nakrao se ko stoka. Poslovodja, njegov zamjenik, bilo kakvi sefovi uzimali su i grabili. Sve je to nase.
Firme su zaposljavale djecu radnika, sestre, ujne, zaove. Koga god treba neovisno o kvalifikacijama takorec.
Oni koji nisu mogli krast nije im bas bilo bajno, krpalo se itekako.
Al okej, neka je sve to bilo postenije nego sad, nitko nije gladovao.
Ja sam misljenja da takav sustav rada stvara uhljebe i ljencine u velikoj mjeri. Ljudi su obavljali svoje poslove misleci samo kako sto manje radit za vise pogodnosti.
I jos se ljudima onemoguci da se na ista bune ili zale, na bilo kakvu nepravdu. ' pa ne mozemo protiv svojih drugova, a sta se i ti zalis i tebi smo sve dali'
I sad kad stasaju generacije u takvom sustavu, pa kakav je tu napredak moguc prije svega u glavama ljudi a onda i svaki drugi.

Dakle dok ide ide. A puknut mora.
Jer ljudi su stoka, gramziva stoka.
A kad pukne, e onda smo najebali.
Jer imamo drustvo uhljeba i parazita, pa se ti osloni na takve. A sigurnosti socijalizma je nestalo.

Prema tome, kapitalizam u kombinaciji sa dobro uredjenom socijalnom drzavom, zasad ne vidim bolje od toga. A rado bih zivjela u drustvu o kojem vi socijalisti pricate :zubo:

Edit: izuzev ovoga sto sam napisala, potpisujem svaki karambolov post do u slovo :zubo:
To je pravo stanje stvari. Ne kuzim kako ne kuzite :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 07 Mar 2014, 08:44

miky0 » wrote:
Ma mislim, ali ta moja zelja nije trenutno bila bitna na postu kojeg je karambol kvota.

A sta se tice rusenja kapitalizma, postoji jedan problem, a taj je da ce taj u svom padu aktivirat nuklearku, jer su mu $ bitniji od ljudskih zivota. Samo sta pojedinci s ovog topica nikako to neprihvacaju za istinu.
..mislis rusit? nesto si mi neodlucan. nije valjd ada je karambolov post vazniji od rusenja kapitalizma? malo su ti cudni prioriteti. (pise u tekicu.. promatrati ga, preprevrtljiv za revoluciju) :kokice:

koji problem sta problem, sta nuklearka, sta se ne prihvaca za istinu, sta se lijepi za istinu? sta tebe brine? kakve sad nuklearke te spopale? cuj, os ti rusit il nes? (pise u tekicu..moguc provokator i boji se reakcije, nuklearne reakcije.) :kokice:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 07 Mar 2014, 09:12

Kapitalizam je u gotovo svim zemljama svijeta.
90% covjecanstva zivi u siromastvu. 2 milijarde ljudi u teskom siromastvu.
Planeta puca po savovima.

Da, kapitalizam je najbolji drustveni sistem...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 07 Mar 2014, 09:14

nastojim bit opuštena i zen, al ne ide, braćo..dižete mi adrenalin

da dodam, kao i Judolino i ja se sjećam nekih boljih dana i da sad treba u tu revoluciju, tako narodnu i socijalističNu, eto me, Judolino s tobom i braćom...

koja priča, kakvi bakrači , kapitalizam jede malu djecu
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 07 Mar 2014, 09:55

Beau » wrote: Naravno da svi znamo sta je u osnovi kapitalizam. Kapitalizmu se klanja samo onaj koji ima namjeru masno se bogatit i iskoristavat slabije. A to nismo ni sjarel ni ja ni karambol :zubo:

Ovo sto pisete ti, unda i judolino..meni to predivno zvuci, ma ko pjesma. Humanizam samo takav.
Ali to je utopija. Mislim da je problem sa socijalizmom sto polazi od krive premise da idealizira covjeka vise nego ima razloga za to :zubo:
Mogao bi opstat da ljudi nisu stoka. Ali ljudi jesu stoka, uvijek i svugdje. I neodrziv je upravo radi toga.

Juga? Je bilo je krasno.
Kazete, nisu nam vazni predmeti, fuj gramzivost. A ipak u jugi svak, ali bas svak, ko je bio u poziciji nakrao se ko stoka. Poslovodja, njegov zamjenik, bilo kakvi sefovi uzimali su i grabili. Sve je to nase.
Firme su zaposljavale djecu radnika, sestre, ujne, zaove. Koga god treba neovisno o kvalifikacijama takorec.
Ja sam misljenja da takav sustav rada stvara uhljebe i ljencine u velikoj mjeri. Ljudi su obavljali svoje poslove misleci samo kako sto manje radit za vise pogodnosti.
I jos se ljudima onemoguci da se na ista bune ili zale, na bilo kakvu nepravdu. ' pa ne mozemo protiv svojih drugova, a sta se i ti zalis i tebi smo sve dali'
I sad kad stasaju generacije u takvom sustavu, pa kakav je tu napredak moguc prije svega u glavama ljudi a onda i svaki drugi.

