Mračna strana?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
karambol

Post 26 Mar 2012, 16:49

Mnogo puta sam u pričama i ispovjedima preljubničkim (i ljubavničkim) čuo kako je netko zakoračio, prešao ili redovito prelazi na mračnu stranu time što čini preljub. Ne razumijem, zašto mračna strana?
Zar nije preljubnicima lijepo kad čine to što čine? Zar nisu razlozi zašto se preljub čini nesretnost svake vrste, nezadovoljstvo zakonitim partnerom u bilo kojem obliku i voljno činjenje preljuba tj. seksa s nekim koga si sam izabrao/la?
Zašto se nešto lijepo naziva tako ružno? Zbog čega je to uvriježeni pojam u preljubničkom svijetu?
Savjest ili nešto drugo?
Hajde pojasnite mi... :ne zna:

Beta ženka

Post 26 Mar 2012, 16:56

:facepalm:

Ajd, evo da ti probam objasniti - jer vodi dvostruki život u kojem nešto taji svojem bračnom partneru, a time daje lažnu sliku o sebi tom istom partneru koji ga/ju čak možda i voli (dakle, voli nekog tko ne postoji), umjesto da izađe iz nesretnog braka.

Mada, meni je "mračnija" odlika karaktera ostajanje s nekim s kim nisi sretan niti zadovoljan.
Osim, naravno, ako oboma tako paše - na svašta se ljudi pale, ima puno mazohista i tako to... :ne zna:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
karambol

Post 26 Mar 2012, 16:59

Beta ženka » wrote::facepalm:

Ajd, evo da ti probam objasniti - jer vodi dvostruki život u kojem nešto taji svojem bračnom partneru, a time daje lažnu sliku o sebi tom istom partneru koji ga/ju čak možda i voli (dakle, voli nekog tko ne postoji), umjesto da izađe iz nesretnog braka.

Mada, meni je "mračnija" odlika karaktera ostajanje s nekim s kim nisi sretan niti zadovoljan.
Osim, naravno, ako oboma tako paše - na svašta se ljudi pale, ima puno mazohista i tako to... :ne zna:
Dakle, faza "isprobavanja" i uštimavanja novog leptirić makera je faza kada si na mračnoj strani?
Dok ne postaneš siguran/na u svoju odluku o promjeni onoga tko te usrećuje? Ili te samo malo više usrećuje od postojećeg s kojim ne misliš raskinuti vezu...? :ne zna:
Lastan

Post 26 Mar 2012, 19:48

Kad Jedi vitez prijeđe na mračnu stranu, to ne znači da se ne osjeća bolje. Slobodnije. Sretnije.
Ali je prešao na mračnu stranu i sad može neprijatelje pržiti munjama, među inim.

Nitko ne kaže da se ne osjećaš dobro. Radiš sranja drugima, doduše, ali te boli kurac jer je tebi dobro.
To je mračna strana.
ombia

Post 26 Mar 2012, 20:17

Kakva mracna strana? :E
nodens

Post 26 Mar 2012, 20:21

Lastan » wrote:Kad Jedi vitez prijeđe na mračnu stranu, to ne znači da se ne osjeća bolje. Slobodnije. Sretnije.
Ali je prešao na mračnu stranu i sad može neprijatelje pržiti munjama, među inim.

Nitko ne kaže da se ne osjećaš dobro. Radiš sranja drugima, doduše, ali te boli kurac jer je tebi dobro.
To je mračna strana.

Darth Malak: I suppose... I suppose you speak the truth. I alone must accept responsibility for my fate. I wanted to be Master of the Sith and ruler of the galaxy. But that destiny was not mine, Revan. It might have been yours, perhaps... but never mine. And in the end, as the darkness takes me... I am nothing.

:cerek:
Morticia

Post 26 Mar 2012, 20:44

Bojim se da ne razumijem ovu temu. :confused:

Mislim, imam osjecaj kao da pitas sto je u tome lose.

Pa, lose je osobi s kojom dijelis zivot lagati u oci oko tako bitne stvari.
I vjerujem da to moze pozderati i najhladnokrvnijeg preljubnika, ako ima i trunke savjesti.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
vrrrlet

Post 26 Mar 2012, 20:54

Ovisi o kontekstu. Neki preljubi čine ovaj svijet u konačnici boljim. Naravno, ti su u manjini.

