Hajka na Index.hr

Koliko para, toliko muzike
karambol

Post 14 Apr 2015, 19:21

miky0 » wrote:
Je, posteni je. Drivo je uzima od naroda, matija je placao svoje novinare ;)
Bogami su isti. I Babić je uzimao od naroda jer nije uplaćivao lovu u zajedničku kasu. DrIvo je uzimao iz kase i tatrane, ali su oba istog profila. Lopuža jedan i drugi. Sposobniji ili bolji, veći ili manji, gluplji ili pametniji - svejedno. Lopuža je lopuža. Tko ne krade, krade svojoj djeci. Jel tako?
:zubo:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Apr 2015, 19:26

Pero » wrote: Nije, najskuplje mu je zaposlit novinara na puno radno vrijeme s fiksnom plaćom. Ovako se dogovore koliko je članak, kartica, whatever, i tako to. Ako plaćaš odrasle ljude na studentske ugovore, onda je samo pitanje vremena kad će to isplivati na površinu i kad će se država osjetiti pogođenom. Naročito ako pljuješ sve po redu i istjeruješ neku svoju pravdu. Bez ikakvog idealizma, mogao je pljuvati i plaćati na crno i nikad mu nitko ne bi mogao ništa dokazati - čak ni eventualno uvrijeđeni novinari. :D
Ok, ali koliko znam kod ugovora o djelu placas drzavi koliko i placas novinara. A matijeva poanta je drzavu ne placat, osim ono nesto minimalno sta moras :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 19:30

karambol » wrote:
Bogami su isti. I Babić je uzimao od naroda jer nije uplaćivao lovu u zajedničku kasu. DrIvo je uzimao iz kase i tatrane, ali su oba istog profila. Lopuža jedan i drugi. Sposobniji ili bolji, veći ili manji, gluplji ili pametniji - svejedno. Lopuža je lopuža. Tko ne krade, krade svojoj djeci. Jel tako?
:zubo:
Nemoj mi o tome molim te....ko svjesno placa poreze, toj istoj drzavi radi zlocin ;) a onda ja ponosno izjavljujem da sam i ja lopov i lopuza, jer digod uspijem, zakidam ovu rupu od drzave. Tako joj i triba...nek ide u kurac skupa s jugoslavijom koju je razjebala ;)
Pero

Post 14 Apr 2015, 19:36

miky0 » wrote:
Ok, ali koliko znam kod ugovora o djelu placas drzavi koliko i placas novinara. A matijeva poanta je drzavu ne placat, osim ono nesto minimalno sta moras :ne zna:
Dakle, ja sam se nagledao i zapošljavanja na neodređeno, zapošljavanja na određeno, ugovora o djelu, studentskih ugovora i keša na ruke. Sve je negdje imalo svoju logiku i opravdanje. Ne nalazim neko opravdanje u tome što je studentski ugovor nešto kao prihvatljiv kompromis između opcije da državi plaćaš što je moguće manje, a da bi to izgledalo legalno. Na kraju ispada da to izgledanje legalnog nije baš bilo legalno i sam Babić je priznao krivicu i nagodio se sa tužiteljstvom. I što sad? Sad se vadi da je on htio polulegalno poslovati, ali sigurno zna da ih ima koji nisu - al eto njega inkriminiraju, a druge ne. Uhvatili su ga s prstima u pekmezu, a druge nisu i što sad - nek objavi nešto kako je Hanžeković stekao svoj prvi milijun, ako može. :zubo:
karambol

Post 14 Apr 2015, 19:40

miky0 » wrote:
Nemoj mi o tome molim te....ko svjesno placa poreze, toj istoj drzavi radi zlocin ;) a onda ja ponosno izjavljujem da sam i ja lopov i lopuza, jer digod uspijem, zakidam ovu rupu od drzave. Tako joj i triba...nek ide u kurac skupa s jugoslavijom koju je razjebala ;)
Bogati!

I onda ćeš se svim oružjima obrušiti, bez ikakvog pardona, na jebenu državu jer ti je mala penzija, djeca nemaju stipendiju, ambulanta nema epruveta, ceste su pune rupa itd..itd...
Lijepo.
Svima bi vam ja rezao prste i ruke. Pa da vidimo tko će slijedeći ukrasti.
Samo, jebiga, trebalo je to davno prije u praksi provesti i zakonom regulirati. Ili ukazom nekim kraljevskim. E, Tomislave, Tomislave...svašta si propustio učiniti.

