Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Melody

Post 19 Oct 2011, 17:28

Znači, grundig keramička. Ima l' ljubičasta? :rofl: :cerek:

Madness, ništa, sori, zaboravi :D
Nisam mislila ništa loše s onim o šišanju, zbilja. Sam' ti čuvaj svoju kosu :mig:

Herp
Nikki Gauda

Post 19 Oct 2011, 17:30

Melody » wrote:Znači, grundig keramička. Ima l' ljubičasta? :rofl: :cerek:

Madness, ništa, sori, zaboravi :D
Nisam mislila ništa loše s onim o šišanju, zbilja. Sam' ti čuvaj svoju kosu :mig:
Image

:D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Melody

Post 19 Oct 2011, 17:33

Jooooj, i to ona ljubičasta kakvu volim :cerek: :cerek: :cerek:
Herp
Nikki Gauda

Post 19 Oct 2011, 19:41

Upravo se spremam ići prati kosu. Molim potporu. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Melody

Post 19 Oct 2011, 19:46

Šta hoćeš, ovulacije s tribina? :ne zna: :D
dimnjak

Post 19 Oct 2011, 19:46

ja sam dimnjak.
koristim jedino Herbal essences šampon i regenerator. imam pramenove. nedavno mi je frizer otkrio da imam frckavu kosu pa me stepenasto osisao. 5mj. fena vidjela nisam :D
perem je svaki sesti dan.
muci me sto je gusta pa za vecinu frizura trebam skidat volumen prorjedjivanjem.
od proslog tjedna imam siske i malo prekratku kosu. al narast ce.

zapravo, s obzirom da ju nicim ne tretiram imam jako zahvalnu kosu :D

Herp » wrote:I ja znam nositi trashy izrast, čak štaviše, to mi je prekrasno. :raspa:
to sam ja :D
em lijena em mi se ne da :D

imam svijetle pramenove i neku ni vrit ni mimo boju. pola zivota sam bila plavusa, a onda sam se malko opametila. presvijeta za brinetu, pretamna za plavusu. mozda mi se zbog toga izrast toliko ne kuzi. ili sama sebe zavaravam.

zadnji put sam bila na pramenovima u lipnju. definitivno necu jos 2mj :raspa:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
slafko

Post 20 Oct 2011, 22:47

Melody » wrote:Evo jedna tema općenito o njezi kose. Imate dugu ili kratku? Kako ju njegujete, maske iz trgovine ili ulja, homemade pakunzi ili regeneratori?

Kratku. Ne koristim regenerator, već samo Glava&Ramena oceanfresh, nekikurac. Ima kul reklamu s nekim valovima i voćem i tak. Zapravo, najbolje reklame mi ima Herbal Essences, ali to mi se čini malo previše gay. Kosu njegujem brzim sušenjem fenom na kojemu piše da ima 9000W. Srećom po mene, nema ni 90 jer da ima 9000 spalilo bi i mene i kupaonu. Kosa češalj nije vidjela već godinama, a nisam niti ja. Kada bolje razmislim, ne sjećam se kada sam zadnji puta posjedovao češalj. Se broji ako sam maloj kupio četku da se može počešljat umjesto da mi ostavlja kosu svuda po stanu?

Uglavnom, imam prekul kosu. Bez imalo truda. Za razliku od vas bičoza. :D
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Melody

Post 21 Oct 2011, 00:16

slafko » wrote:

Kada bolje razmislim, ne sjećam se kada sam zadnji puta posjedovao češalj.

Pridruži se Nici :kava:

Se broji ako sam maloj kupio četku da se može počešljat umjesto da mi ostavlja kosu svuda po stanu?

Ne broji, to je ona posjedovala, a ti joj kupio :ne zna: :D

Uglavnom, imam prekul kosu. Bez imalo truda. Za razliku od vas bičoza. :D
Nemaš od Nice, ona ima prekul kosu isto :kava:
slafko

Post 21 Oct 2011, 08:06

Image
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Morticia

Post 21 Oct 2011, 08:17

Ošišala sam se jučer.
Nisam zadovoljna, prekratko mi je, izgledam k'o dečkić! :gaah:

Srećom, kosa mi raste nenormalnom brzinom, tako da za tri tjedna opet imam grivu.
Do tad ne organizirajte tulum, molit ću. :kava: :o

:zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
slafko

Post 21 Oct 2011, 08:24

Pics!
Morticia

Post 21 Oct 2011, 08:35

Ni mrtva. :kava:

Al' slično ovom tvom sa slike iznad. :o :brukica:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Melody

Post 21 Oct 2011, 12:35

Znači, sad imaš Impossibru frizuru? :D
Da, da - identičnu stvar sam prošla i ja u sedmom mjesecu. Krenulo me, svidjelo mi se sve kraće i kraće šištati, pa sam prećerala :zubo: Prekratko se ošišala, nego, i pokajala se, pa eto, sad ju puštam. I moja relativno brzo raste, ali najkritičniji je onaj period kad nikako da pokrije vrat, a taj je prošao :D

Mada mi kažu kako mi lijepo stoji, to baš nije ono što sam zamišljala kad sam otišla frizeru, a mislim da se i on zeznuo za čitav cenat, bemmu.
Morticia

Post 21 Oct 2011, 12:38

:o
Da, imam. Tako nekako, ustvari. :tuzni:
Ma ne, ja ne želim da mi pokrije vrat, ja želim skroz kratko. I imala sam skroz kratko, što mi je bilo super.
Al' ovo sad... Impossibru! :o

:rofl:
MadnessInMethod

Post 21 Oct 2011, 12:47

disclaimer: nije upućeno nikome s ovog foruma

e, da, tematski i vezano... idu mi na jetru ljudi koji kosu operu i osuše sve skupa u 15 minuta, i onda nemaju nimalo razumijevanja za ljude kojima je to projekt od nekoliko sati koji se mora pomno planirati prostorno-vremenski.
jebemu, nemaju svi kosu u koju dvaput puhneš i suha je! neki ju suše i po par sati! i da, onda ju ne mogu prati čim imaju dva masna pramička nego ih skupljaju i maskiraju. i da, onda se neće svaki dan pojavljivati vani s lepršavom i mirisnom kosom.
i, da, vaše pranje kose svaki dan je puno nezdravije od mojeg svaki peti (što uopće NIJE nehigijenski, hvala na pitanju).
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Morticia

Post 21 Oct 2011, 12:55

Bila sam uvjerena da sam ovdje objavila post. :confused:

Ok, pitat ću ponovno, riskirajući da se naljutiš na mene, a nadam se da nećeš jer ne mislim da si prljavica ili tako nešto. :D
Zar nije lakše skratiti kosu nego hodati okolo s masnim pramičcima?
MadnessInMethod

Post 21 Oct 2011, 13:13

radi se o tome da se jednako teško i sporo suši i kada je kraća. eventualno bih se na ježić morala ošišati da ju u neko razumno vrijeme mogu osušiti.
sve duljine za koje mi ne trebaju sredstva za oblikovanje kose (od kojih dobivam nenormalnu perut) uključuju jednake muke po sušenju. jer nije problem u duljini, problem je u tome koliko je vodurine u stanju ta jebena vlas kose popiti... :facepalm:

a masne pramičke na ovu duljinu kose se maestralno može sakriti. recimo, tako da se stavi traka/zaveže marama iznad čela, a ostatak skupi u rep (krajevi NIKAD ne budu masni, valjda bih mjesec dana morala bez pranja kose biti da se oni prirodno zamaste) ili zamota u punđu, i dobije se sporti ili hipi frizurica za koju zna da je bila masna samo onaj tko me vidio prije nego li sam ju spakirala :zubo:
može čak i bez trake, ako se o repu radi - samo se treba dovoljno zalizati i zategnuti kosu :zubo:
dimnjak

Post 21 Oct 2011, 13:27

pa i ja imam gustu kosu pa se zato sisam stepenasto. frizer mi to lijepo uredi da nemam tolike muke s njom.
cak mi napravi i frizuru kojoj nije potrebno feniranje.

nema te kose kojoj bi ja bila rob.

osim kcerkine :cerek:
Morticia

Post 21 Oct 2011, 13:28

Ma znam kako se može sakriti, imala sam deset godina kosurinu do pola leđa. :zubo:
Pitam jer je mene i najmanja naznaka da mi kosa nije čista izluđivala i odmah bih je morala prati. :o
A to je s takvom kosom, pogotovo zimi, znao biti problem. Djelomično je i to razlog zašto sam se ošišala.
MadnessInMethod

