Euklid » wrote:
ne znam kako da ti kažem a da te ne povrijedim :euklid:
dovoljno je pogledati kako je sve ispalo...

kako je ispalo? nemam pojma kako je ispalo. zaboravio sam vec. ono, nije ni bitno. to je bilo bitno samo crkvi i ustasoidima. oni su to najvise gurali i najvise o tome pricali, najvise eksploatirali.
da, da... ja pričam bez veze... a investicije nas zaobilaze u širokom luku
valjda sam ja mijenjao poreznu politiku svako tolko
smanjivao doprinos za zdravstvo pa ga opet dizao i oba puta trkeljao kako je to odlično...
investitori naprosto obožavaju kad zaspu s jednom računicom a probude se s drugom jer je vlada preko noći nešto prčkala po postocima...
pa naravno da nas zaobilaze, ko je lud ovdje investirat. prije se nije moglo investirat zbog jednostavnog razloga sto dvajst godina nisu bili rjeseni imovinsko pravni odnosi, nije se znalo cije je sta. ko ce u to ulagat?
sad se to sredilo napokon. nakon dvajst godina. a ostala regulativa? a uskladjivanje sa euom? pa sta ti mislis, da se to sve moze u tri dana napravit i onda sljdeca tri dana navale investicije ko blesave?
osim toga, danasnje investicije traze potpuni liberalizam, osim ostalih pravnih infrastruktura i jedino sto onda mos napravit, narocito ako si u banani sanaderovoj, jel, dakle ako nemas vise nekog izbora nego si doveden pred gotov cin, jest pristat na tu liberalizaciju trzista, bit poslusnik i pokusat sto prije to napravit, jer se i onako ne moze odgodit i onda pokusat to nekako kontrolirat, pribrat se, od neceg pocet.. a kad se prigovara da je ova vlast ili esdepe ustvari liberalno kapitalisticka, ona to i jest, nema kuda. ono, nema.jel ti jasno da nema.
mislim, alternative uvijek postoje, ali s kim to napravit? s hadezeom, s markickinim referendumima? s tobom? jel s tobom? s ovakvim biracima? za ovakve birace?

pa to nije bit lud, to je bit kreten, a ova vlast kakva jest da jest, jos uvijek ima vise informacija od tebe sto se dogadja, a dogadja se to da se ne zeli da ova vlast napravi da se nesto dogodi.
ja bar radim i naki način doprinosim... za razliku od nekih...

a mozda samo imas srece.

na stranu ja, e, ali ovo je vec sasvim solidno na tragu eugenike ili fasizma. sori, ali jest. drugi put malo razmisli prije nego sto napises nesto u sto si siguran i na sto si ponosan jer si siguran..
oli znaš nekog kompetentnijeg za suočavanje s tsunamijima i atomskim bombama od Japanaca?
eto, oni s tsunamijima i bombama, mi s hdz-om i Milanovićem pa se lijepo organizira neki okrugli stol, panel diskusija, veleizdaja...

ono, ne kuzim kud ti misli vrludaju i zasto..
e, to..veleizdaja, to.. treba to stalno ponavljat. sto se vise puta bude ponovilo, bolje ce se neke stvari rijesit. samo treba bit uporan. u dalmaciji se to zove..bruma.