Jer imamo drustvo uhljeba i parazita, pa se ti osloni na takve. A sigurnosti socijalizma je nestalo.

Prema tome, kapitalizam u kombinaciji sa dobro uredjenom socijalnom drzavom, zasad ne vidim bolje od toga. A rado bih zivjela u drustvu o kojem vi socijalisti pricate :zubo:

Edit: izuzev ovoga sto sam napisala, potpisujem svaki karambolov post do u slovo :zubo:
sta ja pisem? :D

gle, puno stvari je nekad izgledalo kao utopija. ma jos gore, nije izgledalo nikako, bilo je totalno nezamislivo. ono, nije ti na pamet moglo past.
pa eto, drz, ne daj, ipak se nesto mice. nekako. tesko, ali nekako. za male pomake, potrebne su ogromne energije. i trebat ce ih sve vise, tih energija.

naravno da socijalizam idealizira covjeka. socijalizam je humano gledanje na svijet. pa zar smo jednom culi o stvaranju, oblikovanju novog covjeka? :D
ok,jest, homo novus je je avanacirao od rimskog konzula, ali i seneka ga spominje, pa i krscanstvo..dakle, uvijek se idealizirao, uvijek se stremilo tome da se covjek poboljsa nekako.
e, sad, mozemo tu sukobiti dvije teze..prva je ova, da covjek covjeku ipak nije vuk (sori, vukovi) , a druga, kako god da okrenes, ne isplati se, ne valja, nema pomoci, bit ljudska je agresija, ubiti da ne budes ubijen, suradnja samo u kratkotrajnom coporskom interesu, stremljenje moci kao najsigurnijem obliku prezivljavanja u kojem taj cilj opravdava svako sredstvo.

ok, ja se mogu slozit s bilo kojom tezom, pristat na nju, ali amo se dogovorit. ne mozemo ..ili mozemo, dapace, pricat okolo kako treba bit plizpisfulican, altruistican, human, samo zato da druge nagovoris da ti ne smetaju, da ti ne pruzaju otpor dok ih koristis.
ok, ta treca, srednja varijanta mi isto odgovara, u svom smislu spada pod prvu, ali ajd, recimo da je covjek takav i da moze birat na koju ce stranu i da moze lagat o tome.
nemam ni s tim problema. :D

enivej, jednom.. tamo jednom u buducnosti ko zna kad i ko zna oce li to ljudska vrsta uopce docekat ako se ne ucmeka prije, morat ce se ljudski odnosi bazirat na nekim drugim temeljima.
cak ni kapitalizam ne moze svo vrijeme lagat sve ljude.
ili mozda, kako su rusi rekli.. sve sto su nam govorili o socijalizmu, bila je laz. sve sto su nam govorili o kapitalizmu, bila je istina. :D

dakle, ili ce se krenut prema tome, ili ce se krenut prema necem drugom, nekim onim eloima i morlocima. tj, do sada se kapitalizam obnavljao, samohranio u tim nekim ciklusima, tehnoloskim, ratnim, revolucionarnim, katastrofalnim i ako nije bilo nista, onda bi sam pokrenuo krizu u kojoj bi se napravila trijaza, u kojoj bi neki otpali, a bogatstvo i moc bi se koncentriralo u jos manje ruku i tako je kaptalizam nekako.. pulsirao.
sad, danas, dosegnut je limit neki, sve je globalno i nema se gdje i kako vise pulsirat, sirit, okviri su zadani, prasaca sve vise, a pojilo ostalo isto.
tako da ne vidim drugo osim da ta neka kriza do koje ce morat doc intezivnije, tj da se sasvim moze okom pratit, bit svjestan sto se dogadja, bit globalna, konflikt ce bit globalni, morat ce se ic prema nekom fasizmu viseg nekog reda velicina, prema manipulaciji u globalnim razmjerima, prema nekoj novoj eugenici i spremno docekat tu, jel, planiranu, krizu u kojoj ce se ljudski (repro) materijal morat dovoljno smanjit da bi kapitalizam opet usao u neki dugorocniji ciklus i tako opstao.
socijalizam je mozda iluzija, ali kapitalizam je sigurno deluzija.

to kako je bilo kod nas, jest, bilo je svakako. emerici bi rekao.. ne mos od govna pitu napravit. :D
a i lenjin je cini mi se rekao.. povjerenje je dobro, ali kontrola je jos bolja. :D ..tj, nismo imali dovoljno razvijene kontrolne mehanizme, sustav je bio lose informiran, a trudio se bit sto vise informirajuci i jednostavno, zakazo je fid bek. kako i zasto, gdje je nastau sum u komunikaciji, to je sad za analizu, ali fidbeka nije bilo dovoljnog, ono sto je kontrola sustava to se zvalo represijom (dok se danas kompletno prikupljanje svih podataka o svakome zove slobodom :zubo: ), a mehanizmi zastite, obrazovanje, upucenost bili su nedovoljno jaki, razvijeni.. tako da je npr jedan sasvim arhaican militantni ustroj ili hijerarhija poput crkve, mogao duboko penetrirati u drustvo, a o ostalim vidovima invazija da i ne govorim.

