Gastro chat

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
Pješčana

Post 25 Jan 2012, 15:35

Potjeh » wrote:
U biti postoji opcija gdje je vuk sit a koza cijela ali je poprilično daleko ispred nas. Riječ je o proizvodnji mesa. Koncept je jednostavan: uzmeš komadić mesa, uroniš ga u hranjivu otopinu i ono naraste poput biljke kroz neko vrijeme.

Ova tehnologija se intezivno danas istražuje u medicinske svrhe (organi za transplataciju npr.) ali neki zagovaraju i širu viziju koja bi nas potpuno odvojila od potrebe za ubijanjem.
prva vijest!
ček, komad mrtvog mesa umočiš u..što točno? što sadrži ta otopina?
to bi onda bilo kao ono na Star Treku :D replikator! nikad mi nije bilo jasno zašto od replikatora traže nekakav čaj od algi, a ne, recimo, burek

ovo je čet, tak da možemo ležernije ovdje :)

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
vrrrlet

Post 25 Jan 2012, 15:38

ex anais » wrote:Zanimljivo. Ovo Pješčanino. A što je s mačkama, koja je njihova svrha? Znam da smo na Gastronomiji, ali eto. :zubo:
Pa mačke su isto jestive. :ne zna: To što smo mi društvo obilja koje si može priuštiti držanje životinja bez hranjive funkcije je druga stvar.
Pješčana » wrote:mislim da se mačke u Kini jedu, kao i psi. možda biu Lastan znao više, on je tamo bio.

nemojte me krivo shvatiti, sad idem u krajnost jer pokušavam shvatiti argumente vegana.

s druge strane, ja bih rado da tovljene životnje imaju bolje životne uvjete, da trče po polju i livadi, da imaju prostranu štalu. ovo industrijsko je strašno. ali nemam trenutno ideje kako da ljudi budu siti i da su uvjeti takvi :(
Jednostavno je, treba smanjiti broj ljudi. Nama jednostavno treba jedna dobra kuga ili veliki rat da bismo ostali normalni ljudi. Ups, ne ostali, postali.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
baja

Post 25 Jan 2012, 15:40

vrrrlet » wrote: A onaj magarac samoubojica s Palagruže? Taj je bio svjestan egzistencijalističkih problema, život mu se sastojao od tegljenja uzbrdo, i prvom prilikom kad se oslobodio užeta skočio je niz liticu. Vidija je tovar da na Palagruzi nema baš seksa.
:cerek:
tog magarca sam se sjetila preko nekoliko puta tijekom porodiljnog :D
zbog veranja uzbrdo-nizbrdo po kući :o

rusi su eksperimentirali s biljkom i račićima u izoliranoj sobi gdje ih je mehanička ruka naizmjenice ranjavala
račići su reagirali na patnju biljke i obrnuto
Morticia

Post 25 Jan 2012, 15:41

vrrrlet » wrote:
Jednostavno je, treba smanjiti broj ljudi. Nama jednostavno treba jedna dobra kuga ili veliki rat da bismo ostali normalni ljudi. Ups, ne ostali, postali.
Pih, a kad sam ja to rekla dobila sam po nosu. :durica:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Eks

Post 25 Jan 2012, 15:41

Morticia » wrote:
Pih, a kad sam ja to rekla dobila sam po nosu. :durica:
Da bi mogli jesti mačke, jel. :durica:
Morticia

Post 25 Jan 2012, 15:42

Zašto bi onda jeli mačke? :misli:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 25 Jan 2012, 15:43

Potjeh » wrote:
U biti postoji opcija gdje je vuk sit a koza cijela ali je poprilično daleko ispred nas. Riječ je o proizvodnji mesa. Koncept je jednostavan: uzmeš komadić mesa, uroniš ga u hranjivu otopinu i ono naraste poput biljke kroz neko vrijeme.

