I ja bih Pošić u kupijoni!
Mister(azil)ije! Prvi volumen
- Lord Byron
Samo, računaj da je fotka namjerno snimljena s crnom pozadinom - uz kupaonsko svjetlo stvar nije ni približno tako efektna.Morticia » wrote:Večeras se tuširam u bojama!!!![]()
Mislim, da ne budem ja poslije nešto kriv - opet.
A šteta što ovo nisam vidio prijeLastan » wrote: Eksperiment.
Štoviše, daj joj da ga sama izvede, uz tvoju pomoć. Nešto gdje se jasno vidi, golim okom, koliko se tijelo na toplini rastegnulo. Neka izmjeri sve što može izmjeriti i onda izvedite tu formulu iz podataka.
Ako nakon toga ne skuži, jebiga.
Ali izgleda da je shvatila.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Mi kupili ovaj trobojni kolegi s posla. Znali smo da mu se sviđaju. Sad njegovo derište od godine i pol uživa u tuširanju.Beta ženka » wrote:A valjda ovo
Ja sam isprva mislila da su slušalice za slušati muziku(naime, prijateljica ima tuš-kabinu s radiom i mp3 playerom pa ono...).
- Lord Byron
A fino si spustila Morticiji, što jest - jest.ElliQuinn » wrote:Sad njegovo derište od godine i pol uživa u tuširanju.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
- Lord Byron
Ovu bedastoću sam ja kupio.Lord Byron » wrote:E, to - samo ja nemam žuto ni zeleno.
Postoji i bedastoća koju ipak nisam kupio: WC-daske s "automatskim zatvaranjem". Koliko sam skužio, poanta je u tome da imaju neki mehanizam koji ih polako spušta (onako, da ne lupnu) - a tko zna, možda imaju i mužjak-detektor pa se sâme dignu čim ugledaju muško
.
Nego, ta slušalica mora imati nekakav izvor energije za osvjetljavanje?! Kako je to riješeno?
hehe, te slušalice a i nastavke za pipe, najbolje kupiti na ebayu, za 5-10$
Ja sam našu deinstalirala nakon što su mi sva djeca iz ulice počela dolazit kod nas prati ruke
Ima baterijicu i šljašti skoro godinu dana...
A ova daska
odlična je ako je imate na svim školjkama, jako se brzo naviknuti na to da samo pustiš pa polako pada, onda kad dođeš na drugi WC, obavezno tresneš dasku i ljudi ti psuju sve po spisku 
edit
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=sho ... 86.c0.m359
ima i sa sedam boja
Ja sam našu deinstalirala nakon što su mi sva djeca iz ulice počela dolazit kod nas prati ruke
Ima baterijicu i šljašti skoro godinu dana...
A ova daska
edit
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=sho ... 86.c0.m359
ima i sa sedam boja
Baterijicu? Ja sam očekivao turbinicu koja bi napajala ledice.Tristana » wrote:Ima baterijicu i šljašti skoro godinu dana...
Da, to je i meni palo napamet. Što me odvelo do lopatica koje okreću janjce, pa do janjećih lopatica...i tuš mi postade nebitan.Lastan » wrote: Baterijicu? Ja sam očekivao turbinicu koja bi napajala ledice.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- Lord Byron
Dobro si očekivao. Nema baterijice.Lastan » wrote: Baterijicu? Ja sam očekivao turbinicu koja bi napajala ledice.
Bauhaus, ima u katalogu, 120 kn.
- Lord Byron
I Karlo?Tristana » wrote:Ja sam našu deinstalirala nakon što su mi sva djeca iz ulice počela dolazit kod nas prati ruke![]()
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Lastan » wrote:Ne. Kidanje neuroloških veza, istina, krajnje je nezgodno kad treba usvojiti novi fonološki sustav. Jer se kidanjem neuroloških veza u vrlo ranoj dobi – predlingvističkoj, zapravo – audioperceptivni sustav ugađa na fonemski sustav jezikâ koji okružuju dijete.
No to je sve; čak i ako ne usvojiš fonemski sustav stranog jezika, još ćeš ga uvijek moći naučiti. Samo ćeš ga govoriti s tvrdim naglaskom.
