..umro veljko kadijevic, pitanja nisu nestala..

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 03 Nov 2014, 20:11

Euklid » wrote:
pizdarije, pizdarije... pa šta ako me pizdarije zanimaju...

aj nemoj ti sad bit pizda nego reci njih 10-ak... evo, ne mora top lista... nego nako, iz rukava...
koji ti prvi padaju na pamet? :kokice:

ma da... još će na kraju ispast da nije slučajno što je baš Kadijevića izabralo 1988.... :kokice:
:rofl:
..amo jos jedan djir u krug..sad daj gasa.. :D

..ma necu ti rec, dosadan si.. :D

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 03 Nov 2014, 20:12

..a unda » wrote: naravno da ti je misljenje krivo. za rat uvjek moras imat dvije strane.

a to za slobu, eto, pitam se. da je kadijevic napravio vojni udar, on bi imao odgovornost i on bi bio broj jedan u drzavi. ne bi mogla bit dva broja jedan u drzavi. ali, ko zna sto bi bilo da je bilo..

a za metak medju oci, slazem se, ali nikako ne bi bio prvi na listi za odstrijel. mozda ni medju prvih pedeset. :kokice:
Pa dobro, nije da nedjelim misljenje kako i nasa strana nije zelila rat. Ipak je to prilka za dobru zaradu. A hdz to ne propusta.

Nego, aj reci ko bi ti bija u prvih 10. Mozes i na PM, bas me zanima :moli:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 20:18

miky0 » wrote:
Pa dobro, nije da nedjelim misljenje kako i nasa strana nije zelila rat. Ipak je to prilka za dobru zaradu. A hdz to ne propusta.

Nego, aj reci ko bi ti bija u prvih 10. Mozes i na PM, bas me zanima :moli:
nasa strana je vise zeljela rat. mirom, ne bi mogla ostvarit ono sto je ostvarila. barem ne u nekom kracem razdoblju.
ova i ovakva hrvatska bi, osim milosevicu terbala napravit barem koji spomenik i kadijevicu. ne bas tolko njih kao milosevicu, ipak je njegova zaluisga veca, ali kadijevicu bi trebala dignut spomenik mozda vise iz nekih principijelnih razloga.

mne ne zanima to sto vas zanima. vas dvojica ste najobicnija tracala.. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Nov 2014, 20:23

..a unda » wrote: :rofl:
..amo jos jedan djir u krug..sad daj gasa.. :D

..ma necu ti rec, dosadan si.. :D
:durica:

ma super je ovo raspravljat s tobom... ono... baš super...

prvo veliš da ih ima 50 koji bi prije Kadijevića bili na redu za metak u čelo a unda ti je teško nabrojat njih 10... :kokice:

totalno ste mi super ti i karambol... sve nešto znate a nećete reć... :kokice:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 20:26

Euklid » wrote:
:durica:

ma super je ovo raspravljat s tobom... ono... baš super...

prvo veliš da ih ima 50 koji bi prije Kadijevića bili na redu za metak u čelo a unda ti je teško nabrojat njih 10... :kokice:

totalno ste mi super ti i karambol... sve nešto znate a nećete reć... :kokice:
..a ne zelim rec, eto. sta se to tebe tice? :D
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2014, 20:27

..a unda » wrote: nasa strana je vise zeljela rat. mirom, ne bi mogla ostvarit ono sto je ostvarila. barem ne u nekom kracem razdoblju.
ova i ovakva hrvatska bi, osim milosevicu terbala napravit barem koji spomenik i kadijevicu. ne bas tolko njih kao milosevicu, ipak je njegova zaluisga veca, ali kadijevicu bi trebala dignut spomenik mozda vise iz nekih principijelnih razloga.

mne ne zanima to sto vas zanima. vas dvojica ste najobicnija tracala.. :D
Pa davno sam ja rekao da smo trebali saslusat slobu. Jesam bija dite, al se sicam jednog njegovog javnog nastupa, di je lipo reka da ce hrvati kao samostalni biti sluge svijeta. Tada nisam razumija na sta je mislija. Danas znam na sta je mislija. I bija je u pravu.

