Nenia Salonitana » wrote:život jest jedan veliki put prema nigdje, ali do nigdje možeš doći na kvalitetan i manje kvalitetan način, a neki pred kraj ipak osjete da su pogriješili i da su do nigdje mogli doputovati na bolji način(taj "bolji" način je dijelom subjektivan, probajmo to zanemariti)
Da ga jebeš, opet ne razumijem
Evo, zamisli 2 osobe, A i B.
Osoba A je na samrti, i tamo je 'došla' na jako nekvalitetan način, pa žali za ovime ili za onime, whatever - recimo za onih 5 najčešćih stvari iz tvog članka.
Osoba B je na samrti, ali tamo je došla na 'kvalitetan' način

ono provodila puno vremena s prijateljima, yada yada yada & whatnot.
Obje će za npr. 5 dana biti pokojne.
Ergo, nakon tih 5 dana će odjednom postati totalno irelevantno kako je tko došao tamo.

Mislim, pa nije to samo moja ideja, je li ono Slavko Mihalić ili tako neki pjesnik negdje napisao 'u smrti svi smo jednaki'? No kiddin', Sherlock... u biti pa puno prije njega je sve to isto napisao kralj Salomon...
Nenia Salonitana » wrote:zabavi se barem putujući i pogledaj što se nudi na putovanju kad već dangubiš jer si odlučio da ćeš doputovati duljim putem, a ne nekom od prečica, da se slikovito izrazim
No, ali to je posve druga stvar. OK, ako kažeš *sada* radi ovo ili ono jer je *sada* to 'bolje' - protiv takve tvrdnje nemam ništa (efektivno & danas LOL), ali to nije isto ovoj originalnoj tvrdnji, gdje se o tome 'sada' zaključuje NA TEMELJU žaljenja ljudi na samrti. Ja samo kažem da žaljenje na samrti nema nikakvu relevantnost za ništa, to je kratak period u kojem ljudi možda i ne misle najbistrije, a čak i da misle, svejedno traje prekratko da bi nekakva razmišljanja tada bila značajna na bilo koji način.
A to je inače prilično česta misao, koliko sam puta pročitao da netko kaže kako živi tako da 'ni za čim ne žali na kraju'. Da ga jebeš, ne razumijem zašto je po ičemu relevantno što ćeš misliti NA SAMRTI. Nije li to pomalo čudan argument za život - pitanje što ćeš misliti tih par dana pred smrt?