Žene bolje voze!
Super su mi ovi argumenti- možeš skončat i pri brzini manjoj od 200 na sat.
A zašto postoje ograničenja brzina?
Zato što se nekome sviđaju znakovi na kojima su brojevi?
Ili zato što je određena brzina na određenoj cesti SIGURNIJA za SVE sudionike prometa te je MANJA mogućnost nesreća (svih, pa tako i onih sa fatalnim posljedicama) ukoliko bi se SVI pridržavali zakona?
Ili zato što je određena brzina na određenoj cesti SIGURNIJA za SVE sudionike prometa te je MANJA mogućnost nesreća (svih, pa tako i onih sa fatalnim posljedicama) ukoliko bi se SVI pridržavali zakona?
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Idem sad na Grobnik, još ćeš i ti đir sa mnom.Morticia » wrote:Pa zato i kažem- otiđi na pistu pa vozi i 300.
Ne bih, hvala.
Pogotovo ne bih s tobom na put od Zagreba do Grobnika, a ako nemaš ništa protiv javi mi i inače kad ideš tako da se sklonim s ceste.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
dobro, ovo s odšarafljivanjem je bio slikoviti izričajTea Tree » wrote:Vidiš, ja sam upravo zato prije nekog putovanja uvijek vozila auto mehaničaru na "sistematski".Noviji automobili imaju opremu koja ublažava te vibracije, ali to ne znači da će se kod starog auta nešto odšarafiti.
da, dogodi se svašta i na novim, posve ispravnim autima
muž, kojeg stalno opominjem zbog brzine, vozi novi, firmin, auto koji se, dakle, servisira regularno pa nam se dogodilo na autoputu da su riknula svjetla, oba, istovremeno... oko ponoći
da nam se to dogodilo nekoliko desetaka kilometara ranije kad sam ga molila da digne nogu s gasa i da me ne vozi takvom brzinom po pljusku da jedva brisači stignu brisati, bili bismo pokojni jer mu tolika brzina ne bi ostavila nikakvog prostora za manevar
Dok je Ze još bio u Zagrebu, a ti u Rijeci, pa kad bi uletio u auto u neki bezvezni utorak jer je želja da te vidi bila nezadrživa, vozio je 130?Morticia » wrote:Super su mi ovi argumenti- možeš skončat i pri brzini manjoj od 200 na sat.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Nama se nedavno dogodilo na cesti Zg-Kž (bio je mrak) da smo naletjeli na auto koji je minutu ranije imao udes.
Bio je mrak, svjetla su mu riknula, kao i sve ostalo i čovjek je ostao nasred ceste, preko dvije trake.
Da smo vozili samo malo, malo brže (a nismo bili ni blizu 200 na sat) i mi i mala nam i taj nesretnik u autu bi sad bili mrtvi.
Prilagođena brzina spašava tikvu, bez obzira što se i pri manjim brzinama ista može izgubiti i bez obzira koliko se to ne sviđalo onima koji misle da za njih zakoni ne vrijede ili da su besmrtni.
Bio je mrak, svjetla su mu riknula, kao i sve ostalo i čovjek je ostao nasred ceste, preko dvije trake.
Da smo vozili samo malo, malo brže (a nismo bili ni blizu 200 na sat) i mi i mala nam i taj nesretnik u autu bi sad bili mrtvi.
Prilagođena brzina spašava tikvu, bez obzira što se i pri manjim brzinama ista može izgubiti i bez obzira koliko se to ne sviđalo onima koji misle da za njih zakoni ne vrijede ili da su besmrtni.
Ne želim uopće znati koliko je vozio, ali svađamo se oko vožnje od prvog dana.vrrrlet » wrote:
Dok je Ze još bio u Zagrebu, a ti u Rijeci, pa kad bi uletio u auto u neki bezvezni utorak jer je želja da te vidi bila nezadrživa, vozio je 130?
Tako da ono...
Pristojnom vožnjom, cca 130 na sat nam treba ravnih SAT VREMENA od kućica do kućica.
Mislim ono, to znam, na toj cesti smo toliko često da je žmirečki odvozim.
Stvarno ne vidim zašto bi mi 10 minuta gore dolje bilo vrijedno glave.
Dok još nije postojala autocesta ZG-ST mjereno je vrijeme koje bi bilo potrebno autobusu da stigne od ZG do ST, pridržavajući se ograničenja. Ispalo je da to vrijeme znatno premašuje ono navedeno po voznom redu linije (čak nisu računali stajanja koja inače imaju od 20 min). Autobusi su manje-više stizali na vrijeme, prema redu vožnje, a ne prema izračunu vremena potrebnog prema ograničenjima.
Dakle, čak ni autobusi u vožnji po staroj cesti se nisu pridržavali ograničenja, a ne sjećam se da su nešto ljudi baš ginuli sudarajući se s autobusima.
Dakle, čak ni autobusi u vožnji po staroj cesti se nisu pridržavali ograničenja, a ne sjećam se da su nešto ljudi baš ginuli sudarajući se s autobusima.
da, sjećam se tih dana - suvozaš stoji na nogama da bolje snimi situaciju i daje naredbe: sad, sjeci!Tea Tree » wrote: Dakle, čak ni autobusi u vožnji po staroj cesti se nisu pridržavali ograničenja, a ne sjećam se da su nešto ljudi baš ginuli sudarajući se s autobusima.
dakle, osim što imaju bolji pregled nisu ni postizali brzinu veću od 100 km/h
a što je prekoračenje od 20-30 km, a ne 70
O, OOČ-e, priznajte nam brzinu vaše ljubavi.
Ja po tutoputu vozim službeni auto 150 (to još toleriraju), a svoj nešto manje, jer u svom benzin plaćam ja.
