Whereabout » wrote:
Ne znam da li trolaš ili što.

U mojoj rečenici gore nije pisalo da mi se samo tako diže kosa na glavi od uvođenja reda, a i uvođenje reda je pod navodnicima (kao tek jedna od varijabli o kojima se priča). Dakle, ne diže se ni meni kosa od uvođenja reda, ako to ono doista jest. Diže mi se kosa na glavi od: višestrukih kriterija, stvarnog funkcioniranja provođenja zakona u praksi gdje stvari postaju proizvoljne, velikih propusta, ponekad i nelogičnosti, u tom istom funkcioniranju zbog ljudskih faktora ili raznih savezničkih pitanja. Odgovor na ovo nije da se tu radi o ljudima, a ljudi uvijek pomažu svojima ili onima koji ih ne kritiziraju. Nikog ne frustrira uvođenje reda (uglavnom) ako je ono jednako za sve, odnosno temeljeno na pravednim i logičnim principima.
Jesi li zbilja pročitao Maštrukov tekst? Ako jesi, tamo imaš dovoljno primjera iz prakse i dovoljno dodatnih varijabli uz "uvođenje reda" koje bi te trebale smetati ili intrigirati na nekoj razini. Ne može se sve svesti na to da je to politika i tu nema milosti. Mislim, ja ni ne tražim milost (ne traži izgleda ni Matija Babić), ja samo ne želim pravedničku shizofreniju oko sebe: ovaj može, ovaj ne može; ovaj mora jest, ovaj ne mora.
A ostalo da bude ontopic: mediji su tu da rade sa sustavom kakav je sad, neki će i propasti u tome. To je šteta koju ne možeš relativizirati općim formulama o nama koji ostajemo. Ili bi možda rekao da se Dežulović recimo uspješno pritajio iza svojih dvadesetak tisuća kuna i uspješno plovi u svakom sustavu, birajući bitke? Ako da, uputit ću te na nekoliko forumaša koji dijele tvoj svjetonazor i čije pisanje bi ti se svidjelo. Zapravo na jedan poveći mainstream obiteljski medij.
ne znam jel trolam? jel ti trolas?

zasto se sve ono sto nije nekako samopodrazumijevajuce, trolanje?
opet moram ponovit.. niciji zivot, imovina i sloboda nije siguran dok.. recimo, vlada zasjeda. vlada je zakonodavac, jel tako..
dobro, nisi ti rekla nista slicno, nije mastruko, ja sam anarhist, ja.. vi ste, ok, midl ov d roud pravednicarski gradjani.. nit luk jeli, nit luk mirisali. drugi su krivi, drugi.. tj, jos bolje, ja sam kriv, ja..
a gdje si bila prije, ne znam.. dvajst godina? figurativno pitam. te retoricki. jel onda bilo te neke..blago receno, nekonzistentnosti u kriterijima i logici?
jel bilo prije sedam, osam godina?
pa ti je sad mastruko morao otvorit cakru da vidis gdje se nalazis? sta ce meni dovoljnih i nedovoljnih primjera mastrukovih, imam ih ja i sam, ali nisam ih otkrio jucer. i to iznenadjeno wtf otkrio,kao..nisam pooojma imao.
uostalom, od cega taj mastruko uopce zivi.. od cega je zivio zadnjih dvajst godina? o kome on uopce prica? o vlastima nekim? o pravdi? o kriterijima?
i gdje to, pitam, ne vlada ta histerija ili shizoidnost reda u stilu..ovaj moze, ovaj ne moze? u kojoj mjeri? jel danas bolje ili gore nego prije sedam osam, deset, dvajst godina? molim lijepo, jel danas gore ili bolje? da ili ne?
e, kad to uspijemo docukat nekako, onda mozemo dalje pitat..jel nama onda bilo bolje/gore prije ili sad? jel nam bilo bolje za vrijeme npr famoznog sanadera, jer prije sanadera nije nista ocito ni postojalo ili sad?
