Dalmoši/Tovari

Sve od javnog i tajnog interesa
Mulica

Post 22 Jan 2012, 22:03

Moment » wrote:Nu bodula.:rolleyes:
ko? plej? :o

ne, on je samo tovar :o

meg ti je glupa!!! :xlux:
Moment

Post 22 Jan 2012, 22:10

Ma e.
Zamiriši temu i ne da.
Škrtica.
Mislin da san bija jasan
Mulica

Post 22 Jan 2012, 22:12

Moment » wrote:Ma e.
Zamiriši temu i ne da.
Škrtica.
ne kužim? :misli:

šta ne da? seks? a e, škrt je na tome :ne zna:
meg ti je glupa!!! :xlux:
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 19:21

I, jel' se pije kava na štekatu? :kava:

Zanimljivo, škole zatvorene - jer je hlaaadnoooo.
A ljeti se ne radi - jer je vruuuućeeeee.

Pfffft. :rolleyes:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Pješčana

Post 02 Feb 2012, 19:22

Beta ženka » wrote: Zanimljivo, škole zatvorene - jer je hlaaadnoooo.

:rofl:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 19:35

A štas ti smiješ? :zubo:

Bogareti, reka bi čovik da su ovi južni mimozice, treba ih pod stakleno zvono, sve im smeta.
Ma ja sam samo zavidna što se i kod nas ne zaustavi život pod izlikom "vruće je/hladno je", tj. "glupi smo i ne snalazimo se u ovakvim uvjetima"/"nismo glupi, ali da imamo izgovor da možemo spavat, ae" - ne dâ se ni meni ustajat ujutro i ić na posao, pogotovo po ovoj hladnoći. :mad:
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 20:59

Beta ženka » wrote:I, jel' se pije kava na štekatu? :kava:

Zanimljivo, škole zatvorene - jer je hlaaadnoooo.

Jer, bogu fala, svaki dalmatinski grad i selo ima po jednu osnovnu i srednju školu u koju idu samo lokalna djeca koja ne putuju po sat vremena do škole. A svako brdo i svake skaline u slučaju poledice i snijega imaju spremnu vučnu službu i uspinjaču. Dočim je, naravno, svaka ustanova uredno opremljena centralnim grijanjem koje grije ko ludo kad je vani minus. :kava:
JPK

Post 02 Feb 2012, 21:20

Čini mi se da su mi lokalni vozači autobusa Dalmoši. Čim je pao snijeg i temperatura, kasne po pola sata, iako se sav ostali promet odvija normalno i ceste su očišćene.
Već sam ih htio testirati nekim "alo brale" dobacivanjem, ali imaju stalno slušalice na ušima i izgledaju kao da spavaju, bojim se da ne zabiju bus u zgradu ako ih probudim.

Kako se u Dalmaciji obično pristupa vozaču autobusa koji spava?
Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 21:21

Zekoslawa » wrote: Jer, bogu fala, svaki dalmatinski grad i selo ima po jednu osnovnu i srednju školu u koju idu samo lokalna djeca koja ne putuju po sat vremena do škole. A svako brdo i svake skaline u slučaju poledice i snijega imaju spremnu vučnu službu i uspinjaču. Dočim je, naravno, svaka ustanova uredno opremljena centralnim grijanjem koje grije ko ludo kad je vani minus. :kava:
Kao i na kontinentu. :kava:

Nemam ja ništa protiv, samo molit ću onda da i ja ne moram nikamo. Kme kme.

(i evo na vijestima rekoše za neku školu u ŠI da se može zagrijati, ali ravnatelj eto misli da je ovo pametnije - a ko će sa' ić ložit, ae)

P.S. A zašto nemaju grijanje inače? Aaaa, jer se "pije kava na štekatu u prosincu, ko je vidiJo da se uvodi centralno, to nama ne triiiiba!". :raspa:
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:24

Pa, ja moram svugdje gdje i ti. Evo danas sam, recimo, bila na faksu opremljenom klima uređajima. Centralno nema jer je zgrada stara jedno sto godina.

To vrijedi za škole, Beto, ne i za ostale. I to ponajprije zato što u školama nerijetko imaš razrede sa po petnaest putnika, što s otoka, što iz Zagore.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:25

JPK » wrote:Čini mi se da su mi lokalni vozači autobusa Dalmoši. Čim je pao snijeg i temperatura, kasne po pola sata, iako se sav ostali promet odvija normalno i ceste su očišćene.
Već sam ih htio testirati nekim "alo brale" dobacivanjem, ali imaju stalno slušalice na ušima i izgledaju kao da spavaju, bojim se da ne zabiju bus u zgradu ako ih probudim.

Kako se u Dalmaciji obično pristupa vozaču autobusa koji spava?
Viči "Ima izać" ili "Zadnja!"
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 21:28

Zekoslawa » wrote:Pa, ja moram svugdje gdje i ti. Evo danas sam, recimo, bila na faksu opremljenom klima uređajima. Centralno nema jer je zgrada stara jedno sto godina.

To vrijedi za škole, Beto, ne i za ostale. I to ponajprije zato što u školama nerijetko imaš razrede sa po petnaest putnika, što s otoka, što iz Zagore.

Đubre sam zlobno pa ću pitat jel' tko mene pitao na faksu i na poslu jel' putujem, kako, i oću li se moć vratit (nemrem reć ništa za osnovnu i srednju jer su mi preblizu da bih se mogla nazvati putnikom tad).

Jeeednom na faksu smo tako čekali jednog ekscentrika profesora dosta dugo da se pojavi na predavanju, a taj dan je pala snježina, poprilična.

