Bojkot je. Što da radim, što?!

Stare teme i začeci foruma
bliss

Post 03 Nov 2011, 15:21

Morticia » wrote:Jebeš me ili?
MISLILA SAM da je ona opizdila ban zbog tog posta.
I smatram to pretjeranim.
Nemojmo se igrati mačke i miša, pliz.
Morti, sad se ti igraš mačke i miša. Napisala si da misliš da je Nica pretjerala, meni nije bilo jasno u čemu je to Nica pretjerala kad se vidi da je karton dala Tupelo. I to je sve.

aisling

Post 03 Nov 2011, 15:22

ex_anais » wrote:
Kakvo objašnjavanje? Pa bilo je bome tema o fizičkom i verbalnom kažnjavanju djece, ne mora baš svaka završiti u raspravi s nedokaznim ljudima.
Sjeća li se netko teme na LJESu o tome da li je u redu da cura udari dečka?

Koliko je tamo cura banirano?

Moglo bi biti pola foruma, ali koja korist od toga? A bilo je itekako tapšanja po ramenu 'pa da naravno da je normalno da mu svisnem flisku trepttrept'. Nije normalno, al tuke to neće ni naučit ako ih baniraš.
Happy Easter!
schmokljan

ex_anais » wrote:Pitam se kako bi se očitovali o nekoj rasističkoj izjavi. Bi li onda bili tako tolerantni. Bilo je primjera za koje se izričito zahtjevalo da se kartoniraju. Ali zašto? Pa to je samo nečije mišljenje... Nije da će taj ići nekog likvidirati, jel?
Uspoređuješ rasizam s vikanjem na dijete? Maestralno.
vrrrlet

Lord Byron » wrote: Da se mene pita, Dežulović bi robijao zbog veleizdaje.
Na ovom forumu će Hrvati imati veća prava od Srba.

U svjetlu ovih nezabranjujućih stavova, zašto su onda ovo problematične izjave koje su trebale proizvesti neke učinke?
Zato što ih nije uputi pijani Meho iz birtije, nego jebeni admin. Nije isto kada te tuku neki kreteni na cesti ili policija.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Eks

Post 03 Nov 2011, 15:23

vrrrlet » wrote: I kaj ti je stvarno lakše napisati post "Vjerojatno je skupila kartone ranije", nego provjeriti s dva klika? Tako nastaju ratovi, znaš.
Vi stvarno mislite da je ova vaša politika prokazivanja svačijeg moderatorskog posta nekakva plemenita borba, a ne jednaka fašistoidnost kao ona u koju upirete prstom?
schmokljan

Post 03 Nov 2011, 15:24

U svjetlu ovih nezabranjujućih stavova, zašto su onda ovo problematične izjave koje su trebale proizvesti neke učinke?
Ti ovo uspoređuješ s vikanjem na dijete uslijed nemoći i umora majke?

Nemoj me nasmijavati.
Morticia

Post 03 Nov 2011, 15:24

bliss » wrote:
Morti, sad se ti igraš mačke i miša. Napisala si da misliš da je Nica pretjerala, meni nije bilo jasno u čemu je to Nica pretjerala kad se vidi da je karton dala Tupelo. I to je sve.
:nono:
Ne. Nego si mi ti, umjesto da mi objasniš na normalan način da je karton dala Tupelo ponovno napisala- ne znam otkud ti to.
Jbga, to je igranje mačke i miša.
A potpuno bespotrebno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Eks

Post 03 Nov 2011, 15:25

schmokljan » wrote:
Imaš pravo. Izdrkavanje na vlastitom djetetu je nešto neusporedivo s ijednom mržnjom.
Lord Byron

schmokljan » wrote:
Nitko normalan ne izjednačava te dvije stvari - ali, gdje je granica? Smije li se zagovarati lupanje djeteta po guzici? Pljuska? Premlaćivanje kad "zasluži"? Gradirano po razioni "intenziteta".

Ako ćemo i metloguzičasto po zakonu, vikanje je oblik nasilja. Da, mislim da treba sprječavati njegovo zagovaranje (po tko zna koji put, ne i priznavanje).
schmokljan

ex_anais » wrote:
Vi stvarno mislite da je ova vaša politika prokazivanja svačijeg moderatorskog posta nekakva plemenita borba, a ne jednaka fašistoidnost kao ona u koju upirete prstom?
Očito ne znaš što je fašistoidnost.