:D

Edit: Kurac, Jugoslaviju i jebanje na LjiS stavi. Ovđeka se priča o poštenju. :D
Pero

Post 14 Apr 2015, 19:59

Ovo sve mene podsjeća na štogodizam. Koliko me pamćenje služi, to je bila naša transkripcija kineskog pojma koji je podrazumijevao da sve što je Mao Ce Tung (po starom pravopisu) izrekao ili napravio nešto super. :zubo: Tako i s Babićem, samo je on neshvaćeni genij u našoj kaljuži. :D
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 20:50

Pero » wrote: Dakle, ja sam se nagledao i zapošljavanja na neodređeno, zapošljavanja na određeno, ugovora o djelu, studentskih ugovora i keša na ruke. Sve je negdje imalo svoju logiku i opravdanje. Ne nalazim neko opravdanje u tome što je studentski ugovor nešto kao prihvatljiv kompromis između opcije da državi plaćaš što je moguće manje, a da bi to izgledalo legalno. Na kraju ispada da to izgledanje legalnog nije baš bilo legalno i sam Babić je priznao krivicu i nagodio se sa tužiteljstvom. I što sad? Sad se vadi da je on htio polulegalno poslovati, ali sigurno zna da ih ima koji nisu - al eto njega inkriminiraju, a druge ne. Uhvatili su ga s prstima u pekmezu, a druge nisu i što sad - nek objavi nešto kako je Hanžeković stekao svoj prvi milijun, ako može. :zubo:
Pa niko niti ne spori da nije kriv. To ne spori ni on sam. Samo ga ja u potpunosti razumin, i 100% podrzavam.
miky0
ST Leader

Post 14 Apr 2015, 20:58

karambol » wrote:
Bogati!

I onda ćeš se svim oružjima obrušiti, bez ikakvog pardona, na jebenu državu jer ti je mala penzija, djeca nemaju stipendiju, ambulanta nema epruveta, ceste su pune rupa itd..itd...
Lijepo.
Svima bi vam ja rezao prste i ruke. Pa da vidimo tko će slijedeći ukrasti.
Samo, jebiga, trebalo je to davno prije u praksi provesti i zakonom regulirati. Ili ukazom nekim kraljevskim. E, Tomislave, Tomislave...svašta si propustio učiniti.

:D

Edit: Kurac, Jugoslaviju i jebanje na LjiS stavi. Ovđeka se priča o poštenju. :D
Imas tipican govor uhljebe ;) ti ces mozda imat mirovinu, ja je sigurno necu imat, sto zbog demografije, sto zbog uhljeba, sto zbog hdzsdpea.

Tako da mi ne pada napamet hranit hostaplerskouhljebeljska usta.

I ja bi za razliku od tebe, sikao prste odnosno glave uhljebama koje su zasrale ovu drzavu.

Od takvih uhljeba sistem isisavanja novaca i nelikvidnosti je i krenio u RH.
karambol

Post 14 Apr 2015, 23:25

miky0 » wrote:
Imas tipican govor uhljebe ;) ti ces mozda imat mirovinu, ja je sigurno necu imat, sto zbog demografije, sto zbog uhljeba, sto zbog hdzsdpea.

Tako da mi ne pada napamet hranit hostaplerskouhljebeljska usta.

I ja bi za razliku od tebe, sikao prste odnosno glave uhljebama koje su zasrale ovu drzavu.

Od takvih uhljeba sistem isisavanja novaca i nelikvidnosti je i krenio u RH.
Što je bilo prije? Kokoš ili jaje? :zubo:
Jesu li prvo krali ili su ih "uhljebe" natjerale na to? Ili su "uhljebe" naučile puk krasti? Ili je država oduvijek "krala" kako bi postojala?
Porezi postoje od davnina. Zvali su se drugačije, ali su to porezi.
Oni imaju svoju svrhu. Mi smo ovdje blagi prema lopovima jer ipak ruka ruku mije. :zubo:

Mirovinu neću imati ni ja, ako je nećeš imati ti.
Tea Tree

Post 14 Apr 2015, 23:47

Miki se vozi isključivo cestama koje je sam asfaltirao, doma mu dolazi učiteljica za maloga koji ne ide u školu već se tako obrazuje, ide privatnim doktorima i plaća svaku uslugu po punoj cijeni, a na onom neizgrađenom dijelu zemlje koji je ostao iza apartmana ima svoj izvor vode. Plaća nekakvu rentnu štednju ili ima sličan vid polica osiguranja i šta će njemu penzija? :ne zna:
nodens

Post 15 Apr 2015, 10:14

karambol » wrote:I onda ćeš se svim oružjima obrušiti, bez ikakvog pardona, na jebenu državu jer ti je mala penzija, djeca nemaju stipendiju, ambulanta nema epruveta, ceste su pune rupa itd..itd...
Zašto bi se obrušio na 'državu'? :misli:

Svaki tusti bogataš ima svoje ime i prezime. A država, to smo svi mi.

karambol » wrote:Svima bi vam ja rezao prste i ruke. Pa da vidimo tko će slijedeći ukrasti.
Takav barbarizam, međutim, srećom spada u ropotarnicu povijesti...