Ova tehnologija se intezivno danas istražuje u medicinske svrhe (organi za transplataciju npr.) ali neki zagovaraju i širu viziju koja bi nas potpuno odvojila od potrebe za ubijanjem.

To je protiv Boga. Ja prvi neću jesti takvo meso, fuj. Životinje bi trebale imati bolje uvjete, bez svake sumnje. Bez svake sumnje je da nije u redu nekoga osuditi na zanimanje poput mesara ili blagajnice, to bi svi trebali raditi par dana u godini, po rasporedu. I smetlari, onda bi ljudi manje smeća bacali.

Kao da bi u prirodi umrla prirodnom smrću, mo'š mislit'. Tri i pol životinje umiru prirodnom smrću, kajjaznam, medvjed, nosorog i tvor. Ostale se međusobno potamane.
Tupelo

Meni je sad žao teladi i magarca s Palagruže. :crying:

Isuse, nadam se da nisam opet trudna. :mama: :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Pješčana

meni su u gimnaziji pričali o eksperimentu gdje je skupina studenata prolazila pored niza biljaka. i onda je jedan student potrgao listove jednoj biljci.

nakon toga, sve su biljke reagirale na ovog biljoubojicu kad je ponovno prolazio pored njih

Tupelo, vibrali smo za Sašenku, jebemu. :rolleyes: :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Eks

Morticia » wrote:Zašto bi onda jeli mačke? :misli:
Pa ne bi bili društvo obilja, kako reče vrrlet i onda bi spali na to da jedemo i mačke. :misli: :zubo:
A i štakori su hranjivi. :E
Potjeh

Post 25 Jan 2012, 15:44

Morticia » wrote: I btw, na četu smo, tako da ono... :B :trio:
Isprike. Zaboravio sam na narav teme.
Pješčana wrote: prva vijest!
ček, komad mrtvog mesa umočiš u..što točno? što sadrži ta otopina?
Hranjive sastojke. Iste one koje se nalaze u našem krvotoku. Ali, jako pojednostavljeno sam stvar predstavio. Kompleksan je to problem. Laboratoriji su demonstrirali da se može ali ostaje pitanje hoće li biti ekonomično ikada.
Morticia

Post 25 Jan 2012, 15:47

ex anais » wrote:
Pa ne bi bili društvo obilja, kako reče vrrlet i onda bi spali na to da jedemo i mačke. :misli: :zubo:
A i štakori su hranjivi. :E
Ne, ne, ne, krivo.
Onda bi nas bilo puno manje pa ne bi bilo potrebe ni da se toliko životinja drži u odvratnim uvjetima samo u svrhu toga da ih mi pretvorimo u hamburgere.
vrrrlet

Post 25 Jan 2012, 15:51

baja » wrote: :cerek:
tog magarca sam se sjetila preko nekoliko puta tijekom porodiljnog :D
zbog veranja uzbrdo-nizbrdo po kući :o

rusi su eksperimentirali s biljkom i račićima u izoliranoj sobi gdje ih je mehanička ruka naizmjenice ranjavala
račići su reagirali na patnju biljke i obrnuto

Smatram da i kamen ima dušu. Ona naravno nije na razini biljke, životinje, a pogotovo ne čovjeka. Ali je ima. Doduše, ne može baš nešto napričati s njom, prilično je mutava.
Morticia » wrote:Zašto bi onda jeli mačke? :misli:
Pa pitanje je zašto ih ne jedemo, sigurno su fine.

Pješčana » wrote:meni su u gimnaziji pričali o eksperimentu gdje je skupina studenata prolazila pored niza biljaka. i onda je jedan student potrgao listove jednoj biljci.

nakon toga, sve su biljke reagirale na ovog biljoubojicu kad je ponovno prolazio pored njih

Tupelo, vibrali smo za Sašenku, jebemu. :rolleyes: :D
Mislim stvarno Tupelo, ukrala si Sašenkine vibrice. :rolleyes:

A ovo je isto tako dokaz koliki su vegetarijanci fašisti. Ja sam pravedan, jer želim da svi jednako pate zbog mojih prehrambenih navika, dok njima ne predstavlja ništa nanositi bol biljci. Nema oči. kažu. Jebo ih Bog, što onda ne jedu slijepce.
Morticia

Post 25 Jan 2012, 15:58

A što je s kapetanom Kukom, npr.?