A kod mene se ne radi ni o kakvoj politci - čista zluradost.
jevgenija

Post 03 Nov 2011, 15:26

ex_anais » wrote:
Kakvo objašnjavanje? Pa bilo je bome tema o fizičkom i verbalnom kažnjavanju djece, ne mora baš svaka završiti u raspravi s nedokaznim ljudima.
A kako ti zamišljaš temu koja se svodi na pitanje "jesam li užasna osoba zato što sam dreknula na svojeg bebana?" ?

Vi kao da zaboravljate da forum odražava skupinu koja forumaši - svaka tema se pretvara u ono što sudionici žele, s tim da na politikama svih foruma ima ustaša i četnika, na svim RiDovima koljaže oko kažnjavanja djece, i na glazbama čru-fejk fajtova.

Ovaj argument bi stajao da se jedna elaborirana tema, s lijepim, "konstruktivnim" upisima koji objašnjavaju problematiku počela pretvarati u izdrkavanje seljančura, ali sama temica je jednodnevno briganje sludnute ženice koja je dreknula na dijete. Dinamika koju bih predvidjela takvom topiku je smrt nakon tri dana, ili četverodnevna koljaža oko kažnjavanja općenito. Takva se ekipa javlja na takve topike, pobogu. Nikakve moderatorske ukazbe to ne mogu promijeniti.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Lord Byron

Post 03 Nov 2011, 15:26

aisling » wrote: Koliko je tamo cura banirano?
Sad i ja mogu k'o šmokljan "izjednačavaš fizički obračun dvije odrasle osobe s odnosom u kojem je jedno biće potpuno nemoćno"?
Morticia

Post 03 Nov 2011, 15:27

Aj'te vi na DK o zlostavljanju djece.
Dajte baji malo posla, ajde. :zubo:

I ponavljam- jako je blesavo ovdje komentirati svaku tamošnju moderatorsku odluku.
Stvarno.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

ex_anais » wrote:
Kakva fašistoidnost, zemljakinjo? Ja se zalažem za nečije pravo da bude glup i to jasno kaže. Ne mogu zabraniti nekome biti glup, ali ako mu zabranim iskazivanje toga, misliti ću da su svi pametni.

To je iznimno opasna situacija. Žao mi je ako to ne shvaćaš. A ja na ovom topicu slabo i postam, ali je zamrlo drugdje pa kratim vrijeme dok čekam jedan telefonski poziv.
bliss

Morticia » wrote:
:nono:
Ne. Nego si mi ti, umjesto da mi objasniš na normalan način da je karton dala Tupelo ponovno napisala- ne znam otkud ti to.
Jbga, to je igranje mačke i miša.
A potpuno bespotrebno.
Morti, zabrijala si. Potpuno si krivo doživjela ono što sam napisala.
Melody

Ja ne mislim da je iko trebao sankcionirati Sasha kartonom ili banom zbog takvih izjava. Mi smo ih samo osudili. I one jesu za svaku osudu, i ja ne želim takvog admina kao rukovoditelja foruma na kojem ja obitavam, što je isto moje pravo.

Ali ako takve izjave nisu sankcionirane, ne bi trebale ni ovakve kao od ove Boni.

Ja sam, na kraju svih krajeva, najjače osudila činjencu da je to napisao, pa onda obrisao. Ono, VRH.
aisling

Post 03 Nov 2011, 15:28

ex_anais » wrote:
Frka se digla sada zato jer je ukazano na postupak Tupelo, ne zbog svačijeg moderatorskog posta. I to je sasvim normalna frka, čudilo bi me da je nema najiskrenije.

Kad bi stvarno na sve gledali jednako mogli bi odmah ugasit trkeljanja i krenut radit nešto :D

I ovo da pitaš da li netko misli da je ono što radi plemenita borba je zapravo jako nisko jer čisto sumnjam da netko to za sebe misli, a o motivima bavljenja onom stranom se pisalo i objašnjavalo već na dovoljno stranica.
Happy Easter!
Eks

Post 03 Nov 2011, 15:28

jevgenija » wrote: A kako ti zamišljaš temu koja se svodi na pitanje "jesam li užasna osoba zato što sam dreknula na svojeg bebana?" ?

Vi kao da zaboravljate da forum odražava skupinu koja forumaši - svaka tema se pretvara u ono što sudionici žele, s tim da na politikama svih foruma ima ustaša i četnika, na svim RiDovima koljaže oko kažnjavanja djece, i na glazbama čru-fejk fajtova.