Govorio si o tome da svako može naučiti svaki jezik, a to pak mogu samo kikići i to zdravi. Odrasli baš i ne. (Pogotovo ne može svaki odrastao...recimo slavenski govornik, naučit one afričke jezike klikova. Eto, tu čak nema tvrdog akcenta, il iđe il ne iđe. Il, to ćeš bolje ti znat, japanski i ovi azijski 'sluhistički' jezici, ne možeš mi reć da ga je neko naučio pričat kad, recimo rad manjka sluha, izgovara sasvim 10-u riječ od one koju želi. Onesposobimo se, samo bembulinjci mogu svaki jezik naučit.)
No dobro, vatimo se na ono o čem smo pričali...odakle tebi da je žemska svladala i materinji jezik? Zasad smo čuli da se prilično hihoće na hrvatskom. Što isto može nešto značit. (Osim gluposti.
Doooobro. Aj sad pročitaj boldano.Lastan » wrote:Vjeruj mi, pozna se to. I to jako dobro.
Meni su trebala dva sata s klinkom koju sam instruirao da joj dijagnosticiram disleksiju. Točnije, jedan sat da dijagnosticiram, drugi sat da potvrdim.
Mala je bila došla do sedmog razreda a da njenim roditeljima nitko nije rekao za to. Da ih nitko nije upozorio.
Pa su pitali ženu koja je maloj držala njemački što misli o tome, na što je ova rekla da hm, da, primijetila je i ona ali joj je bilo neugodno to potegnuti.
A mala pročita prva dva-tri slova, a ostatak riječi izmisli. I izmanipulirala je roditelje da oni pišu nove riječi na kartice umjesto nje. I nosi se ona sa svojom disleksijom nekako. Ali iole stručnije oko vidjet će sve te strategije iz aviona.
Svako takvo dijete se do sedmog razreda moralo srest s nekim tko će roditeljima reć da ga odvedu defektologu/logopedu/nekom ko će znat više od njih. Bilo teta u vrtiću, bilo učiteljica, bilo profesorice hrvatskog/stranih jezika.
A njenim roditeljima, veliš, niko nije reko.
Odrasli također da. Samo je pitanje motivacije.nina williams » wrote:Govorio si o tome da svako može naučiti svaki jezik, a to pak mogu samo kikići i to zdravi. Odrasli baš i ne. (Pogotovo ne može svaki odrastao...recimo slavenski govornik, naučit one afričke jezike klikova. Eto, tu čak nema tvrdog akcenta, il iđe il ne iđe. Il, to ćeš bolje ti znat, japanski i ovi azijski 'sluhistički' jezici, ne možeš mi reć da ga je neko naučio pričat kad, recimo rad manjka sluha, izgovara sasvim 10-u riječ od one koju želi. Onesposobimo se, samo bembulinjci mogu svaki jezik naučit.)
Koliko se sjećam predavanja iz sociolingvistike, Ruskinje koje su se udale u nekakvu Ameriku ili Kanadu u kratkom su roku gotovo savršeno pokupile i izgovor engleskog jezika. Zašto? Visoka motivacija da se uklope.
Klikove, kao i arapske emfatičke suglasnike i slične pizdarije u raznim jezicima, može se naučiti. Samo je stvar vježbe.
Štokavski govornik hrvatskog koji ima problema s kineskim tonovima za mene je polukreten; u hrvatskom imamo tonske naglaske.
Pazi, čak i Kinezi i Vijetnamci imaju govornike s potumplanim vuhima, tj. atonalce. Neki ljudi jednostavno ne mogu čuti razlike u visini tonova – ali svejedno svladaju jezik. Može se. Postoji u jeziku redundancija koja ipak olakšava komunikaciju.
Mislim, jedan moj kolega s kineskog ne zna – ne može – izgovoriti /ü/. Ali to na kraju znači samo da izgovara s užasno tvrdim naglaskom. Ne znači da ne može usvojiti sustav i biti razumljiv.
Može i američki govornik zadržati svoj fonemski sustav i govoriti hrvatski; čut će mu se naglasak, ali razumjet ćemo ga. Naučit će jezik čak i ako ne svlada izgovor do razine izvornog govornika.
Sprema se za polaganje državne mature, što znači da je svladala materinski jezik barem do razine da prođe kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. A to nije baš malo.No dobro, vatimo se na ono o čem smo pričali...odakle tebi da je žemska svladala i materinji jezik? Zasad smo čuli da se prilično hihoće na hrvatskom. Što isto može nešto značit. (Osim gluposti.)
To što je kokoš druga je priča.