Post 21 Oct 2011, 13:52

ja sam veći rob kosi bila kad sam imala bijesne frizure koje je trebalo svako jutro namještati, a one nisu htjele stajati, pa sam na kraju završavala tako da sam kosu kvasila i fenirala svako jutro i morala se zbog toga pola sata ranije ustajati.
ova duljina iziskuje samo malo planiranja - recimo, sutra idem u svatove. naručila sam se kod frizerke na frizuru, ali kako je na knap s vremenom i jedva me ugurala, dogovorile smo se da kosu operem sama. evo, trebalo je samo izračunati da kosu moram oprati u podne da bih ju mogla fenirati sad još malo i imati suhu i čistu kosu kada mi počnu dolaziti gosti na mužev rođendan. (malo zgusnut raspored ovaj tjedan, svi živi se odlučili rađati/ženiti-udavati baš na slične datume)
ali kad ju operem 5 dana izgleda k'o nova, maskiranje je potrebno eventualno 5. dan, ili ako ne uspijem baš taj peti dan oprati nego prebacim na šesti.
slafko

Post 21 Oct 2011, 14:23

MadnessInMethod » wrote:disclaimer: nije upućeno nikome s ovog foruma

e, da, tematski i vezano... idu mi na jetru ljudi koji kosu operu i osuše sve skupa u 15 minuta, i onda nemaju nimalo razumijevanja za ljude kojima je to projekt od nekoliko sati koji se mora pomno planirati prostorno-vremenski.
Tako meni moja pizdi. Ja se stuširam i posušim kosu unutar 10 minuta, a ona se s kosom zajebava sljedeća dva sata. :lol:
Melody

Post 21 Oct 2011, 14:30

MadnessInMethod » wrote:disclaimer: nije upućeno nikome s ovog foruma

i, da, vaše pranje kose svaki dan je puno nezdravije od mojeg svaki peti (što uopće NIJE nehigijenski, hvala na pitanju).
Na stranu to što ja ne vidjeh da se ovdje povela rasprava o tome ko pere kosu kad, osim što je dimnjak rekla kojim ritmom ju pere, zašto misliš da je moje pranje kose svaki drugi do svaki dan nezdravije? Po čemu? Ako mi je kosa masna, ja ju perem. Masnoća na tjemenu sprečava rast, čepi pore, pogoduje razvoju peruti i bolesti vlasišta i treba ju maknuti kako bi moglo disati. Masnoća može hraniti vlasište do određene granice, ali ne može beskrajno. Ostalo je samo slaganje sebuma na vlasištu :ne zna:

No, svako ima puno pravo tretirati svoju kosu kako želi. Ja nisam primijetila da mi pranje u bilo kojem ritmu utječe na kvalitet kose, ali ja nisam nikad išla u ekstreme kad je pranje ili nepranje u pitanju.
dimnjak

Post 21 Oct 2011, 14:37

pa da mi se cesce masti, cesce bi ju prala.
recimo da mi se na dan kad trebam dobit mengu umasti do bola.
pa makar ju oprala dan prije.
pa cu ju tada oprati ponovo.

mislim, ja sam zahvalna i sretna sto toliko izdrzi jer znam da se skoro svaka poznanica/fredica/rodbina zenskog roda muci s kosom jer ju mora prati prakticki svaki drugi dan. i pere ju.
Pješčana

Post 21 Oct 2011, 14:40

ja se učim prati kosu što rjeđe. uspijevam ponekad doć na 4-5 dana. ako dođem do 5. dana, frizura mi je super, prestane se mastiti i sve. problem je u međuvremenu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Melody

Post 21 Oct 2011, 14:41

dimnjak » wrote:pa da mi se cesce masti, cesce bi ju prala.
recimo da mi se na dan kad trebam dobit mengu umasti do bola.
pa makar ju oprala dan prije.
pa cu ju tada oprati ponovo.

mislim, ja sam zahvalna i sretna sto toliko izdrzi jer znam da se skoro svaka poznanica/fredica/rodbina zenskog roda muci s kosom jer ju mora prati prakticki svaki drugi dan. i pere ju.
Pa, naravno, tvoja je kosa suha. To ti je tako. A moja je masna i zahtijeva češća pranja, i izgleda ljepše i zdravije tako, i nisam primijetila da joj ne prija, čak suprotno, brže raste i ne ispada. Naravno, ne korstim agresivne preparate.

Istina, suha kosa je baš olakšanje, ako nabaviš fine preparate za njegu. A ja i kovrče i valovitost volim :cerek:
  • Information