Euklid » wrote:
pa da... i ti si se nadovezao da je zaslužio al da ih ima još 50 koji bi bili na redu prije njega
i unda smo miky i ja kao neki ubojice...
dakle, Kadijević nije pustio da se medjuočne poruke šalju?
interesantno, interesantno...
i svijetu je odgovaralo da se juga raspadne?
kako sad to? 2 posta gore nisi pisao tako nego da im je juga trebala cjelovita za neke europske tranzicije?
to mora da je neka gadna spletka jer ja više ništa ne kontam...
daj ti to nama pojasni malo... dakle njima je trebala cjelovita juga pa su je zato razbili...

pa nisam rekao da ste ubojice, to si ti izmislio, ali da bi lako rjesavali neke stvari bez razmisljanja, ocito bi. e, pa ako vec bi, onda d frst ting frst..
pa s kim je to kadijevic se obracunao, a politici koju je on zastupao bili su prijetnja? ne kazem da mozda nije razmisljaoo tome, ali i ako je razmisljao, razmisljao je najprije o hapsenju. razmisljao je vojnicki, u okviru procedure, zapovjedi.
ne znam na koji svijet mislis i sto zelis reci? amerika je do kraja skoro podrzavala cjelovitost jugoslavije. barem formalno. jako dobro se sjecam onog.. iglbergera i kako je poceo rat u dezeli. americi nije bilo bitno ko ce bit nositelj toga, uostalom, tipovali su na milosevica, njima su te neke etnotricarije na razini plemenskih sukoba, pricat ce s najjacim poglavicom koji vlada najvecim teritorijem.
postojao je plan da juga udje u eu, ali nakon sto ispuni nedke uvjete, izvrsi neke promjene poput te neke promjene sustava politickog i pravnog, u smislu vlasnistva. i nisu te promjene trebale bit preko noci.
jake su bile evropske snage koje su to gurale. markovic je isao tom linijom.
ali bila je i druga linija, ona linija kojoj je juga bila bitna samo kao smetnja na putu do rusije. ta je izgleda prevladala. bez svjesne suradnje kadijevica, ako si na to ikada pomislio, a nisi naravno..
pa znam da ne kontas, jer zelis sve dobit na gotovo. i to precicom..