a to kad ce puknut, a oce, kad tad, toga se ne treba puno bojat, tj barem ne treba se samo jedna strana bojat. mislim, biju nasi, al biju i turci. :D
mozda ce se cak vise bojat onaj ko ima vise za izgubit i u tom strahu moguci su sasvim nekontrolirani i nemilosrdni ispadi. a s druge strane samo pici..jedan esalon, pa drugi, ko oni veliki valovi od olujnog juga ako si ih ikad vidila da pice na otvorenom moru.. ko da vlakovi idu..i ne prestaju. :D

umedjuvremenu, dok to ne dodje, treba bit pametan i pokusat vidjet o kojim pravilima igre se radi, pokusat doc do te informacije, nekako natjerat da ta informacija, ta pravila igre budu javna tako da svi znaju o cemu se radi i onda.. igrat igru kao i drugi, jebiga. i ko koga zajebe. sta drugo?

eto, frustrirajuce je, ali to je valjda normalno. barem da je frustrirajuce, da si svjestan sto radis. to je jos uvijek bolje od sasvim razvijene socio i psihopatije gdje nesto radis s gustom i pri tom se jos nasladjujes i smijes tudjoj patnji. ili izvlacis korist iz nje, pa je oportuno to javno ne pokazivat, nego se zatvorit u sobicak i hiiiiiiii stisnut sakice, vrtit s njima, gustat i rec poluglasno..jesss, bogu hvala. :D

eto, mislim da su nam to neki izbori i kao drustvu u sirem obliku i kao pojedincu. cuj, pa i nije tako strasno kao sto izgleda, jelda? ono, kad to sebi nekako predocis, vizualiziras, vidis da nijedan problem nije bas tako nerjesiv i da ga se treba nesto sad bojat.:D

..i uvijek cu rec, socijalizmu mozemo nac sto mana, sto mana ima. kapitalizam samo jednu. :D
Beau

Post 07 Mar 2014, 12:35

..a unda wrote:
sta ja pisem? :D

gle, puno stvari je nekad izgledalo kao utopija. ma jos gore, nije izgledalo nikako, bilo je totalno nezamislivo. ono, nije ti na pamet moglo past.
pa eto, drz, ne daj, ipak se nesto mice. nekako. tesko, ali nekako. za male pomake, potrebne su ogromne energije. i trebat ce ih sve vise, tih energija.

naravno da socijalizam idealizira covjeka. socijalizam je humano gledanje na svijet. pa zar smo jednom culi o stvaranju, oblikovanju novog covjeka? :D
ok,jest, homo novus je je avanacirao od rimskog konzula, ali i seneka ga spominje, pa i krscanstvo..dakle, uvijek se idealizirao, uvijek se stremilo tome da se covjek poboljsa nekako.
e, sad, mozemo tu sukobiti dvije teze..prva je ova, da covjek covjeku ipak nije vuk (sori, vukovi) , a druga, kako god da okrenes, ne isplati se, ne valja, nema pomoci, bit ljudska je agresija, ubiti da ne budes ubijen, suradnja samo u kratkotrajnom coporskom interesu, stremljenje moci kao najsigurnijem obliku prezivljavanja u kojem taj cilj opravdava svako sredstvo.

ok, ja se mogu slozit s bilo kojom tezom, pristat na nju, ali amo se dogovorit. ne mozemo ..ili mozemo, dapace, pricat okolo kako treba bit plizpisfulican, altruistican, human, samo zato da druge nagovoris da ti ne smetaju, da ti ne pruzaju otpor dok ih koristis.
ok, ta treca, srednja varijanta mi isto odgovara, u svom smislu spada pod prvu, ali ajd, recimo da je covjek takav i da moze birat na koju ce stranu i da moze lagat o tome.
nemam ni s tim problema. :D

enivej, jednom.. tamo jednom u buducnosti ko zna kad i ko zna oce li to ljudska vrsta uopce docekat ako se ne ucmeka prije, morat ce se ljudski odnosi bazirat na nekim drugim temeljima.
cak ni kapitalizam ne moze svo vrijeme lagat sve ljude.
ili mozda, kako su rusi rekli.. sve sto su nam govorili o socijalizmu, bila je laz. sve sto su nam govorili o kapitalizmu, bila je istina. :D

dakle, ili ce se krenut prema tome, ili ce se krenut prema necem drugom, nekim onim eloima i morlocima. tj, do sada se kapitalizam obnavljao, samohranio u tim nekim ciklusima, tehnoloskim, ratnim, revolucionarnim, katastrofalnim i ako nije bilo nista, onda bi sam pokrenuo krizu u kojoj bi se napravila trijaza, u kojoj bi neki otpali, a bogatstvo i moc bi se koncentriralo u jos manje ruku i tako je kaptalizam nekako.. pulsirao.
sad, danas, dosegnut je limit neki, sve je globalno i nema se gdje i kako vise pulsirat, sirit, okviri su zadani, prasaca sve vise, a pojilo ostalo isto.
tako da ne vidim drugo osim da ta neka kriza do koje ce morat doc intezivnije, tj da se sasvim moze okom pratit, bit svjestan sto se dogadja, bit globalna, konflikt ce bit globalni, morat ce se ic prema nekom fasizmu viseg nekog reda velicina, prema manipulaciji u globalnim razmjerima, prema nekoj novoj eugenici i spremno docekat tu, jel, planiranu, krizu u kojoj ce se ljudski (repro) materijal morat dovoljno smanjit da bi kapitalizam opet usao u neki dugorocniji ciklus i tako opstao.
socijalizam je mozda iluzija, ali kapitalizam je sigurno deluzija.

