..na danasnji dan pobjede nad antifasizmom, otvaram spomenik

Koljite se i gložite!
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 07 May 2016, 10:15

ostruznicagornja » wrote:Chili ljude na Sutjesci nisu vodile ideje koje tebe sad vode, to nisu Srbi imali nešto a mi Hrvati smo imali, nebi bili na istoj strani da su ih takve ideje vodile. ...
......ali da sad ne ulazim u te teme, da ne bude na kraju da pokvarimo sasvim dobre bilateralne odnose, kad ne moramo.
Mogu sa nodensom o tome, tražio je da se svadjamo pa evo prilika.

O idejama neću jer ću zaglibiti. Želim reći da ni tada Srbi nisu imali iste ideje ko i Hrvati a u prilog tezi ide i onaj odnos Tito/Ranković; Ranković /Ribar. Srbi su i u onom ratu imali ideju o velikoj Srbiji koju su htjeli dobiti kroz antifašističku borbu. Nije tajna da je Ivo Lola Ribar smaknut od strane prosrpske struje u partiji. Ali , što veliš, nemojmo kvariti odnose dok su vako dobri. Prošlost nek ostane u prošlosti i nek se Srbi manje spominju bitaka koje su izgubili i sve će bit u redu.

kurvanjski avatar, a
ostruznicagornja

Post 07 May 2016, 10:53

To što ti pričaš Chili je odlična ilustracija za ovo što sam pričao prije. Veoma je važno za ljude sa ovog prostora, koje od svih političkih ideja najviše zanima ideja socijalne jednakosti, da shvate da je problem u njihovim redovima nije nidje drugo, prodaje im se kukavičje jaje, i to gomila kukavičjih jaja. Nije u životu tako jednostavno sa ljudima, pa izdijeliš to na pola, ja sam sad ljevičar kao kontra desničarima, i više je seksi kad ne guraš neki seljački folklor, ono djed mi je nosio ovčiju kožu na ledjima pa ću i ja, to nisu seksi ideje, a i ubjedjenja su mi takva, nepokolebljiv sam ljevičar, čak sam stavio na forumu avatar sa Čeom, a i čvrsto se zalažem za više mesa u bureku za iste pare, socijalno sam osviješćen i tako dalje, i onda bolje da budem ljevičar nego desničar, ruku na srce to izgleda mnogo bolje i modernije. Znači, ti si to što zovu ljevičar, nisi neki sasvim neseksi skorupan, nego si brate evropski čovjek širokih shvatanja, i to izgleda bolje nego sad da nastupiš sa nekom sasvim skorupanskom pričom o nacionalnim vrlinama naroda u kojem si imao sreću da se rodiš i tako.
E to velim, to antifašista, fašista, četnik, partizan, ustaša, za tu priču ne bih dao pola pičke ladne vode kako će ko sebe da predstavi. To kako ljudi sebe predstavljaju ne samo politički nego bilo kako, kako žele da ih vidim u životu, životno iskustvo me naučilo da tome ne pridajem nimalo značaja dok ne vidim kako to izgleda u praksi. Uvijek imam u vidu da ljudi žive u svojim balonima, nekim svojim ličnim nerealnostima, i da ću se s tim suočiti na to uvijek računam.
Donna Sole

Post 07 May 2016, 14:05

:giggle: :rofl:

:S Zakon si. :kava:

Bolje da kafenišemo a i sjetio si me da promjenim avatar . Nisam promijenila stav, ali stiže proljeće, idu ljepši dani a ja vjerujem u sutra.