Stvar je u tome da će prije ili kasnije pojam 'imovine' morati proći kroz fundamentalne promjene (ne znam točno kakve, nisam Karl Marx :rofl: ) - a to naravno neće ići tek tako. Ali će morati, jer postojeća situacija nije održiva u svjetlu dvije fundamentalne moderne pojave u svijetu: tehnologije (pogotovo računala i umjetne inteligencije), i prestanka hiperboličnog rasta populacije.

karambol » wrote:Edit: Kurac, Jugoslaviju i jebanje na LjiS stavi. Ovđeka se priča o poštenju. :D
Poštenje? :misli: Hajde mi definiraj taj čudnovat pojam :rofl: zvuči kao nešto oko čega bi se moglo kvalitetno posvađat...
karambol

Post 15 Apr 2015, 10:57

nodens » wrote:
Zašto bi se obrušio na 'državu'? :misli:

Svaki tusti bogataš ima svoje ime i prezime. A država, to smo svi mi.

...
Ne znam. :ne zna:
Pitaj Mikija. :zubo:
nodens wrote:

Takav barbarizam, međutim, srećom spada u ropotarnicu povijesti...

Stvar je u tome da će prije ili kasnije pojam 'imovine' morati proći kroz fundamentalne promjene (ne znam točno kakve, nisam Karl Marx :rofl: ) - a to naravno neće ići tek tako. Ali će morati, jer postojeća situacija nije održiva u svjetlu dvije fundamentalne moderne pojave u svijetu: tehnologije (pogotovo računala i umjetne inteligencije), i prestanka hiperboličnog rasta populacije.

...
Pa, nisam baš siguran...čije povijesti? :D

Drugo boldano - naravno da neće ići samo tako. Ići će barbarizmom. :D
nodens wrote:
Poštenje? :misli: Hajde mi definiraj taj čudnovat pojam :rofl: zvuči kao nešto oko čega bi se moglo kvalitetno posvađat...
Definicija? Nekako najbliže mi je ona o poštenju kao dijelu našeg integriteta... :misli:
nodens

Post 15 Apr 2015, 11:25

karambol » wrote:Ne znam. :ne zna:
Pitaj Mikija. :zubo:
Ne svađa mi se s Mikijem, nego s tobom. :zubo:

karambol » wrote:Pa, nisam baš siguran...čije povijesti?
Zapadne. :zubo:

karambol » wrote:Drugo boldano - naravno da neće ići samo tako. Ići će barbarizmom.
Najvjerojatnije, ali to nije nešto što ja *zastupam*. Nego samo predviđam, ili bolje rečeno nagađam. :zubo:

karambol » wrote:Definicija? Nekako najbliže mi je ona o poštenju kao dijelu našeg integriteta... :misli:
To međutim nije definicija, nego asocijacija. :rofl: Mene zanima definicija, a još više geneza.
karambol

Post 15 Apr 2015, 12:14

nodens » wrote:

To međutim nije definicija, nego asocijacija. :rofl: Mene zanima definicija, a još više geneza.
Moglo bi se prurediti u definiciju. Stipulativnu, uz puno objašnjavanja. :zubo:

A valjda je postalo popularno ovakvim tumačenjima.

Čovjek koji svjedoči lažno na bližnjega svoga on je kao bojni malj i mač i oštra strijela.
Dvojak je uteg mrzak Gospodu, lažna su mjerila stvar nepravedna.
Ne kradi! Ne svjedoči lažno proti bližnjemu svojemu!
Činiti pravo i pravednost, to je milije Gospodu, nego žrtva zaklanica.
“Ne sjedim s ljudima koji neistinu govore i ne odlazim k onima koji prikrivaju kakvi su”

... :D
Pero

Post 15 Apr 2015, 13:16

miky0 » wrote:
Pa niko niti ne spori da nije kriv. To ne spori ni on sam. Samo ga ja u potpunosti razumin, i 100% podrzavam.
Što podržavaš? To što je priznao da je muljao? To što je uopće muljao? To što tvrdi da ima i većih muljatora od njega, ali eto baš njega zakačiše? To što je vlasnik jednog od žutih portala koji je tebi možda malo manje žući od ostalih? :zubo:
ali