Primjerice, ako neka lijepa žena počini preljub sa mnom, to je super. Ako počini sa susjedom, to je loše. Pošto sam ja jedan, a susjeda ima oko 3.500.000.000, preljub je većinom mračna strana.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
ombia

Post 26 Mar 2012, 20:58

Lose je lagati onog kog volis. A ostale svi lazu svo vrijeme. :zubo:
blackcoffee

Post 26 Mar 2012, 21:02

karambol » wrote:Mnogo puta sam u pričama i ispovjedima preljubničkim (i ljubavničkim) čuo kako je netko zakoračio, prešao ili redovito prelazi na mračnu stranu time što čini preljub. Ne razumijem, zašto mračna strana?

Tebe više brine naziv, ime tog čina nego sam čin? Kad se preljuba ne bi zvala mračna strana nego zelena grana, sve bi bilo u redu?
Da sam ja preljubnica ne bih se brinula oko imena, samo bih to radila i uživala u istom. Koga briga za imena...
vrrrlet

Post 26 Mar 2012, 21:09

blackcoffee » wrote:
Da sam ja preljubnica ne bih se brinula oko imena, samo bih to radila i uživala u istom. Koga briga za imena...
Tako je, koga briga za imena, bitno je da dobro izgledaju. Pa ne biraš vino po imenu, nego po tome kako udara.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
kuki

Post 26 Mar 2012, 21:13

Ja nikad nisam čula da netko ide na mračnu stranu time što vara partnera si. A ŽUD me, jadna li sam, odgojio. :D

Možda mi je samo promaklo. :ne zna:
karambol

Post 27 Mar 2012, 09:19

blackcoffee » wrote: Tebe više brine naziv, ime tog čina nego sam čin? Kad se preljuba ne bi zvala mračna strana nego zelena grana, sve bi bilo u redu?
Pa, o tome se radi. Uživaš, a zoveš to mračnom stranom kao da činiš nešto u čemu ne uživaš. Meni je mračna strana znakovita za nešto što je ružno, a seks to nije, zapravo, ne bi trebao biti. Npr. kaže neka preljubnica kako njen muž ne bi nikada prešao na mračnu stranu i učinio preljub poput nje i usput se pravio kao da je sve u njihovoj vezi u najboljem redu...??? Pitanje je - je li mračna strana osjećaj koji uzgajaš tako što od svog partnera radiš majmuna? Ili je mračna strana onaj dio života koji posvećuješ svom ljubavniku, ljubavnici, prijatelju s povlasticama u krevetu?
Beau

Post 27 Mar 2012, 09:19

karambol » wrote:Zar nisu razlozi zašto se preljub čini nesretnost svake vrste, nezadovoljstvo zakonitim partnerom u bilo kojem obliku
Ne, ne mora biti.
To je većinom, zapravo, samo glupi izgovor. Čak i kad je nesretnost u vezi točna, to je i dalje izgovor.
Beau

Post 27 Mar 2012, 09:23

karambol » wrote:
Pa, o tome se radi. Uživaš, a zoveš to mračnom stranom kao da činiš nešto u čemu ne uživaš. Meni je mračna strana znakovita za nešto što je ružno, a seks to nije, zapravo, ne bi trebao biti. Npr. kaže neka preljubnica kako njen muž ne bi nikada prešao na mračnu stranu i učinio preljub poput nje i usput se pravio kao da je sve u njihovoj vezi u najboljem redu...??? Pitanje je - je li mračna strana osjećaj koji uzgajaš tako što od svog partnera radiš majmuna? Ili je mračna strana onaj dio života koji posvećuješ svom ljubavniku, ljubavnici, prijatelju s povlasticama u krevetu?
Mračno bi trebalo biti to što se sam sebi gadiš zbog toga što radiš, koliko god uživao u samom činu preljuba. Jer užitak ne traje dugo, a ostatak vremena je rezervirano za laganja, muljanje, grižnju savjesti i tako svašta mračnoga :o
karambol

Post 27 Mar 2012, 09:26

BoDerek » wrote: Mračno bi trebalo biti to što se sam sebi gadiš zbog toga što radiš, koliko god uživao u samom činu preljuba. Jer užitak ne traje dugo, a ostatak vremena je rezervirano za laganja, muljanje, grižnju savjesti i tako svašta mračnoga :o
Čemu onda sve to? To si kao i svaki narkić, ne?
Beau