to kako je bilo kod nas, jest, bilo je svakako. emerici bi rekao.. ne mos od govna pitu napravit. :D
a i lenjin je cini mi se rekao.. povjerenje je dobro, ali kontrola je jos bolja. :D ..tj, nismo imali dovoljno razvijene kontrolne mehanizme, sustav je bio lose informiran, a trudio se bit sto vise informirajuci i jednostavno, zakazo je fid bek. kako i zasto, gdje je nastau sum u komunikaciji, to je sad za analizu, ali fidbeka nije bilo dovoljnog, ono sto je kontrola sustava to se zvalo represijom (dok se danas kompletno prikupljanje svih podataka o svakome zove slobodom :zubo: ), a mehanizmi zastite, obrazovanje, upucenost bili su nedovoljno jaki, razvijeni.. tako da je npr jedan sasvim arhaican militantni ustroj ili hijerarhija poput crkve, mogao duboko penetrirati u drustvo, a o ostalim vidovima invazija da i ne govorim.

a to kad ce puknut, a oce, kad tad, toga se ne treba puno bojat, tj barem ne treba se samo jedna strana bojat. mislim, biju nasi, al biju i turci. :D
mozda ce se cak vise bojat onaj ko ima vise za izgubit i u tom strahu moguci su sasvim nekontrolirani i nemilosrdni ispadi. a s druge strane samo pici..jedan esalon, pa drugi, ko oni veliki valovi od olujnog juga ako si ih ikad vidila da pice na otvorenom moru.. ko da vlakovi idu..i ne prestaju. :D

umedjuvremenu, dok to ne dodje, treba bit pametan i pokusat vidjet o kojim pravilima igre se radi, pokusat doc do te informacije, nekako natjerat da ta informacija, ta pravila igre budu javna tako da svi znaju o cemu se radi i onda.. igrat igru kao i drugi, jebiga. i ko koga zajebe. sta drugo?

eto, frustrirajuce je, ali to je valjda normalno. barem da je frustrirajuce, da si svjestan sto radis. to je jos uvijek bolje od sasvim razvijene socio i psihopatije gdje nesto radis s gustom i pri tom se jos nasladjujes i smijes tudjoj patnji. ili izvlacis korist iz nje, pa je oportuno to javno ne pokazivat, nego se zatvorit u sobicak i hiiiiiiii stisnut sakice, vrtit s njima, gustat i rec poluglasno..jesss, bogu hvala. :D

eto, mislim da su nam to neki izbori i kao drustvu u sirem obliku i kao pojedincu. cuj, pa i nije tako strasno kao sto izgleda, jelda? ono, kad to sebi nekako predocis, vizualiziras, vidis da nijedan problem nije bas tako nerjesiv i da ga se treba nesto sad bojat.:D

..i uvijek cu rec, socijalizmu mozemo nac sto mana, sto mana ima. kapitalizam samo jednu. :D
Ah, jednostavno sam preslaba na tvoje pokusaje poboljsavanja svijeta :cerek:
miky0
ST Leader

Post 07 Mar 2014, 16:47

..a unda » wrote: ..mislis rusit? nesto si mi neodlucan. nije valjd ada je karambolov post vazniji od rusenja kapitalizma? malo su ti cudni prioriteti. (pise u tekicu.. promatrati ga, preprevrtljiv za revoluciju) :kokice:

koji problem sta problem, sta nuklearka, sta se ne prihvaca za istinu, sta se lijepi za istinu? sta tebe brine? kakve sad nuklearke te spopale? cuj, os ti rusit il nes? (pise u tekicu..moguc provokator i boji se reakcije, nuklearne reakcije.) :kokice:
Ne znan sta sad napisat :facepalm: :no:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 07 Mar 2014, 18:41

Beau » wrote: Naravno da svi znamo sta je u osnovi kapitalizam. Kapitalizmu se klanja samo onaj koji ima namjeru masno se bogatit i iskoristavat slabije. A to nismo ni sjarel ni ja ni karambol :zubo:

Glupost. kako socijalizam može biti utopija ako je postojao?
A srušen je izvana, propagandom za koju je Gebels bio mala beba.
Juga? Je bilo je krasno.
Ne seri! Imam u familiji jednog čiču koji je pronevjerio neku lovu kad je bio poslovođa. Dobio je uvjetnu kaznu i morao vratiti svu lovu s penalima, da nije, otišao bi u ćorku.
Smjenili su ga s mjesta poslovođe, a nedugo zatim ga potjerali u prijevremenu (i malenu) mirovinu.
Jesi li ti radila u SFRJ kad znaš takve stvari? Koliko imaš godina?
Da, to je istina. Budale poput mene mislile su da će se to u kapitalizmu promijeniti.
Još jedna budalaština. Bilo je posve pristojnih plaća, sad ispada da su svi koji su htjeli nešto imati bili prisiljeni na krađu.
Evo, direktno me vrijeđaš. Ja nisam tako radio. I nisam bio jedini u Jugi koji je pošteno i marljivo obavljao svoj posao.
A ovo je sranje nad sranjima!
Bok te jebo, koliko je radničkih savjeta šutnulo direktore nogom u guzicu, a danas ne smiješ ni zucnuti kad te natjeraju da radiš neplaćene prekovremene sate!
Radnici su se itekako bunili, žalili i daleko efikasnije ostvarivali svoja prava. Al jebiga, nisu smjeli pjevati Vilu Velebita i Oj vojvodo Sinđeliću, strašno...
I dalje smo po svemu bolji od vas mlađih, pukih konzumenata.
Daleko gramzivija stoka nego nekoć u socijalizmu.
S tim da je to također mišn imposibl. Dok god brutalni američki kapitalizam intervenira izvana, zaboravi na to.
Vjerojatno ne kužimo zato što smo informirani i povezujemo činjenice u cjelinu, za razliku od onih koji juzaju svoje filinge... :raspa:
Zekoslawa

Post 07 Mar 2014, 19:46

Dužna sam judolinu link, a ne da mi se kopati post gdje me to upitao. Pa evo dakle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medicaid

http://en.wikipedia.org/wiki/Medicare_% ... _States%29

http://www.healthcare-information-guide ... rance.html

Nećem se dalje loptat govnima. Tražio si, polinkah ti, sad odoh izist svoj mrkvoburger. :zubo:
MightyMe

Post 07 Mar 2014, 20:53

judolino » wrote: Ne seri! Imam u familiji jednog čiču koji je pronevjerio neku lovu kad je bio poslovođa. Dobio je uvjetnu kaznu i morao vratiti svu lovu s penalima, da nije, otišao bi u ćorku.
Smjenili su ga s mjesta poslovođe, a nedugo zatim ga potjerali u prijevremenu (i malenu) mirovinu.
Jel bija u partiji? :kokice:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 07 Mar 2014, 22:59

MightyMe » wrote:
Jel bija u partiji? :kokice:
Zanima li te i je li svirao tamburicu u folkloru? :kokice:
Kakve to, kurac, veze ima?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 07 Mar 2014, 23:08

Zekoslawa » wrote:Dužna sam judolinu link, a ne da mi se kopati post gdje me to upitao. Pa evo dakle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medicaid

http://en.wikipedia.org/wiki/Medicare_% ... _States%29

http://www.healthcare-information-guide ... rance.html

Nećem se dalje loptat govnima. Tražio si, polinkah ti, sad odoh izist svoj mrkvoburger. :zubo:
Nisam impresioniran, uopće nisam.

Pogledaj Sicko pa se javi.

P.S. u gužvi sam, pa ne stignem prokomentirati te pizdarije koje si linkala. Šteta što Undu medicina ne zanima previše, da od njega bude bar neke koristi...
Beau

Post 08 Mar 2014, 10:33

judolino wrote:
Glupost. kako socijalizam može biti utopija ako je postojao?
A srušen je izvana, propagandom za koju je Gebels bio mala beba.

Ne seri! Imam u familiji jednog čiču koji je pronevjerio neku lovu kad je bio poslovođa. Dobio je uvjetnu kaznu i morao vratiti svu lovu s penalima, da nije, otišao bi u ćorku.

Da, to je istina. Budale poput mene mislile su da će se to u kapitalizmu promijeniti.

Još jedna budalaština. Bilo je posve pristojnih plaća, sad ispada da su svi koji su htjeli nešto imati bili prisiljeni na krađu.

Evo, direktno me vrijeđaš. Ja nisam tako radio. I nisam bio jedini u Jugi koji je pošteno i marljivo obavljao svoj posao.

A ovo je sranje nad sranjima!
Bok te jebo, koliko je radničkih savjeta šutnulo direktore nogom u guzicu, a danas ne smiješ ni zucnuti kad te natjeraju da radiš neplaćene prekovremene sate!
Radnici su se itekako bunili, žalili i daleko efikasnije ostvarivali svoja prava. Al jebiga, nisu smjeli pjevati Vilu Velebita i Oj vojvodo Sinđeliću, strašno...

I dalje smo po svemu bolji od vas mlađih, pukih konzumenata.

Daleko gramzivija stoka nego nekoć u socijalizmu.

S tim da je to također mišn imposibl. Dok god brutalni američki kapitalizam intervenira izvana, zaboravi na to.

