Dakle, koje knjige su vam obilježile djetinjstvo? One koje ste čitali i nakon što su vam rekli da je vrijeme za poći leći?
Winnetou, plakala sam kad je umro.
Sin lovca na medvjede
Eko eko, baš sam neki dan imala diskusiju o njemu
slušam!
pa Pustinju sam čitala ko dijete, Quo vadis ipak na faxuHekatonhir wrote:A Quo vadis? Pff, majketi, to je knjiga da se smrzneš.
I meni je ta bila draga kad sam bila mala, ali zapravo je užasna. Hvala postkolonijalnoj teoriji za to što je danas prezirem do besvijesti.Pješčana wrote: Sienkiewicz- Kroz pustinju i prašumudivna, divna knjiga, naučila sam što je kinin i što su biserke
To sam čitao kasnije, u srednjoj. Zato što me u osmom osnovne profesorica hrvatskog poslala pedagogu zbog 120 dana Sodome, to sam listao pod klupom. Justinu nije našla, bila je u torbi.Vodena wrote:pa sam došla do Millera (stari kupil jer su imale krasne baršunaste korice), cijela kolekcija.
Ah, ja sam ove godine imala dječju književnost. I ponovno iščitala sve moguće pričice za djecu. I ko ništa vratim se u djetinjstvo. Bit će da će onda i Janko prolaziti. U nekoj sam priglupoj fazi, mislim da je pravo vrijeme za njega.bliss wrote: Jao, ja sam to gutala u osnovnoj.Ne znam koliko bi mi leglo sad, ali tad mi je bilo super.
Boccaccio i nešto od Phillipa Rotha.Pješčana wrote:Prve knjige koje su imale veze sa seksom bile su Angelica i još neka kojoj se ne mogu sjetit imena, mislim da se zvala Mistralova kći.
jao
a onda sam dobila zbirku arapskih erostkih priča, ajmo ih tako nazvati, s crtežima, i puno toga je sjelo na svoje mjesto
pa nisu dječji pisci, ali sam ih čitala u djetinjstvuharpy wrote:Otkad su Erica Jong i Roth dječji pisci?
Pa Zujak leti u sumrak.
A, pa svi smo poskrivečki čitali takve stvari, pitam se koliko je Miller utjecao na formiranje moje psihePješčana wrote: pa nisu dječji pisci, ali sam ih čitala u djetinjstvu![]()
to jest, ja nisam Rotha, ali jesam Ericu
Zujak leti u sumrak..ostao mi je neki čudan osjećaj kad se spomene skarabej
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests