http://www.index.hr/vijesti/clanak/osno ... 87489.aspx
Miky?
Ja ih već neko vrijeme pratim na fejsu. Pismeni su i suvisli, pa mi ih lipo pročitat. Okej, koliko može biti suvisla spika o radničkom samoupravljanju, revoluciji, agitpropu i tomu slično.
E, to. Neka ih, nisu mi mrski i neće mi bit mrsko da dobiju nekakvu podršku, ali za me to nije. Ne mogu, brate mili, kad vidim "revolucija" dođe mi bižat.Kolinda Kitarović » wrote:Ja sam nedugo ovdje trolala undu oko tih ekipa, ok, više sam se orijentirala na occupy hrvatska koji su za raliku od radničke fronte nepismeni i glupavi kao građanska akcija.
Ali, Fronta je ok, solidni su, pismeni. Ali šta ja znam, mislim, načelno podržavam, pratim, ali nešto mi nedostaje da stanem sto posto uz njih. Prealternativno meni to.
Pa da.Zekoslawa » wrote: E, to. Neka ih, nisu mi mrski i neće mi bit mrsko da dobiju nekakvu podršku, ali za me to nije. Ne mogu, brate mili, kad vidim "revolucija" dođe mi bižat.
..polako. polako..Zekoslawa » wrote:Hnje, malo je blesavo ljudima kojima je jezičarenje poziv gledati kroz prste kad je u pitanju semantika, jel.Dogmatizam me plaši, ideološki i svaki drugi. Meni se čini da je ovo ekipa koja bi bila zgodna oporba. Bilo kome. Ja njima ne bih dala u ruke da odlučuju, a jok.
Aha, Occupy ih ne podržava jer su strankaNajviše bismo voljeli da se sve to može odviti potpuno mirno i bez nasilja. Svakako mi nismo ti koji će na nekoga krenuti nasiljem. Međutim, pogledajte primjer Južne Amerike. Tamo ima vladâ koje koliko-toliko rade u interesu većine. U Hondurasu je predsjednik Manuel Zelaya došao na vlast, napravio neke sitne ustupke u korist većine i što se dogodilo? Krupni kapital ga je 2009. maknuo državnim udarom uz prikriveno odobravanje SAD-a. Možemo se sjetiti i Salvadora Allendea i drugih sličnih primjera. Problem nije u tome što će se narod pobuniti pa ići nekog ubijati. Problem je u tome što se oni koji trenutno imaju moć ne žele odreći te svoje moći, jer zbog siromaštva većine žive u izobilju. Za nasiljem, kako vidimo širom svijeta, posežu upravo političko-ekonomske elite i, kad zagusti, čak i na mirne prosvjede reagiraju najprije pendrekom pa onda čak i puškama.
..pa da, mislim, ono.. kolko uopce ima radnika danas u hrvatskoj? ..dovoljno za klasu?karambol » wrote:Radnička fronta??
pa nema se tu sto puno pojasnit. rekao sam vec, razjedinjenost ljevice. ti okupji polaze od nacela subverzije na nekoj civilnoj razini. ono, trolanje. i to je ok. i na tome ce ostat i zadovoljit se.Kolinda Kitarović » wrote:Ok, zašto ih Occupyci sprdaju? f Nek mi netko pojasni scenu. Unda?![]()
Iako, Occupy su nepismeni za razliku od njih i glavni domet im je "kravetina, glupačetina" i vesele slike "Lignjoslava Domovinskog". Imam dojam da to vodi neki Perica iz trećeg ce. Ali oborili su me kad su se iskreno, svim srcem i bez ironijskog odmaka poklonili Kim Jongu.![]()
![]()
Ne znam je li Radnička opreznija i pametnija ili su i oni takvog mišljenja.![]()
Onoj nekoj Crvenoj akciji sam komentirala kad su htjeli zaštititi sirote male fašistiće na utakmicama.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests