Quark wrote: ↑22 Jan 2021, 22:21
miki ne laje kuja radi sela nego radi sebe. to je jedno.
a drugo oprosti ali 99% ljudi su ovce i po mom mišljenju nisu zaslužili da imaju oib, a kamoli da hodaju po betonu.
treće, to šta ti smatraš pozitivno iz same udruge ja smatram izuzetno negativnim. izuzetno. da pojasnim: našla se udruga koja zahtijeva od države da se odrekne dijela prihoda. po meni to graniči sa ludošću i duševnom bolešću. naime ako nešto želiš promijeniti nemoj zahtijevati od države ništa, kandidiraj se na izborima i ti postani država pa promijeni. međutim lukavci iz ugp se ne misle baviti politikom već samo ukazivati na probleme i zahtijevati rješenja. kurca ti. a šta je najgore to ljudi puše i to in the big time.
pa koji će mi kurac udruga koja kaže da je hrvatska gospodarska komora parafiskalni namet i da je treba ukinuti ili bar svesti sa prisilnog članstva na dobrovoljnu bazu? pa to znan i ja budala. proteklih desetljeća smo squaw i ja bacili dobra 2-3 krstarenja u hrvatsku obrtničku komoru.
sad da se dotaknemo dipl. ing. i ekonomista i ugostitelja i iznajmljivača.
krenimo redom. iznajmljivači su izuzetno povlaštena kasta u društvu jer im je zakon omogućija da stiču financijsku korist od imovine uz minimalna davanja državi, praktički nula. to šta oni plaćaju dio kolača bookingu i njihov pdv to nema veze sa pričom, ali da su povlašteni jesu. najam prostora je djelatnost koja ostvaruje prihode i ja bi im svima uveja vođenje poslovnih knjiga, fiskalizaciju i imanje pravne osobe ili obrta sa svim dadžbinama koje plaćaju i ostali. kad smo uvodili sustav evisitor prije par godina ja san bija podrška lokalnoj tz jer su mi korisnik više od 20 godina. znaš kako su ti iznajmljivači dolazili u ured tz? bija san prisutan bar 15-20 puta kako bi ulazili ko kauboji "šta ste sad ovo izmislili da mi nemamo mira evo vam tan lista pa ako želite uvesti gosta uvedite ga vi ja neću". i onda su ove jadne žene umisto njih uvodile njihove goste. jer su kulturne i jer je to zakonska obaveza. jednom koji je bija izrazito neugoda san reka "jel vi tako gospodine dođete i u poreznu pa njih tamo napadnete šta sad triba predavat pdv elektronski?"
ugostitelji? jesu to oni koji su razliku smanjenog pdva stavili sebi u džep? ili su to oni kojima je 2013 kad je uvedena fiskalizacija naglo skočija promet za 5000%?
a sad idemo na dipl. ing. i ekonomiste. ljudi koji su tehnički obrazovani imaju drukčiji mentalni sklop jer im je u opisu zanimanja rješavanje problema (problema za koje će u većini slučajeva odgovarati i kazneno i certifikatom) za razliku od ekonomista koji su u principu obučeni da knjiže i analiziraju poslovne događaje, ništa više od toga. a da ne govorimo da ne odgovaraju ničim, ni imovinom ni radnim mjestom. i stoga ja radim razlike između navedenih bez obzira šta je svaki posal "jednako vrijedan". nije niti će ikad biti.
A nisi mi jasan, sam tvrdis da si bacija kisu isusovu para na raznorazne namete i da si mogao ostvariti 2-3 krstarenja, a onda kritikujes udrugu koja se bori protiv takvih nameta
nadalje, zelis da udruga postane politicka opcija i da na izborima ostvari svoje zelje, a da dotad suti
glupost. Zasto bi opcenito itko sutio ako za placenu uslugu ne dobije adekvatnu uslugu? Tebi je normalno platiti porez, a onda ce drzava tim porezom kupiti kucu za 80k € i dati je besplatno na koristenje jednom zunicu? Isto tako je iz proracuna zdravstvo isisalo barem 100 mlrd kn u zadnjih 20 godina a da nije izgrađena ni jedna bolnica?
Ajmo dalje, tulum u covid bolnici a istovremeno zatvorili ugostitelje. Mozda je udruga kriva i za to
Vidis, između ostalog udruga govori upravo o svim takvim nebulozama.
I gle, zato ne trebas osnovat stranku i izac na izbore, dovoljno je organizirati udrugu
Svakako da nisu ni svi prijedlozi dobri, ali se o svim prijedlozima treba razgovarati.
I da, sasvim je druga stvar ako postoji animozitet prema pojedincima s vrha te udruge, to je osobna stvar. A kad smo vec kod toga, ni meni Bujas nije nimalo simpatican, cak je arogantan i mozda neprijatan, ali me boli ona stvar, dokle god govori o promasenoj gospodarskoj politici, jer je promasena.
I na koncu, udruga ili barem jedan dio udruzenih se itekako ne slaze s poreznom politikom u kojoj rentijer ima najbolji polozaj kroz pausalno oporezivanje, tako da ti je i ta tvrdnja pogresna.
Quark wrote: ↑22 Jan 2021, 22:21
i za kraj: ugp ne predstavlja nikog osim samog sebe.
Naravno, to je udruga glasa poduzetnika