Vjerojatno ne kužimo zato što smo informirani i povezujemo činjenice u cjelinu, za razliku od onih koji juzaju svoje filinge... :raspa:
Nisam radila u sfrj.
Ali znam hrpu hrpu ljudi koji su na odredjenim pozicijama, i to nista specijalnim, krali love i love i ne da nikad nisu odgovarali za to nego su su bili i vrlo stovani :D
Cak nisu ni u partiji morali bit. Nemoj mi rec da ti ne poznajes takve jer ti necu vjerovat.
Kad sam krajem devedestih pocela radit u jednoj takvoj firmici nagledala sam se poslovodja jos iz juge koji su i tad uredno operirali. O soferima direktora necu ni pricat.
A u upravi je radilo tucet baba za koje su mi rekli da su tu dosle po kazni jer su krale kao blagajnice u ducanu :lol:
Jebena kazna :D
Otkaz nije bilo lako dobit, ako ikako. Alkoholicari su dolazili teturajuci na posao i nikom nista. Firma bi im platila lijecenje kad bi netko stvarno bio hardkor alkic, sto je hvalevrijedno, al ocu rec nije postojao strah cak ni od pijanog riganja na radnom mjestu. Dakle svi su bili debelo uljuljkani u sigurnost. Pitam se kolko takvi mozemo bit zbilja korisni.

Sto se tice krpanja s placom, krivo sam se izrazila da ko nije krao nije imao. Definitivno ne stoji. Bilo je pristojih placa i zivota.
Ali je bilo i ovih drugih, a sto cesto zaboravimo spomenut kad pricamo o juzi. Ja se sjecam da cijele 80-te nismo bajno zivjeli. Trebalo bi kupovat stalno novu robu kako smo sestra i ja rasle, i takve banalnosti su bile oveci problem za kucni budzet.

To da si ti bio uzoran radnik ne sumnjam :D i ne mislim da si bio jedini. Naravno da su se ljudi naradili po tvornicama i na ostalim sljakerskim mjestima.
Ali gomiletina ljudi nisu!!
Vjerujem da smo mi i danas ovako neradnicki narod dijelom i zbog tog razdoblja i njegove ostavstine.

Ma dobro zaljenja, ne kazem da nije bilo zaljenja. Ali takav je prevladavao mentalitet. Sta se imas zalit ako te ucitelj zasamaro, ako je bio nepravedna svinja. Suti i trpi. Tako su nas ucili. A ucili su nas tako jer su se odrasli tako ponasali na svom poslu.

Bilo je i trulih stvari u tom socijalizmu :kava:
MightyMe

Post 08 Mar 2014, 14:03

judolino » wrote: Zanima li te i je li svirao tamburicu u folkloru? :kokice:
Kakve to, kurac, veze ima?
Ništa, ništa, sori. :unda: :kokice:
Beau wrote: Vjerujem da smo mi i danas ovako neradnicki narod dijelom i zbog tog razdoblja i njegove ostavstine.
Uvjeren sam da je to tako. Svi gledaju kako će nešto dobit, šta ih sljeduje, a ne kako će zaradit.
miky0
ST Leader

Post 08 Mar 2014, 14:26

MightyMe » wrote:[quote="[url=https://trkeljanje.com/viewtopic.php?p=264877#p264877]

Svi gledaju kako će nešto dobit, šta ih sljeduje, a ne kako će zaradit.
U kapitalizmu netko nesto zaradjuje, a da nije pripadnik krupnog kapitala :misli: :ne zna:

Niste u pravu, a kad se pogotovo procitaju nepobitne cinjenice kao npr. ovaj text

http://www.vecernji.hr/svijet/85-bogata ... jih-916221

pa vi radite, i zaradite. :lol:

Socijalizam barem nije varao, smatrajuci ljude nesosobne za zaradu a da gladuju kao sad.
Pero

Post 08 Mar 2014, 15:14

miky0 » wrote:
Socijalizam barem nije varao, smatrajuci ljude nesosobne za zaradu a da gladuju kao sad.
Socijalizam je sam sebe ukinuo 89, 90, 91, kako gdje. A ja se sjećam kako sam kao klinac išao sa starcima na prvomajski vikend sedamdesetih u Budimpeštu SAP Ljubljana autobusom. Na Budimskoj strani u hotelu je na svakom katu bila jedna bakica na stolcu na katu koja je valjda pazila na red. Svi smo dobili plastične značke SAP Ljubljana. Starci su me poslali u sobu i ta jedna bakica me gestama (budući nemam pojma o mađarskom) zamolila da joj dam tu značku. I dao sam je. Zahvaljivala se barem 3 minute. Za plastičnu značku slovenske autobusne firme. U socijalizmu. :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Mar 2014, 20:41

Beau » wrote: Nisam radila u sfrj.
Ajde. Ko bi rekao. :giggle:
Ali znam hrpu hrpu ljudi koji su na odredjenim pozicijama, i to nista specijalnim, krali love i love i ne da nikad nisu odgovarali za to nego su su bili i vrlo stovani :D
Kao što masa ljdi zna takve po cijelom, čak i zapadnom svitu, zar ne?
Cak nisu ni u partiji morali bit. Nemoj mi rec da ti ne poznajes takve jer ti necu vjerovat.
Poznajem.
Kad sam krajem devedestih pocela radit u jednoj takvoj firmici nagledala sam se poslovodja jos iz juge koji su i tad uredno operirali. O soferima direktora necu ni pricat.
A u upravi je radilo tucet baba za koje su mi rekli da su tu dosle po kazni jer su krale kao blagajnice u ducanu :lol:
A kad sam ja krajem devedesetih još pratio tenis, izvjesnog Ivaniševića je redovno tukao živahni starčić F.T. (podaci poznati redakciji).