Ups, pardon, on ima oba oka. :o
baja

Post 25 Jan 2012, 16:02

vrrrlet » wrote:Doduše, ne može baš nešto napričati s njom, prilično je mutava.
pih, u hiperprostoru možeš općit s kim hoćeš :o
vrrrlet

Post 25 Jan 2012, 16:06

baja » wrote: pih, u hiperprostoru možeš općit s kim hoćeš :o
Nema dobne granice? :lux:
ombia

Post 25 Jan 2012, 16:52

Igrom slucaja znam puno vegetarijanaca i nesto vegana. Nisu militantni i druzimo se i jedemo skupa i nista nam ne fali.
Mene zapravo cude vegetarijanci koji iz moralnih/etickih razlgoa ne jedu meso, ali bez problema jedu sir ili zivotinjske proizvode dobivene iz masovnog drzanja zivotinja.
Sto se zivotinjske inteligencije tice, prosjecna svinja je inteligentnija od prosjecnog alfa muzjaka.
Pješčana » wrote:
mogla bih sad o dokumentarcima koje sam vidjela, o "prirodnom " uzgoju po francuskim alpama, gdje stada šeću većinu godine, vesela, sretna, zdravija, nisu puna antibiotika..ali to su rijetki rimjeri
Nije ovo tako rijetko. Bilo je prije 10+ godina, sad je puno cesce.

E sad jel zivotinje osjecaju strah, stres itd. pa mjerljivo je razinom odredjenih hormona u odredjenim situacijama. To za one autisticne kojima takav dokaz treba.
Pješčana » wrote:meni su u gimnaziji pričali o eksperimentu gdje je skupina studenata prolazila pored niza biljaka. i onda je jedan student potrgao listove jednoj biljci.

Kako?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Jan 2012, 18:45

vrrrlet » wrote: A ovo je isto tako dokaz koliki su vegetarijanci fašisti. Ja sam pravedan, jer želim da svi jednako pate zbog mojih prehrambenih navika, dok njima ne predstavlja ništa nanositi bol biljci. Nema oči. kažu. Jebo ih Bog, što onda ne jedu slijepce.
Majstore-e! :rofl:

Morat ću i ja ponoviti svoju misao: kome smeta što se nalazi na vrhu hranidbenog lanca, nek slobodno skoči među krokodile.
ombia

Post 25 Jan 2012, 18:51

Nije ni to lako nac ovih dana. :ne zna: Osim na jelovniku. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Jan 2012, 18:52

ombia » wrote:Igrom slucaja znam puno vegetarijanaca i nesto vegana. Nisu militantni i druzimo se i jedemo skupa i nista nam ne fali.
Da, ništa vam ne fali dok jedeš po njihovom, zar ne? Zar ih ne smeta kad glođeš kost mrtve životinje?
Kaže Đepika da u RL poznaje nekakve miroljubive vege-nešto, dok su na forumu uglavnom vegenacisti.
Ja mislim da to mugu biti jedni te isti ljudi, samo kaj nemaju muda svoje stavove iznositi javno.
Mene zapravo cude vegetarijanci koji iz moralnih/etickih razlgoa ne jedu meso, ali bez problema jedu sir ili zivotinjske proizvode dobivene iz masovnog drzanja zivotinja.
A mene čude vegetarijanci koji jedu neke tamo zdrkane alge, a nisu ni svjesni koliko je biljaka i životinja izginulo da bi oni svojom usranom kreditnom karticom kupili te usrane alge u usranom bio-nebio-ubio dućanu. Vidio sam nekakve alge u Konzumu, u malim malim paketićima. izračunao sam da kila košta tri soma kuna.
Sto se zivotinjske inteligencije tice, prosjecna svinja je inteligentnija od prosjecnog alfa muzjaka.
A prosječna žena je inteligentnija od prosječne kokoši po tome što ima jednu moždanu vijugu više. Ista joj služi za to da ne sere po dvorištu.
ombia

