Putovanja s djecom

Jer ja sam skitnica, daljine me vuku...
chillout23
Been thanked: 2 times

Post 01 Mar 2017, 12:55

Pošto planiram iduće godine na neku egzotčnu destinaciju sa djetetom (i ženom, ako bude mogla), koju bi mi preporučili vi koji ste bili?
Planiramo letit za što manje love, naravno (cijena aviona)...i tu mi je sve jasno. Dakle spoj odličnih/lijepih plaža, dobre hrane i ne pre visokih cijena :)
Pošto će dijete imati 11 i pol godina tada, nećemo baš pre više našetavati okolo (kao što bi bio slučaj da ona ne ide), iako će biti i toga u količini da mala baš ne spadne s nogu :D
Put bi bio u (approx.) 10./11./12. mjesecu. 2018. Znam da je to dosta daleko, ali prije ne možemo jer je plan i program za idućih godinu dana pun do vrha, a i GO ne dijele baš kak bi trebali :D

U glavnom, gledam JI Aziju, Maldive, Sejšele, Mauricijus...

Pa eto, pucajte :)

Mjesto rođenja: Zemlja, Rasa: čovjek, Politika: sloboda, Religija: ljubav

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Nukac
Davorich
Has thanked: 6 times
Been thanked: 91 times

Post 01 Mar 2017, 13:00

Tajland?

Meni je to najbolji uvod u Aziju, kulturno, prilagođeno Europljanima, a opet ima notu divlje Azije.

I još k tome ne preskupo. S tim da je 11-12 mjesec početak ljetnog perioda.
chillout23

Post 01 Mar 2017, 13:27

Ok thx :top:
Gledao i Langkawi/Maleziju i čini mi se slično Tajlandu...

Fala :)

Ljudi se povremeno spotaknu o istinu, ali većina njih brzo ustane i otrči dalje, kao da se ništa nije dogodilo.
Nukac
Davorich

Post 01 Mar 2017, 13:36

Meni jedino između Malezije i Tajlanda Tajland opet pobjeđuje iz vjerskih razloga.
Naime, budizam je ipak zanimljiviji, neobičniji i rekao bih upečatljiviji od muslimanske vjere, pa je odmah i Tajland egzotičnija destinacija od Malezije.
chillout23

Post 01 Mar 2017, 14:00

Nisam vjernik, ali budizam je jedina religija (u stvari je više filozofija nego religija) do koje držim i čijih se načela držim/pokušavam držati.
I u principu ne gledam na putovanja nikad s vjerske strane :)
Alkohol skoro i da ne pijem(o), tak da tu nemam neke probleme.

Nukac
Davorich

Post 01 Mar 2017, 14:03

Ma nije moj upis vezan na vjeru, nego čisto zanimljivost destinacije, naime budistički vjerski objekti su puno zanimljiviji i egzotičniji od muslimanskih, te samim time Tajland izgleda egzotičnije od Malezije.
chillout23

Post 01 Mar 2017, 14:34

Ok :D :facepalm: sve jasno :raspa:

chillout23

Post 23 Mar 2017, 12:07

Evo da tu postam, jer ovo je budget za sve destinacije koje me zanimaju:

Pa iskreno nisam siguran za cifre još...nek nađemo avione za 4000/pp = 12000kn za nas troje. Pa onda smještaj...nemam pojma, cijene variraju bolesno...mislil sam nekih 5-6000kn za 8/9/10 dana (noćenje + doručak, recimo). Znači tu smo već na 18000kn :facepalm: 1000kn gore - dole, nebitno..
A treba i bit tam 10-11 dana (sve sa letovima).
Nadam se da je vrh vrhova 25000kn. Naravno i to mi je cifra za :facepalm: ali budemo malo stisli i otputovali, nadam se :)

Za sada misim da je Tajland u prednosti, pa Bali ili tam negdje i počela me Afrika kopat neki dan :D pa onda kad budem solo zapičit prema Vijetnamu, Kambodži, Burmi, Šri Lanki (od 2019. na dalje :D)

Wob

Post 26 Mar 2017, 10:14

Imas ti dosta dobar budget za vas troje. Kad bi uhvatio povoljnu kartu za Argentinu , moga bi se uklopit sa budgetom u argentinu i brasil . Doli je dosta jeftino .. ja sam nekidan gleda hotele po San Telmu , kvart u Bueno Sairesu , pa to je bagatela u usporedbi sa NYC .. a sad mi je frend doli bija pa kaze da se moze jest , pit , provodit za nikakve novce . Samo sta ima se vozit pun k. do doli

Sent from my iPhone using Tapatalk
chillout23

Post 26 Mar 2017, 11:02

Brazil me ne privlači, a u Argentinu bi drage volje :) ali mislim da nije opcija ;)
Dijete želi baš plaže i more i samo chill :)

btw...nije nam to budget baš. To je ono...najgor(nj)a moguća financijska solucija. Volio bi ja to sve izrokat za 15000, ali smo troje i dijete je tu. Teško izvedivo.
Hvala u svakom slučaju za ovaj tip :top:

Wob

Post 26 Mar 2017, 11:05

A da dovedeš dijete u Pirovac ? Znam ti ludilo vlasnika od apartmana uz plazu

Sent from my iPhone using Tapatalk
chillout23

Post 26 Mar 2017, 19:13

Ahahahaha :rofl:

• Information