Kakve veze imaju te pojave kakve su zapravo, ne samo neprimjerene, nego i nemoguće u nezavisnoj, međunarodno priznatoj, suverenoj itd. itd. Rvackoj koja veze nema sa SFRJ?
O čemu mi pričamo?
O Titovoj Jugoslaviji ili Njofrinoj Rvackoj?
Jebena kazna :D
Otkaz nije bilo lako dobit, ako ikako. Alkoholicari su dolazili teturajuci na posao i nikom nista. Firma bi im platila lijecenje kad bi netko stvarno bio hardkor alkic, sto je hvalevrijedno, al ocu rec nije postojao strah cak ni od pijanog riganja na radnom mjestu. Dakle svi su bili debelo uljuljkani u sigurnost. Pitam se kolko takvi mozemo bit zbilja korisni.
Popušila si tuđe priče. Bilo je i Jugi otkaza, bez brige. A tekve priče plasiraju mediokriteti koji nisu sebi mogli dopustiti da se tu i tamo zaigraju. Znaš, kad si majstor u svom poslu, tu i tamo možeš zajebati stvar. A nesposobna bagra je izrazito jalna na tvoje ZASLUŽENO pravo.
Vrijednim su se radnicima opraštale sitne pizdarije, trutovima koji i dan-danas kenjaju očito nisu. Naravno, bilo je i nećaka Mike Špiljaka, jebiga - ali gdje ih nema?
Sto se tice krpanja s placom, krivo sam se izrazila da ko nije krao nije imao. Definitivno ne stoji. Bilo je pristojih placa i zivota.
Nisi se krivo izrazila. Napisala si da su krali svi koji su imali. Nemoj da ti sad idem tražiti post. Napisali si to svjesno, s predumišljajem. Ne znam zašto, ali tako si napisala. Sumnjam da u trenutku kad si to pisala nisi znala da je to laž.
Ali je bilo i ovih drugih, a sto cesto zaboravimo spomenut kad pricamo o juzi. Ja se sjecam da cijele 80-te nismo bajno zivjeli. Trebalo bi kupovat stalno novu robu kako smo sestra i ja rasle, i takve banalnosti su bile oveci problem za kucni budzet.
Pa kakve to sad ima veze? Isto tako će neko trenutačno dijete pisati kad odraste o jebenoj 2014. godini, ne misliš li tako?
Što misliš, da današnji kućni budžet nije opterećen?
To da si ti bio uzoran radnik ne sumnjam :D i ne mislim da si bio jedini. Naravno da su se ljudi naradili po tvornicama i na ostalim sljakerskim mjestima.
Ali gomiletina ljudi nisu!!
Točno.
Vjerujem da smo mi i danas ovako neradnicki narod dijelom i zbog tog razdoblja i njegove ostavstine.
U pravu si, ali samo jednim dijelom. A za puno veći dio zaslužan je udbaško-ustaški pokret koji je iznjedrio RH i na njeno čelo postavio svoju maskotu, Franju Tuđmana.
Trebala si biti u slavonskom mjestu Otok, 1997. godine, u 11 sati ujutro. Golemi lokal prepun drkadžija od 20 do 50 godina, u trenirkama, svi piju i seru o politici i sportu.
Svuda uokolo propadaju njive i poljoprivredni objekti, a ti tipavci (srp. ljenjivci) kurcom da bi maknuli. A i zašto bi, kad su prigrabili vojne penzije.

E, ja ga jebem ako to možemo Jugi stavit na dušu.
Ma dobro zaljenja, ne kazem da nije bilo zaljenja. Ali takav je prevladavao mentalitet. Sta se imas zalit ako te ucitelj zasamaro, ako je bio nepravedna svinja. Suti i trpi. Tako su nas ucili. A ucili su nas tako jer su se odrasli tako ponasali na svom poslu.
I sad to usporedi s današnjim školama u kojima jedan učenijk može usrat kompletnu nastavu, a nastavnik ga ne smije ni ružno pogledati. Jebate napretka.
Bilo je i trulih stvari u tom socijalizmu :kava:
Naravno, ali to ipak ne znači da smo živjeli u Sovjtskom Savezu za vrijeme Staljina, poletarci... :bicedobro:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Mar 2014, 20:44

Ništa, ništa, sori. :unda: :kokice:

Ma daj, odjebi s tim vrtićkim forama.

