haram wrote: ↑16 Dec 2018, 13:32
Zbog Dunbarovog broja, rekao bih. Nemreš biti interaktivan na puno mjesta, pa ljudi radije biraju ona na kojima su ljudi s kojima su u kontaktu i u RL, a nemaju vremena za kavice i sl.
Nema ti to veze. Baš sam prebrojala svoje FB frendove - manje ih je od sto, ali blizu sam, a ni sama ne znam odakle ih se toliko nakupilo.
Pa sam ih i pregledala.
Otprilike polovicu poznajem osobno, a sa svega četvero-petero njih povremeno se viđam i/ili pijem kavicu. Od onih koje osobno poznajem, otprilike su dvije trećine davnašnji poznanici koji su me "otkrili" preko zajedničkih frendova, a ostatak su rodbina i svojta. S kim želim biti u kontaktu, s njim i ostajem u kontaktu i uvijek nađem vremena za kavu. Ne trebaju mi za to društvene mreže.
Meni su forumi draži upravo zbog anonimnosti: zato mi je uvijek puno trebalo da se odlučim na zajedničko druženje. Ne zanima me kako izgledaš ako mi je zanimljivo ono što pišeš, ako iz napisanoga vidim da imaš duha i pameti. Ovo posljednje bio je kriterij za prihvaćanje prijateljstva većine ljudi koji pripadaju onoj drugoj, "nepoznatoj" polovici na Fejsu.
Stitch wrote: ↑16 Dec 2018, 14:43
Facebook je prestao proganjati lažne profile? Nema više provjeravanja osobne iskaznice?

Nema ako se registriraš kao Ivana Horvat. Primjerice.

Mene bi provjeravali i da sam se registrirala pod pravim imenom i prezimenom.
Istinabog, nakon prvobitnog pokušaja da budem anonimna, registrirala sam drugi profil koji je nalikovao na pravo ime i prezime, ali me netko od "prijatelja" uredno prijavio, i to netko tko se predstavlja pod lažnim prezimenom - udano joj se ne sviđa, a nije ga službeno promijenila, pa joj je draže djevojačko.
miky0 wrote: ↑16 Dec 2018, 15:22
Meni je fejs ubija moj nick. Zato i ne pisem gluposti tamo.
Znači, otkrio se razlog zašto su ti ubili profil?

Mojoj su frendici već ubili dva profila, a nijedan od njih nije bio
fake name, bar ne u potpunosti, no misli se da je to potaknula konkurencija jer joj je profil povezan s onlajn prodajom.
S Fejsom je
nemoguće kontaktirati: ili ćeš napraviti kako oni kažu, ili ima da te nema. Kad popizdim, napisat ću poruku Cukiju.