Post 27 Mar 2012, 09:29

karambol » wrote:
E bravo. Ka narkić.
Morticia

Post 27 Mar 2012, 09:30

karambol » wrote:
Poše, Poše, pa ti kao da s Marsa padaš. :o
A odrastao čovjek. :o :zubo:

Ljudi su uglavnom jadni slabići.
I onda, umjesto da izađu iz nečeg što ih ne čini sretnima, po nekoj inerciji i navici, iz sigurnosti, ostaju u tome, a istovremeno se jebu sa strane, tražeći u takvim odnosima mrvice neke sreće koju nemaju doma.
Što ne znači da su sretni, ni kući, ni sa ljubavnikom ni igdje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
karambol

Post 27 Mar 2012, 09:36

Lastan » wrote:
To je mračna strana.
Sebičnost i zločestoća. Tako bi to nazvao, a osjećaj da si na mračnoj strani i da joj pripadaš, čini mi se, ide na račun savjesti. Jer, otprilike, kradeš mami iz novčanika lovu i praviš se da nisi ti, ne priznaješ i uvjeravaš ju da je to netko drugi, neki crni vrag, valjda...
karambol

Post 27 Mar 2012, 09:39

Morticia » wrote:
Poše, Poše, pa ti kao da s Marsa padaš. :o
A odrastao čovjek. :o :zubo:

Ljudi su uglavnom jadni slabići.
I onda, umjesto da izađu iz nečeg što ih ne čini sretnima, po nekoj inerciji i navici, iz sigurnosti, ostaju u tome, a istovremeno se jebu sa strane, tražeći u takvim odnosima mrvice neke sreće koju nemaju doma.
Što ne znači da su sretni, ni kući, ni sa ljubavnikom ni igdje.
Ma, jasno mi je to, ali mi nije jasno - zašto? Zašto zavaravanje, varanje sebe i činjenje partnera budalom, zašto mrvice...?
Čemu igra skrivača? Hormoni, midlife crisis?
Morticia

Post 27 Mar 2012, 09:42

Po treći put- SLABOST.

Ljudi su uglavnom slabići.
karambol

Post 27 Mar 2012, 09:44

Morticia » wrote:Po treći put- SLABOST.

Ljudi su uglavnom slabići.
Ajde dobro, da ne prođem k'o judolino... :zubo:
baja

Post 27 Mar 2012, 09:44

karambol » wrote:Mnogo puta sam u pričama i ispovjedima preljubničkim (i ljubavničkim) čuo kako je netko zakoračio, prešao ili redovito prelazi na mračnu stranu time što čini preljub. Ne razumijem, zašto mračna strana?

mračna je zato što se sastaju, u tajnosti, po mračnim i opskurnim mjestima :D
Zar nije preljubnicima lijepo kad čine to što čine?
jest al' lijepo je i džankeru dok se bode
Zar nisu razlozi zašto se preljub čini nesretnost svake vrste, nezadovoljstvo zakonitim partnerom u bilo kojem obliku i voljno činjenje preljuba tj. seksa s nekim koga si sam izabrao/la?
Zašto se nešto lijepo naziva tako ružno? Zbog čega je to uvriježeni pojam u preljubničkom svijetu?
Savjest ili nešto drugo?
iskreno, prvi put čujem za ovaj pojam pa tako ne znam da je uvriježen
svejedno ne kužim što je lijepo u laganju svom partneru (čak i ako preljub, kao povod laganju, stavimo na stranu)
Morticia

Post 27 Mar 2012, 09:46

karambol » wrote:
Ajde dobro, da ne prođem k'o judolino... :zubo:
:rofl: :rofl:

Nećeš, ti nisi zaslužio. :raspa:
Zasad. :E

Samo mi je čudno što je u tome tebi toliko čudno?
Pa pogledaj oko sebe, čini li ti se uistinu da su ti koji varaju sretni ljudi?
Mislim, barem u tim svojim jadnim i polovičnim odnosima koje održavaju s mužem, ljubavnikom, sobom.
Beau

Post 27 Mar 2012, 09:47

karambol » wrote: Čemu igra skrivača? Hormoni, midlife crisis?
Ili jednostavno - bivanje čovjekom?? :ne zna:
Niti je čovjeku lako voljenoj osobi reći da je gad i sjebat joj život, niti mu se lako oduprijeti leptirićima ili čemu već.
  • Information