A to da tracamo, ne boj se, cuvali bi tvoju listu ka oci na glavi :cerek:
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 20:27

..a unda » wrote: nasa strana je vise zeljela rat. mirom, ne bi mogla ostvarit ono sto je ostvarila. barem ne u nekom kracem razdoblju.
interesantno mi je ovo da se hadezeovska politika s početka 90-ih smatra našom stranom... :kokice:

daj još malo o tome... na kog si, zapravo, mislio ''naša strana''? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2014, 20:29

Euklid » wrote:
interesantno mi je ovo da se hadezeovska politika s početka 90-ih smatra našom stranom... :kokice:

Odlicno uoceno :top:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 20:30

miky0 » wrote:
Pa davno sam ja rekao da smo trebali saslusat slobu. Jesam bija dite, al se sicam jednog njegovog javnog nastupa, di je lipo reka da ce hrvati kao samostalni biti sluge svijeta. Tada nisam razumija na sta je mislija. Danas znam na sta je mislija. I bija je u pravu.

A to da tracamo, ne boj se, cuvali bi tvoju listu ka oci na glavi :cerek:
..ma, vama samo da su top liste, dvrovizija, dnevno hr i santa barbara.. :D

nije mi jasno, ti si sve kao nesto bio dite, a cas je slobu trebalo saslusat, cas nije. daj se odluci. :D

i sta tebi fali danas? jel ti sluzis kome? jesi li u onoj drzavi sluzio? ah da, bio si dite.. :D :D
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 20:30

..a unda » wrote: ..a ne zelim rec, eto. sta se to tebe tice? :D
a ne moraš ti reć, ko te tjera? :ne zna:

samo sam mislio da ti to baš želiš reć... kad si već spominjao bar njih 50...

reko, gle, čovjek zna 50 zločinaca većih od Kadijevića... sigurno želi da ga pitamo koji su to... :kokice:

ono... puknut će ih 10 ko iz rukava... :kokice:
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2014, 20:37

..a unda » wrote:..ma, vama samo da su top liste, dvrovizija, dnevno hr i santa barbara.. :D

nije mi jasno, ti si sve kao nesto bio dite, a cas je slobu trebalo saslusat, cas nije. daj se odluci. :D

i sta tebi fali danas? jel ti sluzis kome? jesi li u onoj drzavi sluzio? ah da, bio si dite.. :D :D
Cuj, ovo je kompleksna situacija, tako da ako kazem da smo trebali saslusat slobu, ne znaci da isti nije zlikovac.

Sluzim svojim gostima :)
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 20:39

Euklid » wrote: a ne moraš ti reć, ko te tjera? :ne zna:

samo sam mislio da ti to baš želiš reć... kad si već spominjao bar njih 50...

reko, gle, čovjek zna 50 zločinaca većih od Kadijevića... sigurno želi da ga pitamo koji su to... :kokice:

ono... puknut će ih 10 ko iz rukava... :kokice:
da sigurno zelim da me se pita. pa ne moras uvijek od sebe polazit. :D

ustvari, zasto je kadijevic zlocinac? imas neke dokaze, neku pravnu logiku?
pa to je covjek koji nije napravio vojni udar. a mogao je. idealna situacija. imao je motiv, imao je opravdanje pred svijetom, svijet bi imao nkog s kom bi se moago dogovarat, pregovarat s kim bi evropa mogla tranzitirat, ali eto, nije to napravio. zasto? da bi postao zlocincem? ..aj malo razmisli o onom sto govoris, a ne prepricavat napamet tudje tekstove i teorije zavjera. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 20:41

miky0 » wrote:
Cuj, ovo je kompleksna situacija, tako da ako kazem da smo trebali saslusat slobu, ne znaci da isti nije zlikovac.

Sluzim svojim gostima :)
pa sluzis,ali iplacaju, jelda? ti bi da vise placaju? tvoja usluga je posebna? :D :D

nije to kompleksna situacija. ti si je iskompleksirao pa ne znas iz nje izac.. :D
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 20:53

..a unda » wrote: da sigurno zelim da me se pita. pa ne moras uvijek od sebe polazit. :D
a ne znam... prvi si ih spomenuo bez da te iko pitao jel postoje veći zaslužnici za metak od Kadijevića... :kokice:
..a unda » wrote:
ustvari, zasto je kadijevic zlocinac? imas neke dokaze, neku pravnu logiku?
pa to je covjek koji nije napravio vojni udar. a mogao je. idealna situacija. imao je motiv, imao je opravdanje pred svijetom, svijet bi imao nkog s kom bi se moago dogovarat, pregovarat s kim bi evropa mogla tranzitirat, ali eto, nije to napravio. zasto? da bi postao zlocincem? ..aj malo razmisli o onom sto govoris, a ne prepricavat napamet tudje tekstove i teorije zavjera. :kokice:
aha... Kadijević dakle nije zločinac nego pozitivac...? :kokice:

a taj svijet o kojem pričaš zapravo nije želio da se desi upravo ovo što se desilo...? :kokice:

ovo postaje sve interesantnije... daj još malo više detalja o jednom i o drugom... :kokice:
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2014, 20:55