Teta u vrtiću… teško. Osim ako se danas u vrtićima uči čitati. A možda ni tada.Doooobro. Aj sad pročitaj boldano.![]()
Svako takvo dijete se do sedmog razreda moralo srest s nekim tko će roditeljima reć da ga odvedu defektologu/logopedu/nekom ko će znat više od njih. Bilo teta u vrtiću, bilo učiteljica, bilo profesorice hrvatskog/stranih jezika.
A njenim roditeljima, veliš, niko nije reko.
A što se ostalih tiče… pa, u našem obrazovnom sustavu već desetljećima vlada negativna selekcija. Ne čudim se da nitko nije roditeljima rekao što je trebao; mnogi su nesposobni, a ostali su uglavnom prezatrpani.
Ali nastavnici stranih jezika jesu roditeljima rekli da mala ima problema s čitanjem. Kao, gramatika joj ide, ali ima očajan izgovor i slabo čita.
Do sumnje na disleksiju nije velik korak, ali jamačno ti nastavnici nisu imali vremena tražiti je da im nešto pročita na hrvatskom. Ja jesam; platili su me za instrukcije i da maloj pomognem, ne pitajući kojim ću to metodama postići.
Kupujem.
Treba nam nova glava tuša, ionako.
The planet is fine. The people are fucked.
- nina williams
O kako svi za ono u čem su dobri misle da i svi drugi to mogu svladat i totalno im ne sjeda da nije tako.Lastan » wrote:Odrasli također da. Samo je pitanje motivacije.
Koliko se sjećam predavanja iz sociolingvistike, Ruskinje koje su se udale u nekakvu Ameriku ili Kanadu u kratkom su roku gotovo savršeno pokupile i izgovor engleskog jezika. Zašto? Visoka motivacija da se uklope.
Klikove, kao i arapske emfatičke suglasnike i slične pizdarije u raznim jezicima, može se naučiti. Samo je stvar vježbe.
Štokavski govornik hrvatskog koji ima problema s kineskim tonovima za mene je polukreten; u hrvatskom imamo tonske naglaske.Japanski inače nije tonski jezik; ima dinamički naglasak i artikulacijski je vrlo jednostavan.
Pazi, čak i Kinezi i Vijetnamci imaju govornike s potumplanim vuhima, tj. atonalce. Neki ljudi jednostavno ne mogu čuti razlike u visini tonova – ali svejedno svladaju jezik. Može se. Postoji u jeziku redundancija koja ipak olakšava komunikaciju.
Mislim, jedan moj kolega s kineskog ne zna – ne može – izgovoriti /ü/. Ali to na kraju znači samo da izgovara s užasno tvrdim naglaskom. Ne znači da ne može usvojiti sustav i biti razumljiv.
Može i američki govornik zadržati svoj fonemski sustav i govoriti hrvatski; čut će mu se naglasak, ali razumjet ćemo ga. Naučit će jezik čak i ako ne svlada izgovor do razine izvornog govornika.
Ama nisu (nužno) ni lijeni ni glupi jeblavasja neke stvari moš malo popravit, istrenirat, izbrusit, al ako ti je mozak tudje feleričan nikad neš doseć prosjek.
Kod nas debil može završit srednju školu, tako da to baš i ne govori puno. Ono, baš debil, registrirani takorekuć. Eto ja znam jednu koja je završila čak medicinsku. Ima roditelje koji su plaćali tone instrukcija (jer nisu htjeli priznat o čemu je riječ) i vjerojatno je imala zeru popustljive profesore.Lastan » wrote:Sprema se za polaganje državne mature, što znači da je svladala materinski jezik barem do razine da prođe kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. A to nije baš malo.
To što je kokoš druga je priča.
Ja sam čula da uče, bar neki. Štajaznam u nas ni 'predškolski' nije bio obavezan, al mala od sestrične mi je ljetos pokazivala kako čita i njeni vele da su je to u vrtiću učili. Možda to nije standardna stvar, pojma nemam.Lastan » wrote:Teta u vrtiću… teško. Osim ako se danas u vrtićima uči čitati. A možda ni tada.
Nije stvar u tome da su rekli. Morali su, ako su to uočili, poslat dijete nekom stručnijem. Fakat morali, to im je dužnost. I, pod uvjetom da stvar fercera kako bi fercerat trebala, roditelj u školu učiteljici mora donijet neku čitabu od defektologa/logopeda/kom već ide.Lastan » wrote:A što se ostalih tiče… pa, u našem obrazovnom sustavu već desetljećima vlada negativna selekcija. Ne čudim se da nitko nije roditeljima rekao što je trebao; mnogi su nesposobni, a ostali su uglavnom prezatrpani.