Objašnjenje je bilo da je Dalmatinac pa ne zna hodati po snijegu (ok, bio je i kolaps u prometu, ali paz' molim te objašnjenja :lol: ), uz nezadovoljnu primjedbu da je snijeg pao za "njihov Božić", a "za naš ga nije bilo". A živi već poduže u Zagrebu, nije da nije vidio snijega do tada... :D
MightyMe

Post 02 Feb 2012, 21:29

Probajte si vi nabavit more preko ljeta koji dan pa bi vidjeli koliko bi ljudi ispunjavalo svoje obaveze :kava:
Eks

Post 02 Feb 2012, 21:29

Beta ženka » wrote:
P.S. A zašto nemaju grijanje inače? Aaaa, jer se "pije kava na štekatu u prosincu, ko je vidiJo da se uvodi centralno, to nama ne triiiiba!". :raspa:
Na mom faksu je toliko vruće da se ne može disati.
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 21:37

MightyMe » wrote:Probajte si vi nabavit more preko ljeta koji dan pa bi vidjeli koliko bi ljudi ispunjavalo svoje obaveze :kava:
Ja prva. Ne ludujem toliko za morem - a provjereno iz pričâ s domorocima - niti oni se ne kupaju za vrijeme sezone. :kava:

ex anais wrote:
Na mom faksu je toliko vruće da se ne može disati.
Drago mi čut, onda vi morate sutra na faks? :zubo:
MightyMe

Post 02 Feb 2012, 21:41

Beta ženka » wrote:
Ja prva. Ne ludujem toliko za morem - a provjereno iz pričâ s domorocima - niti oni se ne kupaju za vrijeme sezone. :kava:
Ma to je bio pokušaj da dočaram da nije toliki problem se šetat po snijegu koliki je to doživljaj jer se ne viđa svaki dan.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:45

Beta ženka » wrote:

Đubre sam zlobno pa ću pitat jel' tko mene pitao na faksu i na poslu jel' putujem, kako, i oću li se moć vratit (nemrem reć ništa za osnovnu i srednju jer su mi preblizu da bih se mogla nazvati putnikom tad).
Ma nisi ti đubre zlobno, samo nešto mi slabo čitaš. A gdje sam ja napisala da mene itko išta pita na faksu? Još lijepo kažem da vrijedi za škole, osnovne i srednje, ali ništa. Okej, možeš nastaviti svoju propovijed.
Eks

Post 02 Feb 2012, 21:46

Ja ne moram jer nemam predavanja, ali ne sjećam se da je ikad išta obustavljeno. Čak ni škola. Možda su osnovce znali pustiti jer ovdje snijeg rijetko pada pa da se djeca igraju, a za drugo ne znam.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:49

ex anais » wrote:Ja ne moram jer nemam predavanja, ali ne sjećam se da je ikad išta obustavljeno. Čak ni škola. Možda su osnovce znali pustiti jer ovdje snijeg rijetko pada pa da se djeca igraju, a za drugo ne znam.
To je jedan od razloga, drugi može biti ovo što rekoh - kad imaš u razredu petnaest putnika, od čega jedan dio s otoka, a jedan iz Zagore, onda ti malo nema smisla održavati nastavu i tjerati raznorazne Antonije Bilić da se snalaze s inače oskudnim prijevozom.
Eks

Post 02 Feb 2012, 21:51

Zekoslawa » wrote: To je jedan od razloga, drugi može biti ovo što rekoh - kad imaš u razredu petnaest putnika, od čega jedan dio s otoka, a jedan iz Zagore, onda ti malo nema smisla održavati nastavu i tjerati raznorazne Antonije Bilić da se snalaze s inače oskudnim prijevozom.
Da, i to. Sjećam se da je bilo učenika koji su morali ustajati u pet da dođu u školu. Nema smisla po ovakvom nevremenu ih tjerati na to.
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:51

ex anais » wrote:
Da, i to. Sjećam se da je bilo učenika koji su morali ustajati u pet da dođu u školu. Nema smisla po ovakvom nevremenu ih tjerati na to.
Sreća što to nisam spomenula prije jedno deset postova. :D
JPK

Post 02 Feb 2012, 21:55

ex anais » wrote:
Pet u Dalmaciji, to je otprilike oko 9-10 po kontinentalnom vremenu?
Biti i mniti svemiropolisno
Beta ženka

Post 02 Feb 2012, 21:56

Ma sve je to ok, ali pitanje - zar mislite stvarno da nema takvih učenika na kontinentu? Ono, stvarno mislite da svako selo ovdje ima svoju školu? Pa i srednju?
Eks

Post 02 Feb 2012, 21:58

JPK » wrote: Pet u Dalmaciji, to je otprilike oko 9-10 po kontinentalnom vremenu?
Podne.
Beta ženka wrote:Ma sve je to ok, ali pitanje - zar mislite stvarno da nema takvih učenika na kontinentu? Ono, stvarno mislite da svako selo ovdje ima svoju školu? Pa i srednju?
Je, Dalmacija je povlaštena. :rofl:
Zekoslawa

Post 02 Feb 2012, 21:59

Nema, naravno da nema, ali u Dalmaciji imaš situacija da je doslovno jedna gimnazija na cijelu županiju. To ti znači od otoka pa do opskurnih selendri iza brda. Ovome zatvorilo most, ovaj zapeo u snijegu, ovaj nešto treće, a pola razreda putnici. I onda, jebiga, lakše je odgoditi nastavu za taj dan, pa nadoknaditi u nekim boljim vremenima. Tako to na kraju biva - od snježne radosti za taj dan na kraju im prisjedne nastava subotom.
  • Information