Ovaj argument bi stajao da se jedna elaborirana tema, s lijepim, "konstruktivnim" upisima koji objašnjavaju problematiku počela pretvarati u izdrkavanje seljančura, ali sama temica je jednodnevno briganje sludnute ženice koja je dreknula na dijete. Dinamika koju bih predvidjela takvom topiku je smrt nakon tri dana, ili četverodnevna koljaža oko kažnjavanja općenito. Takva se ekipa javlja na takve topike, pobogu. Nikakve moderatorske ukazbe to ne mogu promijeniti.
Tako da joj se odgovori kako su odgovorili ostali nesankcionirani. A ne "ma što ti je, opusti se, mlatni ako zatreba". Došlo bi, naime, i do takvog posta. Ili se zagovara objašnjavanje svaki put iznova zašto je takav post loš? Neka se crveni, netko će shvatiti zašto je loš. Ima tamo rečenica objašnjenja koja dovoljno objašnjava.
baja

Post 03 Nov 2011, 15:29

preselit' ću vas na 'dječji kutak', dobro se izderati na vas i potom vas banati :jumping:
jevgenija

Post 03 Nov 2011, 15:29

schmokljan » wrote:Što zatrolah?
Znaš ti dobro, bobo, šta si i gdje trolao. Ne trolaj bez gaća :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
schmokljan

Post 03 Nov 2011, 15:30

Lord Byron » wrote: Nitko normalan ne izjednačava te dvije stvari - ali, gdje je granica? Smije li se zagovarati lupanje djeteta po guzici? Pljuska? Premlaćivanje kad "zasluži"? Gradirano po razioni "intenziteta".

Ako ćemo i metloguzičasto po zakonu, vikanje je oblik nasilja. Da, mislim da treba sprječavati njegovo zagovaranje (po tko zna koji put, ne i priznavanje).
Ne znam gdje je granica, ali ću uvijek rađe propustiti suspektnu izjavu, nego ju kartonirati. A onda imaš priliku ukazati čovjeku sa suspektnim stavovima zašto su oni suspektni.

Ali ovo kartoniranje je čisti nbezobrazluk - žena ima 15-mjesečne blizance, možda joj supruga nema nikada kod kuće, možda nema baka servis jer žive u drugom gradu - samostalan odgoj blizanaca je herojska borba i onda dođe pravovjernik i dodijeli ženi izravan ban s neizgovorenom porukom: "Ti si odvratna majka." Gadljivo.
Morticia

bliss » wrote:
Morti, zabrijala si. Potpuno si krivo doživjela ono što sam napisala.
Ma dobro, učinilo mi se da si popizdila što sam ja, kao, prozvala Nicu.
A ustvari mi nije bitno tko je dao taj karton, napisala sam što mislim o tom postupku i to je to.
aisling

Lord Byron » wrote: Nitko normalan ne izjednačava te dvije stvari - ali, gdje je granica? Smije li se zagovarati lupanje djeteta po guzici? Pljuska? Premlaćivanje kad "zasluži"? Gradirano po razioni "intenziteta".

Lorde, ali ja to ne zagovaram. I baš zato mislim da se jasno i glasno treba govoriti da je to loše, a da je baniranje samo ignoriranje koje nije daleko od zagovaranja po učinku.
Happy Easter!
vrrrlet

Post 03 Nov 2011, 15:31

ex_anais » wrote:
Imaš pravo. Izdrkavanje na vlastitom djetetu je nešto neusporedivo s ijednom mržnjom.
Misliš li na izdrkavanje kao incestuoznu pedofiliju, ali kao na maltretiranje vikanjem?

Po tvojim vlastitim kriterijima sada bi ti mogla dobiti ban zbog vrijeđanja te majke (nemajke, štogod) i optužbi da skvirta dijete.
Eks

Post 03 Nov 2011, 15:31

aisling » wrote:
I ovo da pitaš da li netko misli da je ono što radi plemenita borba je zapravo jako nisko jer čisto sumnjam da netko to za sebe misli, a o motivima bavljenja onom stranom se pisalo i objašnjavalo već na dovoljno stranica.
Nisko? Ovo što se sad, u nedostatku drugih podataka, cjepidlači karton po karton, nije nisko? TO sam komentirala, a ne cjelokupnu "borbu". Zašto ne pročitaš prije nego kažeš da je nešto nisko?
  • Information