jel mi zelimo da nam opet bude bolje, ako nam je bilo bolje, pa taman nam se sanader vratio ili nesto slicno barem?
jel mi pricamo o redu ili pravilima igre? ono, kako je delanda to napisao da je ta neka klasa nearistokratska htjela posto poto da se znaju pravila kako bi se mogla onda uspinjati po drustvenoj ljestvici i postat elita, jako me to podsjeca na taj neki gradjanski (borgeze) red koji se mozda prizeljkuje i pitam se jel to ono sto ja hocu, sto mi hocemo?
ne znam ja sto babic trazi, ne vjerujem vise nikome. zar on nije htio da kriteriji prema njemu budu isti kao i prema drugima?
da je to zadovoljeno, bil po njemu ovaj sustav bio bolji ili bi on onda jos zesce pokusao sam sebe ugrist za guzicu?
puno je tu meni pitanja, a najmanji problem su mi neke vlasti, bilo koje, a narocito ove. ovu vlast ne treba ni zbacivat, dovoljno je da je samo lijepo zamolimo ili eventulano nekako uvrijedimo, pa da ona uvrijedjeno ode.
pitam, se, nadalje, jel uopce ova vlas dosla na vlast, znajuci d aje to jedina koju mozemo zbacit?
po meni je vec velika istina da je covjek mozda nepredvidljiv, ali da su ljudi sasvim lako predvidljivi.
sto smo mi mislili na zadnjim ili pred zadnje izbore? imali smo eskapizam sanadera, klasicnu formu gdje dvajst ljudi malo glasnijih mogu napravit prijevremene izbore, do kojih, naravno te logicno ocito, nije doslo i znanje..valjda znanje, svijest o situaciji u kojoj se nalazimo i sto nas ocekuje i da bilo koja vlast koja dodje ce imat ruke pune govana, a mi cemo stat po strani i navijat, to se nas nece ticati?
amo zaista bit malo iskreni priznat kad nam je bilo biolje, kad gore i zasto.. zasto?
sto to mi zelimo, sto smo to mi zeljeli? da nam neka nova vlast krene u tu neku pravdu, red, pravila ujednacajenija, jedna socijaldemokratska vlast, koalicijska i od te socijaldemokracije koja je u svojoj srzi, programu i biti potpuno podredjena kapitalizmu, zelimo da shvati ono sto smo se mi bojali rec, mumljali smo u nekim soc prefiksima, ufajuci se nekako da ce nova vlast shvatiti poruku koju smo se sami bojali izreci i ostvariti ono sto smo mi samozatajno i sramezljivo prizeljkivali, ne zeleci se nikom zamjeravat, nego cemo, eto, to prebaciti na vlast, tome ona i sluzi da se zamjerava drugima umjesto nas?
dezulovic je pametan covjek. ne jednom se glasno zapitao.. ma za koga? ali, da, ako hoces, onako igre radi, simulacije radi, mogu pitat nesto oko tih dvajst iljada kuna i vjerodostojnosti onog sto pise. uostalom, i neka kolumna mu se radno zvala.. ugovor s vragom.
meni nije pootrebno vidjet sve ono sto ne valja, ukazivat mi je dosadilo, ali sto dalje, kako dalje? burzujskim..da, zelim rec tu rijec jer se nepravedno zaboravila, burzujskim midl ov d roudom?
ili, osim tih nekih prepoznavanja na dnevnoj bazi i takvih zadovoljavanja ili motivacije za prezivljavanje na svakodnevnoj bazi, tj od danas do sutra, kako meni i babic i pavic i mastruko i ova vlast i ona vlast, meni pomazu, hoce pomoc, hoce zastitit neke moje interese, promovirat ih, uljepsat ili poboljsat meni zivot.. jel oni meni oce pomoc ili sebi?
mislim, dajmo jednom, budimo iskreni barem prema sebi.. lako cemo mi za vlasti, nisu vlasti s neba pale, niti ce svaka za sebe trajat dovijeka. vlasti ce se mijenjat.. ono sto je teze jest sebe promijenit, sebi priznat neke stvari..