Nego, imaš ti kakav prijedlog glede mog avatara? Imam neke s ljutom paprikom ali mi dosadili...ja bi nešto divlje...

edit: editirala sam avatar, što kažeš? meni je fora...
kurvanjski avatar, a
ostruznicagornja

Post 07 May 2016, 15:17

Ne znam šta da kažem za novi avatar Chili, ako voliš ovu likovnu umjetnost, ulje na platnu i to, onda ok, i ako ti gandža nije mrzna, to je to onda. Ne vjerujem da će biti neadekvatniji avatar od onog sa Čeom, i što si delikatni ženski primjerak a Če je bio čupavi muški primjerak, a onda nije ni da si nešto na liniji ideološki. Ako već stavljaš avatar da to nešto govori o tebi, vidiš ja nisam mijenjao ovaj fabrički jer me baš dobro odslikava, obični čovjek iz susjedstva, možda malo kuratiji i emotivniji od prosjeka ali u svemu ostalom mrtvi prosjek.
Donna Sole

Post 07 May 2016, 20:17

jebo analizu..ošo ti u sistematizaciju :shy: zasramio me malo ...malo velim, ne sekiraj se

nego, počeo mi kum na hrt2 a to voleeem

u krajem u kom živim to nije fikcija. to je ....tako
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 07 May 2016, 22:56

Chilimama » wrote:jebo analizu..ošo ti u sistematizaciju :shy: zasramio me malo ...malo velim, ne sekiraj se

nego, počeo mi kum na hrt2 a to voleeem

u krajem u kom živim to nije fikcija. to je ....tako

De Niro dok je bijo mlađahan... Isti moj stari. :)
Donna Sole

Post 08 May 2016, 06:14

karambol » wrote:

De Niro dok je bijo mlađahan... Isti moj stari. :)

:) Isti moj dečko . bivši. :) Nije tvoj stari.
kurvanjski avatar, a
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 08 May 2016, 11:57

Ista moja punica.
Sad kad je stara.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 08 May 2016, 12:12

Isti ja kad zalizem kosu ;)

Poslano sa mog SM-J500F koristeći Tapatalk
miky0
ST Leader

Post 08 May 2016, 12:13

Sta crnogorac govori? Da mi nismo pravi partizani :misli:

ostruznicagornja

Post 08 May 2016, 19:07

Imam iskustvo sa diskusijama na slične teme sa neistomišljenicima Miki, i to se tako rastegne uvijek, počne se sa want to make the world a better place a završi se sa sve redom zardjalom kašikom.
Znači rekao sam što sam mislio, to sa tim prebrojavanjima po krvnim zrncima me uvijek zasvrbi kao čir na dupetu, i sad sam počešao i dobro je sad me neće svrbjeti jedno vrijeme. Ovo što je ovaj Tomić natrtljao i isto takvo Milanovićevo balavljenje evo odje na primjer http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... st/397639/, to za mene nema veze sa antifašizmom, ni sa komunizmom ni ničim sličnim. Komunistička ideja u drugom ratu je bila potpuno suprotna ovome o čemu priča, to je bila internacionalna ideja, bila je jugoslovenska i zadnja stvar koja je vodila ljude tada je bila nacionalna sterilizacija, ti su bili na drugoj strani barikade.
To sam mislio kad sam rekao da je to kukavičje jaje, i mislim da je ovo mnogo perfidniji i zlonamjerniji način krečenja istorije NDH od one priče nije bilo toliko žrtava u Jasenovcu, i ustaše su bili borci za slobodu. Ovo je drugi nivo potpuno, ovo je priča da ustaški pokret i nije bio dominantan u Hrvatskoj u drugom ratu, nego je partizanski pokret bio dominantan, da ne pričam sad o tome da u toj istoriji nije bilo Srba antifašista i što veli Chili i nisu imali ni heroja pa su morali da uvoze. Mislim da je ova priča "Hrvati su i 1941. i 1991. godine izabrali pravi put, put dobra i pravde. Bio je to teži put, ali smo sami slobodu zaslužili oba puta. " nepoštena prema ljudima koje je pojela NDH, a pojela ih je baš zbog ovog prebrojavanja po krvnim zrncima, i zato što je fašizam bio dominantna politička ideja u hrvatskom narodu u to doba. Mislim da je uvredljiva i za sve hrvatske partizane koji su se borili u tome vremenu da se komunistički pokret kojem su pripadali i ideje u koje su vjerovali prikazuju kao komunistička verzija NDH, zaista vjerujem u to. Po tome su se hrvatski partizani kao i hrvatske ustaše borili za nezavisnu državu Hrvatsku u drugom ratu, samo su komunisti htjeli da bude komunistička ta nezavisna država.
I oću da kažem da bi za ovu priču o dobrim i lošim ovim i onim narodima, za to bih trebao sebi da operišem najmanje dvije trećine mozga da bih to razumio. Rodoljublje, ljubav za svoju naciju, sve okej samo to je galaksiju daleko od mene. Namjera mi je bila da kažem za ovoga Tomića, i za Milanovića da nismo pod istom zastavom, ne vjerujemo u iste stvari, nećemo sjutra proslavljati istu stvar, nemamo nimalo slične poglede, a može ko oće da plati autobus do spomenika na Sutjesci, može da stavi petokraku na čelo, zastavu, Titovu sliku, Če Gevaru da istetovira na dupetu, to neće ništa promijeniti zaista, i neće to u šta vjeruje učiniti ništa bližim tome u šta su vjerovali ti ljudi na Sutjesci. I to ne znači da je kraj svijeta što je tako, možemo se razumjeti oko nečega drugoga ako ne može oko ovoga, oko ovoga se ne razumijemo zaista i kad pričamo o antifašizmu, o drugom ratu, o partizanskom pokretu dobro je da se razbistri to da ne govorimo o istim stvarima.
miky0
ST Leader