Ali nastavnici stranih jezika jesu roditeljima rekli da mala ima problema s čitanjem. Kao, gramatika joj ide, ali ima očajan izgovor i slabo čita.
Do sumnje na disleksiju nije velik korak, ali jamačno ti nastavnici nisu imali vremena tražiti je da im nešto pročita na hrvatskom. Ja jesam; platili su me za instrukcije i da maloj pomognem, ne pitajući kojim ću to metodama postići.A ja vjerujem u dijagnostiku prije terapije.
To je tako i prje bilo, a za to slučajno znam da se nije promijelilo.
Oprosti. Govorimo o ženi koja se sprema za državnu maturu – koja je, uostalom, vrlo vjerojatno maturirala po starom sustavu – a koja ne može naučiti jezik na razini “I am Jack. This is Bill. My friend Bill. Hello! I am Sandy. This is Jill. My friend Jill. Hello!”nina williams » wrote:O kako svi za ono u čem su dobri misle da i svi drugi to mogu svladat i totalno im ne sjeda da nije tako.(Upravo imam flešbekove na situvaciju u kojoj me jedan uvjeravo da se i snalaženje u prostoru more naučit.
Jebe se njega, on 50 godina s 3D prebacuje na 2D i ne kuži da postoje ljudi kojima to baš i ne sjeda. Kad su ljudi lijeni, to je njegovo objašnjenje.
Ama nisu (nužno) ni lijeni ni glupi jeblavasja neke stvari moš malo popravit, istrenirat, izbrusit, al ako ti je mozak tudje feleričan nikad neš doseć prosjek.![]()
![]()
)
Žena bi morala biti teže retardirana da to ne može svladati. Ne mora naučiti razliku između indikativa i subjunktiva. Ne mora naučiti razliku između gerunda i participa. Mora naučiti osnove jezika.
Izuzetno nevjerojatnom smatram ideju da je mentalno nesposobna.
Vidi nam bivšeg ministra zdravstva.Kod nas debil može završit srednju školu, tako da to baš i ne govori puno. Ono, baš debil, registrirani takorekuć. Eto ja znam jednu koja je završila čak medicinsku. Ima roditelje koji su plaćali tone instrukcija (jer nisu htjeli priznat o čemu je riječ) i vjerojatno je imala zeru popustljive profesore.
Da, može. Ali osoba tih godina koja ide na državnu maturu to čini samo iz jednog razloga: želi se upisati na fakultet. Debili to… ma zaboravi; potpuno si u pravu. Pričam gluposti.
Ne nastavnici engleskog u osnovnoj. Nego u školi stranih jezika.Nije stvar u tome da su rekli. Morali su, ako su to uočili, poslat dijete nekom stručnijem. Fakat morali, to im je dužnost. I, pod uvjetom da stvar fercera kako bi fercerat trebala, roditelj u školu učiteljici mora donijet neku čitabu od defektologa/logopeda/kom već ide.
To je tako i prje bilo, a za to slučajno znam da se nije promijelilo.
Brijem da oni nemaju takvu obvezu.
- nina williams
Lastane...ti si meni super kad se raspravljaš sa mnom.
Očekujem tonu kava, a ništa jebogati.
Oprosti što spamam...ma kad si me baš oborio s nogu, morala sam ti reć.
Budeš li sad stavio kavu na ovo, bit će belaja.
Očekujem tonu kava, a ništa jebogati.
Oprosti što spamam...ma kad si me baš oborio s nogu, morala sam ti reć.
Budeš li sad stavio kavu na ovo, bit će belaja.
Tražili jučer tu slušalicu za tuš na dva mjesta i nismo našli. 
Bauhaus nam je na drugom kraju grada tako da nismo stigli, ali vidim sad da ih ima za kupiti preko e-baya za džabe.
Bauhaus nam je na drugom kraju grada tako da nismo stigli, ali vidim sad da ih ima za kupiti preko e-baya za džabe.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Lastan » wrote: Oprosti. Govorimo o ženi koja se sprema za državnu maturu – koja je, uostalom, vrlo vjerojatno maturirala po starom sustavu – a koja ne može naučiti jezik na razini “I am Jack. This is Bill. My friend Bill. Hello! I am Sandy. This is Jill. My friend Jill. Hello!”
Let's play ball!
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
-
- Information
-