Post 25 Jan 2012, 19:38

Judolino daj se opusti. :facepalm: Osim sto ne glodjem kosti jer mi nisu fine (mislim kost?!), jedem odrezak pored njih i dal ih smeta ne znam jel mi ne kazu.
Kad ih zovem u goste ne spremam meso, dapace prosirili su izbor jela koje kuham i naucili me svasta.
Kod tebe vidim sad iskljucivost i to istu onu koju predbacujes vegetarijancima. :giggle:

Opcenito mi se ne svidja ideja ikoga pribijati na kriz i prozivati radi njegovih prehrambenih navika. Kad te napadnu i ako, brani se. :zubo: Pljuvati nekoga jer si sreo pet militantnih i to na netu, to je bezveze.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 25 Jan 2012, 22:17

Glodati kosti je fraza. Zapravo se glođe meso s kostiju, a nekima (primjerice meni) to je jedan od najljepših dijelova pečenke.

Ne smeta meni ničiji jelovnik, ali mi smeta neznanje i glupost. A najviše mi smeta kad neznalice glume nekakve moralne autoritete i nameću svoj stil života drugima.
Ja imam rođu vegeterijanca (zna on tu i tamo klopnuti i ribe), ali nikad mu ne guram pred nos svoje ćevape. Niti on mene jebe da bih ja trebao biti vegos.

Eto, izgleda da su i ovi tvoji travopasci OK ako te ne jebu zato kaj jedeš odrezak u njihovom društvu.
JPK

Post 25 Jan 2012, 22:34

judolino » wrote: A mene čude vegetarijanci koji jedu neke tamo zdrkane alge, a nisu ni svjesni koliko je biljaka i životinja izginulo da bi oni svojom usranom kreditnom karticom kupili te usrane alge u usranom bio-nebio-ubio dućanu.
To je glavni problem s tim samodopadnim pizdurinama.
Jedan od najboljih momenata je bio kad je profesor agronomije sa Oregon Statea izračunao da veganska prehrana ukupno ubija više živina (voluharica i sličnih poljskih) nego neke vrste mesne, veganacistička javnost se oko tog rezultata uzjebala više nego kad im se spomene da je Hitler bio vegetarijanac. :D
Biti i mniti svemiropolisno
Nikolajevna

Post 25 Jan 2012, 23:10

judolino » wrote:
Kaže Đepika da u RL poznaje nekakve miroljubive vege-nešto, dok su na forumu uglavnom vegenacisti.
Pa dobro, što time želiš reći? Da postoji šansa da JPK u RL-u nije neurotični šizek? :D
Moment

Post 25 Jan 2012, 23:12

Poznajem nekoliko vegetarijanaca i jednog vegana.
Ovom zadnjem vec nekoliko godina nije palo na kraj jebene pameti zucnuti o prehrani u mojoj blizini.
Proglasio me ubojicom a ja njega salatožderom.
Mršav je i ispijen. Podsjeca me na anoreksicne manekenkice, vjecno umoran.
Njegova četverogodišnja kćer također. :(
Za njega mi puca kuki, ali zbog prehrambene fiksacije i neželje da se barem raspita jel maloj sto fali, zvala bih mu socijalnu doma.
Osobno me apsoštrumpfno nije briga za patnje kokoski i buducih pršuta, niti sklapanja nježnih listića mimoze za vazu.
I kako se to tocno pravi šunka od rajčice?
Mislin da san bija jasan
  • Information