Post 08 May 2016, 22:49

Ono sto sam uspio procitat od tvog upisa, jesam vidio da si napisao gomilu besmislica.

Stao sam s citanjem tamo di si napisao kako je partizanski otpor iskljucivo bio komunisticki pokret. Ne, nisu svi bili komunisti u partizanima, vec su se prikljucili partizanima kao otporu sili koja ih je na neki nacin diskriminirala. Zivi primjeri su ti partizani s dalmatinskih otoka, koji se nisu prikljucili partizanima zbog staljina u rusiji nego zato jer im je bio pun kurac talijansko-ustaskog terora.

ostruznicagornja

Post 09 May 2016, 00:44

I u Crnoj Gori je ustanak bio opstenarodni, nije bio komunisticki, ali je valjda već krajem godine došlo do razlaza izmedju četnika i partizana, i posle saradnje četnika sa Italijanima i Njemcima, zajedno sa zelenašima koji su od početka bili uz Italijane. I četnici Draže Mihailovića u Srbiji su se borili protiv Nijemaca do 1942e, pa su im se posle pridružili.
Kako je bilo na otocima kod vas ne znam, možda taman tako kako veliš, ali u pravu si, zanemarujem lokalna i ograničena djelovanja , i izjednačavam antifašističku borbu u drugom ratu sa partizanskim pokretom, a partizanski pokret sa komunističkim.
I pošto nisam istoričar da te ne zamaram besmislicama što veliš ja ću zaključiti ovo moje izlaganje na ovu temu rekao sam već, počešao sam se, ne svrbi me sad to toliko da ulazim u debele rasprave sa neistomišljenicima, umorilo bi me to kao kera.
ostruznicagornja

Post 09 May 2016, 11:25

Lijepa dva članka jutros na indeksu na ovu temu, proglas je naročito bilo zadovoljstvo pročitati

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zagr ... 18833.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/aust ... 92042.aspx
ostruznicagornja

Post 09 May 2016, 17:24

Nije nešto da sam za ove smotre i parade pa iako je prilika, ali ovo na 21:10 mi je naježilo svaku dlaku na mom zmijolikom tijelu. Šta ti je Rus moj brate
Donna Sole

Post 09 May 2016, 18:57

Eto, danas je Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.
Za ovo potonje višemanje, stara dama mi ide na jetru sa svojim izvoljevanjima.
OVaj prvi dan , ova obljetnica mi je nešto draža pri srcu...

