1.bold:..a unda » wrote:
mislim, ono..sta je ovo.. antilicemjerska revolucija?
..i nije mi jasno..sto se to ne tolerira? od kada? i ko to ne tolerira, ko sve? i kako to ne tolerira, na koji nacin se to radi? i bi li se toleriralo da imamo vise posla, vece place, veci neki potrosacki izbor, pa da ostane i za knjize neke i za malo putovat i tako nesto, da mozemo radit nesto i sto nas veseli, a ne samo sto moramo.. bil se onda necije licemjerstvo, klijentelizam isto toleriralo? i cije licemjerstvo?
a to zasto bas sada se ne tolerira, ako se ne tolerira i ma sto to znacilo, to me ne muci puno, ako i uopce.
samo mi je zanimljivo. jher, npt, neke stvari se sada ne mogu vise tolerirat, aprije su se nekako, jel, mogle.. pa sad malo gledam koja je to crta bila do koje se nesto moglo i oce li oopet bit neka crta od koje ce se opet nesto moc tolerirat?
..ili mozda sad vise neke stvari ne toleriramo (opet sam malo zbunjen ko to ne tolerira i kako, kako se manifestira sve ta netolerantnost i od koga sve i kada..), jer nam je pruzena mogucnost da ne toleriramo, a mi mislimo da ce tako bit zauvijek, da se nesto razvilo, da se nesto ostavilo iza sebe i da smo se mi za to..izborili. nekako izborili. ko zna kako, ali izgleda nekako i izgleda..mi.
oce to kad se ljubi forma, oce. kako je ono rekao marfi.. vise vrijedi gram performansa, nego tona rada. oce to u ovoj nasoj demokraciji trzistima opisanoj, oce..
(pitam se ko ce se zakacit za ovog marfija predivnom jednom aktualnom usporedbom.. )
sve dok tako budemo..aj, mozda ne bas razmisljali, ali da se proces nastavi i na ponasanje, dakle, sve dok se tako budemo ponasali, nista se nece promijenit, a sve cemo vise bit prisiljeni tolerirat sami sebe, sto nam ocito nece bas tesko past. dapace. nije ni do sada.
to o poduzetnicima mi je malo tesko, ne znam.. komentirat, jer uopce ne znam sto je to poduzetnik? ko je sve poduzetnik? sta uopce rade ti poduzetnici? sta to oni poduzimaju?
sirok mi je to nekako pojam, presirok, da se s tim pojmom muljat, kolko je sirok..
a to da smo apsurdistan, pa jesmo, ali ne samo sto se tog nekog poduzetnistva tice. sve je kod nas apsurdno, puno toga. previse toga. to je nekako vise postao nacin zivota ili cak i zivot sam.
mislim da sam mislio na nesto individualnija mijenjanja, nikakava grupno svjesna mijenjanja.. o tom potom.
i onda, imamo tu opet neke odnose, neke odnose interesa i onda se to pocinje nekako tu vrtiti u krug iz kojeg nemamo bas neki jasan prijedlog za izlaz, a kamoli hrabrost (ludost) da netko od nas napravi prvi korak i da kaze, evo, ja cu prvi, ostali za mnom.. mislim, ono, zasto bi to netko napravio? zasto? radi koga, radi cega? sto ce time postici, sto ce on od toga imati?
pa ne znam ima li smisla ova indeks situacija? nekom ima, nekom nema. meni i ima i nema, zavisi.
najprije zavisi o tome jel se stvarno radi o tome da se trazi nacin kako ga ugasit ili ima jos tu nesto.
sklon sam nekako, po ovim informacija sto imam, kao i svaki prosjecni dam potrosac, procijenit da se tu radi o nekom pritisku na indeks i onda ako je to tako, moram se zapitat i sa koje strane dolazi taj pritisak, jel to nesto uze oko, ne znam, linica ili je to sire nesto?
a opet, kako se to misli ugasit indeks? ne znam bas puno o tehnologiji medija sto se tice organiziranja nekog, ali ugasit jedan portal tipa indeks? ..to je kao musicu gadjat kopljem.
cini mi se da je moguce to nesto formalno, ne znam sad kako to ide po trgovackim i ostalim pravima i zakonima razbucat nekako ovaj virtualitet na kojeg smo graficki navikli, ali zar se ne moze u roku par dana, narocito onaj koji tu ima iskustva, koji je do sada sve to radio od pocetka, jednostavno sve to skupa, citav taj virtualitet prebacit, premjestit da tece kao i prije?
ne vidim u cemu bi tu bio problem? mozda u lovi, pa onda babic nece moc placat ili toliko placat suradnike, ali onda ce neki otpast, neki novi ce doc.. jednostavno, ne mos doc i zakljucat nekom internet i rec mu ne smijes imat komp.
ako tako gledam, onda je blesaviji onaj koji oce na takav nacin razbucat indeks zato jer oce razbucat indeks, jer to je citavo jedno angaziranje da ulovis odsjaj mjeseca u jezeru, tako da ne znam ko bi se time bavio, a da zaista nije malo blesast.
a opet, nesto sto vjerojatno necemo nikad doznat.. iako nikad ne reci nikad, znam jednog sto se tri puta za istu zenu zenio (i ona za nj udavala) nakon rastava koje su izgledale kao kraj svjetova..dakle, ono sto pokusavam izsimulirat jest sto bi bilo da je babic imao kod linica isti tretman..ili bolji ili..nekakav, kao i pavic?
1.tj, da se babic uspio nekako nagodit, bil isto bilo drvlje i kamenje bilo bi bilo sve to ipak barem malo medijski suzdrzajnije i marginalnije?
i jos mi nesto nije retoricki jasno.. 2.kako to da nam je bilo bolje kad smo neke stvari tolereirali, a sad kad neke stvari smo poceli ne tolerirat, sad nam je gore. kako to? cudno mi je to malo..
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=726126
Dakle, odbio je sudjelovat u potkupljivanju. Bolje i casno propast, nego se naguzit neprijatelju.
2.bold:
Prema komu smo bili tolerantni?