..a unda » wrote: pa sluzis,ali iplacaju, jelda? ti bi da vise placaju? tvoja usluga je posebna? :D :D

nije to kompleksna situacija. ti si je iskompleksirao pa ne znas iz nje izac.. :D
Pusti sad to, nego reci, ciji su tenkovi lupali po vukovaru, i ciji su topovi lupali po dubrovniku? Ako kadijevic za to nije odgovoran, odgovoran bi trebao bit posto kao vrhovni zapovjednik nije imao utjecaj na vlastitu armiju, a skolovao se cak u americi narodnim novcima. Aj objasni, kako je to on nevin.
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 21:02

miky0 » wrote:
Pusti sad to, nego reci, ciji su tenkovi lupali po vukovaru, i ciji su topovi lupali po dubrovniku? Ako kadijevic za to nije odgovoran, odgovoran bi trebao bit posto kao vrhovni zapovjednik nije imao utjecaj na vlastitu armiju, a skolovao se cak u americi narodnim novcima. Aj objasni, kako je to on nevin.
Imaš li ti neke dokaze za ovo? Neku pravnu logiku? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2014, 21:05

Euklid » wrote:
Imaš li ti neke dokaze za ovo? Neku pravnu logiku? :kokice:
Imam zdravu logiku :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 21:07

Euklid » wrote:
a ne znam... prvi si ih spomenuo bez da te iko pitao jel postoje veći zaslužnici za metak od Kadijevića... :kokice:

aha... Kadijević dakle nije zločinac nego pozitivac...? :kokice:

a taj svijet o kojem pričaš zapravo nije želio da se desi upravo ovo što se desilo...? :kokice:

ovo postaje sve interesantnije... daj još malo više detalja o jednom i o drugom... :kokice:
prvi je spomenuo moedjuocje miki, on bi i inace tako rjesavao stvari, a ni ti nisi bas nesto protiv.. :D

nisam rekao da je negativac,. niti da je pozitivac. pitanje je sto bi ti na njegovom mjestu napravio (odgovor me ne zanima), a ono sto je tu mozda zanimljivo jest da je mogao on i te kako pustat da se medjuocno salju poruke i te kako je mogao, ali eto, nije to napravio.
mogu zamislit sto bi ti i miki napravili da vam se omoguci.. :D

tebi su ocito neki odluke jednostavne, nema tu puno razmiljanja. :kokice:

pa ne znam jel svijet to zelio. nije svijet tako unison. ali da je nekom odgovrala da se juga raspadne na najlaksi nacin, tj iznutra, jest,odgovaralo je. a to je znao i kadijevic.
ali, scenariji ne moraju ici bas nekako kako su zacrtani, svaka situacija moze donijeti korist, a da se kadijevic se nametnuo kao neko tko se treba respektirat, pa i od strane tog svijeta, pitanje je kud bi to i ili kako bi to islo.
..ali, eto, kadijevic nije to napravio, postovao je legitimitet drzave, ustav, proceduru.. :kokice:
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 21:07

miky0 » wrote:
Imam zdravu logiku :zubo:
Ma znam, miky... samo kurim undu... vidiš da sam kopirao njegove riječi... :giggle:

:kokice:
Euklid
old school

Post 03 Nov 2014, 21:14

..a unda » wrote: prvi je spomenuo moedjuocje miki, on bi i inace tako rjesavao stvari, a ni ti nisi bas nesto protiv.. :D
pa da... i ti si se nadovezao da je zaslužio al da ih ima još 50 koji bi bili na redu prije njega

i unda smo miky i ja kao neki ubojice... :kokice:
..a unda » wrote:
nisam rekao da je negativac,. niti da je pozitivac. pitanje je sto bi ti na njegovom mjestu napravio (odgovor me ne zanima), a ono sto je tu mozda zanimljivo jest da je mogao on i te kako pustat da se medjuocno salju poruke i te kako je mogao, ali eto, nije to napravio.
mogu zamislit sto bi ti i miki napravili da vam se omoguci.. :D

tebi su ocito neki odluke jednostavne, nema tu puno razmiljanja. :kokice:

pa ne znam jel svijet to zelio. nije svijet tako unison. ali da je nekom odgovrala da se juga raspadne na najlaksi nacin, tj iznutra, jest,odgovaralo je. a to je znao i kadijevic.
ali, scenariji ne moraju ici bas nekako kako su zacrtani, svaka situacija moze donijeti korist, a da se kadijevic se nametnuo kao neko tko se treba respektirat, pa i od strane tog svijeta, pitanje je kud bi to i ili kako bi to islo.
..ali, eto, kadijevic nije to napravio, postovao je legitimitet drzave, ustav, proceduru.. :kokice:
dakle, Kadijević nije pustio da se medjuočne poruke šalju?