Ne pridržavat se brzine između 90 i 100 na sat je nešto sasvim drugo od toga da voziš 200 tamo gdje je ograničenje 130.
Plus što je autoput Ri-Zg uvijek poprilično pun, pogotovo dio između Ka-Zg, gdje bi se eventualno i mogla razviti tolika brzina.
Znači moraš prestizati k'o manijak, sve i svakog.
Onako, NE, nema jebene šanse da me se uvjeri da osoba koja to čini ne ugrožava i sebe i druge i da debelo, debelo nije precijenila svoje vozačke sposobnosti.
Plus što je autoput Ri-Zg uvijek poprilično pun, pogotovo dio između Ka-Zg, gdje bi se eventualno i mogla razviti tolika brzina.
Onako, NE, nema jebene šanse da me se uvjeri da osoba koja to čini ne ugrožava i sebe i druge i da debelo, debelo nije precijenila svoje vozačke sposobnosti.
Čini mi se da je od kućica do kućica 150 kilometara, dakle Ze je dodao gas dok nisi gledala.Morticia » wrote:
Ne želim uopće znati koliko je vozio, ali svađamo se oko vožnje od prvog dana.
Tako da ono...![]()
Pristojnom vožnjom, cca 130 na sat nam treba ravnih SAT VREMENA od kućica do kućica.
Mislim ono, to znam, na toj cesti smo toliko često da je žmirečki odvozim.
Stvarno ne vidim zašto bi mi 10 minuta gore dolje bilo vrijedno glave.
Morticia » wrote:Nisam sigurna, al' mislim da po Njemačkoj ili tako negdje na nekim dijelovima autoputa uopće nema ograničenja brzine.
Raj za TT.
Je, ima dionica u Njemačkoj gdje je samo preporuka 130, ali nema limita. Kažnjava se objesna vožnja, cik cak i slične pizdarije onih s malim pimpekima ili nedostatkom mozga.
Ovdje te naše kobre neće dirati do brzine 156 gdje je ograničenje 130, ako se promet odvija uredno, dakle, ako svi voze otprilike tim tempom...
Grobnik i još neka mjesta su dušu dala za iživljavanje i testiranje vlastitih vozačkih sposobnosti - jedino je još uvijek malčice preskupo.
Ministrica prometa i prometne policije...To će ti biti ponuđeno kad pastafarijanska partija/stranka dođe na vlast...Morticia » wrote:146 km, i napisala sam cca 130.
Dakle, nešto sitno više od sat vremena, nebitno.
I zanemarivo u odnosu na život.
Naše kobre (dabre!) i 156 je provjeren podatak? Znači mogu još 6 km/h gore?karambol » wrote:
Je, ima dionica u Njemačkoj gdje je samo preporuka 130, ali nema limita. Kažnjava se objesna vožnja, cik cak i slične pizdarije onih s malim pimpekima ili nedostatkom mozga.
Ovdje te naše kobre neće dirati do brzine 156 gdje je ograničenje 130, ako se promet odvija uredno, dakle, ako svi voze otprilike tim tempom...
Pa kaj, ona je seksi, neće te boliti.Ze. wrote:
Thank you, Mr. Spock. Sad sam najebo.![]()
200 je previše, slažem se. Ne samo zbog sigurnosti, nego i potrošnje koja odlazi u pičku materinu.Morticia wrote:Ne pridržavat se brzine između 90 i 100 na sat je nešto sasvim drugo od toga da voziš 200 tamo gdje je ograničenje 130.
vrrrlet » wrote:
Naše kobre (dabre!) i 156 je provjeren podatak? Znači mogu još 6 km/h gore?
Pa kaj, ona je seksi, neće te boliti.![]()
200 je previše, slažem se. Ne samo zbog sigurnosti, nego i potrošnje koja odlazi u pičku materinu.
Tako mi kaže kompadre polcajčina...20% iznad ograničenja je dopustivo u tečnom prometovanju...Osim, ako ne naiđeš na nekog namrgođenog đilkoša sa značkom kojemu žena nije dala noć prije....
- Nikolajevna
Zapravo je puno sigurnije voziti nekom srednjom brzinom kretanja (prosječnom brzinom kojom se većina kreće) nego po ograničenjima, zar ne?
Na mnogim cestama slijepo držanje ograničenja brzine čak prilično ugrožava sigurnost (lagano zavojitim gdje se lako može brže voziti ali nije baš sigurno pretjecati) jer ostali vozači u pravilu krenu pretjecati one koji voze sporije. No, ako netko nije siguran za volanom vozeći brže od propisane brzine, bolje da je se drži.
Na mnogim cestama slijepo držanje ograničenja brzine čak prilično ugrožava sigurnost (lagano zavojitim gdje se lako može brže voziti ali nije baš sigurno pretjecati) jer ostali vozači u pravilu krenu pretjecati one koji voze sporije. No, ako netko nije siguran za volanom vozeći brže od propisane brzine, bolje da je se drži.
U Austriji je svojevremeno mjerena brzina kretanja vozilima na ravnoj preglednoj cesti gdje je ograničenje bilo 60. Većina je vozila 75. Zatim su digli ograničenje na 70, a ekipa je i dalje vozila 75. Tempo kretanja je jako bitan i nije uvijek prijeteća ugroza (koja riječ,a?!) osim kad se nađe neki štreber ili vikend fahrer koji sve to zajebe i radi kolonu, tj. ne prati promet, što bi rek'o moj stari.Nikolajevna » wrote:Zapravo je puno sigurnije voziti nekom srednjom brzinom kretanja (prosječnom brzinom kojom se većina kreće) nego po ograničenjima, zar ne?
-
- Information
-