A sad će počet i s Blajburgom. U nedjelju. Naravno, žrtve su žrtve i s dužnim pijetetom sjetit će(mo) se i njih.
kurvanjski avatar, a
haram
persona non grata

Post 17 May 2016, 22:18

ostruznicagornja » wrote:Imam iskustvo sa diskusijama na slične teme sa neistomišljenicima Miki, i to se tako rastegne uvijek, počne se sa want to make the world a better place a završi se sa sve redom zardjalom kašikom.
Znači rekao sam što sam mislio, to sa tim prebrojavanjima po krvnim zrncima me uvijek zasvrbi kao čir na dupetu, i sad sam počešao i dobro je sad me neće svrbjeti jedno vrijeme. Ovo što je ovaj Tomić natrtljao i isto takvo Milanovićevo balavljenje evo odje na primjer http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... st/397639/, to za mene nema veze sa antifašizmom, ni sa komunizmom ni ničim sličnim. Komunistička ideja u drugom ratu je bila potpuno suprotna ovome o čemu priča, to je bila internacionalna ideja, bila je jugoslovenska i zadnja stvar koja je vodila ljude tada je bila nacionalna sterilizacija, ti su bili na drugoj strani barikade.
To sam mislio kad sam rekao da je to kukavičje jaje, i mislim da je ovo mnogo perfidniji i zlonamjerniji način krečenja istorije NDH od one priče nije bilo toliko žrtava u Jasenovcu, i ustaše su bili borci za slobodu. Ovo je drugi nivo potpuno, ovo je priča da ustaški pokret i nije bio dominantan u Hrvatskoj u drugom ratu, nego je partizanski pokret bio dominantan, da ne pričam sad o tome da u toj istoriji nije bilo Srba antifašista i što veli Chili i nisu imali ni heroja pa su morali da uvoze. Mislim da je ova priča "Hrvati su i 1941. i 1991. godine izabrali pravi put, put dobra i pravde. Bio je to teži put, ali smo sami slobodu zaslužili oba puta. " nepoštena prema ljudima koje je pojela NDH, a pojela ih je baš zbog ovog prebrojavanja po krvnim zrncima, i zato što je fašizam bio dominantna politička ideja u hrvatskom narodu u to doba. Mislim da je uvredljiva i za sve hrvatske partizane koji su se borili u tome vremenu da se komunistički pokret kojem su pripadali i ideje u koje su vjerovali prikazuju kao komunistička verzija NDH, zaista vjerujem u to. Po tome su se hrvatski partizani kao i hrvatske ustaše borili za nezavisnu državu Hrvatsku u drugom ratu, samo su komunisti htjeli da bude komunistička ta nezavisna država.
I oću da kažem da bi za ovu priču o dobrim i lošim ovim i onim narodima, za to bih trebao sebi da operišem najmanje dvije trećine mozga da bih to razumio. Rodoljublje, ljubav za svoju naciju, sve okej samo to je galaksiju daleko od mene. Namjera mi je bila da kažem za ovoga Tomića, i za Milanovića da nismo pod istom zastavom, ne vjerujemo u iste stvari, nećemo sjutra proslavljati istu stvar, nemamo nimalo slične poglede, a može ko oće da plati autobus do spomenika na Sutjesci, može da stavi petokraku na čelo, zastavu, Titovu sliku, Če Gevaru da istetovira na dupetu, to neće ništa promijeniti zaista, i neće to u šta vjeruje učiniti ništa bližim tome u šta su vjerovali ti ljudi na Sutjesci. I to ne znači da je kraj svijeta što je tako, možemo se razumjeti oko nečega drugoga ako ne može oko ovoga, oko ovoga se ne razumijemo zaista i kad pričamo o antifašizmu, o drugom ratu, o partizanskom pokretu dobro je da se razbistri to da ne govorimo o istim stvarima.
:S
what we've got here is failure to communicate
  • Information