interesantno, interesantno... :kokice:

i svijetu je odgovaralo da se juga raspadne?

kako sad to? 2 posta gore nisi pisao tako nego da im je juga trebala cjelovita za neke europske tranzicije? :kokice:

to mora da je neka gadna spletka jer ja više ništa ne kontam... :misli:

daj ti to nama pojasni malo... dakle njima je trebala cjelovita juga pa su je zato razbili... :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 21:16

miky0 » wrote:
pa ne znam vise kako ih formalno nazvat..srpski, jna, ciji li su.. :D

pa sta ako su pucali? mislim, sta, pa rat je.. jel su tebe gadjali? nisu?..pa sta onda kukas na prazno? :D :D
..ali ponavljam za rat trebaju dvije voljne strane..

ali pucali su i nasi topovi po sibeniku. to mi je puno cudnije. :D ..kao sto mi je cudno i da su ti tenkovi isli na nasu naftu.. pa se onda zaista upitam ko je po kome ustvari pucao. :D

kakve veze imaju narodni novci, amerika i nemanje utjecaja kao vrhovni zapovjednik..daj se saberi malo. :D

ne znam zasto bi trebao bit nevin, nisam rekao da bi trebao bit nevin. uostalom, nitko nije nevin.. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 21:19

Euklid » wrote:

pa nemam sto mislit, nasa, hrvatska strana, jel. ne znam zasto bi to trebalo izbjegavat. za mene nema tu nekih tabua. :D
jednokratni klon

Post 03 Nov 2014, 21:21

General, a ne zločinac. :mudri:
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 21:35

Euklid » wrote:
pa da... i ti si se nadovezao da je zaslužio al da ih ima još 50 koji bi bili na redu prije njega

i unda smo miky i ja kao neki ubojice... :kokice:

dakle, Kadijević nije pustio da se medjuočne poruke šalju?

interesantno, interesantno... :kokice:

i svijetu je odgovaralo da se juga raspadne?

kako sad to? 2 posta gore nisi pisao tako nego da im je juga trebala cjelovita za neke europske tranzicije? :kokice:

to mora da je neka gadna spletka jer ja više ništa ne kontam... :misli:

daj ti to nama pojasni malo... dakle njima je trebala cjelovita juga pa su je zato razbili... :kokice:
pa nisam rekao da ste ubojice, to si ti izmislio, ali da bi lako rjesavali neke stvari bez razmisljanja, ocito bi. e, pa ako vec bi, onda d frst ting frst.. :D

pa s kim je to kadijevic se obracunao, a politici koju je on zastupao bili su prijetnja? ne kazem da mozda nije razmisljaoo tome, ali i ako je razmisljao, razmisljao je najprije o hapsenju. razmisljao je vojnicki, u okviru procedure, zapovjedi. :D

ne znam na koji svijet mislis i sto zelis reci? amerika je do kraja skoro podrzavala cjelovitost jugoslavije. barem formalno. jako dobro se sjecam onog.. iglbergera i kako je poceo rat u dezeli. americi nije bilo bitno ko ce bit nositelj toga, uostalom, tipovali su na milosevica, njima su te neke etnotricarije na razini plemenskih sukoba, pricat ce s najjacim poglavicom koji vlada najvecim teritorijem.

postojao je plan da juga udje u eu, ali nakon sto ispuni nedke uvjete, izvrsi neke promjene poput te neke promjene sustava politickog i pravnog, u smislu vlasnistva. i nisu te promjene trebale bit preko noci.
jake su bile evropske snage koje su to gurale. markovic je isao tom linijom.

ali bila je i druga linija, ona linija kojoj je juga bila bitna samo kao smetnja na putu do rusije. ta je izgleda prevladala. bez svjesne suradnje kadijevica, ako si na to ikada pomislio, a nisi naravno.. :D

pa znam da ne kontas, jer zelis sve dobit na gotovo. i to precicom.. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2014, 21:41

Kolinda Kitarović » wrote:General, a ne zločinac. :mudri:
..mozda ce se u buducnosti to jednom izjednacit.. :D :D
  • Information