Hajde da čujem, što ti misliš, je li bio u SKH ili nije?
Bilo bi lijepo da usto obrazložiš svoje mišljenje.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 Mar 2014, 20:48

Pero » wrote:
Socijalizam je sam sebe ukinuo 89, 90, 91, kako gdje. A ja se sjećam kako sam kao klinac išao sa starcima na prvomajski vikend sedamdesetih u Budimpeštu SAP Ljubljana autobusom. Na Budimskoj strani u hotelu je na svakom katu bila jedna bakica na stolcu na katu koja je valjda pazila na red. Svi smo dobili plastične značke SAP Ljubljana. Starci su me poslali u sobu i ta jedna bakica me gestama (budući nemam pojma o mađarskom) zamolila da joj dam tu značku. I dao sam je. Zahvaljivala se barem 3 minute. Za plastičnu značku slovenske autobusne firme. U socijalizmu. :)
Ne kužim - koja je poanta tvog posta?

Možda to da smo sedamdesetih za Mađare bili Amerika ili nešto drugo?
Pero

Post 08 Mar 2014, 21:02

judolino » wrote: Ne kužim - koja je poanta tvog posta?
Jednostavan odgovor na mikijev post da je i u socijalizmu bilo bijednih plaća, gladnih ljudi i izmišljenih poslova.
judolino » wrote: Možda to da smo sedamdesetih za Mađare bili Amerika ili nešto drugo?
Nismo bili baš Amerika, ali smo imali značke. :zubo:
visekratni klon

Post 08 Mar 2014, 21:21

Meni se čini da je ta mantra da se kralo i onda jednako samo dobro stvoren alibi da nitko ne pizdi na ove današnje krađe. Kao, i to nam je Juga kriva.
Ovo ne ide Bo naravno, ali dosta ljudi nadrkanih na Jugu povlači taj argument da se onda naučilo krasti i ne raditi ne bi li nekako spralo ljagu s ove države jer ako je narod loš, onda je loš, džabe ijedan sistem. Kvaran narod, bagra lopovska, skoro pa bi rekli da nisu dostojni socijalizma da im nije tako mrsko prevalit soc ija lizam preko usta.
Pero

Post 08 Mar 2014, 21:34

Meni je krađa možda malo širi pojam. Npr. u socijalizmu se gradilo npr. Zapruđe ili Srednjaci za radničku klasu. Odabrani su dobivali nove stanove na Ksaveru. Pa neko u limenku, a netko u socijalistički penthouse. :zubo:
karambol

Post 08 Mar 2014, 22:20

visekratni klon » wrote:Meni se čini da je ta mantra da se kralo i onda jednako samo dobro stvoren alibi da nitko ne pizdi na ove današnje krađe. Kao, i to nam je Juga kriva.
Ovo ne ide Bo naravno, ali dosta ljudi nadrkanih na Jugu povlači taj argument da se onda naučilo krasti i ne raditi ne bi li nekako spralo ljagu s ove države jer ako je narod loš, onda je loš, džabe ijedan sistem. Kvaran narod, bagra lopovska, skoro pa bi rekli da nisu dostojni socijalizma da im nije tako mrsko prevalit soc ija lizam preko usta.

Mislim da vi, veterani s onog tamo foruma, navikli na žestoke obračune s ortodoksnim desničarima (najčešće samo s budalama i bedacima) prenosite taj žar i ovdje gdje pišu inteligentniji, tolerantniji i otvoreniji ljudi. Tako da ovo što pišeš, mislim si, uopće ne stoji.
Ja sam, npr. rođen u Juzi, školovao se, služio narodnu vojsku, zapošljavao se i sve...
No, s druge strane ne uzgajam nikakav sentiment prema tome što je bilo. Niti pozitivan, niti negativan. Pokušavam razlučiti svoja iskustva, s ove vremenske distance (dok se još nečega sjećam :zubo: ), skupiti sve što znam na hrpu pa sagledavati stvari. I to, naravno i uvijek, iz svoje perspektive.
Ništa ne idealizirajući jer ljudi su, uglavnom, isti kakvi su bili - znam da je moj utjecaj na promjene vrlo lokalan i tu plivam. Nisam i neću pušiti spike i spinove. Još od Sabre i Šatile i prije toga mahanja Titi u školskoj koloni...jednostavno, nisam to nikada pušio.
Jedino John Lennon, George Harrison, Jim Morrison, Duane Allman i takva ekipa. To je bila furka.
Zato i ovo što pišemo o juzi ne znači da sam mrzitelj, ja ili netko treći, socijalizma ili kapitalizma.
Iako svi sistemi imaju u sebi neku kuku za koju ih pravovremeno potegneš i padaju.
Socijalizam je, po meni, imao hrpe mana u ringu s kapitalizmom, ali jebiga kapitalizam je on the top. I treba ga loviti tako da pokušamo ostati u sedlu, a ne jadikovati šbbkbb da je ovo ili ono.
Juga je propala, ajmo dalje. Zamijenili smo Beograd Briselom pa ćemo vidjeti koliko će to trajati...
  • Information