Post 15 Apr 2015, 13:36

O čemu vi pričate? O još jednom herojstvu :S

Pa nije radio preko studentskih ugovora "da plati manje poreza" i zato jer je buntovan jel, i revolucionar pa ne želi financirat uhljebe.
A nije ni "polupošten" pa je kao takav ipak radio preko stud.ugovora a ne skroz na crno (jer je u duši pošten jel) :rofl:

Jedini razlog je taj šta se lovu nekako mora izvuć van, ne može isplatit na crno ako nema keša. A nema :mig:
Ima lovu na računu, nema keš u rukama. Najlakše je to izvuć fiktivnim studentskim ugovorima.

I još nešto: nije tako plaćao stvarne radnike, nego je to samo način kako isisat pare za sebe.
Par miljončića u džep. Tax free ;)

A tvoja djeca Miki neka lijepo uzmu kišobran ako im recimo u školi krov prokišnjava :ne zna:
nodens

Post 15 Apr 2015, 14:52

karambol » wrote:Moglo bi se prurediti u definiciju. Stipulativnu, uz puno objašnjavanja. :zubo:
A za to nemaš volje? :zubo:

karambol » wrote:Čovjek koji svjedoči lažno na bližnjega svoga on je kao bojni malj i mač i oštra strijela.
Dvojak je uteg mrzak Gospodu, lažna su mjerila stvar nepravedna.
Ne kradi! Ne svjedoči lažno proti bližnjemu svojemu!
Činiti pravo i pravednost, to je milije Gospodu, nego žrtva zaklanica.
“Ne sjedim s ljudima koji neistinu govore i ne odlazim k onima koji prikrivaju kakvi su”
Kad ti to govori 'Gospod', i kad vjeruješ da 'Gospod' uopće postoji :zubo:, i kad vjeruješ da je 'Gospod' po definiciji nešto 'dobro' :zubo: - onda se ima smisla pozivati na to.

No kad ti poštenje definira netko tko tvrdi da je imperativ poštenja nastao evolucijom, nekako mi se čini da to ne hoda. Ja ne vidim zašto bih bilo kakvu evolucijsku prilagodbu zvao 'poštenjem' ili nekim drugim 'etičkim' terminom. Ne postoji etika u evoluciji, postoji 'prirodni zakon' - opstanak onih koji uspijevaju opstati. Ništa drugo. Ako 'poštenje' zbilja povećava šanse opstanka, onda je i to eto tek jedna od evolucijskih prilagodbi, kao i veliki očnjaci kod tigrova. :zubo: No, kao što veliki očnjaci kod tigrova nisu nikakva 'garancija' opstanka, tako nije ni poštenje - sasvim je moguće da npr. ta prilagodba nestane s lica zemlje kad prestane biti evolucijski podobna. :zubo:

Hm, moram kod zubara...
nodens

Post 15 Apr 2015, 15:09

ali » wrote:O čemu vi pričate? O još jednom herojstvu :S
Možda miky, no meni je taj Babić nezanimljiv lik, više me zanimaju neka pitanja onako tangencijalno vezana uz temu...

ali » wrote:Pa nije radio preko studentskih ugovora "da plati manje poreza" i zato jer je buntovan jel, i revolucionar pa ne želi financirat uhljebe.
A nije ni "polupošten" pa je kao takav ipak radio preko stud.ugovora a ne skroz na crno (jer je u duši pošten jel)

Jedini razlog je taj šta se lovu nekako mora izvuć van, ne može isplatit na crno ako nema keša. A nema
Ima lovu na računu, nema keš u rukama. Najlakše je to izvuć fiktivnim studentskim ugovorima.
Pa da, zapravo sam i ja pretpostavljao nešto takvo. Da je mogao izvući keš drugačije, ne bi bilo nikakvog razloga za studente. Ionako im je morao plaćati proviziju, a zašto bi to plaćao, ako bi imao povoljniji izbor? :ne zna:

ali » wrote:I još nešto: nije tako plaćao stvarne radnike, nego je to samo način kako isisat pare za sebe.
Par miljončića u džep. Tax free
Mene samo zanima kako se ovo može 'saznat'. On kaže da je time plaćao novinare; ako ti misliš da je sve uzeo sebi, čime/kako je onda plaćao te novinare? Jesu li mu besplatno pisali? :ne zna:

Ja bih pretpostavio da je istina negdje na sredini, kao i obično. Pola pije, pola Šarcu daje. :rofl:

ali » wrote:A tvoja djeca Miki neka lijepo uzmu kišobran ako im recimo u školi krov prokišnjava
Čemu bezveze radit djecu. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 15 Apr 2015, 15:12

karambol » wrote:
Što je bilo prije? Kokoš ili jaje? :zubo:
Jesu li prvo krali ili su ih "uhljebe" natjerale na to? Ili su "uhljebe" naučile puk krasti? Ili je država oduvijek "krala" kako bi postojala?
Porezi postoje od davnina. Zvali su se drugačije, ali su to porezi.
Oni imaju svoju svrhu. Mi smo ovdje blagi prema lopovima jer ipak ruka ruku mije. :zubo:

Mirovinu neću imati ni ja, ako je nećeš imati ti.
Drzavni zaposlenici su prvi poceli krast, i vec 25 godina ne prestaju. Drzava se zaduzuje da bi dica od uhljeba imala sta ist i pit, jer sami nisu u stanju ista zaradit. E pa necete vise picka vam materina, barem ne od mene :amen:

I btw, nisam ja star koliko i ti ;)
karambol

Post 15 Apr 2015, 15:17

miky0 » wrote:
Drzavni zaposlenici su prvi poceli krast, i vec 25 godina ne prestaju. Drzava se zaduzuje da bi dica od uhljeba imala sta ist i pit, jer sami nisu u stanju ista zaradit. E pa necete vise picka vam materina, barem ne od mene :amen:

I btw, nisam ja star koliko i ti ;)
Aha, je vrajt. :albundy: :zubo:
Znači, počelo se krasti prije 25 godina? Zanimljiva teza. :rofl:
miky0
ST Leader

Post 15 Apr 2015, 15:20

Tea Tree » wrote:Miki se vozi isključivo cestama koje je sam asfaltirao
Tocno, vozim se cestama koje sam platio, i koja ce moj sin placat, a bome i njegov sin ;)
Tea Tree » wrote:
doma mu dolazi učiteljica za maloga koji ne ide u školu već se tako obrazuje
Nije tocno. Ide u skolu u kojoj je zadnja brokva zabijena kolovoza '68 jer dica od uhlheba tribaju ist i pit ;)
Tea Tree » wrote:
ide privatnim doktorima i plaća svaku uslugu po punoj cijeni
Tocno.
Tea Tree » wrote:
a na onom neizgrađenom dijelu zemlje koji je ostao iza apartmana ima svoj izvor vode
Jbg, nisam te srice :tuzni:
Tea Tree » wrote:
Plaća nekakvu rentnu štednju ili ima sličan vid polica osiguranja i šta će njemu penzija? :ne zna:
Pa nisam lud uplacivat u propali (ukraden od tajkuna) mirovinski sustav ;)
miky0
ST Leader

Post 15 Apr 2015, 15:38

Pero » wrote: Što podržavaš? To što je priznao da je muljao? To što je uopće muljao? To što tvrdi da ima i većih muljatora od njega, ali eto baš njega zakačiše? To što je vlasnik jednog od žutih portala koji je tebi možda malo manje žući od ostalih? :zubo:
Podrzavam to sto je uopce muljao ;) i tebi je zuti tisak objavljivat sanaderove satove i niz ostalih razotkrivenih afera :facepalm:
karambol

Post 15 Apr 2015, 16:02

miky0 » wrote:
Podrzavam to sto je uopce muljao ;) i tebi je zuti tisak objavljivat sanaderove satove i niz ostalih razotkrivenih afera :facepalm:
Bilo bi zgodno vidjeti tvoju reakciju kad te netko od gostiju zmulja za lovu ili ti napravi neku štetu koju ne vidiš na prvu... :zubo:
Tea Tree

Post 15 Apr 2015, 16:12

karambol » wrote:
Bilo bi zgodno vidjeti tvoju reakciju kad te netko od gostiju zmulja za lovu ili ti napravi neku štetu koju ne vidiš na prvu... :zubo:
Pa da, recimo odnesu gosti ručnike, nešto posteljine i suđa iz apartmana. Šta sad, sitnice su to. :D
miky0
ST Leader

Post 15 Apr 2015, 16:14

karambol » wrote:
Ma vi ne shvacate da je grijeh ovoj drzavi placat porez. Grijeh. Kad bi mi bili normalni, i rekli: Nema poreza dok se ne smanji broj uhljeba, opcina, zupanija, ministarstava i ured predsjednika i slicnih nuspojava!!! puno toga bi se napravilo. Rekao bi mozda i najvise za dobrobit ove drzave u ovih trulih 25 godina.
  • Information